Kombinatorika összefoglalás

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az igazmondók illetve lovagok mindig igazat mondanak, a hazugmondók illetve lókötők mindig hazudnak, a szeszélyesek, normálisok hol igazat mondanak, hol.
Advertisements

Keresőrendszerek.
Események formális leírása, műveletek
A felsőoktatási intézmények felvételi eljárása
KÉSZÍTETTE: Takács Sándor
Kombinatorika és VALÓSZÍNŰSÉG SZÁMÍTÁS
Adat információmennyisége és információtartalma
 A Web, kezdeti időszakában csak a szöveges file-okat kezelte.  Ma teljes körű multimédia szolgáltatásokat nyújt  Filmet,  Zenét,  Képeket nézhet.
Kamatszámítás.
Matematika feladatlap a 8. évfolyamosok számára
2006. február 17. Valószínűségszámítás és statisztika II. Telefonos feladat Egy kalapban van két korong, az egyiknek mindkét oldala piros, a másiknak.
2006. május 5. Azonos betűk azonos, különböző betűk különböző számjegyeket jelölnek. Rekonst- ruálja az alábbi hatványozást! Telefonos feladat.
2006. február 3. Telefonos feladat Egy egyenlő szárú háromszög alapon fekvő szögei A szárak szöge Mekkorák a háromszög szögei ?
Az XI.A osztály tanulmányi előmenetelének tanulmányozása Magyarázata:
Béla gondolatai a házasságról
2006. február 24. Telefonos feladat Nagypapa 63 évvel idősebb unokájánál, aki idén még nem töltötte be a 16. életévét. Szü- letési évszámuk ugyanazokból.
GRÁFELMÉLET Alapfogalmak 2..
A feladatokat az április 14-i Repeta-matek adásában fogjuk megoldani
OKTV feladatok megoldása C#-ban
Műveletek logaritmussal
Eseményalgebra, kombinatorika
Kötelező alapkérdések
Matematika II. 2. előadás Geodézia szakmérnöki szak 2012/2013. tanév Műszaki térinformatika ágazat őszi félév.
4. VÉGES HALMAZOK 4.1 Alaptulajdonságok
MATEMATIKA 100. ÓRA MAJOROS MÁRK.
Algebra a matematika egy ága
Dominók és kombinatorika
Halmazok, relációk, függvények
Állapottér-reprezentáljunk!
Készítette: Pető László
permutáció kombináció variáció
Permutáció, variáció, kombináció
Készítette: Balogh Zsófia
Eseményalgebra, kombinatorika
1. Univerzális nyelő Csúcsmátrixos ábrázolás esetén a legtöbb gráfalgoritmus futási ideje O(n2) azonban van kivétel. Egy irányított gráf egy csúcsa univerzális.
Aki keres, az talál? Igen, talál. Ki ezt, ki azt, de egy szót beütve a google keresőbe (pl.) mindig ugyanazt, hacsak nem kerültek fel új honlapok az adott.
Microsoft Excel Függvények II.
Életkor TESZT.
Kombinatorika és gráfelmélet
Kombinatorika Gyakorló feladatok.
Kombinatorika Véges halmazok.
Készítette: Horváth Zoltán (2012)
ismétlődő (azonos vagy hasonló) tevékenységek megvalósítására szolgál
2006. március 3. Három négyzet oldalai különböző prím- számok. A két kisebb négyzet kerületének ösz- szege egyenlő a legnagyobb négyzet kerületé- vel;
A KOMBINATORIKA TÁRGYA
1. feladat Hány olyan permutációja van az 1,2,3,4,5,6,7,8 elemeknek, amelyekben az első három helyet a 6,7,8 elemek foglalják el valamilyen sorrendben.
KOMBINÁCIÓK ISMÉTLÉS NÉLKÜLI ESET DEFINÍCIÓ
Algoritmus gyakorlati feladatok
Binomiális eloszlás.
Összefoglalás 2.. Összefoglalás - 1. feladat (a ; b) = 23·33·7 a szám = 2x·33·72·115 b szám = 24·3y·5·7z x = ? y = ? z = ? Mennyi az x, y és z értéke?
XVII. Hajnal Imre Matematika Tesztverseny
Csempe Programozás érettségi mintafeladat
Valószínűségszámítás
Fogalom Kérdezz! Felelek.
TMBONKIKRAOAI ANTMOKIKRAOBI MONKBIIKRATOA BIOMKANAKTOIR OMKBNRAITOIKA
Keresés a weben Kulcsszavas keresés: Google (
GRÁFOK Definíció: Gráfnak nevezzük véges vagy megszámlálhatóan végtelen sok pont és azokat összekötő szintén véges vagy megszámlálhatóan végtelen sok.
Plakát Ha lehet, akkor ez 1.oldalon lévő mintából kellene plakátot készíteni A szöveg középen : Kabát akció!, mellette a piros alapú logo A divat.
Pályázatok értékelésének tapasztalatai Hoffmann Miklós független szakértő.
Gráf szélességi bejárása. A szélességi bejárás elmélete Célja egy véges gráf összes csúcsának bejárása a kezdőcsúcstól való távolságuk szerinti növekvő.
A pénz időértéke Gazdasági és munkaszervezési ismeretek 2., 1. ea. Major Klára ELTE TáTK Közgazdaságtudományi Tanszék.
Mit láthatunk a honlapon? Az előző ISO 9001 szabvány szerint kiadott tanúsítványok (várhatóan) az új ISO 9001 szabvány kiadását követő 24 hónapig.
KÉSZÍTETTE: KOVÁCSICS KRISZTIÁN
GRÁFOK Marczis Ádám és Tábori Ármin. Kőnig Dénes ( ) Magyar matematikus Az első tudományos színvonalú gráfelmélet könyv írója.
Összefoglalás 7. évfolyam
UEFA Grassroots Tornák szervezése
Mérések adatfeldolgozási gyakorlata vegyész technikusok számára
3. osztályban.
Hatványozás azonosságai
Tanórán kívül lehet kicsit több
Előadás másolata:

Kombinatorika összefoglalás HZ 11. osztály

11.R matek Egy 7 tagú csoport egy szűk barlangbejáraton szeretnének átjutni, de egyszerre csak egy fér át. Hány lehetséges sorrend alakulhat ki? 4db 10Ft-os és 3db 20Ft-os érmét mennyi lehetséges sorrendben dobhatom az automatába, ha egyszerre csak egy érme dobható, és az azonos értékű érmék között nem teszek különbséget? A pöttyös szó betűiből hány „kód” készíthető, ha minden betűt egyszer használunk fel, és az azonosak között nem teszünk különbséget? Egy matekversenyen 20 fő indul, ahol csak az első három helyezettet díjazzák. Hányféleképpen alakulhat a díjazottak felolvasása? 12 fős társaságban hányféleképpen fordulhat elő, hogy egy mozi széksoron Ica és Peti egymás mellett üljenek?

Írd fel rendezett többtagú kifejezésként ezt a hatványt! 11.R matek Hány focimeccs történik, ahol 14 csapat van, és körmérkőzést játszanak? Egy köríven felveszünk 25 pontot. Mennyi ötszög készíthető a megadott pontokból? 20 fehér golyó mellett 5 piros golyó van. Hányféleképpen lehet úgy 5 golyót kihúzni, hogy közöttük pontosan 3 fehér legyen? Mennyi buszjegykód készíthető a kilences kódú buszjegyekből, ha legalább 2 és legfeljebb 4 lyukú jegyek lehetnek? Mennyi ember között történik 11935 kézfogás, ha mindenki mindenkivel pontosan egyszer fog kezet? Hány szelvényre van szükség az ötös lottón, hogy legalább 4 találatunk legyen? Írd fel rendezett többtagú kifejezésként ezt a hatványt!