12 hónap Zene: Republic - Igen.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ADVENT 2008
Advertisements

Szitakötő Totó.
Úton böjtben.
Szentlőrinci Kistérségi Bölcsőde és Óvoda
1848 Március 15.
A tizenkét hónap Versek szép képekkel F.Laci Automatikus dia váltás.
Köszönöm Neked Szebenyi Judit.
A HÁROM FA.
No.1 Allegro J.S. Bach: Weöres Sándor: Kakas kukorít, hajnal kivirít, a réti rigó dala röppen,
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
ADVENT.
I M Á D S Á G (SZÉP ERNŐ ).
Az én Nyugatos költőim Tóth Árpád József Attila Ady Endre Juhász Gyula
József Attila: Téli éjszaka
Szabó Lőrinc.
ADVENT ANGYALAI.
Angyal, vidd meg a hírt az égből, Mindig új élet lesz a vérből.
„Köszönöm Istenem az édesanyámat!
Regények és versek Totó.
Zsikazsu Emlékkönyve.
Karácsonyi óhaj.
VADÓCBA RÓZSÁT OLTOK, HOGY SZEBB LEGYEN A FÖLD!
Boldog Karácsonyt!.
KI AZ EMBER? Erdő Péter From Darkness, the Light Borúra derü Hungarian Academy Of Sciences Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológia Kar.
A keskeny úton vígan megyek, jöhetnek közben völgyek, hegyek,
KELL OTT FENN EGY ORSZÁG...
Áldott,Békés Ünnepeket Kívánok!
Drága Édesanyámnak, kit a világon
Az égitest, ami a szülőföldem
Napra Valentin.
A népdalok 27/B.
A három fa. Egy magas hegy tetején volt három fa. Egy szép napon beszélgetni kezdtek vágyaikról, reményeikről, álmaikról.
Szívem áldott hangján Te ismersz nagyon jól, Megérted azt, mi bennem van, ha ajkam nem is szól. Ha válaszút előtt állok, ha a léptem tétova, Hozzád futok,
A fény szebbé teszi napjaid! Készítette:driszkili.
Reményik Sándor: Akarom
Hálaadás Dsida Jenő.
Ne légy kegyetlen – Don’t Be Cruel Tudod, hogy várlak szüntelen, se éjjelem, se nappalom, de hogyha nem tudsz jönni, hát hívj fel telefonon, mondd, mi.
Jó reggelt- Isten hozott !.
Jó reggelt- Isten hozott !.
Feltámadt ! – húsvét után…
Hálát adok Neked mennyei Atyám,
Nyisd meg a szívem, ó Jézus
K Ö T É L Ez egy történet a hegymászóról, aki szeretett volna feljutni a legmagasabb hegycsúcsra. Erre a nagy útra sok évi felkészülés után indult el.
Hálaének Pecznyík Pál verse. Zengjen hálaének, e földön mindenütt,
Margotzy Hull a pelyhes….
Tüzed, uram, Jézus szítsd a szívemben, Lángja lobogjon elevenebben
ÁLMODJ Kapcsold be a hangszórót és dőlj hátra! Ne klikkelj! 
Tüzed Uram, Jézus, szítsd a szívemben, lángja lobogjon elevenebben
JÓ REGGELT !.
International Symposium on Singing in Music Education Demonstration with class of the ELTE Trefort Ágoston Secondary School and Teacher Training Institution.
K Ö T É L Ez egy történet a hegymászóról, aki szeretett volna feljutni a legmagasabb hegycsúcsra. Erre a nagy útra sok évi felkészülés után indult el.
zsu Tudom, hogy szükségem van rád! Te légy a párnám, ha fáradt vagyok !
Egyedül Isten adhatja a hitet, de a hitedről te is tanúságot tehetsz
RENDŐRVICCEK.
Szent Miklós a hulló hóban puttonyával körbejár
Tenger takarja lábnyomát, Szelek szárnyán suhan.
Szabó Lőrinc Nyitnikék Fülemüle szerenád Automatikus.
SZÓLÁSOK Minden lében kanál. fukar, szűkmarkú
Krisztus feltámadt – valóban feltámadt !
Január, Február, Március
Nőnapi versek Arany Viktortól
a hét verse Arany János: A lepke bozóki gabriella ajánlja
Advent angyalai Az első vasárnap angyala  Négy héttel karácsony előtt valami nagyon fontos dolog történik: egy angyal kék köpenybe öltözve leszáll az.
Amíg el nem indulunk, míg a láb a vízre lép, még a legkisebb út is
ADVENT.
Készítette:Bálint Rita
43.
a hét verse Babits Mihály: Mint különös hírmondó... éltető éva 
Reményik Sándor: Akarom
Előadás másolata:

12 hónap Zene: Republic - Igen

Vitó Zoltán: Téli mondóka …Most én is hó-ruhát kapok: s a szívem tán azért sajog, azért ily árva, elhagyott, mert olyan tiszta, jó vagyok, ahogyan csak a hó ragyog, de majd telnek a hónapok, s ha engednek a zord fagyok, a bánatom eloldalog, én is, én is „felolvadok”, sugárba, fénybe roskadok, s megkönnyeznek a csillagok.

Weöres Sándor: A medve töprengése Jön a tavasz, megy a tél, barna medve üldögél: Kibújás, vagy bebújás? Ez a gondom óriás! Ha kibújok, vacogok, ha bebújok, hortyogok: Ha kibújok, jót eszem, ha bebújok, éhezem. Barlangból kinézzek-e? Fák közt szétfürkésszek-e? Lesz-e málna, odu-méz? Ez a kérdés de nehéz!

Szabó Lőrinc: Tavasz Mi az? – kérdezte Vén Rigó. Tavasz! – felelt a Nap. Megjött? – kérdezte Vén Rigó. Meg ám! – felelt a Nap. Szeretsz? – kérdezte Vén Rigó. Szeretlek! – szólt a Nap. Akkor hát szép lesz a világ? Még szebb és boldogabb!

Kormos István. Kerek Esztendő … Április! Esőt érlelő Mindig felhőből bújsz elő! Te is felhő vagy, csupa víz: Ázik a rigó, fürj, fecske, csíz, A rét s réten a kiscsikó - Szeszélyedben nincs semmi jó. Fejünkre zuhogsz záporozva, Aj, Április, tavasz bolondja!... Kormos István. Kerek Esztendő

Szabó Lőrinc: A fákhoz, a költőkhöz Hosszú tél, munka, gond, betegség úgy meglopta ezt a tavaszt, hogy most elálmélkodva nézem a hirtelen megjött vigaszt: Te vagy, május? Csakugyan itt vagy? Hogy lettél kész ilyen hamar? Néhány nap alatt mennyi szépség! A vén föld milyen fiatal!... Szabó Lőrinc: A fákhoz, a költőkhöz

Simon István: Virágzó cseresznyefa …Két holdfénybe burkolt alak épp a cseresznyefa alatt Áll meg és összebújt. S a csillagos fehér szirom Ott pettyegett a vállukon, ahogy libegve hullt. … Holdfényben ballagtam tovább, s a szívemből a számon át hullt ki pár tiszta szó: Hogy szorosan így álljanak negyven év múlva is, ha majd fejükre hull a hó. Simon István: Virágzó cseresznyefa

A bábok között elaludt egy hangya. Szél, a bábokat most el ne fúdd! József Attila: Hangya A bábok között elaludt egy hangya. Szél, a bábokat most el ne fúdd! Különben jó az is. Kis, fáradt fejét csillámokra hajtja, és alszik véle csöpp árnyéka is. Egy szalmaszállal fölkelteni szépen! De jobb, ha már indulunk haza, erősen beborult. A bábok között elaludt egy hangya, és – hopp – egy csöpp már a kezemre hullt.

Tóth Árpád: Augusztusi este A rózsa lábujjhegyre áll, tárt pillákkal nézi a holdat. Alszik fészkén a jégmadár, fenyőn feketerigók szólnak, s egyenként elhallgatnak ők is, elszunnyadnak a tág mezők is, hangolnak tücskök, pengetik, felcsap a fülemüle-trilla, s egy tündér csillagkönnyeit az ég kék kötényébe sírja.

Kormos István: Vackor az első bében Haja, Haja, hé! Megnyílott az ELSŐ BÉ! Vackor hátán iskolatáska, apró lépteit szaporázza, szeme előtt nagy fehér tábla: KÖKÖRCSIN UTCA - olvassa Vackor. - Eredj, fiam, az iskolába! Megy, megy, megy az apró, megy a boglyos, lompos, loncsos és bozontos, piszén pisze kölyökmackó…

Weöres Sándor: Ballada három falevélről Lehullott három falevél észrevétlen az őszi ágról. És jött a szél, a messzi szél, egy messzi, másik, új világból. Elröpült három falevél. Az egyik magasba vágyott: talált a felhők közt új világot, emelte, emelte a szél. A másik rohanni vágyott: magasba hágott és mélybe szállott, sodorta, sodorta a szél. Harmadik szédülni vágyott: szemét lehunyta, semmit se látott, kavarta, kavarta a szél. Lobogott három falevél. tehetetlenül a világból. Ott lenn a sár, fekete mély – ki emel fel az őszi sárból, ti szegény három falevél?

Tamkó Sirató Károly: Szembeszél Hogyha fúj a szembeszél okos ember nem beszél! Lélegzik az orrán át! Nagy hidegben ősz-esőben így játssza ki a náthát!

Szabó Lőrinc: Esik a hó Szárnya van, de nem madár, repülőgép, amin jár, szél röpíti, az a gépe, Így ül a ház tetejére. Ház tetején sok a drót: megnézi a rádiót, belebúj a telefonba, lisztet rendel a malomban. Lisztjét szórja égre-földre, fehér lesz a világ tőle, lisztet prüszköl hegyre-völgyre, fehér már a város tőle: fehér már az utca, fehér már a muszka, pepita a néger, nincs Fekete Péter, sehol, de sehol nincs más fekete, csak a Bodri kutyának az orra hegye és reggel az utca, a muszka, a néger, a taxi, a Maxi, a Bodri, a Péter és ráadásul a rádió mind azt kiabálja, hogy: esik a hó!

Készítette: Jolka