Fel a lóra…újra A 870 millió EU állampolgár közül 100 millió depressziós, vagy szorong 21 millió alkoholfogyasztással összefüggő zavarokban szenved 4 millió.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program •Időtartam: •Célja: –Fiatalok tapasztalati tanulása nem-formális tanulási.
Hidak és járható utak a tudomány és gyakorlat között Egyénre szabott tudásmenedzsment szolgáltatások – Intézményesítetté váló tudásmenedzsment megoldások.
Goronné Ondré Katalin Bihari Mentor Hálózat kiépítése a résztvevő szemével.
Csoport munka.
Látássérült munkavállalók és munkaadóik felkészítése Siketvakok Országos Egyesülete AMSZ LFR program Látássérült Személyek Foglalkozási Rehabilitációja.
1 SCHIFFER SÁRA GRUNDFOS Magyarország Gyártó Kft. Üzemi szociális munkás „SZOCIÁLIS MUNKA A PIACI SZEKTORBAN”
TÁMOP Nagyrendezvény. Az ifjúságsegít ő esetmenedzser létrejötte – case Manager.
Elbocsátás.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
TÁMOP „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” c. kiemelt projekt dél-dunántúli regionális alprojektjének.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
„Kutatás az atipikus tanulási formák (távoktatás/e-learning) modelljeinek kifejlesztésére célcsoportonként, a modellek bevezetésére és alkalmazására” Megbízó:
FIATALOK LENDÜLETBEN PROGRAM Fiatalok Lendületben Program számokban Időtartam: Költségvetés: € – Ft/év Magyarországon.
A szakképzetlen, szociálisan hátrányos helyzetű, munkanélküli emberek (fiatalok) munkaerő-piaci és társadalmi (re)integrációjának elősegítése integrált.
Kreatív technikák és terápiák a pszichiátriai betegek közösségi alapú ellátásaiban Endre Szilvia május 23.
A foglalkozási rehabilitáció helye és szerepe a munka- ügyi szervezetben Harkány, október 16. Szellő János.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
Fiatalok Lendületben Program Előzmények: Fiatalok Európáért, Ifjúság Program Időtartam: Költségvetés: € – 2,5.
MUNKAERŐ-PIACI PARTNERSÉG
Tranzit foglalkoztatás a Civil Nonprofit Kft-nél
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
A pszichiátriai ellátás szervezeti keretei
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
A felnőttoktatás funkciói Magyarországon
Rendészeti vezető-kiválasztás
Tudásmenedzsment eredmények és tapasztalatok a MOL Csoportban Tóth Róbert Tudásmenedzsment vezető, MOL Csoport Budapest, 2006.február 23.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
A Magyar Köztársaság kormánya. A recesszió foglalkoztatásra gyakorolt hatásának kezelésével kapcsolatos munkaerő-piaci intézkedések Simon Gábor államtitkár.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében Benedek András Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
A „Sorsfordító – sorsformáló”munkaerő- piaci program keretében bonyolított képzések bemutatása Dömötör Csaba főigazgató, FVM Dunántúli Agrár-szakképző.
Filipine Továbbképzés a Büntetésvégrehajtási Szervben, a szociálpszichiátriában, a pszichiátriai kezelésben és a szociális intézményekben.
XXX, Uddannelsesafdelingen, Århus Universitetshospital, Risskov Egy képzés a tanulásért Conference
Biztos Kezdet Gyerekház Dokumentációs rendszer
A pszichiátriai beteg emberek szükségletei a támogatott lakhatási formákban Gordos Erika.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Trénerek: Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
TAMOP-2.2.3/B-09/ Nyomonkövetési munkacsoport.
"Új látásmód" érzékenység, innováció és közös tanulás a látássérült emberek munkaerő-piaci re/integrációjáért TAMOP /
Bei uns wird INNOVATIV groß geschrieben. A munkahelyi beilleszkedés új lehetőségei az egészségügyi problémával küzdő munkavállalók számára Barbara Haider-Novak,
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
2010. november 19. Ráczné Németh Teodóra: Egészséges életmód szociális dimenziói.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
TÁMOP / Munka és tanulás – Munkahelyi képzések támogatása a Közép-dunántúli Régió mikro- és kisvállalkozásainál.
A Wlislocki Henrik Szakkollégium részvétele és tapasztalatai TÁMOP „A tudás disszeminációja.” Trendl Fanni.
Tájékoztató rendezvény Szombathely.
Nem kötelezettség, mindkét fél számára lehetőség Duális képzés.
Outplacement, azaz „gondoskodó elbocsátás”
AdRisk Community action on Adolescent and Injury Risk – Közösségi összefogás a fiatalok baleseti kockázatának csökkentésére Európai szintű szituáció-elemzés,
11. Előadás Az emberi erőforrások fejlesztése. Az emberi erőforrások fejlesztése 1.Az alkalmazottak fejlesztése (development ) 2.Továbbképzés, betanítás.
A Bologna-folyamat hatása az ifjúság munkaerő-piaci helyzetére
„21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció” TÁMOP / számú kiemelt projekt „21. századi közoktatás – fejlesztés, koordináció”
Mentálhigiénés team működése kórházunkban
Dr. Németh Gábor egyetemi docens Faipari mérnöki alapszak duális képzésének szakfelelőse Duális képzés a faipari mérnöki alapszakon.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
Készítette: Pató Gáborné Dr. Szűcs Beáta, egyetemi docens Pannon Egyetem, Gazdaságtudományi Kar, Szervezési és Vezetési Tanszék Elérhetőség:
Hogyan segíti az EKKR az európai munkaerőpiac működését? WORKSHOP 4.
Szociális foglalkoztatás szerepe a rehabilitációban Csicsely Ágnes Nemzeti Erőforrás Minisztérium Szociális és Gyermekjóléti Szolgáltatások Főosztály.
PROCSEE projekt 1. Szakértői Fórum disszeminációs esemény Racsko Réka
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
Együtt a változásokért
Benedek András, BME Felnőttképzés és iskola – a szakértői kompetenciafejlesztés lehetőségei december 1.
Előadás másolata:

Fel a lóra…újra A 870 millió EU állampolgár közül 100 millió depressziós, vagy szorong 21 millió alkoholfogyasztással összefüggő zavarokban szenved 4 millió skizofréniás 4 millió szenved bipoláris betegségben 4 millió pánikbeteg

Fel a lóra..újra Az együttműködési projekt tagjai: Szociális- és Foglalkoztató Választmány, Århus Önkormányzat Pszichiátria, Közép-Jütlandi Régió, Århusi Egyetemi Kórház, Risskov, Oktatási Osztály. A jelenlegi és Korábbi Pszichiátriai Kezeltek Országos Egyesülete A projekt szeptember 1-től június 1-ig tart. A projektet a Sociális- és a Belügyminisztérium finanszírozza. Fel a lóra...újra.

Fel a lóra…újra Célcsoport Pszichés betegek, akiknek nincs állandó kapcsolatuk a munkaerőpiaccal, vagy az oktatási rendszerrel. Stressz által kialakult betegségekben szenvedők, akik krónikusan csökkentett munkaképességűvé váltak. A célcsoport tagjainak kiindulópontként motiváltaknak kell lenniük a munkaerőpiacra való visszatérésre/belépésre, vagy esetleg az oktatási rendszer tekintetében.

Fel a lóra…újra A jó munkahely Egy olyan munkahely ami elfogadja, hogy a pszichés beteg is munkaerő. Bemutatkozás, jó fogadtatás, a feladok kiszámíthatók, jól instruáltak. Rugalmasság,munkaidő és -terjedelem tekintetében. Egyenlő hozzáférés a személyzeti megbeszélésekhez, szociális eseményekhez stb.

Fel a lóra…újra Mi jellemzi a jó ”Fel a Lóra” munkahelyet? Az összes FAL-kurzus résztvevőinek 70%-a sikeres FAL- azó, a munkaadók visszajelzései elégedettségről és kölcsönös haszonról számolnak be… Mi jellemzi azokat a munkahelyeket, melyek FAL sikereket produkálnak ?

Fel a lóra…újra A kulcsszó a közösségvállalás A közösségvállalás érzete a vállalatban többek között azt jelenti, hogy az alapvélemények megegyeznek: Mentális zavarban szenvedő személyek felépülhetnek Valamely mentális zavaron átesett személy értékes munkaerő lehet.

Fel a lóra…újra Mentor/supervisor A munkahelyen a próbaidö során kurzusban résztvevőhöz legtaöbbször tartozik egy mentor. A mentor feladata, hogy a FAL-kurzista tanulási folyamatát az alábbi módon támogassa:  Bemutatja a kurzistának a munkahelyet, így a kollégákat, a szociális hangnemet stb. is.  Megmutatja a kurzistának a konkrét munkafeladatokat a munkahelyen.  A kurzista munkavégzését értékeli.

Op På Hesten..igen A munkaerőpiacra be, mert… Előnyök egyeseknek A mindenapok tartalommal telnek meg (legyen miért felkelni) Nem függeni a rendszertől Szociális kapcsolatok Anyagi okok Dolgozó-identitás

Fel a lóra…újra FAL képzési folyamata 3 hetes (45 órás), a képzést bemutató rész. A képzés időtartama 7 hét (105 óra) 12 hónapra elosztva. A képzési rész új kurzisták folyamatos felvételén dolgozik. A kapcsolatrendszer (network) –csoport a folyamat egy fontos központi eleme.

Fel a lóra…újra A képzés célja A kurzistákat általános, naprakész információkkal való ellátása a munkaerő piacról. A kurzisták tudatában vannak és motiváltak a képzés céljával. Lehetőséget nyújtani a kurzistáknak arra, hogy kifejlesszenek, ill. megerősítsenek személyes, és szociális kompetenciákat, más tanulási, vagy fejlődési kompetenciákkal egyetemben. Folyt.

Fel a lóra…újra Képzés célja (folytatás) A kurzisták képességeit felfejleszteni úgy, hogy a munkájukat el tudják végezni, illetve hogy megtanuljanak vigyázni a pszichés és fizikai munkakörnyezetükre a saját maguk munkahelyi szerepének viszonylatában. A kurzisták megerősödnek tudatukban és nyíltságukban ahhoz, hogy a saját munkahelyükön aktív munkakapcsolatot tudjanak kialakítani.

Fel a lóra…újra Oktatási témák Bevezetés a munkaerőpiacba. Bevezetés a mentor fogalmába. A munkához vezető saját lehetőségek és utak. Kommunikáció – saját tapasztalatok használata Negatív/pozitív élmények a nyíltságról a saját hátterünkből kiindulva – felgyógyulási perspektívák. Szerepkonfliktusok– jogok/kötelességek mint pénzkereső. Konfliktuskezelés– stresszkezelés.

Fel a lóra…újra A sikeres munkakialakítás 5 összetevője Egyénre szabott nyomonkövetés Kurzisták közti jó kapcsolatrendszer kialakítása A munkaügyi központok, szociális központok és szociálpszichiátriák közti gördülékeny együttműködés A FAL projekt alapideájával való közösségvállalás.

Fel a lóra…újra Mószerek a FAL-ban Képzési stratégia a projektfelépítésben. Összefüggés az elmélet és a gyakorlat között Kapcsolatrendszeri csoportok (networks). Munkaügyi konzulensek felhasználói gyakorlattal Kézbentartott törekvések az egyes polgárok részére. A vállatok és a polgárok elvárásai világosan egyezzenek meg.

Fel a lóra…újra Statisztika Összesített áttekintés

Fel a lóra…újra A projekt munkaformája A projekt munkaformája szakmai, nem pedig kezelési irányultságú! Ez azt jelenti, hogy a hangsúly a pályázó személyiségén, végzettségén és a munkaerôpiaci feltételein van.