KATTINTÁSRA >>> Assisi Szent Ferenc Az írások szerint 1181-ben született, (eredeti neve Giovanni di Bernar­done volt,) Fran­c­esco néven ismerték, Édesanyja.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Közösség 4. ISTEN CSALÁDJÁBAN ÉLNI
Advertisements

Lépj tovább a szolgálatban!
Assisi Szent Ferenc Eredeti neve Giovanni di Bernardone volt, de leginkább Francesco néven ismerték, ugyanis édesanyja francia volt, s Franciácska néven.
ZENE: Love Me With All Your History Egy asszony kijött a házból, és három, hosszú, fehér szakállú öregembert látott üldögélni az udvaron. Nem ismerte.
Jártam a hegyeket, a hegyoldalakat borító erdőket, és csodáltam a természet szépségét, a fenséges tájakat…
Néhány napja az élet útján sétáltam, amikor megláttam egy feliratot, melyen ez állt: “A Mennyország boltja”.
JÉZUS KRISZTUS A SZERETET „SZÉLSŐSÉGE”
Ezért senki se kérkedjék az emberekkel. Hisz minden a tietek: Pál, Apolló, Kéfás, a világ, az élet, a halál, a jelenvalók, az eljövendők: minden a tietek.
Nemde Isten szikrája rejtőzik minden emberi lélekben?
A szerzetesrendek.
Kínai terméstörténet.
A karmesternek: Zsoltárének. Örvendj, egész föld, az Istennek
Ábrahám legnagyobb próbatétele
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
Jézus mondja: menjetek el tehát és tegyetek tanítvánnyá minden népet …
Amikor közeledtek Jeruzsálemhez, és Betfagéba, az Olajfák hegyéhez értek, Jézus elküldött két tanítványt, és ezt mondta nekik: „Menjetek az előttetek.
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
BÁTOR VAGY GYÁVA (alamuszi) KERESZTYÉN VAGY?
Az etruszkok Kik ők? Honnan jöttek? Mi jellemző rájuk? Hogyan éltek?
IGAZ-GYŐNGYŐK.
Assisi Szent Ferenc, a költő és a szent
IGAZ-GYŐNGYŐK.
A fény szebbé teszi napjaid! Készítette:driszkili.
Életige 2007 Május.
JÓ REGGELT !.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Folyamodjatok az Úrhoz,
Gyülekezet Koinónia - Közösség.
"Folyamodjatok az ÚRhoz, keressétek orcáját szüntelen!"
ISTEN hozott köztünk!.
A boldogság is kegyelemből fakad
Az Úr, az istenek Istene szólt, felszólította a földet napkelettől napnyugatig. Sionból, szépsége koronájából ragyog az Úr, Istenünk eljött, nem hallgat.
SZÍNPADI JÁTÉK – A LEGENDA Szép Dochia története “PETRU MUSAT” ISKOLA, SIRET, ROMANIA.
A szolgáló identitás. A szolgáló identitás I. Kor. 3,9-11: „…ti pedig Isten szántóföldje, Isten épülete vagytok I.Kor.3,9-11: „…ti pedig Isten szántóföldje,
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt. Mózes első könyve 1:1 A Biblia legelső mondata ez: Kezdetben teremtette Isten a mennyet és a.
Barnett Newman: ( ) Ábrahám olaj, vászon 1949
Hiszek egy Istenben, mindenható Atyában, mennynek és földnek Teremtőjében.
Noé Bárkája.
7. Én lelkem, mire csüggedsz el? Mit kesergesz ennyire? :/: Bízzál Istenben s nem hágy el, Kiben örvendek végre. Ki nekem szemlátomást Nyújt kedves szabadulást,
JÓ REGGELT !.
Az Úrnak hála, tisztelet, Csak néki, senki másnak!
Folyamodjatok az Úrhoz,
Assisi Szent Ferenc.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal, kezed műve a hajnali harmatcsepp és a Nap. Add, hogy egész nap jókedvű és tiszta legyek: a Világosság.
Assisi Szent Ferenc Assisi Szent Ferenc (latinul: Franciscus Assisiensis) vagy ahogy a Ferenc-rendiek nevezték: Szerafikus Szent Ferenc (latinul: Franciscus.
Szent Bernadette.
Karácsony Dicsőség mennyben az Istennek és
„hogy mindnyájan egyek legyenek”
REFORMÁCIÓ Amikor a mi Urunk és Mesterünk azt mondta:
KARÁCSONYI ISTENTISZTELET 2014
Tenger takarja lábnyomát, Szelek szárnyán suhan.
Milyen a Szellemi életünk?.  Erre megkérdezték: „És te milyen jelt mutatsz, hogy miután láttuk, higgyünk neked? Mit cselekszel? Atyáink a mannát ették.
Nagyböjt II Vasárnapja Á - év
István király és a magyar keresztyén egyház kezdetei.
Megszentelt Élet Éve Francesco a meglepetések embere: akit Jánosnak kereszteltek – de Ferencnek hívtak a nagyravágyó ifjú - aki soha nem.
Nagyböjt III Vasárnap Á-év János 4,5-42 Jézus megérkezett Szamaria egyik városába, amelyet Szikarnak neveznek, közel ahhoz a földdarabhoz, amelyet Jákob.
TANÉVNYITÓ ISTENTISZTELET Jöjj, égi szent láng, Szentlélek Isten, Hű támasz minden ínségben, Kit trónusáról jó Atyánk És Jézus Krisztus küld.
KIVONULÁS KÖNYVE 3:6 – 3:20 exodus az elhívás. ISTEN JELENLÉTÉBEN - Angyalok: Abban az esztendőben, amikor Uzzijjá király meghalt, láttam az Urat. Trónján.
„… amikor hallgattátok az Istennek általunk hirdetett igéjét, nem emberi beszéd ként fogadtátok be, hanem Isten beszéde ként, aminthogy valóban az, és.
Advent alatt ti földön él ő emberek Kongassátok az elhallgatott szíveket, Legyen csengés-bongás a föld terén át, Úgy várjátok az örök Isten szent Fiát!
Református istentisztelet
„Eljön az az idő – így szól az Úr –, amikor új szövetséget kötök Izráel és Júda házával.” … „…ilyen lesz az a szövetség, amelyet Izráel házával fogok kötni,
A történelem legnagyobb személyisége Jézus Krisztus volt.
A HÁROM FA.
Igeolvasás „14Most azért az URat féljétek, és őt szolgáljátok tökéletesen és igazán. Távolítsátok el azokat az isteneket, amelyeket atyáitok szolgáltak.
XVII Évközi VasárnapC - év
ISTEN Kahlil Gibran.
Nagyböjt II Vasárnapja Á - év
43.
Isten lakhelye.
Előadás másolata:

KATTINTÁSRA >>>

Assisi Szent Ferenc Az írások szerint 1181-ben született, (eredeti neve Giovanni di Bernar­done volt,) Fran­c­esco néven ismerték, Édesanyja francia származású volt. Édesapja, Pietro, gazdag ruhakereskedő volt. Már fiatalon – lázadva apja üzlete és vagyona ellen – több nyelven folyékonyan beszélt ben harcolt Perugia ellen, majd foglyul esett ban tért vissza Assisibe és 1205-ben elindult, hogy beálljon G di Brienne seregébe, de úton Spoleto felé egy különös látomás hatására visszatért Assisibe. Ezek után sokat imádkozott magányosan és elkezdte gondozni az Assisi mellett élő leprásokat. Az évek alatt egyre több híve akadt, míg 1209-ben elvezette a tizenegy első követőjét Rómába, és a pápa engedélyét kérte egy új rend megalapításához. III. Ince pápa rendjük szabályzatát április 16- án hagyta jóvá, így ezt a napot tekintik a ferences rend hivatalos megalapításának. Assisi Szent Ferenc Az írások szerint 1181-ben született, (eredeti neve Giovanni di Bernar­done volt,) Fran­c­esco néven ismerték, Édesanyja francia származású volt. Édesapja, Pietro, gazdag ruhakereskedő volt. Már fiatalon – lázadva apja üzlete és vagyona ellen – több nyelven folyékonyan beszélt ben harcolt Perugia ellen, majd foglyul esett ban tért vissza Assisibe és 1205-ben elindult, hogy beálljon G di Brienne seregébe, de úton Spoleto felé egy különös látomás hatására visszatért Assisibe. Ezek után sokat imádkozott magányosan és elkezdte gondozni az Assisi mellett élő leprásokat. Az évek alatt egyre több híve akadt, míg 1209-ben elvezette a tizenegy első követőjét Rómába, és a pápa engedélyét kérte egy új rend megalapításához. III. Ince pápa rendjük szabályzatát április 16- án hagyta jóvá, így ezt a napot tekintik a ferences rend hivatalos megalapításának.

A világ Isten ajándéka, Ferencet ez ihlette meg, azért alkotó Úrról beszél nekünk. A világ Isten ajándéka, Ferencet ez ihlette meg, azért alkotó Úrról beszél nekünk. Ezért adott hálát csodálatos költeményében a Naphimnuszban az Istennek, aki minden jó és szép alkotója. Ezért adott hálát csodálatos költeményében a Naphimnuszban az Istennek, aki minden jó és szép alkotója.

Sok történetet jegyeztek fel a kortársak a szent és az állatok viszonyáról. !

Gubbio városában „egy hatalmas testű, rettenetes és vérengző farkas garázdálkodott. A városiak nagyon féltek tőle,felfegyverkezve jártak-keltek a városba. Egy alkalommal Ferenc ellátogatott a városba, elmesélték neki a történetet. Egyetlen társával kiment az erdőbe, hogy találkozzon a fenevaddal. Egy alkalommal Ferenc ellátogatott a városba, elmesélték neki a történetet. Egyetlen társával kiment az erdőbe, hogy találkozzon a fenevaddal. A farkas azonnal nekik támadt vicsorgó fogakkal. Ferenc azonban keresztet vetett a farkas elé, aki erre azonnal megtorpant. A farkas azonnal nekik támadt vicsorgó fogakkal. Ferenc azonban keresztet vetett a farkas elé, aki erre azonnal megtorpant.

„Gyere ide, farkas testvér!” - mondta Ferenc. A farkas engedelmeskedett. „Krisztus nevében parancsolom, hogy se engem, se másokat ne bántsál.” Majd prédikálni kezdett a farkasnak,- „Gyere ide, farkas testvér!” - mondta Ferenc. A farkas engedelmeskedett. „Krisztus nevében parancsolom, hogy se engem, se másokat ne bántsál.” Majd prédikálni kezdett a farkasnak,- Megígértette vele, hogy többé nem bánt egyetlen állatot vagy embert sem. A farkas fejbólintással jelezte beleegyezését. Ferenc magával vitte a farkast a városba, és prédikációt tartott az embereknek és a farkasnak egyaránt, mindkét felet arra kérve, ne háborgassák egymást. Attól a naptól kezdve a farkas és az emberek megtartották a Ferenc által kötött egyezséget.

Ferenc Cannarióban prédikálni kezdett a népnek, de előbb megparancsolta a fecskéknek, hogy hallgassanak, míg el nem mondja beszédét. Azok azonnal engedelmeskedtek…

,Továbbmenve fölemelte tekintetét, észrevette, hogy az úttól nem messze a fákat óriási madársereg lepte el. Egészen elámult a madarak hihetetlen.. „Várjatok meg itt, amíg prédikálok húgocskáimnak, a madaraknak.” „Várjatok meg itt, amíg prédikálok húgocskáimnak, a madaraknak.” sokasága láttán, és azt mondta társainak:

,Letért a mezőre, odament a madarakhoz, és elkezdett beszélni a földön csipegetőkhöz, mire a fákon ülők is mind odasereglettek, valamennyien szép csöndben várták végig a beszédet, s el nem szálltak Szent Ferenc áldása nélkül….. mire a fákon ülők is mind odasereglettek, valamennyien szép csöndben várták végig a beszédet, s el nem szálltak Szent Ferenc áldása nélkül…..

Amikor Szent Ferenc közöttük sétált, s csuhájával megérintette a madarakat, akkor sem repült el egyik sem. Ferenc prédikációjának ez volt a lényege: „Húgocskáim, madarak! Ti igen sokkal tartoztok a Teremtőnek, azért mindig és mindenütt kötelesek vagytok dicsérni őt. Mert kétszeres, sőt háromszoros ruházattal látott el benneteket; szabadságot adott nektek, oda röpülhettek, ahová akartok; Amikor Szent Ferenc közöttük sétált, s csuhájával megérintette a madarakat, akkor sem repült el egyik sem. Ferenc prédikációjának ez volt a lényege: „Húgocskáim, madarak! Ti igen sokkal tartoztok a Teremtőnek, azért mindig és mindenütt kötelesek vagytok dicsérni őt. Mert kétszeres, sőt háromszoros ruházattal látott el benneteket; szabadságot adott nektek, oda röpülhettek, ahová akartok;

Hálával tartoztok a levegőért, amelynek uraivá tett. Azután gondoljátok meg, hogy nem vettek, se nem arattok, Isten mégis gondoskodik rólatok. Inni ad a folyókból és forrásokból, menedéket nyújt a hegyekben és völgyekben, helyet biztosít a fészekrakáshoz a fák lombos ágain. Hálával tartoztok a levegőért, amelynek uraivá tett. Azután gondoljátok meg, hogy nem vettek, se nem arattok, Isten mégis gondoskodik rólatok. Inni ad a folyókból és forrásokból, menedéket nyújt a hegyekben és völgyekben, helyet biztosít a fészekrakáshoz a fák lombos ágain.

Jótéteményeiből, amelyekkel elhalmozott, láthatjátok, mennyire szeret Teremtőtök. Őrizkedjetek tehát húgocskáim, a hálátlanság bűnétől, s azon legyetek, hogy szüntelenül áldjátok Istent.” Amint Szent Ferenc ezeket mondta nekik, a madarak tátogatni kezdték csőrüket, nyújtogatták nyakukat, rebbentgették szárnyukat, nagy tisztelettel földig hajtották fejecskéjüket, Jótéteményeiből, amelyekkel elhalmozott, láthatjátok, mennyire szeret Teremtőtök. Őrizkedjetek tehát húgocskáim, a hálátlanság bűnétől, s azon legyetek, hogy szüntelenül áldjátok Istent.” Amint Szent Ferenc ezeket mondta nekik, a madarak tátogatni kezdték csőrüket, nyújtogatták nyakukat, rebbentgették szárnyukat, nagy tisztelettel földig hajtották fejecskéjüket,

A madarak-, mozdulataikkal és énekükkel adták jelét, hogy gyönyörűségük telik a szent szavaiban. Maga Szent Ferenc is velük örvendezett, elnézte sokaságukat, gyönyörködött szépségükben és változatosságukban, csodálta kedvességüket és szelídségüket, s nagy áhítattal velük együtt dicsőítette a Teremtőt A madarak-, mozdulataikkal és énekükkel adták jelét, hogy gyönyörűségük telik a szent szavaiban. Maga Szent Ferenc is velük örvendezett, elnézte sokaságukat, gyönyörködött szépségükben és változatosságukban, csodálta kedvességüket és szelídségüket, s nagy áhítattal velük együtt dicsőítette a Teremtőt

Assisi Szent Ferenc Emléknapja 1931 óta az állatok világnapja is egyben.