Prezentáció PPKE-JÁK Informatika számonkérő feladatok Levelező tagozatos hallgatóknak 2004/05 I. félév.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A számítógépes hálózatok és az Internet
Advertisements

Interaktív táblák Bevezetés.
A számítógép műszaki, fizikai része
Hardver eszközök II. rész
Az operációs rendszer.
A számítógép felépítése
Házi projektdolgozat Hardverelemek. Feladatkiírás •Egy előre kiválasztott hardverelemről szóló prezentáció elkészítése •Adott időpontban az elkészített.
Hardver alapok I. 10. osztály.
Külső memóriák.. 1.Hard Disk  Egy számitástechnikai adattároló berendezés. Az adatokat kettes számrendszerben tárolja.  Az adatokat mágnesezhető réteggel.
A számítógép felépítése
Hálózatok.
Az operációs rendszer.
Fajfrik Dóra tanárjelölt munkája alapján
Mai Számítógép perifériák
A számítógép alapegységei
Alaplapra integrált csatlakozók
Háttértárak.
Informatikai eszközök
Az operációs rendszer.
1 Hálózati Operációs Rendszerek gyakorlat Bevezető Előadó: Bilicki Vilmos
12. Óra Háttértárak.
BE KI Perifériák Számítógép.
A számítógép elvi felépítése és működése
Perifériák.
Hardware Hardver (ang.: hardware) alatt a számítógép fizikailag megfogható részeinek összességét értjük. Legegyszerűbb meghatározás talán, hogy a hardver.
Számítógép memória jellemzői
Amit az adathordozókról tudni kell
Háttértárak Informatika tananyag.
Az operációs rendszer.
Napjaink háttértárolói
Napjaink Háttértárolói
A memória tárolja a végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatokat. A számítógép memóriája adattárokból áll. Minden ilyen adattár memóriaelemekből.
Média tárolóeszközök. A CD  A CD(compact disk) ált. 700Mb kapacitású  Optikai tároló  Hang, kép, valamint adat digitális formátumú tárolására használatos.
MI A MEMÓRIA? A memória tulajdonképpen egy logikai áramkör, ami adatok megőrzésére alkalmas. Az adat számunkra most azt jelenti, hogy van-e jel vagy nincs.
A számítógép felépítése
A számítógép alapegységei. A számítógép a belsőleg tárolt program segítségével automatikusan hajtja végre a programokat. A memória utasítások és adatok.
Mágneses háttértárolók
Az operációs rendszereK
Operációs rendszerek. Az operációs rendszer a számítógépet működtető szoftver, amely a számítógép indulásakor azonnal betöltődik a számítógép memóriájába:
Operációs rendszer.
A számítógép logikai és fizikai felépítése
Erőforrások: Hardver Manver Szoftver.
Hálózat kiépítésével lehetőségünk nyílik más számítógépek erőforrásainak használatára. Osztott háttértár használat: egy számítógép merevlemezének megosztásával.
Az operációs rendszer Az operációs rendszer a számítógépet működtető szoftver, amely a számítógép indulásakor azonnal betöltődik a számítógép memóriájába:
Bemutatkozás Név: Vespi Gábor Kelt: december 27.
INFORMATIKA VIZSGA BUDAPEST 2003.DECEMBER17. KURZUS:04. CSOPORT:A.
A számítógép elvi felépítése
Bevezetés az operációs rendszerek világába TMG SZK.
A szoftver, szoftvertípusok
A Neumann-elvű gépek A Neumann elvek:
 Rajtuk keresztül kerülnek az információk a központi egységbe.  Néhány példa: Billentyûzet, egér scanner, trackball, fényceruza, digitalizáló tábla,
Hang anyagok tárolása Magnószalag Magnókazetta Bakelitlemez CD
Software - Ismeretek Avagy mitől megy a Hardware.
Készítette: Szabó Richárd SZRSAAI.ELTE Merevlemezek tegnap, ma, holnap.
Mai számítógépes perifériák
A számítógép felépítése
A számítógép felépítése
2015. július július július 22. Készítette: Gráf Tímea Informatika 9. évf. Informatikai alapismeretek III.
A ROM ÉS A BIOS. K ÉSZÍTETTE R ELL P ATRIK A ROM A ROM egy olyan elektrotechnikai eszköz, amely csak olvasható adatok tárolására alkalmas memória. Tartalma.
Az operációs rendszer.
A számítógép feladatai és felépítése
Ma használatos háttértárakat és azok tárolási technológiái (Informatika érettségi 5.tétele) Készítette:Dobrovolni Edit 12.c.
Ismétlés Memória RAM  Véletlen elérésű memória ( Random Access Memory)  Tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatokat.
A nagy mennyiségű adat tárolására alkalmas ki- és bemeneti perifériákat Háttértárolónak nevezzük. Több féle típusa is létezik.
Sz&p prof.
Az operációs rendszer.
Számítógépes alapismeretek
Tároló perifériák.
Hálózati struktúrák, jogosultságok
A számítógép feladatai és felépítése
Előadás másolata:

Prezentáció PPKE-JÁK Informatika számonkérő feladatok Levelező tagozatos hallgatóknak 2004/05 I. félév

1.HDD (hard disk drive, merevlemez) ROM (random access memory, memória) 2.Operációs rendszer, OS (Operating System) Az operációs rendszer a számítógépet működtető szoftver, amely a számítógép indulásakor azonnal betöltődik a számítógép memóriájába: Nélküle a gép - még ha fizikailag hibátlan is - működésképtelen. Az operációs rendszer tölti be a számítógép működéséhez szükséges programokat, vezérli, összehangolja, ellenőrzi a programok működését. Az operációs rendszer általában semmilyen, a felhasználó számára közvetlenül hasznos feladatot (szövegszerkesztés, könyvelés stb.) nem végez, hanem lehetővé teszi az ilyen feladatokat ellátó, felhasználói programok futtatását. Az operációs rendszer feladata az, hogy az ember és számítógép közötti kommunikációt biztosítsa, a számítógép erőforrásait sokoldalúan, gazdaságosan és a lehető legoptimálisabban kihasználja, illetve a számítógép működését ellenőrizze és vezérelje; kezeli a gép különböző perifériáit - monitor, floppy, hard diszk, nyomtató stb. - és végrehajtja a neki szóló parancsokat. 3.a) Hamis ( 2. pont) b) Hamis (pl. Windows, Linux, UNIX, DOS, stb…) c) Igaz ( 2. pont) d) Hamis (pl. Linux, stb…)

4.Elsőként web-szerver funkciót vettem igénybe, amikor a weboldalon kerestem a feladatsort. Másodszor fájlszerver funkció segítségévvel tölthettem le a fájlt. Harmadszór mail szerver funkciót fogom felhasználni az üzenet elküldéséhez. 5.Merevlemez (Hard Disk Drive elektronikus tároló berendezés, amely az adatokat mágnesezhető réteggel bevont, merevlemezen tárolja, a forgó lemez felett mozgó író/olvasó fej segítségével. A merevlemez-egység kapacitása néhány megabájttól több gigabájtig terjedhet. ) Floppy (mágnes úton történő adatrögzítés) CD lemez (optikai módon történik az adatrögzítés) DVD lemez (optikai módon történik az adatrögzítés) Memória kártya Pen drive

1.e) Igaz (több szolgáltatónál, és más néven is lehet, címe valakinek) f) Igaz (a fre -nál 3 hónap a pasziv időtartam, de lehetséges olyan szolgáltató, ahol nincs ilyen korlát) g) Igaz (mivel mail szerverre van szükség a továbbításhoz, bár manapság van mobil is, de ez is weben keresztül megy) h) Hamis az ozás alap eleme,) 2.1. Helyes 2. Helytelen (2 beletéve értelmetlen lesz) 3. Helytelen (mivel ékezetes betűt nem lehet használni a címben és _-jel helyet.-ot teszünk az ország kód elé) 4. Helyes 5. Helytelen (mivel ékezetes betűt nem lehet használni a címben ) 3.Mennyiségi korlát nincsen, csupán a méret a korlát. 4.A Carbon Copyhoz beírjuk a címeket vesszővel elválasztva, (de a legegyszerübb, ha a címlistán kijelöljük)

1.Szöveges (tetszőleges 2. karaktersorozat) Dátum (csak valós dátumértéket elfogadó – nemzeti dátumformátumok megadása) Numerikus (számok) Logikai (igen - nem, kétértékű) 1Ábel Ábel ábel Ábel1 SorszámSzöveg 1.Sorszám lenne szerintem a megfelelő elsődlegeskulcs.

I/HÁllítás HMinden táblában van legalább 2 elsődleges kulcs IEgy táblában akár 3 egyedi kulcs is lehet IAz egyedi kulcs az egyedek azonosítására szolgál HA személyek azonosítására a nevük a legalkalmasabb IAz elsődleges kulcs egyben egyedi kulcs is. HAz egyedi kulcs egyben elsődleges kulcs is. IÜres adattartammal rendelkező tulajdonság nem lehet egyedi kulcs.

1.12 Péter keresztnevű dolgozója van az egyetemnek dolgozó lakik a 30-as épületben dolgozó használ „jak”-os címet tanszék van a karon. 5.„A” betűhöz rendezi, mert a D betű nem lenne egyértelmű kulcs.

2.a) Szöveg típus: Név b) Dátum típus: Születési idő c) Logikai típus: Neme d) Szám típus: Gyermekek száma 3.Jelentkezés sorrendje 4.Tárgykód 5.Nem egyedi kulcs. 6.Neptun kód 7.Kredit, Kód, Félév, Oktató, Kik választhatják

CD JOGTÁR compLex

évi XXVII. Törvény (Sopron környéki vasút) 2.8 db 3.3 db, 190/2004. VI.8.Kormány rendelet. 4.Polgári célú pirotechnikai. 5.Közbeszerzésről.2004.V VI VII XII I db, évi CXVI. törvény 7.Magyar Közlöny

Nekem a legnehezebb az adatbázis kezelés.

World dokumentum használatára irányuló feladatok. Adatbázis kezelésnél gyakorlatiasabb feladatokat (pl. ügyfél nyilvántartás, jegyzet nyilvántartás) Különben a feladatok nagyon tetszettek.