Egészséges Táplálkozás Készítette: Kiss Henrietta
Az emésztőrendszer
Mit jelent a helyes táplálkozás?
Színre színt Figyeld meg, hogy melyik táplálék, élelmiszer, mire, melyik szervünkre jó és fedezd fel a hasonlóságot is !
A szép bőr, haj és a gabonák kapcsolata
Búzaszem Rozs hogy egészségesek maradjanak. Finnországban, ahol a Télapó is él, sok rozskenyeret esznek, hogy egészségesek maradjanak. A csírából lesz a növény. Növekedéshez, fejlődéshez szükséges anyagokat tartalmaz.
A piros színű gyümölcsök, zöldségek és az egészséges szív és vérképzés
Az emberi sejtek és a hagyma Az emberi sejtek és a hagyma. Harc a betolakodó baktériumok, vírusok ellen A vérünkben lévő „katonák”
A narancsszínű zöldségek és a látás A szem belseje
Csicsóka, édesburgonya segíti a hasnyálmirigy működését.
Az erős csontok
Egyél húst is, hogy erős legyél!
Az okosító dió Agy
Találd ki! Melyik, mire jó?
Köszönöm a figyelmet!