Bemutatkozik a PÉTÁV Előadó: Gasz Zoltán ügyvezető igazgató Foglalkoztatási Fórum Pécs, 2010. november 25.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Laboratóriumi munka szerepe a minőségbiztosításban
Advertisements

Bozzay Andrásné szakmai főtanácsadó
„A vasúti áruszállítás szerepe a logisztikai rendszerben ”
„ A régió, ahol íze van az életnek” A Dél-dunántúli Operatív Program pályázatai Kovács Zoltán Tervezési csoportvezető Dél-Dunántúli Regionális Fejlesztési.
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
általános főig. helyettes
AZ ÚJ gazdaságfejlesztési programról
Egy új fogyasztó: Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri elméleti tömbjének hőellátása.
A munkavállalók munkavédelmi érdekképviseleti lehetőségei
HELYI ÉS TÉRSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI ÉS KORLÁTAI FEJLESZTÉSI PÓLUS SZIGET, VAGY A TÉRSÉG MOTORJA? SZŰCS ERIKA Budapest, december 06.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
AZ ÚJRAIPAROSÍTÁST TÁMOGATÓ INTÉZMÉNYI KÖRNYEZET
Tájékoztató a megyei gazdaságfejlesztési részprogram tervezéséről
A Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége szervezésében az Egri Vagyonkezelő és Távfűtő Zrt. támogatásával TÁVHŐSZOLGÁLTATÁSI KONFERENCIA ÉS KIÁLLÍTÁS.
MUNKAERŐ-PIACI PARTNERSÉG
Népfőiskola a helyi tudás megtöbbszörözésére, a településfejlesztés eszközeként Lakitelek, március 26. Lakitelek, március 26.
A távhőszolgáltatás időszerű (hatósági) kérdései
Baranya Megyei Önkormányzat
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Ugrás az első oldalra A jövőképtől a megvalósításig Városfejlesztés irányai, feladatok ban Dr. Szaló Péter szakállamtitkár A jövőképtől a megvalósításig.
Készítette: Lázár Nikolett Földrajz BSc II. évfolyam.
Településmarketing Értékaudit.
Molnár Gábor, az MGE igazgatója
Mikro és kisvállalkozások szerepe a rövid ellátási láncban Gyaraky Zoltán főosztályvezető Élelmiszer-feldolgozási Főosztály.
EU csatlakozás tükrében (fejlesztések támogatással)
Közép-Európai Innovációs Központ – Forrás Informatika Kft. Ágazati Kutatás – Szoftverfejlesztés Május 17. Eger Tóth András Senior Projekt Menedzser.
Mozdonykazántól a zöld távhőig
1 A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK ÉRVÉNYESÍTÉSI LEHETŐSÉGEI A TERVEZÉSI GYAKORLATBAN A „VÁROSI KÖRNYEZET” TEMATIKUS STRATÉGIA AJÁNLÁSAINAK.
Dr. Lamperth Mónika Budapest április 18.
Határon átnyúló együttműködések – a KKV-k hálózatépítésének egy lehetősége Előadó: Firtl Mátyás általános alelnök Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat.
1 A magyar energiapolitika „ Az energiahatékonysági indikátorok az EU-ban és Magyarországon” nemzetközi szeminárium Budapest, október 5. Hatvani.
Dőry Tibor MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet
A Dél-Dunántúli régió gazdaságában rejlő potenciál – a KKV-k szerepe a gazdaságfejlesztésben.
TÁMOP A távhőszolgáltatás Kocsis György Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
Gazdasági kapcsolatok és regionális együttműködések Félixfürdő május 17. Miklóssy Ferenc alelnök Magyar Kereskedelmi és Iparkamara.
Versenyképes képzés Versenyképes képzés Energetikusok és vállalati versenyképesség Előadó: Solti Károlyné tanácsadó Budapest, február 23.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
Önkormányzatiság Romániában – helyzetkép és jövőkép Kovács Péter, az RMDSZ ügyvezető alelnöke INNOVA KONFERENCIA Szabadka
Berecz Mihály kistérségi koordinátor Püspökladányi kistérség Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT)
1 Hogyan tovább minőségügy? XIV. Magyar Minőség Hét november 07.
Prof. Dr. Hanusz Árpád Egyetemi tanár
„Innovációs folyamatok és lehetőségek a Közép-dunántúli régióban” Pannon Egyetem Innovációs Konferencia Veszprém október 2. Előadói napon elhangzott.
Gárdonyi Géza Bt. 1 A KVVM erőfeszítései a geotermikus energia mezőgazdasági hasznosításának támogatása érdekében Lakatosné Dr.
A tartamos erdőgazdálkodás és a faenergetika optimális kapcsolata „A biomassza felhasználásának formái” Budapest, október 25. Jung László vezérigazgató-helyettes.
Balatonszemes Az Európai Unió szintű szociális párbeszédben való részvétel tapasztalatai.
Foglalkoztatás-politika
Schmidt Csaba polgármester október 24. Városi Fűtéskorszerűsítési Program Tatabánya.
CSR ISMERETTÉRKÉP. Munkahely Közösség Környezetvédelem Piaci környezet Üzleti Etika Vállalatok Társadalmi Felelősségvállalása.
INNO-REÁL Szövetség Civil Ágazati-szakmai Stratégiai Terv május 21.
Mitől innovatív egy vállalkozás?
SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZÖTT TERVEZETT FEJLESZTÉSEI
Egészségügyi intézményekben végzett energia hatékonysági beruházások
A Veszprém Megyei Önkormányzat aktuális területfejlesztési tervezési feladatai, a megyei integrált területi program bemutatása Somlóvásárhely, július.
1 TÁMOP A-13/ A TÁMOP A-13/1 „Társadalmi partnerek kapacitásfejlesztése a Konvergencia Régióban” Pénzügyi tájékoztató
Távhőszolgáltatás Győrben múlt, jelen, jövő Előadó: Sági Géza elnök-vezérigazgató október. 16.
Vidékfejlesztési Program Kovács Melinda Projektmenedzser Hajdú-Bihar Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.
1 Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
A PAKSI BŐVÍTÉS LEHETSÉGES HATÁSAI TOLNA MEGYÉRE: KAPCSOLÓDÁSI PONTOK, EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A TELLER-LÉVAI PROJEKTEKHEZ NASZVADI BALÁZS TERÜLETFEJLESZTÉSI OSZTÁLYVEZETŐ.
1/14 Közép-dunántúli Regionális Kiválóság Minta Projekt tájékoztató Sugár Karolina elnök Szabó Kálmán ügyvezető igazgató Szövetség a Kiválóságért.
Energetikai célú pályázatok rövid áttekintése Gajzágó Gergő programmenedzser május 19.
Miskolc város energetikai fejlesztései Geotermikus alapú hőtermelés Kókai Péter projektmenedzser.
A Pécsváradi kistérség A térség lehetőségei az új fejlesztési időszakban február 26. Baranya Megyei Önkormányzat.
A Sásdi kistérség A térség lehetőségei az új fejlesztési időszakban február 27. Baranya Megyei Önkormányzat.
SZTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tehetségnap június 29.
160 Mrd Ft energetika. Megjelent a KKV szektor megújuló épületenergetikai beruházásait támogató pályázati felhívás!
A Klebelsberg Központ legfontosabb feladatai és fejlesztései
A VEOLIA pécsi erőműve a körkörös gazdasági modell tükrében
Munkaerő- piaci helyzetet gátló tényezők kezelése
Országos Foglalkoztatási Közalapítvány Szakmai Fórum az "Út a munkához" program megvalósításáról és a "Jó gyakorlatok" bemutatásáról Kecskemét, 2009.
Előadás másolata:

Bemutatkozik a PÉTÁV Előadó: Gasz Zoltán ügyvezető igazgató Foglalkoztatási Fórum Pécs, november 25.

A pécsi távhőellátás adatai

Szolgáltatási terület

A pécsi távhőellátás története 1962 A távhő pécsi megjelenése a szakma dinamikus fejlődésé indította el a városban Pécshez került a komlói távfűtés üzemeltetése 1967 Magalakult a Pécsi Hőszolgáltató Vállalat, komlói kirendeltséggel 1970 Széleskörűvé vált a használati melegvízellátás. A vállalthoz kerültek Siklós, Szigetvár, Mohács majd Szentlőrinc távhőszolgáltató rendszerei 1977 Elkezdődött a kertvárosi közműalagút-folyosó rendszer (KAF) építése A történelmi belváros hőellátása a középkori pincerendszer felhasználásával indult el Új hidraulikai technológia bevezetése, elkészült a közös osztó-gyűjtő rendszer 1993 A Baranya megye távhőellátásában érintett hat önkormányzat megállapodása alapján a vidéki városok különváltak Pécstől Megalakult az önkormányzati tulajdonban lévő Pécsi Távfűtő Kft A Pécsi Erőmű Rt. 49%-os tulajdonrészhez jutott a PÉTÁV Kft.-ben. A társaság fő feladata, hogy a távhőszolgáltatás versenyképes maradjon

Árbevétel alakulása

Létszám alakulása

Alaptevékenységeink PÉTÁV Kft. alaptevékenysége: a PANNON Hőerőmű Zrt.-től vásárolt hőmennyiség továbbszolgáltatása a fogyasztókhoz A távhőellátásba újonnan bekapcsolódó vagy meglévő épületek bővítéséből adódó létesítmények csatlakozási feltételeinek meghatározása, tervek felülvizsgálata és véleményezése A távhőszolgáltatással kapcsolatos építési, szerelési munkák tervezése, kivitelezése és lebonyolítása (új létesítmények és felújítások) Épületek fogyasztói berendezéseinek javítása a fogyasztók megrendelése alapján Lakások egyedi melegvíz-mérővel való felszerelése, a mások által végzett szerelések szakszerűségi felülvizsgálata, a lejárt hitelességű vízmérők cseréje Hőmennyiségmérő helyek kialakítása, fenntartása, üzemeltetése

Pécsi költségszint összehasonlítása

Pécsi távhő értékek, többletek Támogatni tudjuk a lakóépületek fűtési és hmv. rendszereinek a korszerűsítését: Városi Környezetvédelmi és Energiahatékonysági Közalapítvány Komplex üzemi- és üzletszabályzat 1996 óta, teljes körű ügyfélszolgálati rendszer Minden épületet egzakt módon mérve tudtuk teljesíteni a törvényi előírást Lakásonkénti hmv. elszámolás, egytarifás, hidegvízzel együttes értékesítés Több szolgáltatási szerződés változatból választhatja ki a fogyasztó a számára legmegfelelőbbet (6 fűtés, 4 hmv.) Az alapdíj teljesítményalapú és változtatható Szünetmentes a szolgáltatás Korszerű szolgáltatási technológia (több paraméteres szabályozás, telemechanikai rendszer) BSC rendszerű stratégiával rendelkezik a PÉTÁV Országos összehasonlításban mértéktartónak jellemezhető árakkal likviditási stabilitás Kezelni tudjuk a szolgáltatási ágazatunkra jellemző kintlévőségi helyzetet Új fogyasztói helyekkel bővül a pécsi távhőrendszer Bővül a vállalkozási piacunk A levegőtisztaság védelme érdekében példaértékű pécsi önkormányzati szabályozás

Pécs a bio tüzelőanyag bázisú hőtermelés erőműi és egyedi fejlesztésre készül! A biofejlesztés előnyei, alternatív energiaforrás lehetőségek „zöld áram, zöld fűtés és hűtés” Energetikai függőségünk (orosz földgáz) és kiszolgáltatottságunk csökken Ellátás biztonsága nő a hazai előállítású, stratégiai jellegű energiahordozókkal Csökken az energiaimport Szénhidrogén kiváltás, környezeti előnyök, káros kibocsátás csökkentése Munkahelyteremtés, jövőkép és a falusi lakosság helyben maradása Földterületek hasznosítása Regionális együttműködés lehetősége Árcsökkentő hatások Szilárd égéstermékek hasznosítása

Cégműködtetési filozófiánk a HR oldaláról Tisztelt ……………………! Ön havi munkabérével együtt megkapta a … éves munkaviszonya után járó - társaságunk kollektív szerződésében szabályozott - jubileumi jutalmát, ……….. Ft-ot. Ebből az alkalomból szeretném megköszönni az elmúlt évek munkáját, melyet a társaságunknál végzett. A jubileumi jutalom az Ön hűségének jutalma. Ezzel szeretnénk kifejezni tiszteletünket, azt, hogy elismerjük és megbecsüljük azokat a munkatársainkat, akik munkájukkal hosszú ideje szolgálják társaságunk sikeres működését. A PÉTÁV vezetése teljességgel azonosul Lee Iacocca gondolatával: „Végső soron minden gazdasági tevékenység három dologba sűríthető: ember, termék, profit. Első az ember. Ha nincs egy jó csapatunk, a másik kettővel sem megyünk semmire.” Csapatunk tagjaként, társaságunk érdekében végzett eddigi tevékenységét köszönöm, további eredményes munkát és jó egészséget kívánok! Pécs, ……………….. Tisztelettel : Gasz Zoltán Ügyvezető igazgató

Egy kutatás zárójelentéséből Eredmények Vállalati kultúra, belső tényezők A vállalkozás értékrendjének központi elemei a stabilitás és a biztonság. Erős és tagolt hierarchia, paternalista vezetési stílus (hierarchia szerepe a konfliktusok csökkentésében). A munkavállaló elkötelezettsége a vállalkozás számára erőforrásként jelenik meg, a munkavállaló számára pedig a teljes elégedett élet lehetőségét nyújthatja. A PÉTÁV Kft. szervezeti kultúrájával összhangban áll a törődő, gondoskodó jelleg, a munkavállalói kezdeményezések tere azonban szűkösebb, ellentmondásosabb. A munakörök jelenlegi lehatárolatlansága, a közöttük tapasztalható részleges átfedések távlatilag egy kompetencia-alapú emberi erőforrás gazdálkodási modell alapjait adhatják. HuManXchange Emberi Erőforrás Fejlesztő és Tanácsadó Alapítvány

Kapcsolódás a Pécsi Kistérségi Foglalkoztatási Paktumhoz Miért fontos ez a kapcsolat számunkra? Partnereink a pécsi polgárok, térségi munkavállalók. Valóságosan érzékeljük a lakossági fizetőképesség romlását, hiányát. (Egyik ok a munkáltatás-munkavállalás problematikája.) Fontos számunka a Paktum szellemisége. A Paktum sikere nekünk – munkáltatónak – elemi érdekünk. Csatlakozásunkkal fontossá vált számunkra: az információszerzés, a kapcsolatrendszer építése, a célirányos párbeszéd erősítése, a munkaerőpiaci térségi kötődés és partnerség, a közös gondolkodás a régió munkaerőpiaci helyzetének gyors javítása érdekében. A PÉTÁV – mint munkáltató – szeretne jó például szolgálni: a munkahely megtartó erejének növelésében, a foglalkoztatási színvonal fejlesztésében, a képzési rendszerek erősítésében, „Elvinni a vállalkozóhoz a rendezvényt” elv gyakorlati alkalmazásában.

A PÉTÁV értékei, a továbbiak alapjai Szolgáltatási, gazdálkodási alapok: a távhő meghatározó városüzemeltetési tényező, kiépített infrastruktúra, annak jó állagszínvonala, a fogyasztói költségszintben elért pozíció, az ártrend adta versenyelőny, a szolgáltatói repertoár, ennek széleskörűsége, sokszínűsége, stabilitás a gazdálkodásban, bérkifizetésben, Humánpolitikai alapok: a rendelkezésre álló stabil és képzett szakgárda, évtizedek alatt megerősödött munkavállalói mentalistás, helytállóképesség, terhelhetőség, fejlődőképesség, tradicionális ismeretanyag, alkalmazkodóképesség, városunk, cégünk, szakmánk iránti elkötelezettség, értékes, sokat nyújtó Kollektív Szerződés, béren kívüli juttatások, a kinyilatkozott munkavállalói megítélés, Nemzetgazdasági érték: a tevékenység környezetvédelmi értéke. kapcsolt termelés, optimális hőértékesítés.

A PÉTÁV elkötelezettsége Felismerve a minőségi szolgáltatás és a környezetvédelem jelentőségét a mai gazdasági életben, valamint átérezve tevékenységünk városra vetített környezetei hatását, a társaság minőségi, innovatív és együttműködő munkára, annak állandó továbbfejlesztésére kötelezte el magát Kiépített ISO 9001 és ISO integrált irányítási rendszer Dél-Dunántúli Minőségi Díj A Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Díja Megújító audit az ISO 14001:2004 új szabványra Ökoprofit Vállalat EFQM Elkötelezettség a Kiválóságért Díj

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!