Oxford Czinege Julianna Trinity Term 2008. Mi volt nehéz? Minden héten volt tutorialom, ami azt jelentette, hogy minden hétre kellett írnom egy dolgozatot.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Jó Karma Ez egy jó kis olvasmány, de rövid! Élvezd! A Dalai Láma üzenete a világ számára 2012-ra. Mindössze néhány percig tart elolvasni és végiggondolni!
Advertisements

Készítette: Ötvös Zsolt 13DK. Oktober.6.án indultunk 6-an Németországba gyakorlatra Márton Zsuzsanna tanárnővel. Hosszú út után megérkeztünk észak-németországba.
(Bedekovics Péter: London)
A könyvtár mint közösségi tér
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe el kell tőle búcsúznod?
Érintés.
Ezt szavazták meg az év legjobb jének Ha úgy gondolod, hogy boldogtalan vagy, nézd meg őket!
GABRIEL GARCÍA MÁRQUEZ
Folyamodjatok az Úrhoz,
Szeretteim! Nemsokára elérkezik a születésnapom. Nagyon sok ember vásárol ilyenkor és készülnek már külön erre az alkalomra szóló rádió- és TV-műsorok,
A legszebb Szív.
Az állatok olyanok, mint az emberek, mert… Ők is szeretnek játszani
Betekintés a református hit- és erkölcstan világába
ÉLET Click to advance slides.
Néha úgy érzed, hogy az árral szemben úszol?
Food for Thought.
Zsikazsu Emlékkönyve.
Kőbe vésve ....
Egy csokor a barátságunkra Music: Nightengale Serenade
ÉLETBÖLCSESSÉGEK Picasso illusztrációkkal.
Klikkelj az egérrel a következő képért... (A saját életed értékeli)
Fülemüle informatika verseny
CITROM ÉS CUKOR Ezt kellene mindenkinek a fürdőszobában a tükrére írni, hogy minden nap szem előtt legyen és elolvashassa.
Kőbe vésve.... Két barát ment a sivatagban. Összevesztek, és az egyik képen törölte a másikat, aki megsértődött. Anélkül, hogy szólt volna bármit is,
MELLÉRENDELŐ ÖSSZETETT MONDATOK
Kőbe vésve ....
Névnapodra Szeretettel!
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
AZ ÉLET ÉVSZAKAI Volt egy öreg ember, akinek volt négy fia. Hogy a fiai világot lássanak és tanuljanak elküldte őket a messzi távolba egy körtefa felkutatására.
Mit tennél, ha minden egyes alkalommal, amikor szerelmes leszel valakibe... el kellene tőle búcsúznod?
A napraforgó tulajdonsága: Borús id ő ben is a nap felé fordítja fejét.
Miért ünnepeljük még ma is a reformációt?
Reformáció = Megújulás. Tegnap megértettük, hogy megújulni… csak szabadon lehet!
Dr. Szakács Tamás BGK kari Erasmus koordinátor
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
Kőbe vésve ....
"Ötvenévesen mindenkinek olyan arca van, amilyet megérdemel" (Orwell)
A tanatológia oktatásának kihívásai
„Mi dolgunk a világban?”
Későre jár, Elég volt már a napnak terhét hordani,
ASZERETET EREJE EREJE Ha valaki elolvasná a világon fellelhető összes írást a szeretetről, valószínűleg nem tudná kiszűrni, hogy melyik igaz és melyik.
NATIONAL FRIENDSHIP WEEK Sok ember sétál ki-, be az életedben De kevés az igaz barát, aki otthagyja lábnyomát a szíveden.
Kőbe vésve ....
Nem kell,hogy megbocsáss…
Szép napot.
Egyszer, ha gyermekem elég nagy lesz ahhoz, hogy megértse, mi motivált engem, mint szülőt, ezt fogom mondani: Annyira szerettelek, hogy mindig megkérdeztem.
Az iskola az én szememmel Iskolánk diákjai a fent említett pályázatra készítettek diafilmeket, melyek közül a következőt véltük a legjobbnak.
All we love, we left behind
Még kicsi ovis voltam amikor az óvónénikkel részt vettünk a szüreti felvonuláson. A nővérem már akkor a néptánc csoport tagja volt és természetesen.
A feledés definíciója: 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 1. az - idáig megvolt - emlékezetnek megszűnése 2. az - idáig érzett - szeretetnek.
Kőbe vésve ....
Csángó mise - Kacsika, Ahogyan a zarándokút nyíregyházi résztvevői látták, gondolták, megélték Homonyik Sándor: Föld és ég gyermekei.
Mindszenty József Általános Iskola Gimnázium és Kollégium és a Miasszonyunk Időskorúak Otthona TÁRS-Önkéntes program 2010/11-es tanév II. félév Zalaegerszeg.
mint ami mások szerint szükséges!
Énekel: Zdenka Lorencová
Valószínűleg nem jön elhinni, de 100%-ig igaz.
Oldal váltás kattintásra !
Kegyelem által Élet Világosságban.  Jn20,30-31 Sok más jelt is tett Jézus a tanítványai szeme láttára, amelyek nincsenek megírva ebben a könyvben. Ezek.
Három hetet meghaladó projekt-hét Neked, rólad, hozzád szól a dal
PORTSMOUTH. AZ INDULÁS NAPJA: Elégé izgalmas volt mivel még nem utaztam eddig repülőn soha. De, nem volt rossz sőt élveztem. Főleg a felszállást, de ami.
Egészséges életmód. A sport A sport hozzájárul a test fejlődéséhez, és szinte nélkülözhetettlen a hétköznapokból. Különböző sportágak közül tudunk választani.
Zene: Szűcs Judit - Ha belehalok százszor is
A Közösségi munka. Élmények,Tapasztalatok Első benyomások Első benyomások Hogyan tovább? Hogyan tovább? Végösszegzés.
A két- és többnyelvűségről Vélemények és gondolatok.
Ahány nyelv, annyi ember. Mikor kezdjük el a nyelvtanulást? Az óvodában a többség elfogadja páran ellenzik 1. osztályban Igazából még magyarul sem tudnak.
Biztosan tapasztaltátok már, hogy manapság 2010-ben a számítógép elengedhetetlen az életben a tanulásban és a tanárok munkájában is. Nos mai beszámolóm.
csodálatos festményei , és okos gondolatok az ÉLETRŐL.
Miért válaszottam a BME-VIK-et?
Csángó mise - Kacsika, Ahogyan a zarándokút nyíregyházi résztvevői látták, gondolták, megélték Homonyik Sándor: Föld és ég gyermekei.
Előadás másolata:

Oxford Czinege Julianna Trinity Term 2008

Mi volt nehéz? Minden héten volt tutorialom, ami azt jelentette, hogy minden hétre kellett írnom egy dolgozatot az előre megbeszélt témából, amihez elég sokat kellett olvasni....

Ezért ahol legtöbbet voltam

Mi volt a legjobb? A tutorialok! Nagyon nagy kihívás volt, de nagyon élveztem, minden nap reggeltől az esti közös miséig könyvtárban voltam és olvastam, kivéve akkor mikor órám volt egy emelettel lejjebb. Sosem olvastam korábban annyit mint Oxfordban, és egyre jobban tetszett az, amit tanultam. Megszerettem tanulni és hálás vagyok, hogy teológiát tanulhatok....

És a könyvtárból van egy ajtó...

Ami mindig nyitva volt... Így a tanulás kicsit olyan volt mint egy lelkigyakorlat... Teológiát tanulni olyan mint túrázni a legkedvesebb hegyeink között, minden alkalommal más virágra, csúcsra csodálunk rá, és minden alkalommal szebbnek látszik... És ha azt is érezzük néha, hogy ismerős, mindig rájövünk, hogy sokkal több, mint amilyennek látjuk... Ő tényleg minden ember Atyja! Az egyház pedig tényleg katolikus, a szó eredeti értelmében.

Amit tanultam: Synoptics Ecclesiology Theology of John Augustine Az első kettőből tutorialom is volt, nagyon szerettem és a tutorokat is!

És még mások is voltak itt Dalai Láma Walter Kasper

Mit tanultam az életről? Mindenki születik valahová, és ott érzi magát igazán otthon, biztonságban. Azonban az élet és a világ messze több mint az, ahová születtünk. Engednünk kell, hogy táguljon a világunk és mindent meg kell tennünk érte, mert folytonosan gazdagodhat az életünk...

13 fiatal 11 nemzetből...

Miért menj külföldre tanulni? Hogy gyakorold és fejleszd a nyelvtudásod! Hogy táguljon, szépüljön a világod! Hogy lásd, mások hogy élnek, tanulnak! Hogy tapasztalatokat szerezz mindarról, ami számodra hasznos lehet! Hogy szeress tanulni (bár azt itthon is lehet!)! Hogy legyenek barátaid más kultúrákból! Hogy kicsit kiszakadj a megszokott kerékvágásból, és megpróbáld magad...

Nekem felejthetetlen élmény maradt.... Köszönöm! Légy bátor, megéri!