Önkormányzatok szerepe és feladatai a menekültpolitikában Gödöllő, 2014. április 16. Készítette: Balla Jánosné Nyírbátor Város Polgármestere.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
KözOP sz főút Hévíz elkerülő és 71. sz
Advertisements

A időszak végrehajtási intézményrendszere
I. KISTARCSAI NYÍLT TRIATLON VERSENY
„A megye szerepe a parlagfű elleni mozgalomban” Tájékoztató a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat által kezdeményezett Megyei Parlagfű-mentesítési.
Az EDR szerepe a Rendőrség műveletirányításában
Szerző: Dr. Kónya József ny. ezredes c. egyetemi docens
2005. szeptember 28.. Történeti háttér Kiemelkedően magas menekültáradat Igény a menekülők szabályozott érkezése iránt.
általános főig. helyettes
Kecskemét, április 2O.Készítette: Ramháb Mária A kistelepülési könyvtári ellátás korszerűsítésének lehetőségei Informatikai és Könyvtári Szövetség.
Globalizáció és oktatás
Tóthné Temesi Kinga Szombathely,
Reflexiók a szakpolitika részéről - Városhálózati hatásértékelés Területfejlesztési értékelések workshop Budapest, április 25.
Az uniós csatlakozás után, Schengen előtt
Nemzetgazdaságunk ágazati megoszlása a GDP%-ában
Egy határon átívelő régió (EGTC) kialakításának lehetőségei a szerb-magyar határtérségben Ricz András PhD hallgató Szabadka.
Működőképes-e a területfejlesztés új rendszere Nagyházi György PhD hallgató RGDI - Győr.
Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium
Nemzetközi migráció az Európai Unióban
Gulyás László tű. hadnagy kiemelt főelőadó Tatabánya, november 6. Iparbiztonsági feladatok a nem rendszeres hulladékszállítással kapcsolatosan (az.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar A vidék fejlesztésének titka, a sikeres vidéki térségek és települések Nyugat-Magyarországon.
Budapest, december 9. 1 A könyvvizsgálói közfelügyelet szerepe és a Közfelügyeleti Bizottság tevékenysége ben Fekete Imréné.
1 BÉKÉS MEGYEI KATASZTRÓFAVÉDELMI IGAZGATÓSÁG március Dr. Takács Árpád pv. ezredes Kolontár település kitelepítése.
MTA Regionális Kutatások Központja Szirmai Viktória A következő évek főbb kutatási irányai Javaslatok november 25.
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Ajánlás a felkészítések (gyakorlás, munkaműhely) tartalmára és módszerére A gyakorlat bemutatása A gyakorlat célja az etilén termékvezetékek sérülése következtében.
dr. Kovács Ferenc Közlekedési Helyettes Államtitkár
Záhony: a kelet nyitott vámkapuja Mérföldköveink EU-s csatlakozási „előkészítő kavicsok”, május 01, Románia EU-s csatlakozása, Schengeni.
Vámeljárások korszerűsítése, gyorsabb, hatékonyabb vámvizsgálat az ukrán-magyar határon Dr. Nagy János püőr. dandártábornok Vám- és Pénzügyőrség Országos.
„Közlekedés- és logisztikai fejlesztés Záhony – Csap térsége”
„New Hungary” Rural Development Programme „A nemzetközi gazdasági válság hatásainak a vidéki térségekben történő kommunikációja” című Komárom-Esztergom.
Európai Menekültügyi Alap évi allokációja SZAKMAI RÉSZ Pályázható célkitűzések és tevékenységek Célcsoportok Változások A pályázók tájékoztatása,
Európai Menekültügyi Alap évi allokációja SZAKMAI RÉSZ Pályázható célkitűzések és tevékenységek Célcsoportok A pályázók tájékoztatása, szeptember.
Európai Menekültügyi Alap évi allokációja SZAKMAI RÉSZ Pályázható célkitűzések és tevékenységek Célcsoportok Változások A pályázók tájékoztatása,
Megpályázható tevékenységek BM/ /2012. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap.
2007. évi célkitűzéseink. I as uniós pénzügyi-tervezési időszakra való felkészülés átfogó regionális területfejlesztési program elékszítése,
A bevándorlási politika néhány kritikus pontja az Európai Unióban Szalayné Sándor Erzsébet PTE ÁJK november 5.
Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat megújult feladatrendszere Térségi Vállalkozói Fórumok január Szolnok, Jászberény, Kisújszállás.
Munkaerő-piaci helyzetkép Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
A városmegújítás, mint a helyi gazdaság hajtómotorja Határmenti régió fejlesztésének lehetőségei Június 24. Brunda Gusztáv, Inno-nivo Kft., Salgótarján.
Kecskemét, június 20. Szemerey Szabolcs HÍRÖS BESZÁLLÍTÓI KLASZTER
KÖZÖS MÓDSZERTANI KERETEK KIALAKÍTÁSA A MAGYARORSZÁG-SZERBIA IPA HATÁRON ÁTNYÚLÓ EGYÜTTMŰKÖDÉSI PROGRAM HÁTRÁNYOS HELYZETŰ TÉRSÉGEINEK KOMPLEX ÉS INTEGRÁLT.
2011. évi CLXXXVII. törvény a szakképzésről Hatályos: január 1-től.
Az Európai Unió országaiban élő külföldi állampolgárok
A világnépesség növekedése
AZ UNIÓS TAGÁLLAMOK IDŐARÁNYOS ABSZORPCIÓS TELJESÍTMÉNYE BUDAPEST JABLONSZKY GYÖRGY.
Magyarország logisztikai lehetőségei Dél-Oroszországban Dr. Egri Imre – Dr. Duleba Szabolcs – Dr. Kádár András április 28. Nyíregyháza.
Városi Rendészeti Program. Mi a Városi Rendészeti Program célja?  Az Önkormányzat Közterület felügyeletének munkáját segítse azáltal, hogy egy közös.
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
MIGRÁCIÓS SZAKIRÁNY Nemzeti Közszolgálati Egyetem
A CEPO projekt bemutatása a Bécsi Állatorvos-tudományi Egyetem, Baromfiklinika kutatási stratégiájának összefüggésében Michael Hess.
„Határon innen és határon túl – integráció és migráció a Kárpát-medencében” A Szociális és Munkaügyi Minisztérium és a munkaerő-migráció Korózs Lajos államtitkár.
A évi allokáció általános bemutatása- zárása
- A Magyarországon észlelt áldozatok eljárásjogi helyzete
A menekült gyermekek alapjogi helyzete Magyarországon
Határvédelem és határbiztonság Magyarországon
Átvándorlók-bevándorlók kontra hajléktalan ellátás
Menekültpolitika és határrendészeti kérdések Magyarországon
Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Kirendeltség Szeged Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság Határrendészeti Kirendeltség Szeged Ásotthalom.
A járási rendszer megújítása
VÁCI RENDŐRKAPITÁNYSÁG ÉVI BESZÁMOLÓJA
Nemzetközi Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar
a Mágocsi Közös Önkormányzati Hivatal
PEST MEGYE BŰNÜGYI HELYZETE 2012
NYITÓ KONFERENCIA Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó
Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal
A rendőrség.
1/15/2019 Az uniós bel- és igazságügyi informatikai rendszerekkel és az interoperabilitással kapcsolatos jogharmonizációs kérdések október 10. Belügyminisztérium.
3. osztályban.
Előadás másolata:

Önkormányzatok szerepe és feladatai a menekültpolitikában Gödöllő, április 16. Készítette: Balla Jánosné Nyírbátor Város Polgármestere

A menedékjogi törvény júniusi elfogadását követően Magyarország az EU tagjaként kötelezettséget vállalt, hogy hatékonyan biztosítja a migránsok emberi és alapvető jogait tekintet nélkül a státuszukra. Az ország határainak egy része a jövőben is az EU vagy a schengeni térség külső határa marad április 16.

A megye a kelet-nyugat irányú migráció tengelyében helyezkedik el április 16.

Nyírbátor helyzete a fenti összefüggésben Záhony HRK. Barabás HRK. Beregsurány HRK. Nyírbátor HRK. Csenger HRK. Kölcse HRK. 1Őrzött Szállás: 10Átkelőhelyek: 6 Határrendészeti Kirendeltségek: 5,16 kmSzlovákia: 136,70 kmUkrajna: kmRománia: km A határszakasz hossza: április 16. Nyírbátor Határőr Igazgatóság a 2008-as Integráció előtt

Határrendészeti Kirendeltség április 16.

Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség április 16.

Nyírbátori Rendészeti Objektum: április 16. -Nyírbátori Rendőrkapitányság -Készenléti Rendőrség -Nyírbátori Határrendészeti Kirendeltség ● Határrendészeti Osztály ● Idegenrendészeti Osztály ● Mélységi Ellenőrzési és Közterület Támogató Osztály (MEKTO) ● Őrzött szállás - (BAH) Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Nyírbátori Telephelye

Idegenrendészeti őrzött szállás április 16.

Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ április 16.

Migránsok a város utcáin

Nyírbátor Város Önkormányzatának testületi ülése április 16.

Nyírbátor

Összegzés -Az uniós tagállamokban, köztük Magyarországon is az elmúlt évtizedekben megnövekedett a népesség mozgása, és ez várhatóan erősödni fog. -Az érintett település-vezetők szembetalálják magukat újszerű kérdésekkel, melyek megoldásában segítséget nyújthat a mai konferencia – köszönet a szervezőknek. -Nem kerülhető meg, hogy az érintett önkormányzatok számára a menekültpolitika kezelésében segítségre van szükség, mind szakmai, mind költségvetési források tekintetében április 16.

Köszönöm a figyelmet! április 16.