Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Stratégiai Terv és Program stratégiai környezeti vizsgálatának társadalmi egyeztetési tematikája Dr. Farkas István,

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A veszélyes anyagokkal kapcsolatos súlyos balesetek elleni védekezés szabályai (Seveso II.) - polgármesterek felkészítése Lakossági tájékoztatás A lakosság.
Advertisements

Korrupció az igazságszolgáltatásban és a bűnmegelőzésben Állami szereplők és a korrupció „Kormányzati válaszok” Sántha György, dr. IRM Miniszteri Kabinet.
A vízgyűjtő-gazdálkodási terv stratégiai környezeti vizsgálata
Hírlevél küldés WEB-SET-tel. Törvényi háttér • évi XLVIII. törvény a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól (reklámtörvény)
Önszerveződési folyamatok Heves megyében. Alaphelyzet A szervezetek a megyénkben önszerveződő valódi hálózatként működnek (komplex, osztott, skálafüggetlen)
A Nemzeti Fejlesztési Terv regionális egyeztetésének folyamata, eredményei Dönsz Teodóra, Magyar Természetvédők Szövetsége Civilek az NFT Nyilvánosságáért,
A JOGHARMONIZÁCIÓ. Az államok konszenzusa alapján elfogadott, szerződéses és szokásjogi magatartási normák összessége, amelyek a nemzetközi jogalanyok:
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
A felsőoktatási minőségbiztosítás európai A felsőoktatási minőségbiztosítás európai sztenderdjei Szántó Tibor Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
A Nemzeti Fejlesztési Terv Logisztika a gyakorlatban Nemzetközi Szakkiállítás Szeptember 12. Jobbágy Valér Nemzeti Fejlesztési Terv és EU Támogatások.
EURÓPAI UNIÓ - VÍZÜGYI KERETDIREKTÍVÁK Bemutató Általánosan a VKI-ről és Magyarország helyzetéről 2005 április.
ENVI-ART Környezetvédelmi Tanácsadó és Szolgáltató Kft.
Helyi termék értékesítés adózási tanácsadása – műhelymunka őstermelők, kistermelők, kézművesek, agroturisztikai szolgáltatók, és civil szervezetek részére.
Közösségi részvétel a környezetvédelmi engedélyezési eljárásban.
A környezetvédelem intézményrendszere
Kibékíthető ellentétek? Környezetvédelmi osztályvezető
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről, s az igénybevehető szolgáltatásokról Tisza.
STRATÉGIAI KÖRNYEZETI VIZSGÁLAT a Nemzeti Halászati Stratégiai Tervre és Halászati Operatív Programra Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium Budapest,
A Környezettani Hatásvizsgálat hazai gyakorlata Dr. Kárász Imre Környezettudományi Tanszék.
EMLA Környezeti Mangement és Jog Egyesület, BME Management Szakkollégium Támogatók: Phare Access 2003 micro alap Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium.
A Magyar Természetvédők Szövetsége az Éghajlatváltozási Stratégiáról Farkas István, ügyvezető elnök Magyar Természetvédők Szövetsége Föld Barátai Európa.
Lorem ipsum Széchenyi Programirodák bemutatása ELTE Innovációs Nap február 23.
Dobogókő, január Az előzetes vizsgálati eljárás (Kvt. 67. §, R §) Dancsokné Fóris Edina.
A Stratégiai Környezeti Vizsgálat (SKV) szerepe a gazdasági tervezésben Dr. Fogarassy Csaba egyetemi docens.
SZECSKAY Ügyvédi Iroda CEBC – XXI. Vezérigazgató Találkozó Lobbizás európaiul március 31. Budai Judit.
FÜGGETLEN KÖZLEKEDÉSBIZTONSÁGI
Levegőtisztaság-védelem 1. előadás
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM ÉVES JELENTÉS 2008.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar A vidék fejlesztésének titka, a sikeres vidéki térségek és települések Nyugat-Magyarországon.
Felhasználói kérdőíves felmérés a MEK-ben Moldován István OSZK MEK.
MTA Regionális Kutatások Központja A magyar Leader program végrehajtásának fontosabb tanulságai és a nemzetközi együttműködés lehetőségei Dr. Finta István.
Aktualitások, változások, újdonságok az agrár-szakképzésben Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium VIDÉKFEJLESZTÉSI, KÉPZÉSI ÉS SZAKTANÁCSADÁSI.
A TÁMOP pályázatok társadalmi egyeztetése Márkus Eszter Nemzeti Fejlesztési Ügynökség.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Helyzetelemzés tapasztalatai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
Az NFT társadalmi egyeztetése civil szemszögből Civilek a Nemzeti Fejlesztési Terv Nyilvánosságáért - CNNy Pécs, március 23.
A társadalmi egyeztetés alapfogalmai Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője február.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Egyeztetési folyamat A Társadalmi Egyeztetés Eljárási Normarendszere kötet és a RECE programban készült helyzetelemzés.
Regionális Civil Egyeztetések (RECE) Program Oprics Judit Társadalmi egyeztetés támogatása program vezetője október.
Partnerség, nyilvánosság, átláthatóság A fejlesztéspolitikai dokumentumok társadalmi egyeztetésének menete – tervezet –
A Strukturális Alapok tervezési folyamata és a partnerség Részvételi demokrácia, társadalmi párbeszéd: avagy hogyan tudnak a civil szervezetek élni részvételi.
2006 LAKOSZ Jáky Géza & Lanczki Miklós VOC előírások és költség hatékony technológiák a jármű javító fényezésben Május 19. Jáky Géza elnök Lakk Kereskedők.
Előtérbe kerül-e a természeti erőforrások fenntartható használata, vagy a gazdaság és a fogyasztás okozta környezetszennyezést minimalizálandó még ebben.
1 Civil részvétel és szerepvállalás A helyi és térségi együttműködés lehetőségei és korlátai Rajnai Gábor Országos Területfejlesztési Civil Egyeztető Fórum.
A MAB főbb tevékenységei Szántó Tibor Magyar Felsőoktatási Akkreditációs Bizottság Minőségügyi tájékoztató,
Feladataink az új Mt. és a vízi-közmű törvény tükrében Halasy Károly titkár.
Nemzeti Éghajlatváltozási Stratégia. Folyamat Kormányprogramban Kormányprogramban OGY határozat-tervezet OGY határozat-tervezet NÉS koncepció: MTA-EMLA,
SKV MÓDSZERTAN ÉS FENNTARTHATÓSÁGI ÉRTÉKREND az Új Magyarország Vidékfejlesztési Tervre és Programra SKV Fórum Budapest, október 18. Env-in-Cent.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Új utakon a Magyar Nyomda- és Papíripari Szakmai Szövetség FAIRPRINT február 4. Hajdúszoboszló Dr. Peller Katalin.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése VÁTI.
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
Földes Ádám A Paksi Atomerőmű és az információszabadság egy fejlődő demokráciában.
„A Duna mente fenntartható nemzetközi stratégiája, különös tekintettel a turizmus fejlesztésére – DATOURWAY” nemzetközi projekt rövid ismertetése Majorné.
A Nemzeti Fejlesztési Terv és a partnerség Civil részvétel és EU források – december 3. Európai Ifjúsági Központ Dr. Arató Krisztina ELTE.
A természet, mely körülvesz és kiszolgál bennünket, melyben élünk, és amit védeni, az utókornak megőrizni kötelességünk. A programsorozatra szeretettel.
Az NFT tervezési folyamatának nyomon követésére alakult civil munkacsoport Budapest, április 15.
A felnőttképzés, szakképzés fejlesztése és a gazdaság igényei november 21. DAT 2006 Konferencia S2 – Gazdaság vezérelt informatikai szakképzés Szociális.
Az IKT fejlesztési folyamat- szaktanácsadó felkészítése a digitális kompetencia-fejlesztés támogatására Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit Kft.
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
TÁMOP /1-2F Méréstechnika gyakorlat II/14. évfolyam A környezetterhelés következményei.
Biztonság és Partnerség Társadalmi vita - Zárókonferencia szeptember 2. Budapest Az egészségügy feladatai 2010-ig Dr. Székely Tamás miniszter.
Okos Jövő Fórum 2015 Smart Future Fórum 2015 Győr A Széchenyi István Egyetem és az Okos Jövő Innovációs Klaszter közös rendezvénye.
M UNKAÜGYI KAPCSOLATOK Dr. Fodor T. Gábor ügyvéd Székesfehérvár, május 17.
A környezet védelmének általános szabályairól szóló évi LIII. tv.
2081 Piliscsaba, Wesselényi Miklós u. 10.
A hivatalos statisztikára vonatkozó új jogszabályok bemutatása Dr
A hivatalos statisztikáról szóló évi CLV. törvény bemutatása Dr
Előadás másolata:

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Stratégiai Terv és Program stratégiai környezeti vizsgálatának társadalmi egyeztetési tematikája Dr. Farkas István, Magyar Természetvédők Szövetsége SKV Fórum, október 18.

Szereplők Tervező: Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium A környezeti vizsgálatot végző csoportot vezeti: Env-in-Cent Környezetvédelmi Tanácsadó Iroda A társadalmi részvételt szervezi: Magyar Természetvédők Szövetsége (Farkas István, Dönsz Teodóra, Éger Ákos) SKV Fórum, október 18.

Jogszabályi Alapok Aarhus-i Egyezmény, Magyarországon a évi LXXXI. törvény által kihirdetve Jegyzőkönyv a Stratégiai Környezeti Vizsgálatról – Kijev, 2003 A stratégiai környezeti hatásvizsgálatra vonatkozó irányelv (2001/42/EC) az egyes tervezés alatt álló politikák és programok várható környezetre gyakorolt hatásairól évi LIII. Törvény a környezet védelmének általános szabályairól és a 2/2005 (I.11.) kormányrendelet az egyes tervek, illetve programok környezeti vizsgálatáról SKV Fórum, október 18.

A társadalmi részvétel elvei A társadalmi részvétel tervezett Információhoz való hozzáférés Aktív tájékoztatás Konzultáció a nyilvánossággal Közvetlen részvétel A vélemények figyelembevétele SKV Fórum, október 18.

Információhoz való hozzáférés és Aktív tájékoztatás Web: - nyilvános anyagok - SKV fórum anyagaiwww.mtvsz.hu/skvwww.mtvsz.hu/skvforum Kérésre papíron, vagy CD-n elküldve Sajtón keresztül – indításkor és a társadalmi véleményezés megindításakor Közvetlen megkeresések on – több mint 100 Rendszeres értesítések, aki kéri: SKV Fórum, október 18.

Konzultáció a nyilvánossággal és Közvetlen részvétel Általános véleményfogadás a honlapon keresztül SKV Fórum – benne hatóságok, tudományos, szakmai szervezetek és körny. NVT MB delegáltak Partnerségi konferencia és két vidéki fórum Interjúk Országos Környezetvédelmi Tanács 30 nap a környezeti értékelés véleményezésére SKV Fórum, október 18.

A vélemények figyelembevétele SKV csoport beépíti a szakmai és társadalmi véleményeket FVM figyelembe veszi és mérlegeli a véleményeket a Vidékfejlesztési Program véglegesítése előtt Visszajelzés a szakmai és társadalmi partnereknek SKV Fórum, október 18.

Ütemterv SKV Fórum, október 18. Honlap indításaokt. 10. SKV Fórum I.okt. 18. A környezeti értékelés nyilvánosságra hozásanov. 3. OKT ülés? SKV Fórum II.nov. 15. Partnerségi Fórumnov. 23. Interjúk, vidéki fórumoknov Véleményezés határidejedec. 3. Környezeti értékelés véglegesítésedec. 8. Visszajelzés a partnereknekdec. 15.

Előre az érdemi társadalmi részvételért! Ha nem adunk lehetőséget a valós részvételre…. A társadalom úgyis kikényszeríti! SKV Fórum, október 18.

Köszönöm a figyelmet! fnév: videk jelszó : fejlesztes SKV Fórum, október 18.