Prezentáció a prezentációról

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Objektumok a Word-ben Pék Ágnes © 2009.
Advertisements

Bemutató-készítés PowerPoint.
A bemutató készítés bemutatója
Bemutató-készítés PowerPoint.
A prezentáció művészete
A Powerpoint használata (gyorstalpaló)
Microsoft Excel 7. óra Előadó: Jánosik Tamás.
PowerPoint program A PowerPoint programot nyissuk meg a Start menüből.
Képek beillesztése, formázása dokumentumokban
Operációs rendszerek Beállítások.
Számítógépes ismeretek 5. óra
4. Feladat (2) Foci VB 2006 Különböző országok taktikái.
Készítette: Szobonya Ferenc
Alapok Néhány apróság, amit tisztázni kell. Első feladatok Szúrj be egy diát a legelső helyre! Legyen rajta valami főcímszerű szöveg!
BEMUTATÓTERVEZŐ PREZENTÁCIÓ-KÉSZÍTŐ program
Prezentációkészítés Microsoft PowerPoint.
Excel: A diagramvarázsló használata
A bemutató készítés bemutatója
BEMUTATÓK KÉSZÍTÉSE PP/VI..
PREZENTÁCIÓ KÉSZÍTÉS (előadás készítés) (bemutató készítés)
Szövegszerkesztés.
A Microsoft Corporation terméke
Bekezdésformázás Fűrész Attila Salamon Róza (felkészítő tanár) 8.A
Képek beillesztése,formázása dokumentumokban Tóth Anita 8
,,Én így tanítanám az informatikát”
Táblázatok beillesztése, formázása dokumentumokba
Képek beillesztése, formázása dokumentumokban
Ismerkedés a szövegszerkesztéssel
Informatikai alapszoftverek
Prezentáció készítés MS PowerPoint segítségével
3. feladat Könyvkiadó reklámozása (kirakat típusú vetítés)
Microsoft Office Power Point 2003 segítségével
A prezentációkészítés alapjai
Prezentáció és grafika
Informatika érettségi
EGYÉNI ANIMÁCIÓ.
PowerPoint 7. Évfolyam Formázások. Mentés A feladatot mentsük el a saját mappánkba „7_2_ppt_SajátNév” néven (ahol a SajátNév a saját nevünk helyesen leírva,
SZÖVEGSZERKESZTÉSI ALAPISMERETEK Formázások összefoglalás
Készítette: Turócziné Kiscsatári Nóra
Az NVU webszerkesztő program
Turócziné Kiscsatári Nóra
Bemutatókészítés Szövegek, képek és egyéb objektumok vetíthető diakocka-sorozaton való elhelyezése. Az adatelemek pozícionálási és formázási beállítása.
Grafikai elemek.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Hosszú dokumentumok kezelése.
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Grafikai elemek.
Első lépések a szövegszerkesztő használatában
Táblázatok.
SZÖVEGSZERKESZTÉSI ALAPISMERETEK
Készítette: Kiscsatári Nóra
Prezentációk készítése
1 1 1.
Az Office 2007 új grafikus felülete
Gazdasági informatikus - Szövegszerkesztés 1 Bekezdések formázása 3.
PowerPoint A PowerPoint szerkesztői felülete öt fontosabb részre osztható fel. menüsor és eszköztár - ahonnan az utasításokat, eszközöket, opciókat,
Számítógépes programok használata
A Mozilla magyar nyelvű szerkesztőjének használata
Másolás és automatikus kitöltés
Informatika Oktató: Bock Ádám. Prezentáció készítés PowerPoint program segítségével.
Prezentáció készítése Ms. Office Power Point programmal.
Objektumok a Word-ben. OBJEKTUMOK Objektum fogalma Objektumok létrehozása Az objektumok tulajdonságai Az objektum elhelyezkedése Objektumok formázása.
Informatika Oktató: Katona Péter. Táblázatkezelés (Az Excel táblázatkezelő alapjai)
3. Táblázatok és diagramok
Rajzprogramok Bevezetés a Paint program használatába.
A Powerpoint használata (gyorstalpaló)
MS Office Word 2010 Szövegszerkesztés.
Ültetési rend létrehozása
Prezentációk 2. Bemutatók készítése.
Adatfeldolgozási ismeretek 15. ML osztály részére 2017.
téma közlemény SmartArt-ábra piros hátterű képekkel (Haladó)
MS Office Word 2010 Szövegszerkesztés.
Előadás másolata:

Prezentáció a prezentációról Legegyszerűbbnek tűnik egy prezentáción bemutatni, hogy hogyan készül a prezentáció …

A prezentáció (legfontosabb) nézetei Normál (szerkesztés) Diarendező Vetítés

Hogyan szúrhatunk be új diát, hogyan törölhetünk? Hát ez elég egyszerű Sőt a dia megduplázása se lehetelen Új dia beszúrásakor, de a Formátum – Beépített elrendezések menü kiválasztása után is, megváltoztathatjuk a dia tartalmi elemeinek elrendezését. Az esetleges felesleges keretek (mek) egyszerűen törölhetők a szegélyen állva. Ezek csak szerkesztéskor láthatók, vetítésnél nem.

Hogyan rendezhetjük át a diák sorrendjét? Diarendező nézetben, vagy a baloldali vázlatsávon

Milyen elemeket (objektumokat) tartalmazhat egy prezentáció? szövegdoboz, kép, rajz, táblázat, diagram, szervezeti diagram…

Szöveget csak szövegdobozban lehet elhelyezni a dián! A Rajz eszköztár Szövegdoboz ikonjával, vagy Beszúrás – Szövegdoboz menüben. Ez is egy szövegdoboz, de szúrj be ide egyet Te is! Szöveget csak szövegdobozban lehet elhelyezni a dián!

Kép Képfájlt beszúrhatunk a Beszúrás – Kép – Fájlból menüvel Egérrel is áthúzhatjuk másik alkalmazásból Beilleszthetjük a vágólapról Szúrj be egy képet a szöveg alá!

Rajz Rajzot készíthetünk a Rajzolás eszköztár segítségével Igénybevehetünk külső alkalmazást is, pl. Beszúrás –Objektum – Bitkép Rajzolj egy ábrát a szöveg alá!

Táblázat, diagram, szerkezeti diagram Akár beépített elrendezések közül is kiválaszthatjuk a megfelelőt, de a Beszúrás menüben is megtaláljuk mindegyiket, némelyiket még a Rajzolás eszköztárban is.

Az objektumoknak milyen jellemző tulajdonságaik lehetnek? Ez függ attól is, hogy milyen objektumról van szó. Egy objektumot ugyanis pont a rá jellemző tulajdonságokkal és a vele végezhető műveletekkel definiálhatunk. (Nyilván egy vonalnak nincs kitöltőszíne) De azért a prezentációban előforduló objektumoknak van sok közös jellemzőjük. A legáltalánosabbakat (Méret, elforgatás, kitöltőszín, szegély, pozíció) többféleképpen is elérhetjuk: Formátum – Objektum (itt a konkrét objektumfajta neve szokott megjelenni) tulajdonságai Jobb gomb (helyi menü) , objektum tulajdonságai Dupla kattintás az objektumon Jó pár tulajdonság a Formázás, Kép ill. Rajzolás eszközsávokon egyszerűen elérhető. Ezekkel jól el lehet szórakozni, most csak néhányat próbáljatok ki! De mindenképpen érdemes kipróbálni az egér helyett a kurzornyilakkal, sőt ctrl+kurzornyilakkal mozgatni (pozicionálni) az objektumot! A Nézet – Rács és vezetővonalak beállításai sokat segítenek az objektumok elhelyezésében, főleg középre!

Objektumok sorrendje Ha már nem egy, hanem több objektum figyel a dián, akkor újabb problémáink támadnak. Pl. takarja egyik a másikat. Ugyanis az objektumok „születési sorrendben” rétegeket alkotnak, az újabbak felülre kerülnek. Ha ezt a születési sorrendet meg akarjuk változtatni, két ötlet: Rajzolás eszköztár, Rajz menü, Sorrend Jobb gomb, Sorrend A kiválasztott művelet a kijelölt diára vonatkozik. Ezeken ki is lehet próbálni:

Objektumok csoportba foglalása Máskor meg szeretnénk ugyanazt a műveletet, formázást egyszerre több objektumon végrehajtani, esetleg a későbbiekben szeretnénk ha együtt maradnának. Ehhez először ki kell jelölni az objektumokat egyszerre (shift-egérkatt, ctr-egérkatt, vagy „bekerítés”. Aztán hasonlóan a sorrendhez, vagy: Rajzolás eszköztár, Rajz menü, Csoportosítás Jobb gomb, Csoportosítás A csoportosítás bármikor felbontható. Ezt is ki lehet próbálni: Nem feltételnül kell csoportba foglani, elég csoportosan kijelölni ha csak egyszeri műveletet akarunk végezni több objektummal. Minden objektum, vagy akár objektumok csoportja, képként menthető a helyi menüből, többféle formátumban.

Milyen általános jellemzőket állíthatunk be? Háttér, betűszín, alakzatok színei, címek, élőláb, felsorolások jellemzői stb.

Hogyan állíthatjuk be ezeket a jellemzőket? Formátum-Háttér Eszközök-Diatervezés-Színsémák Nézet-Minta-Diaminta Ezek mind az egész prezentációra kihatnak, segítségükkel egységes stílus adható a vetítésnek, nem kell egyenként állítgatni oldalonként, szövegdobozonként a jellemzőket.

Hogyan tehető mozgalmassá a vetítés? Animációk Vetítési beállítások (áttűnések, időzítések) Automatikusan induló vetítés is készíthető, ha nem .ppt, hanem .pps formátumban mentjük a prezentációt. A PowerPoint ablaka ekkor nem nyílik meg, teljes képernyőn indul a vetítés.