MTLO értekezlet Balatonföldvár 2007. október 25-26 2007. október 25-26. 1.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
• 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. • Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
Advertisements

Magyar Kerékpárosklub Hungarian Cyclists’ Club (HCC)‏ László János, elnök.
FOREVER GURULÓ Infokommunikációs fejlesztések, támogató technikai eszközök RECIKLI , Nyíregyháza, február 13.szeptember 27. Kogon Mihály igazgató.
Hálózatépítés, mint az együttműködések fejlesztésének hatékony eszköze Eger, szeptember 14.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
Támop / „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” Idegen nyelvű kompetenciák fejlesztése Nagy Zoltán, MBA Katedra Nyelviskola.
PannonRIS – Folyami Információs Szolgáltatások Magyarországon
A HEFOP program bemutatása Nyíregyháza,
Az EFOP köznevelést érintő beavatkozásai
Magyar sikerek Kínában
Megyék és megyeszékhelyek gyakorlójáték
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Felsőoktatási Minőségfejlesztési Rendszer
A HULLADÉKKÁ VÁLT GÉPJÁRMŰVEK KEZELÉSE AZ ALCUFER KFT.-NÉL
Az évi OTK Halmai Márton - TTUOMT II. évfolyam, Földrajz BSc, Idegenforgalmi szakirány
VERSENYKÉPES NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA. ADATOK A projekt megvalósításának időtartama: A projekt összköltsége: Ft. A támogatás.
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
Pest Megye járó- és fekvőbeteg ellátásának komplex rendszere Sinkovicz László elnök, KM RET.
REFORMÉRTÉKŰ LÉPÉSEK A SZAKKÉPZÉS TERÉN MAGYAR SZAKKÉPZÉSI TÁRSASÁG május 30.
„Felsőoktatás új utakon” Fejlesztési célok és források a felsőoktatásban november 28. Budapest.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
Régiók alulnézetből: merre tartanak a hálózatok? Dr. Kaiser Tamás Egyetemi docens Pannon Egyetem, Veszprém.
Társadalmi szervezetek elhelyezése
Magyar Controlling Egyesület Szolnok, október 29. MCE Konferencia 2009 A controlling gyakorlata Bepillantás az államigazgatási kontrolling gyakorlatába.
Vasúti Infrastruktúra Fejlesztési Főosztály február Előadó: Gaál Gyula, a MÁV ZRt. elnök-vezérigazgatója Közlekedés- és logisztikai fejlesztési konferencia.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A magyarországi gázszolgáltatás helyzete, jelene és jövője
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Közlekedés-szervezési és Hálózatfejlesztési Tagozat
Százhalombatta, november 24.
A gyorsforgalmi úthálózat bővülése 2003-ról 2006-ra KASSA felé SK A SLO HR YU RO UA V Tornyosnémeti LVOV, KIJEV felé Tisza POZSONY, PRÁGA felé M30.
SAVARIA TISZK - működés tapasztalatai - Salgótarján, december 12.
Magyar Útügyi Társaság
Idegenforgalmi és Kulturális Vidéki-falusi Ernyőhálózat (IKUVÉH) kialakítása (TÁMOP /07/1) Pályázat FATOSZ-Tourinform.
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
május 13 Hazai kutatói hálózati eredmények és tervek Tétényi István NIIF MT MITE 2003.
Országos Mentőszolgálat A TETRA rádió szerepe az OMSZ új mentés irányító rendszerében 7. Professzionális Mobiltávközlési Nap „Fókuszban a növekedés” 2014.
Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei 1.
Infrastrukturális fejlesztési lehetőségek és között
Budapest Központi Szennyvíztisztító Telep és Kapcsolódó Létesítményei Folyókeresztezések Alterra Kft.
A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.3. A nők munkaerőpiaci részvételének támogatása, a család és a munka összehangolásának segítése november.
HU Phare program: A fogyatékkal élő emberek munkaerőpiacra jutásának elősegítése (A foglalkozási rehabilitáció eszköztárának rendszerszemléletű.
Dunaújváros, mint interregionális térszervező központ
óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH küldetése, hogy KKV-k és Önkormányzatok számára biztosított.
1. Egy 2000 óta működő, 100 %-ban állami tulajdonú pénzügyi szolgáltató és tanácsadó cégcsoport. Az RFH Csoport küldetése: A KKV-k és az önkormányzatok.
TÁMOP /A Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató és Szakmai Támogató Hálózat.
1 A városfejlesztési stratégia dilemmái A Magyar Regionális Tudományi Társaság IV. Vándorgyűlése Szeged, október Önkormányzati és Területfejlesztési.
Hungary SLOVAKIA UKRAINE AUSTRIA Use the BUCKET in the
Kis színház, nagy közönség! előadás Zsuzsi kisasszony.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
11 Ötlettől a sikerig! A Regionális Fejlesztési Holding Zrt. cégcsoportjának fejlesztési és finanszírozási lehetőségei Ötlettől a sikerig! A Regionális.
„Gyorsabban az Európai Unióba” Sztráda Expressz program Közlekedési Múzeum, április 5.
Javaslat a közúthálózat- fejlesztési programra 2015-ig.
Iskolai tehetséggondozás a statisztikai adatok tükrében Nikitscher Péter - Szemerszki Marianna.
A B.Braun Avitum Hungary Zrt. Dialízis Hálózatának tevékenysége Magyarországon Dr. Kiss István med. habil., az orvostudomány kandidátusa Hálózati Orvosszakmai.
Exportáljon velünk! A Nemzeti Külgazdasági Hivatal (HITA) szolgáltatásai kis- és középvállalkozásoknak Rendás Ágnes tanácsadó Belföldi Regionális Hálózat.
ÖTLETTŐL A SIKERIG! A REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI HOLDING ZRT. CÉGCSOPORTJÁNAK FEJLESZTÉSI ÉS FINANSZÍROZÁSI LEHETŐSÉGEI ILENCZFALVI SZÁSZ GÁBOR VEZÉRIGAZGATÓ.
A II. Nemzeti Fejlesztési Terv Szaló Péter elnök NEMZETI FEJLESZTÉSI HIVATAL Október 11.
Közép-Dunántúl és Innováció - fókuszban a versenyképesség KÍGYÓSSY GÁBOR KDRFÜ Kht., program menedzser Dunaújváros, június 17.
Pécs és térsége gazdasága Pólus és a K+F+I november 27. Dr. Síkfői Tamás.
1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
XII. Küldöttgyűlés Budapest május 13..
Hajléktalan emberek Magyarország nagyvárosaiban 2006.
Magyar Útügyi Társaság
Mérés – értékelés 2006/2007 Gál Ferenc augusztus 31.
Az önkormányzati működtetés átvételének tapasztalatai
Készítette: Koleszár Gábor
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Az ÁFSZ minőségirányítási rendszerének kialakítása
Előadás másolata:

MTLO értekezlet Balatonföldvár október október

2007. évi fő feladatok Alaptevékenység Útellenőrzés Technológia – norma Szakosítás/specializálás Gépesítés Gépgazdálkodás Stratégia minimum 3 év 2

A hatékony útellenőrzés útvonal GPS szerint OKA állományi háttér  út  műtárgy  tábla, úttartozék kezelői ügyek képernyő hibajegyzék képernyő 3 Feltételek: a feladat meghatározás és az információ átadás a szolgálat felé útbeutazás meghatározása OKKSZ szerint, útvonal optimalizálás számítástechnikai háttér biztosítása

4

Technológiai lista összeállításának szempontjai technológiák számának csökkentése egységesített anyag- és gépmegnevezésekkel gépesítés az idő- és élőmunka igény és anyagveszteség csökkentésére javaslatok célgépek beszerzésére javaslatok a munkavégzés minőségének emelésére Összes technológia: 260 db Mért technológia: 41 db 5

Normák felülvizsgálata központi ÜFO bekérte a munkavégzések helyét és idejét országos szinten központi ÜFO dolgozói megkezdték a technológiák helyszíni mérését (1. és 2. főcsoport) Méréshez kiválasztott technológiák száma: 143 db Ezekből lemért: 41 db Kiemelt technológiák (kaszálás, földpadkák, árkok, kátyúzás) száma: 33 db Ezekből lemért: 18 db 6

Régiók kialakítása, hatékonyság növelése és gazdaságossági okokból a géptelepek struktúrájának és feladatainak változása (7 db Régiós Szolgáltató Üzemmérnökség /Budapest, Salgótarján, Szombathely, Kaposvár, Miskolc, Debrecen és Kecskemét/, a többi helyen üzemmérnökségi javítóműhellyé történő átalakítása, dolgozók áthelyezése, illetve a géptelep leépítése /Székesfehérvár, Győr, Veszprém, Zalaegerszeg, Szekszárd, Eger, Nyíregyháza, Szolnok, Békéscsaba és Hódmezővásárhely/, a felszabaduló létesítmények hasznosítása (Intézkedési Terv szerint). Vizsgabázis: Kecskemét 7 Géptelepek reorganizációja

8 Forráselosztás Együttműködés a Műszaki stratégiai igazgatósággal. Hálózati forrásigény: 44 mrd Ft évi várható megrendelés állomány: 27,5 mrd Ft

évi célkitűzések A Társasági stratégia végrehajtása Ésszerű, szabályozott, átlátható, ellenőrizhető folyamatok a termelésben

10 Gépesítés: 5 aszfaltmaró - finisheres géplánc (kátyúzás) Munkaerő: A felszabaduló létszám átképzése Specializált mérnökségek Eszközrendszer

évi képzések SÚLYPONT: A SZAKMAI KÉPZÉS Mérnökségi dolgozók út ellenőr, gépkezelő műszaki vezető, műszaki ellenőr, tervező utánképzés

12 Adat - információ csere Műszaki ellenőrzés Régió- MTLO kapcsolat

Duma Viktor üzemeltetési igazgató Magyar Közút Kht. telefon: (1) Köszönöm a figyelmüket! 13