Szupervízió formái (L. van Kessel)  - duális: vizor - vizand tapasztalati szupervízió- élő szupervízió  csoportos szupervízió: vizor – a vizand egy csoport.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Papp Győző szupervizor Humánszolgáltató Központ Szekszárd
Advertisements

Goronné Ondré Katalin Bihari Mentor Hálózat kiépítése a résztvevő szemével.
A Leonardo kísérleti projekt célja: Az AIFSZ (illetve az ISCED szintnek megfelelő) képzések európai és hazai felmérése, elemzése Egy konkrét AIFSZ képzés.
Dobbantó program. Kik vesznek benne részt? Országosan 15 iskola Tervezett: 22.
Újfajta tanulási módszerek alkalmazása a felnőttképzési konzulens képzésnél Nyíregyháza, március 18.
Tanfolyam megszervezése Képzés módszerei SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézet 2009/2010. I. félév Szeged.
A munkaügyi központok szerepe a fogvatartottak reintegrációjában Janovics Lászó főigazgató Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
Én-védelem a szociális munkában
Elvárások a Szociális Munka Etika Kódexe a szociális munkát végzők számára a munkahelyükkel és a társadalommal való kapcsolatukra vonatkozóan -1- Munkahelyen.
Pszichoprofilaxis és pszichoedukáció a rehabilitációban
Munkatársak minőség iránti elkötelezettsége a siker kulcsa Készítette: Taksonyi Bea és Horváth Viktória.
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
A szakképzés tapasztalatai a Büttner Kft-nél Dr. Büttner Tamás Ügyvezető igazgató SzaSzeT Konferencia Marcali
Tudásmenedzsment eredmények és tapasztalatok a MOL Csoportban Tóth Róbert Tudásmenedzsment vezető, MOL Csoport Budapest, 2006.február 23.
Jól látható, hogy a vendéglátás-idegenforgalom, és a mezőgazdasági szakmacsoportok a legelérhetőbbek, illetve legkeresettebbek. Ezeket a gépészet és a.
REGIONÁLIS SZAKKÉPZÉSI FÓRUM
Pankucsi Szilárd Mérnöktanár Mérnök Informatikus
HUMÁN TISZK TÁMOP /1-2F számú projekt Szolgáltatásszervezési csoport beszámolója július 02.
Beszámoló a Szakképzés koordinációs munkacsoport munkájáról Petrovics Zsuzsanna.
A szupervízió szakaszai (Louis van Kessel)
A szociális csoportmunkában alkalmazott csoportok típusai
TANÁR-TOVÁBBKÉPZÉSI ALPROGRAM
Szentkatolnay Miklós A mentorhálózat működése – aktuális helyzetkép és a lehetséges jövő I. Országos Mentortalálkozó Budapest, október 3.
Szupervízor-coach szakmentorok bemutatkozása
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
" Tudás és kompetencia" Szociális szakemberek és önkéntesek alternatív képzése a látássérültek munkaerő-piaci re/integrációjáért Veres Katalin projektvezető.
Tudományos konferencia Nyíregyháza Október
Szupervíziós Egyesület Kék Vonal Szakember vonal Táncterápia
A projekt oktatási rendszere Előzmények Fejlesztőknek szóló oktatások Képzőknek szóló oktatások TÁMOP A/1-11/ Homor.
Brettner Zsuzsanna PTE BTK Szociális Munka és Szociálpolitika Tanszék
Az Európai Unió által társfinanszírozott projekt 1 Ikonok és Indexek Projekt (A felnőttképzés hozzáférésének fejlesztése Újpesten, különösen a halmozottan.
Női szabó munkacsoport
Családi csoport konferencia. a kliens egy ösztönző és őt bevonó hozzáállásból profitál a legtöbbet minden ember felelős a cselekedeteiért, és tiszteletben.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
New View Beszámoló a tanárokkal történt interjúról.
ATF Gyakorlati tapasztalatok Mádi-Szabó Eszter Salva Vita Alapítvány Június 12.
A duális felsőoktatási képzés „kecskeméti” modellje
A projekt általános szakmai célkitűzései
Dr. Schiffer Csilla A család és az iskola kapcsolatának fejlesztése
Az oktatási gyakorlat fejlesztése
A beiskolázás előkészítése
Pedagógiai hét 18. kerület PIHGY Iskolasegítő munkacsoport
Bentlakásos intézményi ellátás elkerülését célzó szolgáltatások TÁMOP /1. Marcali Kistérségi Többcélú Társulás Együtt az alapszolgáltatások fejlesztéséért.
Rózsavizes Húsvét napját jöttem ma kívánni… Húsvét projekt a baracskai Kozma Ferenc Általános Iskola 3. osztályában március 17-március 25. készítette:
Az Emelt szintű eTanácsadó akkreditált felnőttképzés tapasztalatai Dr. Tóth András - Herpainé Lakó Judit AGRIA MEDIA 2011 KONFERENCIA OKTÓBER ,
EUROPROFESSIONAL HUNGARY KFC Varró István Szakiskola, Szakközépiskola, Általános Iskola és Kollégium KARCAG.
Szakképzési közfeladatok a Kamarában
MUSZÁJ MUSZAJMUNKACSOPORT.HU Munkacsoport a Gyerekkori Szexuális Abúzus Áldozatainak Jogaiért.
Saját mentálhigiénés védelem - szupervízió/esetmegbeszélő I. ker. CSSK Módszertan Szakmai műhely nov. 26. Németh László diplomás és akkreditált szociális.
A Magyar Nemzeti Bank új gondolkodásmódja és programja Veszprém Dr. Ferkelt Balázs főosztályvezető, MNB, Oktatási Igazgatóság március 17.
Minősített szociális továbbképzés szakmai monitoringja Bagdy Emőke Szakmai Konferencia Salgótarján december 16.
ELŐADÁS CÍME Duális képzés a Kecskeméti Főiskola tapasztalatai alapján Kovács Zsuzsanna Duális Képzés és Módszertani Központ 2016.február 26.
Kistérségi gyerekesély programok támogatása MTA Gyerekprogram.
Koncepció a demenciával élő idősek gondozásáról Demens betegek ellátásának kihívásai az egészségügyi és szociális ellátórendszerben szakmai tanácskozás,
TÁMOP-6.2.2/A-09/ Képzési díjak támogatása a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban Sürgősségi szakápoló képzés munkahelyi.
TÁMOP /1-A : Integrált terepképzési modell kialakítása a szociális szakemberek képzése során Projektindító konferencia szeptember.
A Képzési Csoport tevékenysége Budapest Esély Nonprofit Kft
Tempus Közalapítvány Balla Ágnes április 23.
Összevont munkaközösség vezetői és igazgatótanácsi értekezlet
Hogyan készüljek fel egy nehéz tárgyalásra?
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
Csecsemő- és gyermekápoló képzés munkahelyi gyakorlat
KRE-AKTÍV motivációs projekt
Hallássérültek a könyvtárban
Óvodai és iskolai szociális segítés
Sugárterápiás szakasszisztens képzés
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Gyker.uni-eszterhazy.hu A külső szakmai gyakorlatok adminisztrációját támogató rendszer használatának bemutatása EKE  Kutatáshasznosítási Iroda Gyakorlati.
A szupervízió szakaszai (Louis van Kessel)
Gyker.uni-eszterhazy.hu A külső szakmai gyakorlatok adminisztrációját támogató rendszer használatának bemutatása EKE  Kutatáshasznosítási Iroda Gyakorlati.
Előadás másolata:

Szupervízió formái (L. van Kessel)  - duális: vizor - vizand tapasztalati szupervízió- élő szupervízió  csoportos szupervízió: vizor – a vizand egy csoport

A szupervízió formái (Kozma) Tutori szupervízió: a szupervizand oktató kurzus résztvevője; a szupervízió hangsúlya a képzésen van!! Képzési szupervízió: a vizand tanuló szociális munkás a vizor tereptanár. Hangsúly: a gyakorlati képzésen.

Menedzseriális szupervízió: a vizor a vizand munkahelyi felettese; a vizor felelős a vizand munkájáért Konzultatív szupervízió: - a vizor a vizandnak egy olyan kollégája (nem feltétlenül azonos szervezetnél!), akivel szükség esetén konzultálhat, de a felelősség a vizandé marad.

Peer szupervízió: azonos helyzetben lévő szakemberek csoportjának szupervíziós gyakorlata. A vizand lehet munkacsoport vagy network (azonos ügyben együttdolgozó különböző képzettségű szakemberek csoportja). Team szupervízió: A vizand egy team, a cél a jobb teamműködés