Doktori iskolák akkreditációja - 2009 Bazsa György, a MAB elnöke Országos Doktori Tanács ülése Debrecen, 2008. december 12.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A doktori iskolák akkreditációja – 2009 Munkaanyag vitája Bazsa György, a MAB elnöke DI vezetők országos fóruma Budapest, október 16.
Advertisements

A doktori iskolák akkreditációja – 2009 Munkaanyag Bazsa György, a MAB elnöke Debreceni Egyetem DI vezetők fóruma Debrecen, október 14.
A magyar felsőoktatási akkreditációs helyzete, tervek Bazsa György, a MAB elnöke Felsőoktatási és Tudományos Tanács Mezőkövesd, június 16.
TÜV NORD-KTI Kft. Beszámoló EU tevékenység december – március.
Magyar Tudományos Akadémia Nyugati Magyar Tudományos Tanács teljesítményelemzés és javaslat.
Adatszolgáltatási igények kezelése
PhD fokozatok nyomában adatok és javaslatok
Magyar Oktatók és Kutatók Nyugaton A nyugati magyar szellemi potenciál feltérképezése és reintegrációjának lehetősége a magyar tudományos életbe Magyar.
Németh Tamás — Főtitkári beszámoló … Főtitkári beszámoló az Akadémia évi költségvetésének végrehajtásáról Németh Tamás Magyar Tudományos Akadémia.
Ágazati adatszolgáltatás és nyilvántartások stratégiai fejlesztése TÁMOP Felsőoktatási szolgáltatások rendszer szintű fejlesztése, második ütem.
A MAB AKKREDITÁCIÓ értékelési szempontjai Dr. Veress Gábor 1Veress
Szabó Pál ELTE TTK Regionális Tudományi Tanszék Budapest.
Természettudományok és műszaki tudományok területén végzett diplomások száma a éve korcsoportban 1000 főre számolva 2010-re az EU-ban 15 %-os növekedést.
A vállalkozások PhD szintű munkaerőigénye Magyarországon
Bazsa György a MAB elnöke Aktuális feladatok a doktori képzés és fokozat, a doktori iskolák ügyében Az Országos Doktori Tanács ülése Budapest, április.
2007-es minőségügyi tevékenység BTK. A feladat Önértékelés készítése - szervezeti felépítés - oktatási és kutatási tevékenység személyi és infrastrukturális.
Változások, újdonságok, várható fejlesztések az MTMT adatbázisban
BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL Horváth Gyula MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
Felsőoktatási Információs Rendszer Kerekes Gábor.
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
A 2014-ben esedékes Peer Review (szakértői vizsgálat) A Hivatalos Statisztikai Szolgálat tagjainak érintettsége Országos Statisztikai Tanács 
Sándorné dr. Kriszt Éva rektor Budapesti Gazdasági Főiskola.
A projekt az Európai Unió támo- gatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. MTMT feltöltés zenei alkotások szerzőinek
MTMT feltöltési segédlet
Bevezető előadás az I. éves PhD. hallgatóknak Budapest, szeptember 29. Solymosi József egyetemi tanár, az MTA Doktora az MTA Doktora ZRÍNYI MIKLÓS.
A Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetem doktori iskolái MAB akkreditációjának számszerű adatai és eredményei Prof. dr. Solymosi József DSc a Katonai Műszaki.
Minőségbiztosítás az oktatásban - minőségértékelési eljárás
A doktori iskolák akkreditációja Dr. Bazsa György a MAB elnöke ODT ülés – Budapest április 17.
Akkreditációs aktualitások Bazsa György, a MAB elnöke MRK plénum Budapest, november 9.
LB felkészítő: március
A doktori iskolák törvényi megfelelésének értékelése Új doktori iskolák akkreditációja Tapasztalatok és feladatok Bazsa György, a MAB elnöke A Magyar Rektori.
A MAB működése: elvek és gyakorlat Bazsa György a MAB elnöke MAB szakértői fórum Budapesti Corvinus Egyetem szeptember 25.
Doktori iskolák törvényi megfelelésének értékelése Új doktori iskolák akkreditációja Tapasztalatok és feladatok Bazsa György a MAB elnöke Országos Doktori.
Zentai László : Az ELTE intézményakkreditációs tapasztalatai – XI. 18. Az ELTE intézmény- akkreditációs tapasztalatai (2009–2010)
ORSZÁGOS DOKTORI ADATBÁZIS Közeli és a távolabbi tervek
1 NÉHÁNY GONDOLAT AZ (INTÉZMÉNY) AKKREDITÁCIÓ MINŐSÉGBIZTOSÍTÁSSAL KAPCSOLATOS KÉRDÉSEIRŐL Dr. Veress Gábor egyetemi tanár MAB, január 22.
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
Minek a minősége? Kérdések és felvetések - kijelentések helyett Bazsa György, a MAB elnöke Budapest, október 16.
Akkreditációs aktualitások Bazsa György, a MAB elnöke A Magyar Rektori Konferencia ülése Pécs, június 25.
AZ ÚJ FELSŐOKTATÁSI TÖRVÉNY - MINŐSÉGFEJLESZTÉS, MINŐSÉGHITELESÍTÉS.
Az intézményakkreditáció eljárásrendje, az LB feladatai
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Az egyház társadalmi tanítása és a XXI. századi felnőttoktatás c. konferencia Esztergom dec. 1. Az andragógia szak elindulása és munkája a PPKE VJK-n.
Idegenforgalmi és Kulturális Vidéki-falusi Ernyőhálózat (IKUVÉH) kialakítása (TÁMOP /07/1) Pályázat FATOSZ-Tourinform.
A doktori iskolák törvényi megfelelésének értékelése Új doktori iskolák akkreditációja Tapasztalatok Bazsa György, a MAB elnöke Országos doktori fórum.
Doktori iskolák akkreditációja Bazsa György, a MAB elnöke Az Országos Doktori Tanács ülése Debrecen, december 12.
A projekt indulása K21 - A „Könyvtári minőségfejlesztési 21” modell nyomán Előkészítés, csapatépítés 2008-ban 2009-ben projektté szerveződött Jelenleg.
2014. november november november 18.1.
A TDK és a doktori képzés kapcsolatrendszerének fejlesztése Dr. Csernoch László az Országos Doktori Tanács elnöke.
MTT Felsőoktatási Szekció Tisztelettel köszöntöm a Szekció előadóit, résztvevőit! szeptember 20.
A STRATOSZ SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATA 2008 TÁJÉKOZTATÓ DIASOROZAT A STRATOSZ KORSZERŰSÍTETT SZAKKÉPZÉSI SZABÁLYZATÁHOZ KÉSZÜLT: AZ MKIK TÁMOGATÁSÁVAL, A STRATOSZ.
BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL Horváth Gyula MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
Prof. Dr. Neményi Miklós tudományos és külügyi rektorhelyettes A doktori és publikációs adatbázis kialakításának elvei és megvalósítása Nyugat-magyarországi.
Minek a minősége? Kérdések és válaszok Bazsa György, a MAB elnöke Nyugat-magyarországi Egyetem Minőségbiztosítási munkaértekezlete Győr, december.
A maximális hallgatói létszám megállapítása Bakonyi László elnök, Oktatási Hivatal.
A doktori képzés aktuális kérdései Doktoranduszok Országos Szövetsége Szombathely © dr. Kocsis Miklós.
2015. október 21. Szakmai gyakorlat. Bemutatkozás Hargitai Ildikó szervezetei kapcsolatok vezetője, Törzskar: kari szervezésű helyek felkutatása Németh.
Tudományos publikációk nyilvántartása az MTMT-ben Áncsán Gizella Semmelweis Egyetem Központi Könyvtár Magyar Fül-, Orr-, Gége és Fej-,
2011.december 9. Országos Doktori Tanács A felsőoktatási intézmények doktori tanácsai elnökeiből álló testület, amely állást foglal a doktori képzéssel,
PhD online közösségi oldal Dr
TÉMAVEZETŐI TÁJÉKOZTATÓ KMDI ÚJ KÉPZÉSI RENDJE
A hivatalos statisztikára vonatkozó új jogszabályok bemutatása Dr
A hivatalos statisztikáról szóló évi CLV. törvény bemutatása Dr
Magyar Tudományos Művek Tára
A Nemzeti Statisztika Gyakorlati Kódexe
Magyar Tudományos Művek Tára
„Mi is az mtmt?” KÖFOP VEKOP
A doktori iskolák akkreditációja – 2009 Bazsa György, a MAB elnöke
Programjaink fizikából a es tanévben
KOMPLEX VIZSGA Tájékoztató
Előadás másolata:

Doktori iskolák akkreditációja Bazsa György, a MAB elnöke Országos Doktori Tanács ülése Debrecen, december 12.

2009-es DI akkreditáció: minden rendben Van MAB határozat (a 2007-es érvényét vesztette). Jogszerűséget tisztáztuk (OKM, ODT, MRK). Ütemterv szerint haladunk:  az adatbázis programkorrekciója folyik,  DI-k számára január 10-én megnyílik,  március 31-én az adatokat értékelésre lementjük. ODT honlapon minden információ olvasható, de a fontosabb aktualitásokról rendre t küldünk. Új DI-k jelentkeznek, az akkreditálás folyamatos. A Kenesei - Bazsa vitát az ÉS-ben befejezzük.

Várhatóan még most is sok probléma merül majd fel:  Szabályokat, követelményeket nem akarjuk módosítani,  e helyett (kérésre) értelmezést adunk és  konzultációs lehetőséget biztosítunk. Az akkreditáció nem csak jogi aktus, hanem  a minőség feltételeit biztosító, minőséget fejlesztő, egyúttal  teljesítmény ösztönző és értékelő eljárás. A hazai tudomány értelmezést is homogenizáljuk – elsősorban a tudományos közlemények meghatá- rozása (behatárolása) révén. Az MTA köztestületi publikációs adatbázis szerepe.

Ajánljuk a DI-k önértékeléséhez is az adatázis lehető- ségeinek kihasználását. Pl. Bemutattam a hivatkozások számontartásának gyakorlatát tudományáganként. Most bemutatom a beiratkozott – abszolutóriumot szerzett – fokozatot elértek számának statiszti- káját: érdemes végiggondolni és cselekedni – DI és intézményi szinten is. Statisztikák készítését az adatbázisból felajánlom.  Egy régi gondolat: a tudományági DI-vezetők fórumainak megszervezése?  Nyitás a doktori képzésben a társadalom (gazdaság, közigazgatás, szolgáltatások felé).

Az intézményi doktori szabályzatokat igen körültekintően véleményezzük. Ezt megkapják az intézmények, s belátásuk szerint hasznosítják. Ebben a DOSZ is érdekelt. A párhuzamos szak-akkreditációk során az LB-k ezt értékelik.

Köszönöm a figyelmet.