EDUCATIO TÁRSADALMI SZOLGÁLTATÓ NONPROFIT KFT.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A referencia intézmények szolgáltatói szerepe
Advertisements

A hálózattá alakulás útján
PTE PMMK ÉPÍTÉSKIVITELEZÉSI ÉS MÉRNÖKI MENEDZSMENT TANSZÉK MINŐSÉGMENEDZSMENT 4. ELŐADÁS.
A sajátos nevelési igényű gyermekek, és a pedagógiai szakszolgálatok finanszírozása 2010-ben Előadó: Dr. Gergőné Babina Jusztina- igazgatónő Egységes Pedagógiai.
Korai fejlesztés, korai intervenció tapasztalatai Biztos Kezdet mentorképzés Velence Meszéna Tamásné Apáczai Nevelési és Általános Művelődési Központ.
A gyermekjóléti alapellátások aktuális kérdései
2013. Szeptember 3. Szekeres Balázs Informatikai biztonsági igazgató
1 EMDOR KFT Integrációs Pedagógiai Rendszer Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 2008/2009.
VII. NEVELÉSÜGYI KONGRESSZUS augusztus A pedagógus kollektíva az iskolában, az iskolafejlesztés személyi feltételei dr. Várnai Andrásné.
EGYENSÚLYBAN A VILÁGGAL
Záró Konferencia Nógrád Megyei Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Gyermekotthon TÁMOP /
Előadó: Faragóné Bircsák Márta
EGYMÁS-KÖZT Szakmai fórum l Nyíri Úti EGYMI - Kecskemét, Nyíri út Web:
T UDATOS INNOVÁCIÓ VAGY MÓKUSKERÉK ? Locsmándi Alajos Budapest, szeptember 25.
TÁMOP A/ projekt:„SZIGET, AMELY BEFOGAD” – AZ INKLUZÍV ELLÁTÁS EGYÜTTMŰKÖDŐ, EGYMÁSRA ÉPÜLŐ MODELLJE SZOLNOKON.
Csillag Ferenc MFPI közoktatási szakértő
Az együttnevelés gyakorlata az óvodában (A pedagógusok együttműködésének lehetőségei az egyéni fejlesztés megvalósításában)
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
A hálózatosodás lehetősége a közoktatásban profil 1.0
Minőségbiztosítás. A minőségügy A minőségügy alapjai A minőséget meghatározó tényezők A minőségrendszer Minőségrendszer felépítése Tanúsítás.
Értékteremtő folyamatok menedzsmentje
Minőségmenedzsment.
Minőségmenedzsment 2. előadás
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
Minőségirányítás a felsőoktatásban
„OKOS TANÁCS NÉLKÜL AZ ERŐ LEROGY …” HORATIUS
„Hidat építünk” az energetikai tanácsadók szerepe Magyarországon
Brachmann Ferenc PTE-TTK/KTK 2009
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
Az OEP lehetséges szerepe az ellátási hibák felismerésében és megelőzésében „(Elkerülhető) ellátási hibák az egészségügyben” országos konferencia, Budapest,
A halmozottan hátrányos helyzetű általános- és középiskolások nevelését/oktatását segítő pedagógiai rendszer Győr, Mosolits Lászlóné, Ildikó.
Temelésmenedzsment Production Management VI. előadás Minőségbiztosítás.
Mentorképzés egy lehetséges „háttere”: FÜPI minőségmodell Mentorképzés helyzete és jövője Magyarországon Mentorképzés gyakorlata április 23.
A MINŐSÉG FOGALMA A minőség az egység (az egyedileg leírható és vizsgálható folyamat, termék, szervezet, illetve ezek kombinációja) azon jellemzőinek összessége,
Távmunka a területfejlesztésben
2011. JÚNIUS 28. NYÍRBÁTOR A GYERMEKVÉDELEM ZSÁKUTCÁI A MENTÁLISAN SÉRÜLT FIATALOK GONDOZÁSA SORÁN.
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Egyensúlyban a világgal TÁMOP A konzorcium tagjai Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Zuglói Benedek Elek Egységes Gyógypedagógiai Módszertani.
A szakképzés helyzete Magyarországon
Az iskola gyermekvédelmi feladata, célja, funkciója
A sajátos nevelési igényű gyermekek, és a pedagógiai szakszolgálatok finanszírozása 2008-ban Előadó: Dr. Gergőné Babina Jusztina- igazgatónő Egységes Pedagógiai.
1 Mégis, kinek az érdeke? Szakvélemények, tantárgyi felmentések a nevelési tanácsadó, a szakértői bizottság és az iskolák szemszögéből Fehérvári Katalin.
A városmegújítás, mint a helyi gazdaság hajtómotorja Határmenti régió fejlesztésének lehetőségei Június 24. Brunda Gusztáv, Inno-nivo Kft., Salgótarján.
„Míg élsz, egyre tanulj, és soha abba ne hagyd.” Az Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmények által nyújtott szolgáltatások fejlesztése a sajátos.
Integráló iskolák a közoktatásban
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Hevesi Kistérség Integrált Szolgáltató és Innovációs Központ
A PROTOKOLLOK SZEREPE A PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATI FELADATOK ELLÁTÁSÁNAK TÁMOGATÁSÁBAN (TÁMOP B) Szitó Imre fejlesztéskoordinátor, főmunkatárs EDUCATIO.
A PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLATOK MEGÚJULÁSÁNAK SZAKMAI TÁMOGATÁSA, EREDMÉNYEI (TÁMOP B) Kapcsáné Németi Júlia szakmai vezető.
Biztos Kezdet Gyerekházak
A pilóta nélküli légijármű rendszerek hatósági tanúsítása
Példa egy ppt prezentációhoz
Minőségbiztosítási ismeretek
Működését meghatározó törvények,rendeletek évi CXC törvény a nemzeti köznevelésről -15/2013-as EMMI rendelet a szakszolgálati intézmények működéséről.
Közoktatás-fejlesztési programok 2007-ben Új Magyarország Fejlesztési Terv Hámoriné Váczy Zsuzsa OKM Balatonfüred, november 14.
A többcélú kistérségi társulás finanszírozási gyakorlata Debrecen, Megyeháza-Árpád terem.
A szakszolgálatok működése, távlatok. Kezdet 1800-as évek: Első gyógypedagógiai intézmények 1899: Psychophysikai Laboratórium 1900: Gyógypedagógiai tanárképzés.
Információigények a kliens oldaláról  Specifikus ellátás? Többletszolgáltatás: miért? -Ki észlel, ki jelez? -Ki tájékoztat?  Milyen típusú ellátásra.
Pedagógiai szakszolgálatok és pedagógiai szakmai szolgáltatók a tehetséggondozásban Kállai Gabriella.
1 Szervezet és minőség 2. előadás 1. 2 Az előadás tartalmi elemei Alapfogalmak A minőségfejlesztés jogszabályi háttere Minőségfejlesztési megközelítések.
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Szakszolgálati feladatellátás a JNSZMPSZ Kunhegyesi Tagintézményben
Önértékelési projektterv
Munka és álláskeresési tanácsadás minőségi szempontjai
Minőségbiztosítás.
Minőségbiztosítás.
VÁLTOZÁSOK címszavakban.
Tájékoztató a logopédiai ellátás változásairól
Előadás másolata:

EDUCATIO TÁRSADALMI SZOLGÁLTATÓ NONPROFIT KFT. http://www.educatio.hu Az EGYMI szolgáltatásainak távlatai:minőség és rendszerszerű működés Dr. Papp Gabriella főiskolai tanár ELTE Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Kar EDUCATIO TÁRSADALMI SZOLGÁLTATÓ NONPROFIT KFT. http://www.educatio.hu

EGYMI-vé válás folyamata Új szervezeti forma igénye: gyógypedagógiai kompetenciakör bővülése az iskoláskor előtti és utáni korcsoportra, valamint a segítségnyújtás tartalmi változása (Mesterházi, 2007) Integrált oktatás: szakmai és szakmaközi együttműködés (Kőpataki, 2008) Szakemberképzés: terapeuta (Gordosné, 2000) Fejlesztések: HEFOP 2.1.2 Törvényi változás (1993. évi LXXIX. 2003.)

EGYMI célja szegregált nevelést-oktatást végző gyógypedagógiai intézmények egységes gyógypedagógiai módszertani intézménnyé alakulva szakszolgálataik és szakmai szolgáltatásaik segítséget tudnak nyújtani az integráltan nevelt-oktatott gyermekek/tanulók számára.

Eredmény az intézményekben korábban felhalmozott tudás és tapasztalatanyag, a személyi feltételrendszer: a szakmailag kompetens gyógypedagógiai tanárok, szakpedagógusok, terapeuták, gyógypedagógiai asszisztensek disszeminálása

Együttműködés Kihívás Intézmények Gyerek-gyerek Gyerek-pedagógus Pedagógus-más szakember

Helyzetkép I. Fenntartó:nagyrészt helyi önkormányzat 2004-2007:legnagyobb növekedés Tagintézmények közötti nagy szórás Szakember ellátottság részben (34/28) Verasztóné, 2009

Pedagógiai szakszolgáltatás: Helyzetkép II. Pedagógiai szakszolgáltatás: Gyógypedagógiai tanácsadás, korai fejlesztés és gondozás Logopédiai ellátás Utazó tanári:11/34 Verasztóné, 2009

Helyzetkép III. Szakmai szolgáltatás Egyenletes kép Tanulói tanácsadás Verasztóné, 2009

Helyzetkép IV. 76% 74% Helyzetelemzés és stratégiai tervezés Verasztóné, 2009 76% 74%

Helyzetkép V. 50% 12% 38% Minőségi és mennyiségi fejlesztés a jövőben Verasztóné, 2009 50% 12% 38%

Problémák a működésben a többségi intézmények felöl Hálózat szükségessége Koordinátor szükségessége Kerekasztal/fórum Webes tájékoztatás szükségessége Kommunikáció Faragóné Bircsák, 2009; Füvesné,2009

Minőség I. A minőség a filozófiában a dolgok lényegét jellemző tulajdonságok összessége, köznapi értelemben pedig az igény vagy a cél kielégítésének mértéke. Napjainkban szokásos „megfelelőség” értelemben is használni. wikipedia

Minőség II. P. B. Crosby Minőség = követelményeknek való megfelelés Minőséget biztosító rendszer alapja a megelőzés Működés: 0 hiba Minőség mérőszáma: a nem megfelelőségek költsége wikipedia

Minőség III. E. W. Deming minőségfilozófiájának alapvető minőségszemlélete az alábbiakat követeli meg: Állandó célokat kell kitűzni a termék vagy a szolgáltatás minőségének javítására Az alkalmazottakat úgy kell ösztönözni, hogy büszkék legyenek munkájukra és elégedettek legyenek azzal Vezetési stílus kialakítása Statisztikai módszereket kell alkalmazni a speciális hibák feltárására A folyamatos minőségjavítás fő eszköze a „PDCA elv” (ún. Deming kerék) wikipedia

Minőség IV. A használati érték kifejezője a minőség, latin eredetű szóval Qualitas, jele: Q. A piaci lehetőségeket elsősorban a termék minősége közötti különbségek határozzák meg. A minőség tehát a piaconmaradás, a sikeres kereskedelmi munka feltétele. A minőség meghatározott és elvárt igények kielégítését biztosító jellemzők összessége. wikipedia

Minőség V. Csapó Benő a minőség mai értelmezéseit rendszerbe foglalja. Négy minőségértelmezés köré rendezi a ma használatos megközelítéseket. Elsőként a mennyiség ellentét-párja értelmében használt felfogásokat veszi számba. Másodikként a színvonalhoz, a szinthez, nívóhoz kapcsolható jelentéstartalmakról ad áttekintést. Harmadikként a kifinomultság, szofisztikáltság, a kidolgozottság, a letisztultság, a nemes egyszerűség köré társítja a jelentéstartalmakat. Végül az ipari minőségbiztosítás területével zárja a sort. A minőségnek az utóbbi fogalma eredetileg – mint írja – az előírtnak megfelelő minőségre, a termék nem hibás voltára utal. (Csapó, 1999. 473-487.o.)

Rendszerszerű működés Szakparaméter a rendszerben a bemenet, a folyamat, a kimenet, a visszacsatolás-szabályozás és a korlátozás Teljesség és függetlenség wikipedia

Műhelymunka célja Mérföldkő Kapcsolódási pontok Közös elemek Hálózat Jövőkép

Hatékony műhelymunkát kívánok!