Megpályázható tevékenységek BM/11750-1/2012. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A külföldi forgalmi rendszámú gépjárművek ellenőrzése Budapest, november 23.
Advertisements

A időszak végrehajtási intézményrendszere
EMCS RENDSZER JOGSZABÁLYI HÁTTERE
Bodolai Anna Borbála ICCR-Budapest Alapítvány Január 14. Európai Integrációs Modulok-Szakmai Tapasztalatcsere (EIA/2012/4.8.1.)
Gordos Márta Európai Együttműködési Programok Igazgatósága
Harmadik országbeli állampolgárok a magyarországi munkaerőpiacon
Migránsok társadalmi beilleszkedése együttműködéssel
Jogi és pénzügyi egyszerűsítési intézkedések a Horizon 2020 Programban A megújult Participant Portal Kápli Balázs István Jogi és Pénzügyi Nemzeti Kapcsolattartó.
Magyarország fejlesztési forrásai Aktuális hírek •2006. október 16. –OP társadalmi egyeztetése •2006. október 17. –ÚMFT parlamenti vitája.
Felsőfokú egészségügyi oklevelek elismerése
A komplex felülvizsgálatok és a fogyatékos emberek foglalkozási rehabilitációját megvalósító intézményrendszer működésének tapasztalatai,  a megváltozott.
Tájékoztatás a as EMVA társfinanszírozású vidékfejlesztési program évi éves végrehajtási jelentésben foglalt eredményekről ÚMVP MB 2013.
Kommunikációs Főosztály
Pannónia Kincse LEADER Egyesület május 21. Pannonhalma A mikrovállalkozások létrehozására és fejlesztésére nyújtandó támogatások részletes feltételeiről.
2005. szeptember 28.. Történeti háttér Kiemelkedően magas menekültáradat Igény a menekülők szabályozott érkezése iránt.
PannonRIS – Folyami Információs Szolgáltatások Magyarországon
Uniós források fogadása a bérlakásépítéseknél
HELYI VIDÉKFEJLESZTÉSI STRATÉGIA FELÜLVIZSGÁLATA 2013.
Baranya Megyei Önkormányzat
Az Európai Unió migrációs politikája
Fejlesztési Igazgatóság
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
A pályáztatási eljárás általános bemutatása, kiemelt projektek Czégér Zsuzsanna főosztályvezető KvVM FI KEOP KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZET Székesfehérvár 2007.április.
1 A KIFIZETÉSEK ÉS PÉNZÜGYI ELLENŐRZÉSEK FOLYAMATA A KÖZREMŰKÖDŐ SZERVEZETNÉL.
Az Európai Unió intézményrendszere Unger Anna december 1.
A Duna földrajzi kapocs, közös identitástudat képező elem települések, régiók és országok közötti többszintű és sokrétű kapcsolatrendszer alapvető eszköze,
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
Az EK Rendelet felülvizsgálatának magyar javaslatai és ETT jó gyakorlatok Előadó: Dr. Szabó Erika Területi Közigazgatásért és Választásokért Felelős Államtitkár.
Okmány-mintatár Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal
A POLGÁRMESTEREK VÉDELMI IGAZGATÁSI FELADATAI A JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK TÜKRÉBEN MISKOLC, JÚNIUS 06. FAZEKAS GYÖRGY ALEZREDES.
INTÉZMÉNYKÖZI MEGÁLLAPODÁS SZERKEZET. TÖRTÉNET, SZEREPLŐK 1999-es megállapodás 2002-es megállapodás 2006-os (hatályos) megállapodás Módosítások: 2007,
Megjelentek az ÚMFT első pályázatai!. Megnyíló források ● Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) ● Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP) ●
Jogszabályi háttér A katasztrófavédelem a polgári védelem és a tűzoltóság országos és területi szerveinek összevonásával alakult meg január 1- jével,
Tájékoztató az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program mezőgazdasági szaktanácsadási intézményrendszeréről és az igénybevehető szolgáltatásokról Pataki.
DIT-ÚMVP III. és IV. tengelyét, illetve a TS intézkedést érintő programmódosítási javaslatok Dr. Maácz Miklós főosztályvezető Vidékf ejlesztési Főosztály.
Transzparencia, információszabadság és közérdekű adatok nyilvánossága Dr. Fazekas Judit Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős helyettes.
A felnőttképzéshez kapcsolódó jogszabályok változásai
Önkormányzatok szerepe és feladatai a menekültpolitikában Gödöllő, április 16. Készítette: Balla Jánosné Nyírbátor Város Polgármestere.
Vasútszabályozási Osztály
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Magyar-szlovák agglomeráció Pozsony környékén - Közszolgáltatás fejlesztési hálózat Pozsony határon átnyúló agglomerációjában.
Köztünk élnek. Ismered őket? EIA/2012/
Megpályázható tevékenységek BM/4747-1/2012. sz
Európai Menekültügyi Alap évi allokációja SZAKMAI RÉSZ Pályázható célkitűzések és tevékenységek Célcsoportok Változások A pályázók tájékoztatása,
Európai Menekültügyi Alap évi allokációja SZAKMAI RÉSZ Pályázható célkitűzések és tevékenységek Célcsoportok A pályázók tájékoztatása, szeptember.
Európai Menekültügyi Alap évi allokációja SZAKMAI RÉSZ Pályázható célkitűzések és tevékenységek Célcsoportok Változások A pályázók tájékoztatása,
A bevándorlási politika néhány kritikus pontja az Európai Unióban Szalayné Sándor Erzsébet PTE ÁJK november 5.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Polgári Légiközlekedési Hatóság
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
Az európai és hazai vasúti szabályozás aktuális kérdései
Az Európai Unió országaiban élő külföldi állampolgárok
Készült Európai Migrációs Hálózat Nemzeti Ülésére
Állam és polgár II. Nemzetiségek és egyéb jogi státuszok
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
Gergely László Nemzeti Információs Infrastruktúra Fejlesztési Intézet
A KÖZÖTTI EURÓPAI UNIÓS FEJLESZTÉSI IDŐSZAK ÖNKORMÁNYZATI LEHETŐSÉGEI Zalai Mihály elnök Békés Megyei Önkormányzat Települési Önkormányzatok.
„Határon innen és határon túl – integráció és migráció a Kárpát-medencében” A Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a munkaerő-migráció Korózs Lajos államtitkár.
A évi allokáció általános bemutatása- zárása
Köz beszerez; ÉS? avagy informatikai biztonság a központosított közbeszerzésben.
Átvándorlók-bevándorlók kontra hajléktalan ellátás
40/2006. (VI. 26.) GKM rendelet BIZTONSÁGI JELENTÉS & ÉVES BESZÁMOLÓ.
Migráció és nemzetközi jog
Dr. Vadasi Vivien BM, Európai Együttműködési Főosztály A migráció és mobilitás átfogó megközelítése az Európai Unióban (GAMM) Az Európai Unió Menekültügyi,
Az állami támogatások versenyszempontú ellenőrzése Magyarországon
Lorem ipsum.
1/15/2019 Az uniós bel- és igazságügyi informatikai rendszerekkel és az interoperabilitással kapcsolatos jogharmonizációs kérdések október 10. Belügyminisztérium.
Az LMBTI-személyek egyenlőségének előmozdítása az Európai Unióban
A statisztikai adatvédelem szabályozása az Európai Unióban
ECRIS-TCN dr. Borza Gabriella Nemzetközi és Belső Koordinációs Osztály
Előadás másolata:

Megpályázható tevékenységek BM/ /2012. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap

Szolidaritás és a migrációs áramlások igazgatása általános keretprogram ( )  Harmadik országok állampolgárainak beilleszkedését segítő európai alap: Európai Integrációs Alap  Európai Visszatérési Alap  Európai Menekültügyi Alap  Külső Határok Alap

Az Integrációs Alap célja A tagállamok erőfeszítéseinek támogatása abban, hogy lehetővé tegyék, hogy a különböző gazdasági, társadalmi, kulturális, vallási, nyelvi és etnikai hátterű harmadik országbeli állampolgárok teljesítsék a tartózkodási feltételeket, illetve megkönnyítsék beilleszkedésüket az európai társadalmakba.

Uniós jogszabályi háttér  2007/435/EK tanácsi határozat a „Szolidaritás és migrációs áramlások igazgatása” általános program keretében a as időszakra a harmadik országok állampolgárainak beilleszkedését segítő európai alap létrehozásáról  2007/VIII/21 bizottsági határozat A 435/2007/EK tanácsi határozatnak a 2007-től 2013-ig terjedő időszakra vonatkozó stratégiai iránymutatások elfogadása tekintetében történő végrehajtásáról  2008/457/EK bizottsági határozat a 2007/435/EK határozatnak az igazgatási és pénzügyi irányításra vonatkozó szabályok, valamint a projektek kiadásainak támogathatósága tekintetében történő végrehajtására vonatkozó szabályok megállapításáról

Hazai jogszabályi háttér  évi II. törvény a harmadik országbeli állampolgárok beutazásáról és tartózkodásáról,  évi I. törvény a szabad mozgás és tartózkodás jogával rendelkező személyek beutazásáról és tartózkodásáról,  Ágazati jogszabályok,  23/2012. (IV. 26.) BM rendelet a támogatás felhasználásáról.

Az Integrációs Alap programozása Többéves program ( ) Jelen pályáztatás nyertes projektjeit április 01. és június 30. között lehet megvalósítani. A projektek időtartama max. 15 hónap lehet.

Az Integrációs Alap személyi hatálya  Harmadik országok azon állampolgárai, akik három hónapot meghaladó tartózkodási jogcímmel rendelkeznek, és jogszerűen tartózkodnak a Magyar Köztársaság területén  Különleges szabályok az 5. tevékenység keretében – harmadik országban tartózkodók is.  Ideértve a befogadottakat és a hontalanokat is.  Kivéve a menedékjogról szóló törvény hatálya alá tartozó személyeket (menedékjogot kérő, menekült, oltalmazott, menedékes).

Az Integrációs Alap személyi hatálya  Harmadik ország minden olyan ország, amely nem az Európai Unió tagállama. (Horvátország csatlakozása!)  A pályázó által megvalósítani kívánt projekt akkor támogatható, ha az Alap személyi hatálya alá tartozó személyek a projekt közvetlen és/vagy közvetett célcsoportját alkotják.  Van lehetőség a harmadik országbeli állampolgárok részvételének ösztönzésére.

Támogatható tevékenység A harmadik országbeli állampolgárokról adatot gyűjtő statisztikai rendszerek fejlesztése

Kérdések: Köszönöm a figyelmet!