A stratégiai kulcsmentorok bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, 2012. december 13.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
25 ÉV A TEHETSÉGEK SZOLGÁLATÁBAN MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG KONFERENCIÁJA PÉCS SZEPTEMBER KORMOS DÉNES A NEMZETI TEHETSÉGÜGYI KOORDINÁCIÓS.
Advertisements

Magyar Kerékpárosklub Hungarian Cyclists’ Club (HCC)‏ László János, elnök.
A Vállalkozásfejlesztési munkacsoport
I. AZ EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENT SZEREPE A SZERVEZETEKBEN
A TELEPÜLÉSI ÖNKORMÁNYZATOK STRATÉGIAI VEZETÉSE. Milyen az igazán jó önkormányzat? POLGÁRKÖZELI  AUTONÓM ÉS VÁLLALKOZÓ SZELLEMŰ  AKCIÓ-ORIENTÁLT  KÜLDETÉS-CÉLOK-KOMPETENCIA.
Fenntarthatóság – vállalati szemszögből. Fenntartható növekedés - makro  válságot követő stabilizáció  a növekedés mennyiségi/minőségi tényezői  válság.
A tervezés mint menedzsment funkció
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
Emberi Erőforrás Menedzsment Az emberi erőforrások fejlesztése
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
A stratégiai tervezés módszertana
Az intézményi férőhely kiváltás program jelenlegi helyzete
A VEZETÉSRŐL ÁLTALÁBAN
Karrierfejlesztés lehetőségei és dilemmái
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
NCA - Önkéntes projektek tervezése és megvalósítása
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
Várakozások az eredmények tükrében,
Általános, speciális kompetenciák Negyedik félév.
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B.
Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Vezetés és kommunikációs ismeretek KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc.
Szervezetfejlesztési Program
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete Tájékoztató a Vidékfejlesztési Albizottság i üléséről Finta István Ph.D.
Készítette: Csató Csilla (DVI3UH)
Konzulens: Dr. Boda György Készítette: Kovács Katalin
A tanulási eredmények értelmezése és funkciója Vámos Ágnes (ELTE)
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Mentori rendszer a tudásmenedzsment szolgálatában
Folyamatos Fejlesztés Cél: Önálló fejlesztési képesség kialakítása intézményi és egyéni szinten.
Távmunka tanácsadói képzés a BME-n
Szervezeti viselkedés Bevezetés
Szakmai elvárások és elvárt eredmények a szociális szolgáltatásokon belül nyújtott étkeztetéssel kapcsolatban… Nyíregyháza, március 29.
Funkciói, feladatai és területei
Vállalati emberi erőforrás menedzsment
Az EEM helye a menedzsmentben
A hálózati szociális munka koncepciói (R. Brake) I. Hálózat orientált tanácsadás -a kliensek környezetében lévő erőforrások mozgósítása és támogatása -a.
A dolgozók képzési mentorainak bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, december 13.
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
Intézmény Férőhely Kiváltást Támogató Program. Mentori szerep december dia A szervezeti-működési szakmentorok a tevékenységük során fogadják.
Szentkatolnay Miklós A mentorhálózat működtetése, a folyamatkísérés bemutatása, a használatában rejlő lehetőségek ismertetése IFKT mentor képzés Budapest,
Mentorok képzése, kompetenciafejlesztés Intézményvezetőt támogató coach kulcsmentorok.
Partnerség a HR működésben Budapest, PSZE HR Szakmai nap Előadó: Párdányi Zsoltné humán partnerek osztályvezető.
A stratégiai tervezés folyamata
A szakképzés helyzete Magyarországon

A kurzus céljai:  A szociális és foglalkozatási szakemberek közötti együttműködés fejlesztése.  Pedagógusok és foglalkozatási szakemberek közötti együttműködés.
1 Mit vártunk, mit kaptunk, mit remélünk ? Összeállította: Kálóczi Katalin projektvezető december 8. EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM EGYETEMI KÖNYVTÁRI.
Családi csoport konferencia. a kliens egy ösztönző és őt bevonó hozzáállásból profitál a legtöbbet minden ember felelős a cselekedeteiért, és tiszteletben.
Projekt eredményeinek disszeminációja – 2. és 12. fejlesztési elem ÁROP- 1.A „Szervezetfejlesztés a konvergencia régióban lévő önkormányzatok számára”
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
Emberi Erőforrás Menedzsment Bevezetés
Stratégiai emberi erőforrás gazdálkodás Hajdúnánás Város Önkormányzatánál (ÁROP-1.A „Szervezetfejlesztés megvalósítása a Hajdúnánási Közös.
AZ ÁPOLÁS ÉS AZ ÁPOLÓ.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Emberi Erőforrás Menedzsment Bevezetés
Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület 1119 Budapest, Tétényi. u  Tel/Fax: , web: 
A projektek hosszú távú előnye – tartós foglalkoztatás A projekt generáló szerepe, a továbblépés lehetőségei, komplex fejlesztési elképzelések.
Tervezési folyamat.
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési.
Ágazatközi szakmai találkozók
Kompetencia menedzsment 4. Modul BGF
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Napirendek Megnyitó Együttműködési megállapodás megvitatása, elfogadása Irányító Csoport megválasztása, Irányító Csoport elnökének megválasztása Egyebek.
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Egészségügyi ellátás tárgyi és humán erőforrás feltételeinek szabályozása.
A projektek hosszú távú előnye – tartós foglalkoztatás
Társadalmi követelmények és igények speciális könyvtári ellátásra
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

A stratégiai kulcsmentorok bemutatkozása IFKT mentor képzés Budapest, december 13.

A szerep megnevezése, felelősség, hatáskör leírása A mentor az intézménytől független, külső személy, akinek feladata, hogy támogassa az intézményt a kitagolással kapcsolatos folyamatok megtervezésében és végrehajtásában, annak érdekében, hogy a megvalósítás összhangban álljon az intézményi lehetőségekkel és törekvésekkel, valamint a kitagolás alapvető értékeivel és céljaival. A mentor egyfelől tanácsadó, aki segít a helyzet elemzésében, az optimális döntések meghozatalában és végrehajtásában. Másfelől képviseli a kitagolás eredeti célját, célcsoportját és alapértékeit, hogy azok ne szenvedjenek csorbát a rövid távú vagy egyéni célokkal és érdekekkel szemben. A mentor hozzásegíti az intézmény vezetését a kitagolási folyamat végrehajtásához szükséges tudás- és szemlélet megszerzéséhez, a saját, belső erőforrások mozgósításához.

A szerephez tartozó célok  A fogyatékossággal élő emberek életminőségének javítását középpontba állító szervezeti tudás, kultúra és ennek megfelelő működés kialakításának segítése.  Annak a belső interiorizáló folyamatnak a támogatása, melynek eredménye az új „intézményi” célokkal és struktúrával való azonosulás.

A célokhoz tartozó feladatok Stratégiai szakmai célok gyakorlati megvalósítása:  jogi: hatályos, vagy változás alatt álló jogi környezet adta lehetőségek, korlátok,  pénzügyi: a szervezeti struktúra kiszámítható, fenntartható működtetésének a finanszírozási vetülete,  humánerőforrás-gazdálkodás: a feladathoz igazodó munkaerő tervezése, szervezése és fejlesztése, a belső értékelési, visszacsatolási folyamatok kialakítása.

A feladatokhoz tartozó kompetenciák Fogadja a megvalósítók, ill. a mentorhálózat tagjaitól érkező, vagy maga által észlelt szervezeti, működési, finanszírozási, humán erőforrással kapcsolatos kérdéseket és lehetőség szerint alternatívák felajánlásával segítséget nyújt; Közreműködik a jelzett problémák hátterének, okainak feltárásában és az intézmény dolgozóival közösen javaslatot fogalmaz meg orvoslásukra; A felmerülő problémát jelzi a döntést előkészítők, illetve döntéshozók felé.

A mentori kompetenciák 1 Tudás Szakmai tudás (elméleti és gyakorlati síkon is) Probléma feltáró és –elemző képesség, Együttműködések generálása, segítése (mediáció) Információk gyors elérése, közvetítése Feladatorientáció Holisztikus szemlélet Portfóliókezelés Stratégia alkotás Folyamatmenedzsment

A mentori kompetenciák 2 Készség, képesség „ mindenre van egy példánk” civil lét tapasztalatai a változásra és változtatásra való képesség csapatmunka környezetbe ágyazottság, a helyi erőforrások felhasználása összetartás, egymás segítése tapasztalatok megosztása, információ átadás tűrőképesség

A mentori kompetenciák 3 Attitűd, hozzáállás hitelességre törekvés elköteleződés innovatív gondolkodás küzdeni tudás rugalmasság ésszerűségre való törekvés hatékonyság elfogadás és elfogadtatás az emberi méltóság tisztelete kliensközpontúság szakmai alázat hivatástudat pozitív gondolkodás segíteni akarás

Alapértékek Az alapértékeink kerete az együttműködés, a partnerség, ami mögött az a felismerés húzódik, hogy csak együttesen lehet a kitagolási programot sikeresen megvalósítani. Ennek első lépése az együttműködésben résztvevő partnerek, kapcsolati háló szereplőinek a meghatározása. A következő ábra tartalmazza a kompetenciákba tartozó témakörök és az együttműködés kapcsolati hálóját.

JOG PÉNZÜGY HR SZERVEZET- ÁTALAKÍTÁSI MENTOROK SZERVEZETI- MŰKÖDÉSI MENTOROK EGYÉB KULCS-,és SZAKMENTO- ROK KÜLSŐ SZOLGÁLTATÓ K és EGYÉB INTÉZMÉNYEK KÖZVETÍTŐ SZERVEZET (Megbízó) FSZK; KF FENNTAR- TÓK STRATÉGIAI SZAKMAI CÉLOK Együttműködés

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET! Jakubinyi László Kun Zsuzsa Makrai Klára Szabó János Ugrin Erzsébet