Amiről szégyenlősen nem beszélünk korrupció és árverseny Korrupció, kiváltó okok, következmények és azok hatása a kereskedő és az importőr piacára. A felhozott.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A gazdaságos közlekedésért... Budapest, FORENSIS Autóklub.
Advertisements

Önköltség – térítési díj számítás
Lengyelország: Allegro Magyarország: TeszVesz és Vatera
"A legtöbb ember munkát keres, az igazán sikeres emberek hálózatokat keresnek." Robert T. Kiyosaki.
Vásárló: Ingyenes tagság Meghívhat további felhasználókat, építhet hálózatot, de jutalékra nem jogosult Általános vásárló: Saját felhasználásra.
Franchise tagok száma. Rendelések száma Körzetenkénti rendelések száma, szállítási díjak.
Fogalmak  Az elektronikus kereskedelem (e-kereskedelem) nem más, mint az árucikkek interneten való reklámozása, eladása, vásárlása, illetve cseréje.
Ön is szokott vásárolni: élelmiszert , üzemanyagot, ruházatot?
Hogyan járassuk csúcsra az üzletet az év végi hajrában? október 25. Hotel Griff Kreutz Zsolt
Teljesítménytervezés
Pénz a cipődben: Gyémánt Kard Technika
Nemzetközi befektetések
Mikrohitel  Igénybevehetik: Kezdő és már működő mikrovállalkozások, melyeknél a bejegyzés vagy a vállalkozói igazolvány kiváltása már megtörtént  Hitel.
Pénzgyárak és problémák Közgazdaságtan alapjai Bevezetés a földrajzba Márton János MFK13F – HUI3O0.
Új szolgáltatások bevezetése, térítéses szolgáltatások
Az ár Felépítése, képzése.
Fogalma, összefüggések
1. Árfeltüntetés alapvető szabályai
A használók fizetési hajlandósága – tapintatos kommunikáció a térítéses információszolgáltatás irányába Czupi Gyula, Halis István Városi Könyvtár, Nagykanizsa.
© Michel Roggo / WWF-Canon 1 Vállalati autóflották környezettudatos használata Benkő Dániel WWF Magyarország október 17. Zöld flotta program.
Kérjük halkítsák le telefonjukat!
13. Tétel Szépségszalonjában kötelező jól látható helyen elhelyezni az árjegyzéket! Foglalja össze az Ön által ismert árképzési módokat! Mutassa be egy.
1 Autocolor Kft. Gémosz Konferncia
Értékesítési csatornák
Tovább lépéshez mindig nyomjon meg egy billentyűt!
30. Feladat – 6-7-es Minden Kft. A feladatok az alábbiak: Könyvelje le a január havi gazdasági eseményeket számlasorosan költséghely- költségviselő elszámolást.
Hogyan lehet a növekedést fenntartani adózás helyett? Előadó: Gurabi Attila
Az UCP irányelv rendelkezéseinek hatása a GVH gyakorlatára (Fttv) október 21. dr. Nagy Márta.
2010 október 2651 kp. Vizsga 2. feladata
2010 október 2651 kp. Vizsga 2. feladata. Megoldás: „A” vállalat: Beszerzés : 100 millió Árrés: ( 12 %) = 100 x 0,12=12 millió Nettó eladási ár =
Hogyan lehet több millió Ft-ra szert tenni befektetés nélkül ! Figyelem ! Az egész rendszer egy vásárlói közösségre van ráépítve ! Az azonnali jövedelem.
Üzleti piacok, üzleti vásárlók (ipari marketing)
Kapun kívüli logisztika A nagy kihívást egyre inkább az jelenti, hogy: -mely csatornákon (beszállítókon) keresztül, milyen költséggel és feltételekkel.
Versenyjog és fogyasztóvédelem
© dr. Horváth Zsófia – Ujváriné dr. Antal Edit. Üzlethelyiségen kívül kötött szerződés Szabályozás 85/577/EGK tanácsi irányelv 370/2004. (XII.26.) Kormány.
Szeretettel köszöntöm az Etikus cégek üzleti fórumán megjelenteket!
Na ne …  gondolhatná de ez nem vicc ! Nézzen be hozzánk !
Segítenél nekik, ha ez neked is hasznodra válna?.
INNOCSEKK 156/2006 Hasonlóságelemzéssel támogatott értékbecslés ingatlanfejlesztők számára E-VALUATION - SUPPORTED WITH SIMILARITY ANALYSIS - FOR REAL.
Kaliforniai paprika árváltozásának okai Készítette: Dér András.
Célköltségszámítás (Target costing)
Bérváltozások 2008 május május Köllő János MTA KTI.
Kell –e érzékenyíteni a munkáltatókat? Csapó Gábor OSGOOD Szolgáltató Az OFA FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban című TÁMOP – /
Eredménykimutatás 8. feladat (479. o.)
29. Feladat 6-7-es Termelő Kft..
Bauer András - Berács József:
41. feladat Könyvviteltan szemináriumi és gyakorló feladatok Budapesti Corvinus Egyetem, Számvitel tanszék 2007/2008. tanév.
Költséghatékonyság a XXI. századi vállalatirányításban
8. Az eladásösztönzés.
A valutaárfolyam rögzítésének lehetőségei Szerencsi Péter „Vállalati finanszírozás Magyarországon” szakmai nap november.
Vásárló: Ingyenes tagság Meghívhat további felhasználókat, építhet hálózatot, de jutalékra nem jogosult Általános vásárló: Saját felhasználásra.
Nyereség, fedezetei pont fedezeti hozzájárulás
Online értékesítési modellek
ÚJ ÜZLETI LEHETŐSÉG.
A piac: A tényleges és potenciális eladók és vevők, illetve azok cserekapcsolatainak rendszere, melynek legfontosabb elemei a kereslet, a kínálat, az ár.
MEGHÍVÁS.
GO! STORE® - MAGYARORSZÁG
HELYI GAZDASÁGFEJLESZTÉS. A nyíregyházi élelmiszer piac számokban Nyíregyháza lakosainak száma: Fő​ Napi élelmiszerre költött összeg: 1000 Ft/fő​
1. 2 a gyártók & fogyasztók igényeinek összehangolása a hatékonyság növelése az elérhetőség javítása szakértői szolgáltatás biztosítása vásárlói igények.
Hogyan, és miért gondolkozzunk vállalkozóként rendszerben az üzleti tervezés során és a gyakorlatban? „Ötletből pénzt”
"A legtöbb ember munkát keres, az igazán sikeres emberek hálózatokat keresnek." Robert T. Kiyosaki.
AZ ELLÁTÁS FEJLŐDÉSE ÉS A MARKETING KIALAKULÁSA
Ránctalanitás pénzügyi módszere "Mindig minden lehetetlennek tűnik mindaddig, amíg meg nem csináltuk" Nelson Mandela.
ÜZLETI TERV Otthonából dolgozhat (telefon!) Otthonából dolgozhat (telefon!) Heti óra (esténként és hétvégeken) Heti óra (esténként és hétvégeken)
9. fejezet Megjelenés a nemzetközi piacon
SZÁMVITEL.
ECONOMSOL a Kis- és Középvállalkozások kontrolling szolgáltatója
Az árképzés pszichológiája
Hatékony kereskedés és marketing az interneten
A nem webáruház! ÁLTALÁNOS PROBLÉMA: KEVÉS A PÉNZ
Előadás másolata:

Amiről szégyenlősen nem beszélünk korrupció és árverseny Korrupció, kiváltó okok, következmények és azok hatása a kereskedő és az importőr piacára. A felhozott példák nem Magyarországról származnak, hanem albániai utazásomkor mesélték

Mi is a korrupció? A latin „corrumpo”- ( megront, elcsúfít) szóból származik. Időzített bomba

Ha venni akarunk „kedveskedünk” az eladónak Azt hisszük csak ekkor kapunk árút Tényleg csak ekkor kapunk árút Azt hisszük jobb áron kapjuk az árút Tényleg jobb áron kapjuk az árut Azt hisszük könnyebben és több bonuszhoz jutunk Tényleg több bonuszhoz jutunk Azt hisszük bennfentes információkhoz jutunk Tényleg bennfentes információk birtokába jutunk Egyéb vélt vagy valós előnyökért

Ha eladni akarunk, kedveskedünk a vevőnek. A cég beszerzője elvárja a kedvességet. Információk beszerzése nagyobb vásárlásokról Használt autó csereértékének a megállapítása Árengedményt adunk hiszen a konkurencia is ezt teszi Autót adunk próbára (természetesen térítés mentesen) Leggyakrabb ilyen eset, mikor a vevő összejátszik az értékesítővel és osztoznak a „hasznon” Flotta vásárlónak biztosítjuk az „olcsó” vételt magán célra

Következmények Állandó gyanakvás és bizalmatlanság Csökkenő db. számok Elfecsérelt energiák Súlyos kiadások, melyek rontják az üzlet – menetet Előbb utóbb látszik kívülről is, romlik a kereskedés imageja, ezzel együtt a márka megítélése

Mibe került eddig? Éves nettó árrés E Ft. (bonusszal) Ebből a szállítás meggyorsítására fordított összeg E Ft. Vásárlók kegyeinek a keresése E Ft. Az információk ára E Ft. A ránk kényszeríttet árverseny hatása E Ft. A készletfinanszírozás költségei E Ft. Így a tevékenység vesztesége E Ft

MEGFŐFÜNK A SAJÁT LEVÜNKBEN „A politikusok 90 százaléka miatt van a maradék 10 százaléknak rossz híre” Henry Kissinger

Mi lehet a megoldás? A kartell semmi esetre sem Idézet a Versenytörvényből: „Ez a tilalom vonatkozik különösen: - a vételi vagy az eladási árak, valamint az egyéb üzleti feltételek közvetlen vagy közvetett meghatározására „ Receptet adni csak „vizit díj” ellenében tudok de addig is javaslom, hogy a GÉMOSZ-ban és a szakmai kamarákban legyenek vitafórumok, hogy kialakuljon egy mindenki számára elfogadható megoldás. Ébresztő amíg nem késő

Köszönöm a figyelmet Jó hétvégét