Steventon falujában született 1775. december 26- án Nyolcan voltak testvérek, ő volt a hetedik Jane élénk és szeretetteljes családi háttere ösztönzően.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
SZELLEMEK Közöttünk vannak... Nem hiszed??? Várnak Rád !!!
Advertisements

Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
K ONTROLLÁLATLAN VÁGYAK, KISZÁMÍTHATATLAN HISZÉKENYSÉG, KIALAKULATLAN ÉRZÉSVILÁG Avagy a reklámok hatásai a kisiskolásokra Készítette: Tóth Ivett Anna.
Egy este egy unoka a nagyapjával beszélgetett, egyszer csak hirtelen megkérdezte: - Nagyapa, hány éves is vagy? A nagyapa így válaszolt: - Hadd gondolkozzam.
A Barátság.
KIVÁLTÁS KONFERENCIA BUDAPEST NOVEMBER 29.
Advent 4. vasárnapja Advent két szálon fut: várakozunk a Messiás születésének a minden évben való megünneplésére, és próbálunk felkészülni a lelkünkben.
A Bánk bán történelmi háttere
Szilvási Lajos: Egymás szemében
Csongor és Tünde Készítette: Piele Klaudia Réka 10/b.
Zsigmond Király Főiskola OTDK Társadalomtudományi Szekció versenye
Olvasunk és cselekszünk egészségünk megvédéséért: Egészséges életmódra nevelés a könyvtári foglalkozások keretében című program kipróbálásának tapasztalatai.
Két tenorista igaz története.
Két tenorista igaz története Talán hallottad már ezt a történetet a három tenoristáról, akik közös énekükkel meghódították a világot: Luciano Pavarotti,
Tények Szíriából Angliába való hazautazása közben utazik Poirot az Orient Expressen. Második éjjel, mialatt a vonat egy hófúvásban megreked, meggyilkolják.
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
a titokban tartott fekete sebész. Dr. HAMILTON NAKI.
„Nagy könyv” A könyv éve a Vetési Albert Gimnáziumban.
VIII. Henrik feleségei.
Hogyan rontsd el gyermeked jövőjét?
A Knósszoszi palota és a minótaurusz legendája
A század legnagyobb hatású regényírója. Vágyott a hírnévre. A nagy irodalmi mű megalkotásáról álmodott – így jött létre a 7 részes regényfolyama.
Közösségi portálok használata
Taylor Swift. Teljes név: Taylor Alison Swift Született: december. 13 Műfaj: country-pop Hangszer: gitár Honlap:
Élete szeptember 20-án született Farkaslakán
A férfiak életkor változásai. Tudósok kiderítették hogyan változnak a férfiak elvárásai ahogy öregednek. Íme az eredmény:
Szerző: a szövegek és képek az internetről
George Gordon Byron 26/A. Élete Született: London, 1788 Apai ágon főnemesi családból származott Apja,,Jack Byron kapitány’’, elszórta vagyonát, Franciaországban.
Konfliktuskezelés - mediációval
Jane Austen Műhely 1. találkozó Balogh Emese 2. Bányai Gabi 3. Bártfai Edit 4. Csordás Csilla 5. Dénes Gyopár 6. Déri Kriszti 7. Döbrentei.
Albert Schweizer A nagy titok
Emily Jane Brontë (Thornton, július 30. – Haworth, 1848
DECEMBER 3. A FOGYATÉKKAL ÉLŐK VILÁGNAPJA A másság elfogadása
Kertész Imre: Sorstalanság
Asztal- és életközösség Jézussal
Biztos Kezdet and the Early Years Foundation Stage
Ady és Párizs 30/A.
Szabó Magda: Katalin utca
Karácsonyi miserend a szécsényi Ferences Templomban
Karácsonyi miserend a szécsényi Ferences Templomban
A nyomtatott sajtó történetéről
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! ! Zene: Princess: Tavaszi hajnal.
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Novéna Jezsuita Hivatásokért november 6. Második nap.
A történet egy gimnazista lányról szól, akinek nem olyan átlagosak a napjai, mint a korabeli lányoké. Daiana nem a Földön született, hanem egy másik világban.
Barát Müller Péter.
Az élet igéje Az élet igéje január január.
Evangelista Torricelli
Modern mese ABÉKAKIRÁLY A tehetős asszony egy nap elment golfozni. Játék közben a labda berepült az erdőbe. Utána ment, és meg is találta egy hálóba.
Mózes első könyve. Mózes első könyve Előadó: Zarka Péter.
Tanodánkban Tanodánkban Felsős gyerekek korrepetálása, tehetséggondozása Felsős gyerekek korrepetálása, tehetséggondozása Kulturális programok Kulturális.
Miklós valószínűleg 270 és 286 között született Patara kisvárosban, Kis-Ázsiában. 19 éves volt, amikor nagybátyja (szintén Miklós myrai püspök) pappá.
Szent Bernadette.
A család történeti alakulásáról
Öngyilkosság megelőzés Öngyilkossági gondolatai vannak? Krízisben van? Kérjen segítséget! Hívja a at! (ingyenes, vezetékes- és mobiltelefonról,
Jane Austen- Büszkeség és balítélet Életrajz december 16., Steventon (!) Cassandra Austen és George Austen lánya Nagy család Abbey kollégium (Mrs.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Barátság Készítette: Kovács Mária.
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába Egyházközség neve: Hittanoktatást végzi:
Gyula, 2009.október Kun Kitti Kata, József Attlia Gimnázium Makó Családom története az elmúlt 200 év tükrében.
VIII. Henrik VIII. Henrik ( ). Élete:  1491-ben született Greenwich-ben.  VII.Henrik angol király fia.  Művelt uralkodó és teológus.  1509-től.
Asztrológiai iskola II.
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Szalamanov Zsuzsa az alapítvány kuratóriumának elnöke
Tetétlen.
TUDÁSÁTADÁS – GENERÁCIÓK ÖSSZEFOGÁSA A CSALÁDBAN ÉS A MUNKAHELYEN Nemzetközi konferencia Budapest, november 16. Kőváriné Vida Ildikó előadó (panel)
Kérdések az alkalom előtt
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
G y ö n y ö r k ö d j és N E V E S S ! ! !
Előadás másolata:

Steventon falujában született december 26- án Nyolcan voltak testvérek, ő volt a hetedik Jane élénk és szeretetteljes családi háttere ösztönzően hatott az írásra. Sőt, kiterjedt rokoni és baráti kapcsolatai révén élményei jóval messzebbre jutottak a steventoni parókiánál. Ebből a világból merítette regényeinek helyszíneit, szereplőit és témáját.

Jane Austen sohasem ment férjhez, bár fiatalon eljegyezte magát Harris Bigg-Witherrel, de az eljegyzést később felbontották. Visszavonultan élt, mert súlyos betegségben szenvedett. Az orvosok előtt akkor még ismeretlen és gyógyíthatatlan Addison-kórban szenvedett, melynek következtében a teste elfeketedett.Addison-kórban

Értelem és érzelem Büszkeség és balitélet Emma A mansfieldi kastély Meggyőző érvek A klastrom titka

Az 1800-as évek elején Angliában játszódó történet Mr. és Mrs. Bennet öt hajadon lányának történetét mondja el, miután a gazdag és ezáltal remek férjjelöltnek számító Mr. Bingley és öntudatos barátja, Mr. Darcy a szomszédságukba költözik. Miközben Mr. Bingley azonnal beleszeret a legidősebb Bennet- lányba, Jane-be, Darcynak nehézséget okoz a helyi közösség elfogadása és több alkalommal is összeütközésbe kerül a család második legidősebb lányával, Elizabethtel.Angliában