Önkéntes munka középiskolásoknak

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A Kompetencia és Tanácsadó Központ bemutatása Tóth Zsófia Kata Szociális Szolgáltatásokért Egyesület Pécs, október 28.
Advertisements

Önkéntesség a Szolidaritás Évében
ÉFOÉSZ Értelmileg Sérültek és Segítőik
KÖZÖSSÉGI HÁZ KISVASZAR 2012.
 2011 első félévében Magyarország látja el az Európai Unió Tanácsának soros elnöki feladatait  az önkéntesség európai éve  június 4-12.
Zalai Falvakért Egyesület Zala megyei Önkéntes Centrum.
Széchenyi István Gimnázium
Európai Lányok prezentációja Révai Miklós Gimnázium és Kollégium Győr,
Eumanók csapata POLGÁR AZ EURÓPAI DEMOKRÁCIÁBAN OTV.
Támop / Vas Megyei Önkéntes Centrum Központban az önkéntesség március1.
Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr Győr, Kálóczy tér
Bemutatkozik a Kecskeméti Ifjúsági Kerekasztal
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda ● 3527 Miskolc, Selyemrét.
ÁLDOZATOK NAPJA „EGYÜTT AZ ÁLDOZATOKÉRT”
Életvédelem agyakorlatban Frivaldszky Edit Együtt az Életért Közhasznú Egyesület.
Szektorok közötti együttműködés tapasztalatai a kerékpáros érdekképviseletben Csikai Mária Nyíregyháza, május 27. A program.
Zalai Falvakért Egyesület Zala megyei Önkéntes Centrum.
Társadalmi Egyesülések Zala Megyei Szövetsége. • Székhely: Zalaegerszeg • Alapítás éve: • Tagok: civil szervezetek, alapítványok, klubok • Fő tevékenység:
Heves megye civil szervezeteinek szervezetfejlesztése A program az Európai Unió támogatásával valósul meg. K á rp á tok Alap í tv á ny – Magyarorsz á g.
„Polgár az Európai Demokráciában OTV” Készítette: Cives Prudentes csapata 2012.
Palais Royal „Polgár az Európai Demokráciában” OTV 2007 Pápai Református Kollégium Gimnáziuma.
Parkfelújítási program középiskolánkban Készítette a Meglepetés nevű csapat: Pintér Petra Albrecht Armand Fischer Kristóf Róna Bence.
SZEREP TANMŰHELY ESÉLYEGYENLŐSÉGI RENDEZVÉNY március 25. West Hungary Humán Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft.
PannonRIS – Folyami Információs Szolgáltatások Magyarországon
CIVITAS Polgár az Európai Demokráciában OTV Wass - csoport.
Parkfelújítási program középiskolánkban Készítette a Meglepetés nevű csapat:Készítette a Meglepetés nevű csapat: Pintér PetraPintér Petra Albrecht ArmandAlbrecht.
DUNATÁJ Egyesülés Nyugat-Bácska fejlesztéséért Készítette: Pelt Ilona
Iskolai Közösségi Szolgálat Definíció Cél Folyamat Példák Demokratikus Ifjúságért Alapítvány.
Készítette: Soós Kitti. A téma bemutatása Önkéntesség A téma aktualitását az adja, hogy az Európai Unió a 2011-es évet, az aktív polgárságot előmozdító.
1 „Esélyteremtés és értékalakulás” „Esélyteremtés és értékalakulás” Az MTA Szociológiai Kutatóintézete és a Somogy Megyei Esélyegyenlőségi Iroda közös.
Kovács Zsolt 1 SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Karrier és Öregdiák Iroda.
A Magyar Vöröskereszt ben jött létre – 132 éve működik! -Kiterjedt vöröskeresztes nemzetközi kapcsolatok: 186 országban van jelen -Kiemelten közhasznú.
A vendégek befogadásáról és gyámolításáról „A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén… Mert.
Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium
Dohányzás a közintézményekben
A könyvtár, mint közösségi tér. Tények a VPG könyvtáráról A könyvtár állománya: dokumentum Tartós tankönyvek:4 000 Periodikák :
CIVIL KEZDEMÉNYEZÉSEK PROGRAMJA március 20. CSAPAT BRÓDY IMRE GIMNÁZIUM ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA AJKA.
„Polgár az Európai Demokráciában OTV” Enpaszmációs jelenségek Csapat: 0. Generáció Előadók:Börcsök Gyula Frank Rudolf Keszthelyi Balázs Sulyok Zoltán.
„ … Hazajött, azt mondta: bocs, de a lejtőn le …” (30Y)
Polgár az Európai Unióban A „Révaisok Uniója” által készített prezentáció
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
„Sombereki Caritas Központ kialakítása” elnevezésű ROP mintaprojekt zárókonferenciája Somberek, június 12. Marketing szemlélet nonprofit szervezeteknél.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése Heves megyei civil szervezetek komplex szervezetfejlesztése - Pályázati kiírás civil szervezetek.
„A madárbarát Magyarországért!” Ki/mi az Önkéntes? aki valamilyen közös cél elérésének érdekében, szabad akaratából hajlandó időt és energiát.
A projekt ütemterve november 10-től. A terv, hogy 3-4 hét alatt lebonyolítani a kerekasztal beszélgetéseket az alábbi dátumokkal: 1. kerekasztal:
Széchenyi István Gimnázium Dunaújváros Készítette: Terecskei András (tanuló) és Szücsné Dr. Harkó Enikő (igazgatóhelyettes) Előadók: Csathóné Zágoni Nóra.
SAGE Időskorúak segítése a döntéshozatalban való részvételben Trebag Kft.
EVS Nagyszénáson EVS Nagyszénáson  A „TÁBITHA” Szociális Alapítvány hátrányos helyzetű önkénteseket fogadó szervezet.
Konzorciumi együttműködés
KÖZÖSSÉGI SZOLGÁLAT (intézmény neve) Készítette igazgató.
„Vedd ki a részed!” - amit a civilek már megtettek egymásért Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Civil Együttm ű ködési Hálózat Miskolc, március 30.
Down Alapítvány TÁMOGATOTT ÜGYINTÉZÉS 1145 Budapest, Amerikai út 14. Tel.: (061) A Támogatott.
Sásdi Faodu Egyesület 2001 – től napjainkig. A kezdetektől vállaljuk a sásdi térségben élő hátrányos helyzetű fiatalok összefogását és támogatását, a.
Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr
ICECUBE Intelligens h ű t ő szekrény szoftver tervezete.
Magyarország Problématérképe Kutatási terv M.A.F. - SzIA Budapest, December 10.
K EREKASZTAL - BESZÉLGETÉS FEBRUÁR 15. Nagy Dóra levéltáros
Új lehetőségek a civilek számára Morvay Levente. Civil törvény főbb szabályozási területei Szervezeti formák Működés keretei Letétbe helyezés Civil Információs.
Heves Megyei Pedagógiai Intézet 3300 Eger, Szvorényi u. 27. Pf.:196, Telefon:36/ , Fax:36/ , Honlap:
A Közösségi Alapítványokról Lekeny Hajnal Kárpátok Nemzetközi Alapítvány
Toscana Készítette: Tóthné Kovács Annamária
MEGHÍVÓ Természetismereti kirándulásra és találkozóra vasárnap
A családsegítő szolgálatok beilleszkedési programjai, a RÁT-ban részesülő személyek számára felajánlható szolgáltatásai:
A kutatás a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával,
Jövő Internet Nemzeti Technológiai Platform Záróülés
A családsegítő szolgálatok beilleszkedési programjai, a RÁT-ban részesülő személyek számára felajánlható szolgáltatásai:
Társadalmi követelmények és igények speciális könyvtári ellátásra
A Terület- és településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósuló beruházások előrehaladása Egerben.
Előadás másolata:

Önkéntes munka középiskolásoknak Készítette a Dobósokk csapat: Marczis Dóra Polyák Pálma Beszeda Zsolt Nagy Péter A kép illusztráció

A probléma bemutatása

A probléma bemutatása Nyugat-európai, amerikai iskolákban követelmény az önkéntes munka Társadalmi passzivitás Esélyegyenlőtlenség, társadalmi kirekesztettség

A probléma bemutatása A létező szervezetek nem elérhetőek fiatalok számára Csak szakmai gyakorlat keretében valósul meg a szociális munka középiskolásoknak Eger iskolaváros, igény lenne közösségi életre

Információgyűjtés

Infomációgyűjtés 2005. évi LXXXVIII. Törvény Interjúkat készítettünk: 4. § (1) – önkéntes lehet (a, b, c) 5. § (1) – fiatalkorúak önkéntességéről 11.§ (1) – bejelentés a minisztériumnak (a, b) Interjúkat készítettünk: Dr. Palotai Zsuzsa, Szociális Iroda vezetője Törőcsikné Király Margit igazgató, Idősek Berva-völgyi Otthona; Eged Pista bácsi Diószegi Lajosné, Családsegítő Intézet vezetője Törőcsik Gábor, civil referens Jakab László, az Esélyek Háza irodavezetője

Információgyűjtés A megkérdezettek szerint javaslatunk megvalósítható Beszéltünk iskolánk igazgatónőjével és a Diákönkormányzat (DÖK) vezetőjével Felmérést végeztünk iskolánkban

Információgyűjtés 64 fős minta alapján, 20 fiú, 44 lány

Megoldási javaslat

Megoldási javaslat Közvetítő szerepet betöltő kapocs Információközlés Meglévő projektek Civil szervezetek Részvétel a Befogadó nevű programban Meglévő civil szervezet, vagy saját egyesület létrehozása?

Megoldási javaslat Csatlakozás meglévő civil szervezethez kevesebb munka Saját egyesület létrehozása nagyobb mozgástér Számos terület lehetséges Fő feladatok: Kapcsolat a fogadó szervekkel Érdeklődők toborzása Internetes portál létrehozása Infrastrukturális feltételek megteremtése (Esélyek Háza, Civilház)

Akcióterv

Akcióterv Saját civilszervezetet hozunk létre Középiskolás Önkéntes Szolgálat (KÖSZ) néven Segítséget kérünk az Esélyek Házától például az egyesület alapításának jogi feltételeiről

Akcióterv Eddig egy vonalon indultunk el, felkerestük az Idősek Berva-völgyi Otthonát Az otthon egyszerre 5-6 önkéntest tudna fogadni, ezek számos feladatot elvégezhetnének Tagtoborzás, népszerűsítés (pályázat, plakátok, szórólapok, nyitóbuli)

A megvalósítás útján

A megvalósítás útján A KÖSZ megalapítása Alapszabály elkészítése Alakuló Közgyűlés Kérelem a Heves Megyei Bírósághoz Közhasznú fokozat elérése Külön felelős a Diákönkormányzaton belül

A megvalósítás útján Elkezdtük a munkát az Idősek Berva-völgyi Otthonában Eddig hetene egy alkalom, szerdán Ismerkedés, felolvasás, beszélgetés Később kirándulások, hétvégi programok, kiállításnézés Saját programsorozat megszervezése

A megvalósítás útján Újabb kacsolatunk: ÁVE Kutyamenhely 80 kutya ideiglenes otthona Marika néni az egyedüli gondozó Nagy szükség van az önkéntesek segítségére Egyszerre 4-5 önkéntes dolgozhat a kutyusokkal

KÖSZÖNJÜK A FIGYELMET!