GAZDA – ÁLLATTARTÁS II. 10. ISMERTESSE A FEJÉSI RENDSZEREKET, A SZAKSZERŰ, HIGIÉNIKUS FEJÉST ÉS A TEJKEZELÉS GÉPEIT.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Passzívház.
Advertisements

A halmazállapot-változások
Széchényi Ferenc Gimnázium
Települési vízgazdálkodás I. 6.előadás
Fordított ciklusú gépek
A KERESKEDELEMBEN ALKALMAZOTT GÉPI BERENDEZÉSEK
Energiatakarékos otthon
HEVES MEGYEI KORMÁNYHIVATAL
A klinikai adatok és a biológiai minták minőségbiztosításának jelentősége a biobankok életében Magyarósi Szilvia és a SCHIZO-08 Konzorcium tagjai Molekuláris.
TIENS GYÜMÖLCS GYÜMÖLCSÉS ZÖLDSÉGTISZTÍTÓ KÉSZÜLÉK SZEPTEMBER 2009.
Quantum tárolók.
Földgáz Mint energiahordozó.
Halmazállapot-változások
Gépi fejés.
ÉLELMISZERBIZTONSÁG Készítette: Deák Ferenc
10 RÓZSA SZÁMODRA. Ha ezt az üzenetet megkapod … az azért van, mert különleges ember vagy!
Tisztítás, fertőtlenítés
Épületszerkezet-temperálás
Készítette: Éles Balázs
A rák, a helyes táplálkozás és életmód
A számítógép felépítése
Neumann elvek.
Programfejlesztési Központ
Történet a boldogságról. Milyen értéke van egy évnek, kérdi a tanuló aki nem ment át a vizsgán. Milyen értéke van egy hónapnak, kérdi az anya, aki hamarább.
Good Manufacturing / Hygienic Practice
Passzívház Török Krisztián Kovács Kornél
Minden, amit az adathordozókról tudni kell
Egy egyszerű gép vázlata
Termikus kölcsönhatás
Halmazállapot-változások
Színfémek SZÍNFÉMEK.
Az olvasztó felső részében megkezdődik a salakképző anyagok bomlása:
Operációs Rendszerek II.
Fertőtlenítés klórral  Az elemi klór vízben oldva hipoklórossavat képez: Cl 2 + H 2 O ⇌ HOCl + H+ + Cl-  Az ionizáció mértékét a pH határozza meg: HOCl.
Fermentor sterilezésének szabályozása
Esettanulmány Futó Péter. Tervezési példa  Célkitűzések  Mit szeretne a megrendelő?  Előfordulhat, hogy nem teljesíthetőek  Pl. Túl drága berendezés.
Energia és takarékosság a háztartásban
Készítette: B ő cs-Kovács Renáta Dénes Dorina. ×Napsugárzás Fontos, hogy télen is érjen napfény, hiszen e nélkül a D-vitamin börben tárolt provitaminja.
A SZÍVÓOLDALI PRESSZOSZTÁT - Ismertesse a feladatát a hűtőrendszerben!
ISMERTESSE A TEJTERMELŐ TEHENEK TAKARMÁNYOZÁSÁT ÉS TARTÁSÁT!
Helyes Higiéniai Gyakorlat Útmutatók
A keverékek szétválasztása alkotórészeikre
Forrasztás.
AZ ÉLELMISZER MINŐSÉGÉT BEFOLYÁSOLÓ TÉNYEZŐK A TERMÉKELŐÁLLÍTÁS SORÁN
TEHENÉSZETI FEJÉSHIGIÉNIA
Szemestakarmányok tárolása
A LEGTISZTÁBB ENERGIA AZ, AMIT FEL SEM HASZNÁLUNK !
Kulcsok meghatározása a táblákban
Tejszűrő Standard, cserélhető rozsdamentes acél tejszűrővel
Az adatok/programok külső tárolása és kezelése
1 Adatgyűjtés, mérési alapok, a környezetgazdálkodás fontosabb műszerei KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek.
A Föld vízkészlete.
Heike Kamerlingh Onnes
HACCP rendszer.
10. rész :Táplálékunk összetevői Fehérjék Klikk a folytatáshoz.
EGÉSZSÉGTUDATOS HIGIÉNIA, HIGIÉNIATUDATOS ENERGIATUDATOSSÁG.
1 Kistermelői élelmiszer előállítás és forgalmazás Győrszemere Dr. Hercsel György igh. főállatorvos Dr. Szabó Tamás igazgató főállatorvos.
Szociális földprogramtól a munkahelyteremtésig aktív szociálpolitikai eszközök felhasználásával 2009 Július 23 Kecskemét.
Könyvtárstruktúra, felhasználói és rendszerkönyvtárak Fájlkiterjesztések, attribútumok és engedélyek Takács Béla 2016.
falhűtés tengervízklímakonvektoros hűtés medencevíz fűtés.
A LEGFONTOSABB NYERSANYAG, A FELHASZNÁLT ANYAGOK FELÉT TESZI KI
LABORATÓRIUMI GYAKORLATOK Bohátka Sándor és Langer Gábor
„Vegyünk egy nagy levegőt”
Egészségtudatos kávéházi sütemények
Szemestakarmányok tárolása
Szarvasmarha telep munkaszervezése
A piac és a piacgazdaság
Öntözőrendszerek tervezése Omros László
A munkahelyi szervezettség vizsgálata szarvasmarha telepeken
Erdészeti/csemetekert növényvédelem hatósági vonatkozásai
Előadás másolata:

GAZDA – ÁLLATTARTÁS II. 10. ISMERTESSE A FEJÉSI RENDSZEREKET, A SZAKSZERŰ, HIGIÉNIKUS FEJÉST ÉS A TEJKEZELÉS GÉPEIT

Helyben fejés az állat tartózkodási helyén történik a fejés Ez lehet: sajtáros, tankos, tejvezetékes

Fejőházi fejés

A tej elsődleges kezelése A tej elsődleges kezelésének célja, fogyasztásig, illetve feldolgozásig eredeti jellegét és táplálkozási értékét megőrizze A tejet minél hamarabb elkell távolítani az istállóból, és egészséges, tiszta, higiénikus környezetben kell tárolni. A tej elsődleges feldolgozása szűrés a látható szennyeződések eltávolítása a tejből az istálló légterétől elválasztott helyiségben, közvetlenül a fejés után kell végezni hűtés célja, hogy a csíraszám ne emelkedjen alacsonyabb hőmérsékleten a mikrobák életműködése lelassul a fejés után minél hamarabb le kell hűteni a tejet 5 °C hőmérsékletre visszamelegedés ne következzen be hűtő-tároló tartályokat alkalmaznak a tejet a kívánt hőfokra lehűti és az elszállításig tárolja A tartályokban keverőszerkezete elősegíti a tej gyorsabb lehűlését megakadályozza a felfölöződést