Ügyintézés a XXI. azaz e-intézve!

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Advertisements

Kormányzati Portál Iránytű a közérdekű információkhoz
Elektronikus Ügyfélkapu – kapcsolat az ügyfél és a közigazgatás között
ÁLLAM AZ INTERNETEN ÁLLAMI ,SZOCIÁLIS ÉS EGYÉB KÖZHASZNÚ E-SZOLGÁLTATÁSOK Lőrincz Róbert.
Elektronikus levelezés [webmail]
Internetes banki szolgáltatások, elektronikus ügyintézés
Elektronikus ügyintézés, és várható technikai fejlesztések a Növény- és Talajvédelem területén Várszegi Gábor osztályvezető augusztus 30.
E-ügyintézés.
LEADER pályázat beadásának menete Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa.
Egészségügy a beteg szemszögéből Jogszabályi útmutató.
Készítette: Farkas Éva, Ilon Gergely, Kleinhappel Miklós, Sándor Kinga Internet Fiesta 2007 március
Mikszáth Kálmán Gimnázium Postaforgalmi SzKI és Kollégium
Tájékoztató a Kormányzati Ügyféltájékoztató Központról
Magyar törvények és PKI. Büntetőjogi rendelkezések • Bűncselekmények, melyek eszköze az informatika • Bűncselekmények, melyek tárgya az informatika Aki.
ILBK451, 2013/2014. I. félév, ea: Kovács Zita 4.Azonosítás AZ INFORMATIKAI BIZTONSÁG ALAPJAI.
Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal
1 Munkáltatók részére nyújtott szolgáltatások Az eEurope-2005 megvalósítása közszolgáltatásainak (e-gov) Magyarországon A lakossági- és üzleti szféra felé.
Magyarország sokáig lemaradt az elektronikus közigazgatás alkalmazásában, de ma már minden hatósági eljárást el lehet intézni az interneten. A hatóság.
Új szabályok, új fogalmak az elektronikus ügyintézésben dr
E-közigazgatás.
Az Ügyfélkapu TÁMOP /2-2F A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása.
Hogyan működik az ügyfélkapu?
A Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Oktatási Főosztályának feladatai a 2011/2012. tanévben Némethné Fülöp Terézia oktatási főosztályvezető
Készítette: Madaras László János ÜK/N/III.
2007. március 28.Verseghy Ferenc Könyvtár1 E-polgár e-ügyei Mire jó az Ügyfélkapu?
Elektronikus kérelem benyújtás
AZ EMCS KKK-WEB ALKALMAZÁS LEHETŐSÉGEINEK BEMUTATÁSA Június 04.
AZ ÜGYFÉLKAPU ÉS AZ ÜGYFÉLKAPU REGISZTRÁCIÓ FOLYAMATA
Az elektronikus aláírás állami elismerése
Netiquett tudni illik, hogy mi illik
A WEB-GN BEADÁSÁVAL KAPCSOLATOS TUDNIVALÓK, BEADÁSI TAPASZTALATOK, ÉS VÁRHATÓ TECHNIKAI FEJLESZTÉSEK Várszegi Gábor osztályvezető október 18.
Fodrász osztály. Vállalkozási ismeretek 3. tétel
Az anyakönyvi igazgatás
AlertPay regisztráció Az AlertPay regisztráció feltételei közt szerepel a legalább 18 éves korhatár betartása. Az alábbi regisztrációs lehetőségek közül.
Integrált Kormányzati Ügyfélszolgálat működésének éves tapasztalatai,
Kormányzati portál, ügyfélkapu és az e-közszolgáltatások
AlertPay regisztráció Az AlertPay regisztráció feltételei közt szerepel a legalább 18 éves korhatár betartása. Az alábbi regisztrációs lehetőségek közül.
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
Erdei István - APEH Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága-1 Bevallási és adatszolgáltatási kötelezettség elektronikus úton történő teljesítése január 01-től.
A Palló információs rendszer bemutatása
A JÜB fogalma és funkciói
Elektronikus aláírás, azonosítás, hitelesítés
Az igénybevevői nyilvántartás
Kormányzati Portál Iránytű a közérdekű információkhoz
Védjegybejelentés elektronikus úton László Áron Márk.
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Internet, Elektronikus levelezés
Kérelem elektronikus benyújtása a Szolgáltatói Nyilvántartásba
APRÓSÁG Specifikus apróhirdetési oldal
Az elektronikus szolgáltatások előnyei és veszélyei
JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOK A TOVÁBBKÉPZÉS TERÜLETÉN
Élet az Interneten.
Elektronikus jelentéstovábbító portál vagyonkezelő szervezet számára Ügyfélkapu használatával.
Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala
- Regisztrációs útmutató - Participant Portal (URF)
Változások az építőiparban – 2013 Tájékoztató az építésüggyel kapcsolatos jogszabályok január 1-e óta hatályos kivitelezőket érintő rendelkezéseiről.
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
Vacha Ferenc fejlesztési koordinátor Az elektronikus ügyintézés törvényi háttere és gyakorlata.
legkésőbb augusztus 5-ig legkésőbb augusztus 20-ig
Információtechnológiai alapismeretek
A felsőoktatási felvételi eljárás
E-ügyintézés az adózásban 2006.
Bartók Györgyi Mire jó az ODR lelőhely adatbázis?
Társadalmi Párbeszéd Osztály: ágazati párbeszéd bizottságok (ÁPB)
A hivatalos statisztikáról szóló évi CLV. törvény bemutatása Dr
Internet, Elektronikus levelezés
Foglalkoztatási – Munkavédelmi – Munkaügyi Elektronikus ügyintézés.
Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal
A szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények országos nyilvántartása publikus felületének bemutatása Balatonboglár, 2010.március.
GDPR szakmai nap május 9..
Előadás másolata:

Ügyintézés a XXI. században: @-inzézve, azaz e-intézve! Fókuszáljunk gyermekeinkre! Készítette: Magyari Tamásné Információs Társadalmi Tanácsadó DEENK TK.

Mire is jó az az Ügyfélkapu, ha: leendő szülő vagyok gyakorló szülő vagyok pedagógus vagyok érdeklődőm a téma iránt

Leendő szülőként az Ügyfélkapun Házasság vagy élettársi kapcsolat Névválasztás Apaság, anyaság ténye Terhesgondozás Örökbefogadás Újszülött hivatalos ügyei Gyermekekkel kapcsolatos támogatások

Gyakorló szülőként az Ügyfélkapun Gyermekekkel kapcsolatos támogatások Bölcsödei, óvodai, iskolai ügyek Szabadidő: sport, utazás, tábor… Beteg a gyerek: ügyeletek, gyógyszerek, ellátás… Válás

Pedagógusként az Ügyfélkapun Diák jogok Szabadidő szervezés Pályázatok Tankönyvek Gyermekvédelem Személyiségi jogok

Érdeklődőként az Ügyfélkapun e – ügyintézés, de mi is ez Biztonság: számítógép és személyiség www.magyarorszag.hu

e – ügyintézés, de mi is ez? Az eljárás lefolytatása elektronikus adatfeldolgozást, tárolást, illetőleg továbbítást végző vezetékes, rádiótechnikai, optikai vagy más elektromágneses eszközökkel. A hatóság csak azzal az ügyféllel tarthat kapcsolatot elektronikus levelezés útján, aki e-mail címét e célból a hatóságnak átadta. A postafiók érvényességéért, működőképességéért az ügyfél a felelős!

Jogszabályi hátér 2004. évi CXL. törvény a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól: „e-ügyintézés: a közigazgatási hatósági ügyek elektronikus úton történő intézése, az eközben felmerülő tartalmi és formai kezelés lépéseinek összessége” 193/2005. (IX. 22.) Korm. rendelet az elektronikus ügyintézés részletes szabályairól És még sok minden a nyilvánossághoz és biztonsághoz: http://www.magyarorszag.hu/segitseg/ugyfelkapu/jog_adatvedelem/jogszabalyok.html

Internetkapcsolat (ajánlott a szélessávú elérés) Azonosítás: Kellékek Számítógép Internetkapcsolat (ajánlott a szélessávú elérés) Azonosítás: Minősített elektronikus aláírás (NHH nyilvántartása) http://oldweb.nhh.hu:7777/pls/portal30/ESIGN_PORTAL.DYN_MI_ALL.SHOW) Személyes megjelenés (okmányiroda)

e-ügyintézés szintjei Információközlés (ügyfélfogadás) Egyirányú Kommunikáció (Űrlapok, nyomtatványok, dokumentumok letöltése ) Kétirányú interaktivitás (letöltés – feltöltés ügyfélkapus regisztrációval vagy elektronikus aláírással ) Interakció (a hitelesítés és az illetékek fizetése, számlázása is elektronikus úton történik)

Kormányzati Portál Tartalmi tagozódás: nyitólap szekciók rovatok

Szekciók Három kiemelt csoport: Állampolgár Vállalkozás Közigazgatás Átjárás fülekkel!

Navigáció a portálon Elsődleges: szekciócsoportosítás megjelenítése a fejlécben Másodlagos: a minden oldalon megtalálható menübár

Katalógus a portálon Az adott információk tartalmi csoportokban A - Z-ig Adatoldalak

„Boxok a jobb oldalon” Ügyfélkapu Saját mappa (testreszabás) Kapcsolat Hivatalok Hírközpont Országinfo A "dobozok" +, illetve - jelekkel ki-becsukhatók.

Keresés a Portálon: portálkeresés Egyszerű keresés Részletes keresés

Részletes keresők: portál, jogszabály, hivatal és pályázati

Ügyfélkapu a magyar kormányzat elektronikus ügyfélbeléptető és azonosító rendszere egykapus, online ügyintézés belépési pontja csupán "kapu"

Ki használhatja az Ügyfélkaput? bármely természetes személy, ha személyes azonosítása megtörténik Személyazonosságát igazolása: Személyazonosító igazolvánnyal, Útlevéllel, 2001. január 1. után kiállított vezetői engedéllyel. Az Ügyfélkapu a mindenkori személyi adat- és lakcímnyilvántartás (SZL) adatait használja. külföldiek esetén : útlevél (vagy ennek hiányában tartózkodási engedély)

Regisztráció 1. Regisztráció indítása 2.Személyazonosság igazolása 3.Adatszolgáltatási nyilatkozat aláírása 4.Aktiválás: belépés az egyszer használatos kóddal

Regisztráció indítása Regisztrációs szintek: Ideiglenes (max. 30 napos, korlátozott szolgáltatások) Végleges (max. 5évre): Elektronikus aláírással Személyesen az okmányirodában (időpontfoglalás)

Mit kell megadni az ideiglenes regisztrációkor? Családi és utónév, Születési családi és utónév, Születési hely, Születési idő, Anyja születési családi és utóneve, Állampolgárság, Nem,

Mit kell megadni az ideiglenes regisztrációkor? Felhasználónév (kis- és nagybetű érzékeny, kizárólag a magyar abc betűiből állhat, számokat és szóközt tartalmazhat. Minimális hossza 4 karakter, és tartalmaznia kell minimum 3 különböző karaktert.) NEM VÁLTOZTATHATÓ! Email cím (lehet ingyenes szolgáltató postafiókja is!), Lejárat dátuma (max.30 nap, de véglegesíthető)

Regisztráció elektronikus aláírással Végleges regisztráció Nincs szükség okmányirodai hitelesítésre Visszaigazolás után aktiválható

Személyes regisztráció Időpontfoglalás okmányiroda kiválasztásával Személyazonosság igazolása Regisztrációs adatlap aláírása

Regisztráció aktiválása ugyfelkapu@magyarorszag Regisztráció aktiválása ugyfelkapu@magyarorszag.hu feladótól levele érkezett! Egyszer használatos kód aktivizálása (A kód érvényessége lejár 5 napon belül, de Elfelejtett jelszó menüpont segítségével lehet új kódot kérni!) Új jelszó megadása (Legalább nyolc (8) karakternek kell lennie, nem lehet benne ékezetes betű, "@" karakter, kis- és nagybetű érzékeny, tartalmaznia kell legalább két számot, valamint kis- és nagybetűt egyaránt. A jelszó nem lehet azonos a felhasználói azonosítóval.)

Ügyfélkapu adminisztrációs lehetőségei Regisztráció, aktiválás Elfelejtett jelszó, jelszóváltoztatás Adatmódosítás, ÜK megszüntetése

Szolgáltatások tárháza A szolgáltatásokat csoportosítva találjuk. A csoportoknak szóló szolgáltatások A-Z-ig. Minden szolgáltatásnak önálló adatoldala van. Némely szolgáltatás elhagyja a Magyarország.hu-t, némelyikhez ügyfélkapus regisztráció kell.

Segítség! Az általános segítség a portál tartalmáról és funkcióinak használatához nyújt segítséget. A segítség felül a szürke csíkban található meg. A jobb oldalon kapcsolati lehetőségek segítik a felhasználót. Minden szöveges oldalon egy „dobozban” linkek mutatnak különböző segítségekre. A tipp kiemelt szolgáltatásokra vagy fontos közigazgatási tartalmakra hívja fel a figyelmet. A Gyakran Ismételt Kérdések az olvasók által többször feltett, közérdekű kérdések gyűjteménye.

Kapcsolat Keresse meg az illetékes hivatalt, települési önkormányzatot, kormányzati szervet! Kérdezhet a portál szerkesztőségétől vagy az Ügyfélvonaltól (189!) Kormányzati kapcsolatok Hivatalkereső Magyarország.hu kapcsolat Önkormányzati kapcsolatok Fórum Ügyfélvonal

„Nyitva van az Ügyfélkapu, csak bújjunk most át rajta...” www.magyarorszag.hu

Válaszok

Válaszok

Válaszok

Válaszok

Köszönöm figyelmüket! Magyari Tamásné DEENK TK