A MEGÚJULT MAGYAR DIÁKSPORT SZÖVETSÉG TEVÉKENYSÉGE A DIÁKSPORT DIMENZIÓK TÜKRÉBEN, A DIÁKOLIMPIA TOVÁBBFEJLESZTÉSE.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Beszámoló a SIOSZ eddigi tevékenységéről Összeállította: Fuhrmann Géza.
Advertisements

A sport mint stratégiai ágazat az állami szerepvállalás tükrében
Dr Raffay Ágnes Dr Lőrincz Katalin Hajmásy Gyöngyi
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
BALOGH GÁBOR Magyar Diáksport Szövetség Elnök
A felsőoktatás fejlesztési lehetőségei
Új pályán! MKOSZ-STRATÉGIA.
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
25 ÉV A TEHETSÉGEK SZOLGÁLATÁBAN MAGYAR TEHETSÉGGONDOZÓ TÁRSASÁG KONFERENCIÁJA PÉCS SZEPTEMBER KORMOS DÉNES A NEMZETI TEHETSÉGÜGYI KOORDINÁCIÓS.
"Tabletek, kispolski, miegymás - Mi is az a Bűvösvölgy?” Média animátor – H95 Bűvösvölgy szeptember Legeza Katalin.
kiemelt projekt szolgáltatásainak bemutatása
A piacgazdaságra nyitott rugalmas képzési rendszer intézményi jogi megvalósulása. A szak- és felnőtt képzőkkel szemben támasztott szakmai jogi feltételek.
„XXI. SZÁZADI KÖZOKTATÁS ( FEJLESZTÉS, KOORDINÁCIÓ )” TÁMOP / A pedagógus(tovább)képzés kérdései és lehetőségei az egész napos iskola-
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat hosszú távú stratégiája, kapcsolata a releváns operatív programokkal.
Tehetségpont létrehozása
A szaktanácsadás támogató szerepe
A kamara szerepvállalása a szociális képzések területén
KAPCSOLÓDÁS A NEMZETI TEHETSÉG PROGRAMHOZ MEGYEI PROGRAMFEJLESZTÉS HÁLÓZATÉPÍTÉS Kormos Dénes fejlesztő-kutató szakpedagógus.
Szakképzési szakértők szakképzési változásokra való felkészítése A szakképzési megállapodás és a szakmaszerkezeti döntés Helyszín dátum Nemzeti Fejlesztési.
TÁMOP 4.1.3/2 Felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztésének célkitűzései és intézményi együttműködésének tervei Németh Antal felsőoktatási.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
Hatékonyság, eredményesség, méltányosság a köznevelési rendszerben:
BEVEZETÉS. Magyarország között 15 operatív program megvalósításáért felelős Összesen mintegy 22,4 milliárd euró fejlesztési forrást tudunk felhasználni.
Az EFOP köznevelést érintő beavatkozásai
A kormányzat és a civil szervezetek kapcsolata Dr. Latorcai Csaba helyettes államtitkár.
Az új szakképzési törvény alkalmazása, a tanulók gyakorlati képzése
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia január 26.
A járási rendszer megújítása
K ÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM T ÁRSADALMI F ELZÁRKÓZÁSÉRT FELELŐS ÁLLAMTITKÁRSÁG romagov.kormany.hu A Nemzeti Társadalmi Felzárkózási Stratégia.
MAGYAR GYERMEKLABDARÚGÓ SZÖVETSÉG
„Híd a jövőbe” Utak és lehetőségek a szociális ellátásban a valódi értékek mentén Szociális Igazgatók és Szakemberek Magyarországi Egyesülete XII. Nemzetközi.
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
A TÁMOP-2.2.3/07/2-2F projekt megvalósítása Nógrád megyében
Nagykanizsa és Térsége TISZK Szakképzés – szervezési Kiemelten Közhasznú Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság.
A KLIK szerepe a szakképzés irányításában
„A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Pedagógiai Közművelődési és Képzési Intézet jelene és jövője” augusztus 23.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
Tóth Zoltán MDSZ alelnök - Stratégiai Bizottság elnöke.
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
Minőségstandardok a PSZ-ek működésében?
2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről Hatályos: január 1-től.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A pedagógiai-szakmai szolgáltatások rendszere
A MENTOR(H)ÁLÓ KLUB szélesre tárja kapuit!
Tájékoztató a megyei tervezés aktuális állásáról
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a partnerség Civil részvétel és EU források – december 3. Európai Ifjúsági Központ Dr. Arató Krisztina ELTE.
Pécs Telep-programok Tenczer tamás EMMI SZÜTFFÁT.
Az Ökoiskola hálózat helyzete és tervei
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
Iskolai közösségi szolgálat
Az önkormányzati cégek és önkormányzat közötti szerződéses kapcsolatok vizsgálata és az önkormányzati feladatellátást szabályozó külső szerződések rendszere.
Az Oktatási Hivatal új szervezeti felépítése, feladatainak bővülése
A kiemelt projekt eredményei: a módszertani feladatok és a hálózatépítés tükrében Avagy az „emberorientált” hálózat működése a hajléktalan-ellátáson belül.
TÁMOP A-14/ „Komplex intézményi mozgásprogramok és kapcsolódó egészségfejlesztési alprogramok megvalósítása az általános iskolákban, többcélú.
Tájékoztató előadás a szakról ELTE PPK Nyílt Nap január 29. Sportszervező BSc.
Az EGT és Norvég Alapok jelenlegi időszaka. 2 Az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok (FM) es időszaka Támogatási összeg: mintegy 153.
AZ EFOP VÉGREHAJTÁSÁNAK ELŐREHALADÁSA* SZEPTEMBER 23. *2016. SZEPTEMBER 15-EI ADATOK ALAPJÁN DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS.
A mennyiségből a minőségbe – az MKOSZ stratégiai terve
Tervezési folyamat.
Egy nyílt levél elő- és utóélete
Testnevelés, mozgás, sport szakmai munkaközösség
A MINŐSÉGFEJLESZTÉSI TERÜLET TÖREKVÉSEI 2007
Lorem ipsum.
Napirendek Megnyitó Együttműködési megállapodás megvitatása, elfogadása Irányító Csoport megválasztása, Irányító Csoport elnökének megválasztása Egyebek.
Hellner Szelina, Kincses Gábor, Bartha Zsolt
Ifjúsági feladatok az IKSZT-ben
Előadás másolata:

A MEGÚJULT MAGYAR DIÁKSPORT SZÖVETSÉG TEVÉKENYSÉGE A DIÁKSPORT DIMENZIÓK TÜKRÉBEN, A DIÁKOLIMPIA TOVÁBBFEJLESZTÉSE

A MAGYAR DIÁKSPORT SZÖVETSÉG A múlt A szervezeti megújulás folyamata A jelen A jövő A DIÁKOLIMPIA® megújítása

25 éves múltra visszatekintő, jelentős értékekkel bíró civil szervezet, az egyetlen országos hatókörű diáksport szövetség a DIÁKOLIMPIA® szervezése mint egyetlen tevékenységi kör DIÁKOLIMPIA®: országos lefedettségű, felmenő rendszerű, minden iskolát megszólító foglalkoztatási és versenyrendszer, ami ezer gyermeket mozgat meg évente A MÚLT

2012. május – Új elnökség, új alapszabály – Új diáksport dimenziók:  ISKOLAI TESTNEVELÉS  EGÉSZSÉGFEJLESZTŐ TESTMOZGÁS június – szeptember – Az új dimenziók megalapozása. Belépés az iskolai testnevelés területére, felhatalmazás a Kormánytól. – A DIÁKOLIMPIA® megújításának első lépései. Az események tömbösítése, a névhasználat szabályozott keretek között való továbbadása (licencia) szeptember – december Forrásfeltárás, projekttervezés, TÁMOP , EMMI miniszteri és államtitkársági támogatások megszerzése január – ISKOLAI TESTNEVELÉS: Projektindítás, szervezetfejlesztés DIÁKOLIMPIA®: A megújítás további lépéseinek megalapozása, megkezdése A MEGÚJULÁS FOLYAMATA

Az MDSZ ma egy jelentős humán kapacitásokkal rendelkező civil szervezet  az iskolai testnevelés  az iskolai sport tehetséggondozás  az egészségfejlesztő testmozgás és  a diáksport általi társadalmi befogadás területén Együttműködünk a Kormányzattal és a kormányzati háttérintézményekkel  EMMI államtitkárságok  KLIK, OFI, OH  NSK  OEFI Együttműködünk a reprezentatív civil és szakmai szereplőkkel  Felsőoktatási intézmények  MTTOE  MOB A JELEN

A MAGYAR DIÁKSPORT SZÖVETSÉG váljon az köznevelési, az egészségügyi, a sport és a társadalmi felzárkózási ágazat szakmai támogatást nyújtó dedikált szervezetévé az iskola testnevelés és egészségfejlesztő testmozgás, az iskolai tehetséggondozás és a társadalmi befogadás a sport területén A MAGYAR DIÁKSPORT SZÖVETSÉG e célokat szolgáló humán-erőforrás háttere, hálózata váljon országos lefedettségűvé és fenntarthatóan finanszírozhatóvá (jelenleg ezen a területen nincs ilyen szervezet) A JÖVŐ

A DIÁKOLIMPIA ® TOVÁBBFEJLESZTÉSE „Megújulás a hagyományos értékek mentén”

Diákolimpia ® - a továbbfejlesztés okai MOTIVÁCIÓ Nem, vagy nem kellően motivált résztvevők, pedagógusok, szervezők ARCULAT A sajtó, a média számára nem vonzó rendezvények és megjelenés FINANSZÍROZÁS Növekvő költségek, csökkenő bevételek SZERVEZETFEJLESZTÉS Irányítási és adminisztratív nehézségek – igazolások kiállítása, tervezhetetlen rendszer Csökkenő nézőszám Finanszírozási problémák Nem hatékony irányítás Csökkenő nézőszám Finanszírozási problémák Nem hatékony irányítás

A Diákolimpia ® továbbfejlesztése Országos tanulmányi verseny a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet szerint, amely f elvételi többletpontra jogosítja az eredményes versenyzőket (1-3. helyezettek) a 423/2012. (XII.29.) Korm. rendelet alapján A fenntartói együttműködések bővítése, a tehetséggondozást támogató kapacitások közös tervezése Kapcsolatfelvétel az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkárságával a pedagógus előmeneteli rendszer kialakítása érdekében Kiválósági díj a felkészítésben részt vevő testnevelők részére a tanulói részvételi számok és eredményesség alapján Presztízs helyszínek, sportlétesítmények kiválasztása (pl. Atlétika ünnepe a Puskás Ferenc Stadionban) Motiváció

A Diákolimpia ® továbbfejlesztése Arculat Megújult honlap ( Rebranding, új logó, arculat kialakítása Egységes verseny- és rendezvény protokoll kialakítása Térben és időben koncentráltabb megjelenés: tömbösítés (Atlétika Ünnepe, Tavaszi Diákolimpia)

A Diákolimpia ® továbbfejlesztése Stratégiai megállapodás a KLIK-kel, a Diákolimpia ® egységes szemléletű támogatása érdekében (megyei és körzeti helyszínek, szálláshelyek, útiköltségek biztosítása) Szponzorok bevonása: Telekom Labdarúgó Diákolimpia ® Szponzorációs és marketing stratégia kialakítása, sales katalógus elkészítése Együttműködési megállapodások megkötése az országos sportági (szak)szövetségekkel Egyéb addicionális források bevonása: EU-s, egyéb nemzetközi és hazai pályázatok, kiemelt előirányzatok, települési és területi önkormányzatokkal együttműködés Finanszírozás

A Diákolimpia ® továbbfejlesztése Adminisztráció – szervezetfejlesztés Az országos sportági (szak)szövetségek által szervezett Diákolimpia® esetében egységes licencia szerződés alkalmazása Nevezési (IT) rendszer fejlesztése, megújítása (beépített automatizmusok, statisztikák) Humán erőforrás kapacitás bővítése (pl. kommunikációs osztály, jogi igazgatóság) Tervezhető, modellezhető kontrolling rendszer kialakítása