Évzáró értekezlet 2006 Minőségbiztosítás Önértékelés 2006 mérés.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
SZÜLŐI IGÉNY- ÉS ELÉGEDETTSÉG-MÉRÉS
Advertisements

Pályaválasztás 2014/15.
Az iskolai szociálismunka
Tanévnyitó értekezlet
Professzionális iskolai kutatások
V. Kollégiumi Konferencia március 26. A Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Intézet és a Deák Ferenc Középiskolai Kollégium rendezvénye.
A hátrányos helyzet kezelésének középiskolai modellkísérletei Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium Tamási június 4.
Iskolánkról.
A szaktanácsadás támogató szerepe
„Lépj feljebb! Tanulj tovább! Segítünk! A sarkadi Ady Endre - Bay Zoltán Középiskola és Kollégiumban”
„SZAKMÁVAL AZ ÉLHATŐBB JÖVŐÉRT”
Dokumentációs rendszer
A Szaktanácsadók feladatai a 48/2012. (XII.12.) EMMI rendelet alapján
TÁMOP /2 „Lenni, akik vagyunk, és azzá válni, amivé válni tehetségünk adatott: ez életünk egyetlen célja.” Robert Louis Stevenson.
Tehetséges tanulóink szakkörökön, a több éve működő tehetséggondozó műhelyekben (természettudományos, környezetvédelmi), valamint a különböző szintű.
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
Arany János Általános Iskola Kisújszállás, Kálvin u. 3.
A köznevelési törvény tehetséggondozási aspektusai, felkészítés a minőségi felsőoktatásra a közoktatásban Dr. Kaposi József Oktatáskutató és Fejlesztő.
Oktatás a legmagasabb szinten Ökoiskola a természetben Sportolók a csúcson.
A tanulók válaszai a tanulmány kérdéseire (5700 válaszadó alapján)
A tanácsadói tevékenység koordinálása Páll Viktória Ec-Pec Alapítvány.
A vezetőtanáron „innen és túl” Szivák Judit ELTE PPK
Pályaorientáció ÁMK Báta Hunyadi János Általános Iskola
Zákányszéki Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény prezentációja 2009.
A gyakorlatvezető mentor
Az országos pedagógiai-szakmai ellenőrzés,
Integrációs és képesség-kibontakoztató felkészítés az intézményekben Bedőné Fatér Tímea IPR szakértő Integrációs szaktanácsadó
Szűcs Sándor Általános és alapfokú Művészeti Iskola Minőségirányítási programjában meghatározott elégedettségi mérés értékelése április.
Igénymérés a 2010/2011-es tanévben Beszámoló Összeállította: Fülöp Lászlóné Minőségirányítási vezető.
A pedagógusok megnövekedett feladatai
Mit gondolunk arról, mi a tanulás és hogyan szervezzük meg ?
MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET TÁMOP /1-2F MENTORTANÁRI ÉRTEKEZLET A MENTORTANÁROK TEVÉKENYSÉGE JANUÁR
Együttműködés a HUMÁN TISZK és a Mérei Intézet között SÁRIK ZOLTÁN.
Patrónus program és ezzel együtt az IPR bevezetése 2007/ 2008-as tanévtől a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók esélyenlőségének biztosítása céljából.
Dominó Általános Iskola magatartásmódosító programja
avagy lehetőség a konfliktusok kezelésére a tanórán
TÁMOP / jelű Együtt, hogy jobb legyen című projekt Kettős mentorálás Készítette: Bagi Lászlóné február 24. Hódmezővásárhely.
Minőségstandardok a PSZ-ek működésében?
Tanulói elégedettségvizsgálat ismertetése HJK
A szaktanácsadó segítő szerepe
Simon Gabriella A papíralapú portfólió
Egyéni fejlesztési tervek készítése és használata az iskolában
Az oktatási gyakorlat fejlesztése
Minőségfejlesztés Szülői elégedettség mérés március Készítették: Kemény Viktória, Pástiné Rozinay Ágnes, Tölgyesi Henrietta.
ILOSVAI SELYMES PÉTER ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI
2009/2010. tanév Pestszentimre Ady Endre Utcai Általános Iskola.
DIDAKTIKA ÉS OKTATÁSSZERVEZÉS II.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
Pedagógus értékelési rendszer
Az Egressy Béni Kéttannyelvű Általános Iskola bemutatkozik Gyöngyös
2010/2011.  az óvoda-iskola átmenet megkönnyítése.
Sári Gusztáv Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola TÁMOP B „Közoktatási intézmények esélyegyenlőségi alapú fejlesztéseinek támogatása”
Együtt az egészséges fiatalokért a Thanban Balogh Tiborné Than K. Ökoiskola Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Az eredményesség mérése és szakmai ellenőrzés Összeállította: Barcziné Horváth Márta iskolaigazgató, IPR szakértő Kocsis Gáborné IPR szakértő.
„ÍVELJETEK CSILLAGOK!” ESÉLYEGYENLŐSÉGI PROJEKT A II. RÁKÓCZI FERENC ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS AMI-BAN TÁMOP B
Pedagógusok felkészítése a pedagógusok előmeneteli rendszeréhez kapcsolódó feladatok ellátására Kontakt képzés TÁMOP „Köznevelési reformok.
Önértékelési kézikönyv október 5-i módosítása alapján
Az Arany János Tehetséggondozó Program szerepe a Sárospataki Árpád Vezér Gimnázium és Kollégium tehetséggondozó munkájának pedagógiai, módszertani fejlesztésében.
1 Szakképzési Önértékelési Modell I. Helyzetfelmérő szint (SZÖM I.) 4. előadás 1.
1 SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL (SZÖM) 1 2 A SZAKKÉPZÉSI ÖNÉRTÉKELÉSI MODELL Komplex eszköz a teljes körű intézményi önértékeléshez, és ez által az.
„Lépj feljebb. Tanulj tovább. Segítünk
Az osztatlan tanárképzés gyakorlati képzési rendszere
Varró István Szakiskola, Szakközépiskola és Kollégium
Szent László Középiskola Szekszárd
Tájékoztató a Győri tanoda-klubról a toborzó önkéntes munkára s 2018
Tolna Megyei Önkormányzat Hunyadi Mátyás Középiskolája és Szakiskolája
Tájékoztató a csillagfény tanodáról toborzó Győr, Széchenyi Egyetem február 07. efop
Szülői választmány 2018.szept. 25.
Előadás másolata:

évzáró értekezlet 2006 Minőségbiztosítás Önértékelés 2006 mérés

évzáró értekezlet 2006 Mérés folyamata  Minden közvetlen partnertől Diákok - kollégisták Diákok - kollégisták Szülők – kollégisták szülei Szülők – kollégisták szülei Kollégák Kollégák  Mérés végrehajtása Csoport összeállította a feladattervet és a kérdőívet Csoport összeállította a feladattervet és a kérdőívet Kollégák kiosztották a mérőanyagot Kollégák kiosztották a mérőanyagot Mérési eredmények rögzítése (JZ, SZL) Mérési eredmények rögzítése (JZ, SZL) Eredmények elemzése Eredmények elemzése

évzáró értekezlet 2006 A mérési eredmény megoszlása 47% 15% 20% 7% 11% DiákokKollégistákSzülőkKollégisták szüleiTanárok

évzáró értekezlet 2006 Diákok  Elégedettség: Eredményes felkészítés a továbbtanulásra, versenyekre Eredményes felkészítés a továbbtanulásra, versenyekre Alaposan felkészülünk a tanórákra Alaposan felkészülünk a tanórákra Rendszeresen számon kérjük a tananyagot Rendszeresen számon kérjük a tananyagot Az iskola magas szintű követelményeket vár el Az iskola magas szintű követelményeket vár el Következetesek vagyunk Következetesek vagyunk  Elégedetlenség: Lehetőség a tanulmányi hiányok pótlására A feladatok kijelölésénél nem vesszük figyelembe a tanulók képességeit Órák kezdése, befejezése Érdeklődést felkeltő órák (motiváció) Nem egyforma elbírálás (kivételezés)

évzáró értekezlet 2006 Iskola tárgyi feltételeivel Iskola tárgyi feltételeivel Informatikai feltételek Informatikai feltételek Változatos sportolási lehetőség Változatos sportolási lehetőség Kutúrált viselkedés Tanórákra rendszeres készülés Megszeretettik velem a sportot Információ áramlás iskola-diák, iskola- szülő

évzáró értekezlet 2006 Szülők  Elégedettség: Iskolai rendezvények színvonala Iskolai rendezvények színvonala Hagyományápolás Hagyományápolás Tanárok szakmai felkészültsége Tanárok szakmai felkészültsége Iskolai követelmények Iskolai követelmények Tárgyi feltételek Tárgyi feltételek Továbbtanulásra felkészítés Továbbtanulásra felkészítés  Elégedetlenség: Tanulók neveltségi szintje A tanulók tanuláshoz való viszonya A tanulásban lemaradók segítésével A tanárok motivációs tevékenységével A tanárok értékelő munkájával

évzáró értekezlet 2006 Szülők részben Tanórák kezdése- befejezése Tanórák kezdése- befejezése Tanári következetesség Tanári következetesség Szabadidős programok sokszínűsége Szabadidős programok sokszínűsége Egyéni képességek figyelembe vétele Egyéni képességek figyelembe vétele

évzáró értekezlet 2006 Dolgozók  Elégedettség: Az oktatás tárgyi feltételeivel Az oktatás tárgyi feltételeivel A tanárok felkészültségével A tanárok felkészültségével A tanár-tanár kapcsolattal A tanár-tanár kapcsolattal A képzés színvonalával A képzés színvonalával Az iskolavezetés döntéselőkészítő munkájával Az iskolavezetés döntéselőkészítő munkájával Megbecsülésünkkel Megbecsülésünkkel  Elégedetlenség: Környezetünk tisztasága Energia befektetésünk mértéke Tanár-diák kapcsolat Tanulók neveltségi szintje Tanári példamutatás Pontos, egyértelmű feladat meghatározás Dolgozók korrekt tájékoztatása

évzáró értekezlet 2006 Az iskola erősségei: 1.csoport (legtöbben megjelölték) A szakmai oktatás színvonala A vezetés problémamegoldó képessége A pályázati lehetőségek kihasználása 2. csoport (sokan jelölték) Az intézmény gazdálkodása A szaktantermek felszereltsége A délutáni sportolási lehetőség Az iskola menedzselése Az iskola tárgyi feltételei Az iskola gyengeségei: 1.csoport (legtöbben megjelölték) Osztálytermek dekorációja A tanulók neveltségi szintje Hátrányos helyzetűek felzárkóztatása A kollégiumi ellátás színvonala 2. csoport (sokan jelölték) Tanulmányi versenyek eredményei Az országos mérések eredményei Tanulmányi versenyekre való felkészítés Jó munkahelyi légkör Jó tanár-diák kapcsolat

évzáró értekezlet 2006 Kollégium  Elégedettség: A kollégiumi élet napi rendjével A kollégiumi élet napi rendjével A térítési díjak befizetésének rendjével A térítési díjak befizetésének rendjével A szilencium kereteivel A szilencium kereteivel A tanulást segítő tevékenységgel A tanulást segítő tevékenységgel A tanulói-nevelőtanári információ áramlással A tanulói-nevelőtanári információ áramlással Nevelőtanárok- szaktanárok kapcsolatával Nevelőtanárok- szaktanárok kapcsolatával  Elégedetlenség: A kollégium tárgyi felszereltsége Információ áramlás a kollégium-szülő között Sérelmek, panaszok kezelése Nevelőtanárok értékelő munkája (kivételezés) Tanárok diákok felé való nyitottsága Kulturális és sport programlehetőségek

évzáró értekezlet 2006 Az előző időszak jó eredményei megerősödtek a Hagyományápolás és az iskolai rendezvények eredményességében A tárgyi felszerelések javulásában A pályázati lehetőségek kihasználásának és a bevonható támogatások emelkedésének mértékében, amely az intézményi gazdálkodást segítette. A pedagógusok szakmai felkészültségének és gyermekközpontú szemléletének fejlődésében Nem vagy alig változtak a javítandó területek a Differenciált képességfejlesztés tevékenységében A felzárkóztatás és motiválás eredményességében A munkafegyelemben, tanári példamutatásban Az információáramlás hatékonyságában Változás, fejlődés tapasztalható a Tanulmányi versenyek eredményességében A tehetséggondozó tevékenységben A felvételi eredményekben (ezt az országos mutatók nem erősítik meg) Romlott a megítélés a Lemaradók segítésében A tiszta kultúrált környezet megóvásában, ápolásában A rendre, fegyelemre nevelés területén