A képzett szakemberekért HEFOP 3.5.1. központi program „ KORSZERŰ FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA ÉS ALKALMAZÁSA” 2005-2008 Záró rendezvény MEGNYITÓ.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A képzett szakemberekért A HEFOP és programok szinergikus eredményei Budapest május 20.
Advertisements

1 A közoktatás az Új Magyarország Fejlesztési Tervben Oktatási és Kulturális Minisztérium Hámoriné Váczy Zsuzsa szakmai főtanácsadó, osztályvezető 2007.
Felnőttképzési tv. és a felsőoktatás Sum István OM
FELNŐTTKÉPZÉS HELYZETE I.
Európai Uniós pályázatok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok Első Orosházi Kistérségi Civil Szemináriumi napok December 8. Barák Anita.
„ A kompetencia-alapú pedagógusképzés programjainak disszeminációja a Nyugat-Dunántúlon ” HEFOP /0 8 / /1.0 A projekt eredményei.
ÚJ DIMENZIÓK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Dr. Sediviné Balassa Ildikó: A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉS SZERKEZETI, TARTALMI ÉS MÓDSZERTANI FEJLESZTÉSE A LEONARDO KÍSÉRLETI.
M ű szaki és Természettudományi Egyesületek Szövetsége Szabolcs – Szatmár – Bereg Megyei Szervezete.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser „Kompetenciaalapú tanítási-tanulási programok elterjesztése a pedagógusképzésben” EKF HEFOP/2006/3.3.2 pályázat.
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
1. Tájékoztató az Oktatási Minisztérium HEF OP pályázati kiírásairól február 24.
A távmunka fejlesztésének lehetőségei és eredményei Simon Gábor Távmunka Tanács elnöke Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára Szociális és Munkaügyi.
Köszöntjük az Internet a tudás szolgálatában, avagy „ A jó pap is holtig tanul” - de nem mindegy hogyan ! című konferencia résztvevőit! Eger, május.
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
A szakképzési rendszer modellje. 1. sz.m.2. sz.m.3. sz.m. 4. sz.m.5. sz.m. 6. sz.m. Kötelező szakmai tantárgyak Tantárgyi vizsgák Választható szakmai.
A szakképzési rendszer modellje. 1. sz.m.2. sz.m.3. sz.m. 4. sz.m.5. sz.m. 6. sz.m. Kötelező szakmai tantárgyak Tantárgyi vizsgák Választható szakmai.
Az ÉRÁK szerepe és tevékenysége a régióban Soós Roland igazgató
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
ELTE TÁMOP /2/B/KMR projekt workshop
HEFOP / /1.0 „Kompetencia-alapú tanítási-tanulási programok az Észak-alföldi régió pedagógusképzésében” A „KOTTA” projekt (Szabó.
REFORMÉRTÉKŰ LÉPÉSEK A SZAKKÉPZÉS TERÉN MAGYAR SZAKKÉPZÉSI TÁRSASÁG május 30.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
Nagy Zoltán: A reform emberei Értékteremtés érték a dolgokban rejlő lehetőség EU-s projektek lehetőségei hasznosság értékek átadása adott embereknek adott.
FOGLALKOZTATÁSPOLITIKAI ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM I. TÁVMUNKA KONFERENCIA A REGIONÁLIS MUNKAERŐFEJLESZTŐ ÉS KÉPZŐ KÖZPONTOK FELADATAI A TÁVMUNKA PROGRAMBAN.
A képzett szakemberekért Fejlesztés és szolgáltatás a szakképzésben. Budapest augusztus 27.
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
TÁMOP /1-2F „Mércénk az ember” Oktatásfejlesztési munkacsoport.
Humán TISZK Záró konferencia szeptember 16. Mércénk az ember TÁMOP /1-2F
ÚMFT TÁMOP / „A képzés minőségének és tartalmának fejlesztése” Juhászné Víg Éva programvezető május 26.
A HEFOP projekt Foglalkoztatási és Szociális Hivatal által koordinált fejlesztéseinek eredményei Felnőttképzési adatbázis fejlesztése.
Székely István fejlesztési tanácsadó
Dr. Fodor Imréné Pécsi Regionális Képző Központ igazgatója
HEFOP központi program „Korszerű felnőttképzési módszerek kidolgozása és alkalmazása” 2005 – 2008.
TANÁR-TOVÁBBKÉPZÉSI ALPROGRAM
A képzett szakemberekért Idegen nyelvi fejlesztések a programban Juhászné Víg Éva alprogram-vezető május 20.
A képzett szakemberekért HEFOP központi program „ KORSZERŰ FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA ÉS ALKALMAZÁSA” Záró rendezvény A KONFERENCIA.
Program- és tananyagfejlesztés rendszertípus Modern Üzleti Tudományok Főiskolája.
Mi a TISZK? T: Térségi I: Integrált SZ: Szakképző K: Központ.
Nógrád TISZK sajtótájékoztató 2009 december 14. A Nógrád TISZK fejlesztése.
Disszeminációs Konferencia Budapest, december 2. dr. Sediviné Balassa Ildikó TANÁRTOVÁBBKÉPZÉS A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSHEZ.
A szakképzés fejlesztés jelenlegi állása
Lökkös Attila A családi napközi képzés fejlesztése
A képzés fejlesztését, korszerűsítését indokolttá tevő szakmai fejlődésről Sz. dr. Nyitrai Ágnes Apor Vilmos Katolikus Főiskola,
Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt 1 Ikonok és Indexek Projekt (A felnőttképzés hozzáférésének fejlesztése Újpesten, különösen a halmozottan.
A szakképzés helyzete Magyarországon
Informatikai fejlesztés a Somogy megyei TISZK részére Karsai László Commitment Zrt.
Dr. SEDIVINÉ BALASSA ILDIKÓ SZÁMALK OKTATÁSI ÉS INFORMATIKAI ZRT. KORSZERŰ STRUKTÚRA ÉS TARTALOM, INNOVATÍV MÓDSZEREK A FELSŐFOKÚ SZAKKÉPZÉSBEN Szolnok,
A Calderoni Program helye és szerepe a HEFOP-ban Záró-konferencia március 27. Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet 1051 Budapest, Dorottya u. 8. Telefon:
A Nemzeti Koordinációs Pont feladatairól
SZEREPLŐK ÉS FELELŐSSÉGEK A SZAKKÉPZÉSI RENDSZERBEN MÁV KONFERENCIA
AZ ÚJ OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET – ÉS A KOMPETENCIAFEJLESZTÉS Budapest, január 18.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN Budapest, január 18.
A felnőttképzés tervezésének szükségessége
CALDERONI PROGRAM HEFOP K /1.0 A PROGRAM CÉLJA, FELADATAI ÉS SZEREPE AZ ÚMFT-BEN március 4. IV. Calderoni Informatika Kerekasztal,
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
Készítette: Tóth Györgyné Szakmai konferencia HEFOP Felkészítés a kompetencia alapú oktatásra.
P e r f e k t 2010/ október szakképzés - felnőttképzés stratégia szervezet problémák megoldások szervezés.
SZAKISKOLAI FEJLESZTÉSI PROGRAM „A” komponens Schottner Péterné komponensvezető
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
A köznevelési intézmények művészetpedagógiai módszertani megújítása
NEMZETI FEJLESZTÉSI TERV
ORSZÁGOS FELNŐTTKÉPZÉSI TANÉVNYITÓ KONFERENCIA
Szakiskolai fejlesztési program
moduláris szakképzési szerkezet
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
Proj_men_nazs_1 Nagy Zsolt
Önfejlesztés és horizontális tanulás
A PÁLYAORIENTÁCIÓ SZEREPE A KORMÁNYZATI FEJLESZTÉSEK SORÁBAN
Előadás másolata:

A képzett szakemberekért HEFOP központi program „ KORSZERŰ FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA ÉS ALKALMAZÁSA” Záró rendezvény MEGNYITÓ Dr. Zachár László május 20.

2 MEGNYITÓ  INDOKOK  CÉLOK  FELADATOK  KÖVETELMÉNYEK  MUNKAMEGOSZTÁS

3 ALAPVETŐ INDOK A FELNŐTTKÉPZÉS ÁLLAMI INTÉZMÉNY-RENDSZERÉNEK MEG KELL FELELNIE A NÖVEKVŐ KÖVETELMÉNYEKNEK, A FEJLESZTÉSHEZ VISZONT NEM ELEGENDŐEK ELEGENDŐEK A KÖLTSÉGVETÉSI FORRÁSOK

4 FEJLESZTÉSI CÉLOK („hiányok”) FELNŐTTKÉPZÉSBEN DOLGOZÓ TANÁROK RÉSZÉRE EGYSÉGES ELVEK SZERINT MŰKÖDŐ SZAKKÉPESÍTŐ ALAP- és KIEGÉSZÍTŐ- AKKREDITÁLT ADATBÁZIS- és SZÉLESEBB VÁLASZTÉKÚ, CÉLCSOPORTOK szerint DIFFERENCIÁLT PROGRAMOK és TANANYAGOK TOVÁBBKÉPZÉSI RENDSZER INFORMÁCIÓS RENDSZER

5 FELADATOK - I. PROGRAM és TANANYAG FEJLESZTÉS KÍSÉRLETI KÉPZÉSEK KIEGÉSZÍTŐNYELVI ÁLLAM ÁLTAL ELISMERT (OKJ-S) ALAPISMERETI FELZÁRKÓZTATÓ SZAKMAI AKKREDITÁLT PÁLYAORIENTÁCIÓS HAT NYELVEN TÁVOKTATÁSI és E-LEARNING HÁTRÁNYOS HELYZETŰEK r.

6 FELADATOK II. KÍSÉRLETI KÉPZÉSEK „RKK” BELSŐ KÉPZÉSEK „RKK” DISSZEMINÁCIÓK KONFERENCIÁK TANÁR- TOVÁBBKÉPZÉS SZEMINÁRIUMOK

7 FELADATOK III. FELNŐTTKÉPZÉSI INTEGRÁLT RENDSZER (FIR) KÉPZÉSMENEDZSMENT ALRENDSZER DIGITÁLIS KÖNYVTÁR KERETRENDSZER NYILVÁNTARTÁSI ALRENDSZER TÁVOKTATÁSI KERETRENDSZER

8 FELADATOK IV. „MINDEN TANULÁS” - MÉDIASOROZAT KEREK-ASZTAL VITÁK TEMATIKUS KISFILMEK ELŐADÁSOK

9 A korszerű programokkal szemben támasztott követelmények  Moduláris felépítésű  Kompetencia-centrikus képzést nyújt  Igazodik az előképzettséghez  Biztosítja az előzetes tudás felmérését  Tudásszintnek és képességnek megfelelő csoportba sorol  Figyelembe veszi a tanulási képességet  Egyénhez igazodó ütemben és módszerrel képez  Folyamatos (ön)értékelést biztosít  Távtanulási változata is van

10 KONZORCIUMI MUNKAMEGOSZTÁS KOORDINÁTOR: Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet TANÁR- TOVÁBBKÉPZÉS PROGRAM- és TANANYAG- FEJLESZTÉSE és a hozzá tartozó KÍSÉRLETI KÉPZÉSEK OROSZ NYELVI KÉPZÉSEK MINDEN TANULÁS SOROZAT FELNŐTTKÉPZÉSI INTEGRÁLT RENDSZER SZAKMAI ALAP- és KIEGÉSZÍTŐ PROGRAM- és TANANYAG FEJLESZTÉSEK, és a hozzá tartozó KÍSÉRLETI KÉPZÉSEK NEMZETI SZAKKÉPZÉSI ÉS FELNŐTTKÉPZÉSI INZÉZET FOGLALKOZTATÁSI ÉS SZOCIÁLIS HIVATAL REGIONÁLIS KÉPZŐ KÖZPONTOK