Készítette: Nagy Krisztián és Kiss Péter

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Alap Termékek.
Advertisements

Optikai kábel.
Az év fája 2013-ban: HÁZI BERKENYE (Sorbus domesticus)
Érvek, érvelés.
A paprika és a paradicsom
Kertjeink növényei.
Mire jó a tojás? Tények a tojásról
készítette: Ruska Izabella Mercédesz Bajnóczi Krisztián Sándor
A vitaminok és ásványi sók
Készítette: Bakos Ilona, Derceni Középiskola, 2013
Az egészséges táplálkozás lehetőségeiről
A növényi sejt.
A szőlő.
A burgonya.
Magyar és magyarszármazású Nobel-díjasok
Kísérletek keményítővel. Ha megkérdezünk egy kisiskolást : Melyek az élet feltételei, akkor azt mondaná :oxigén, víz. Ha megkérdezünk egy kisiskolást.
Az érvelő szöveg II. Az érvek fajtái.
C-vitamin (Aszkorbinsav)
Mese a tejről.
Közönséges citromfű Melissa officinalis
Készítette:Szoták Norbert
Reformtáplálkozás.
Természetes Színezékek
Madarak Rigó Marcell 7.B Felkészítő tanár: Salamon Róza Dr.Török Béla Általános Iskola 1142 Budapest, Rákospatak u.101.
Szélességi bejárás A szélességi bejárással egy irányított vagy irányítás nélküli véges gráfot járhatunk be a kezdőcsúcstól való távolságuk növekvő sorrendjében.
Gyümölcsök és gyümölcskészítmények
Készítette: Rácz Imre Vince
Védett növények a Bükkben
Viasz és Gyümölcs észter
Eperfesztivál. Mint tudjuk az eper több mint 300 olyan anyagot tartalmaz,amelyek kedvezően hatnak az egészségre C- vitamin tartalma meghaladja a citromét,és.
A szilvafa.
A helyes táplálkozás.
A sárgarépa és a petrezselyem
Színes világban élünk.
Jaboticaba.
A nyílméregbéka.
C-vitamin Készítette Skrován Mónika.
C vitamin By: Aknai Ramóna.
A vitaminok és az ásványi sók (II)
Paul Simon - Under African Skies Kattints! Az afrikai füves szavannán szavannán a fatermet ű növényeket a fatermet ű növényeketfatermet űfatermet ű a.
Mirtusz.
Egészséges Táplálkozás
WELLNESS-SZELETEK WELLNESS AKADÉMIA TERMÉK MODUL
A degu Tentamen prezentáció Szentendre, november Készítette: Kovács Eszter Anna (6.a) Szentendrei Református Gimnázium.
2010. december 25.. Zsolt 72,9 Hajtsanak térdet előtte a pusztalakók, nyalják a port ellenségei! 10 Tarsísnak és a szigeteknek királyai hozzanak.
A 10 apró különbség férfi és nő között.
PAPRIKA.
Mező élővilága.
AUTOMÁTICO Fülemüle vagy csalogány dala.
Készítette: Szatmári Zsófia
Drogismereti laboratóriumi gyakorlatok – II/14. évfolyam
Rózsafélék családja – Rosaceae
„Istenek eledele” A csokoládé.
Karácsony – sok ember kedvenc ünnepe. Jobban belemélyedve ebbe a szóba melegség és szeretet tölti el az embereket. Szinte érezzük a házban szállingózó.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
Mezei varázsfüvek patikája Készítette: Galiba Nikolett Volford Anna Horváth Lukács Felkészítő tanár: Kovács Veronika Szegedi Tömörkény István Gimnázium.
Szombathely és környéke Gasztronómiai séta. Földrajzi elhelyezkedése A város az Alpokalján, a Perint és Gyöngyös patakok lapályán, a Gyöngyös- sík nyugati.
Informatika 5. osztály Cs.L. PAINT program használata 1.Milyen gyümölcsöket ismertetek meg biológia órán? 2.Az iskola portáján milyen gyümölcshöz juthatsz?
/Malamud/ Mi hisszük, hogy „egyetlen ember is jobbá teheti a világot”! 3.A Zöld osztály.
Gyümölcs Munkácsy Mihály Ált. Isk. Pápa 3. Évfolyam 61 tanuló.
Gyümölcsök Készítette: Harman Eszter. Gyümölcsfélék Almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből termelünk a legtöbbet. A párásabb, kissé hűvösebb területeken.
Készítette: Tremmel Máté. Fontos!!! Legtöbbet almafélékből és csonthéjas gyümölcsökből (barack, szilva, cseresznye, meggy) termelünk A párásabb, kissé.
Jó szórakozást kívánunk hozzá!
A káposztafélék és a burgonya
A virágok titkai Készítette: LAUKÓ EMESE 3.c..
10. rész :Táplálékunk összetevői
Kvíz Híres magyar írókról.
21. FÖLDMŰVELÉS.
Kétszikűek Fontosabb családok.
Az év növényei, állatai – 2019
Előadás másolata:

Készítette: Nagy Krisztián és Kiss Péter VITAMINOK Készítette: Nagy Krisztián és Kiss Péter

Egészség A zöldségekben és a gyümölcsökben van a legtöbb vitamin

PAPRIKA A paprikát mi, magyarok tettük híressé, bár e növény nem őshonos nálunk. A paprika elnevezés tőlünk származik, bár eredője a szerb "papar" (bors) szó. A magyar kertészek nagy szeretettel és hozzáértéssel gondozták, nemesítették kedvenc fűszernövényüket, aminek eredményeként számos változatát sikerült kitenyészteni. A Nobel-díjas Szent-Györgyi Albert pedig a paprika segítségével fedezte fel a C-vitamint.

Paprika Ebben található a legtöbb C-vitamin

Alma Nagyon egészséges gyümölcs Sok benne a c-vitamin Az alma vagy almafa (Malus) a rózsavirágúak (Rosales) rendjébe és a rózsafélék (Rosaceae) családjába tartozó nemzetség Az almafa termése gömbölyded, két végén bemélyedés található. A felső mélyedésből ered a rövid kocsány, ezzel csüng a fán. A másik mélyedés öt apró, elszáradt csészelevelet rejt. Az alma viaszos héja a jóízű gyümölcshúst veszi körül. Ezen belül öt hártyás rekeszben ülnek a magvak. Az ilyen termést nevezzük almatermésnek. Sok benne a c-vitamin

Narancs B5-vitamin van benne. A narancsbogyó külső rétegét, a jellegzetes sárga szinű héját a kereskedelemben – színe alapján – „flavedó”-nak nevezik. A külső héj (Aurantii cortex)illóolaj, keserűanyagot, karotinoidot és narancssavat tartalmaz, közkedvelt aromájú ízesítő fűszert készítenek belőle. A héj belsőbb, fehér rétege taplószerű, melyet „albedó”-nak neveznek. A bogyó belseje sárga és lédús .

Ezzel a diavetítés végére értünk Köszönjük a figyelmet! Egyél sok gyümölcsöt és zöldséget!