NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Advertisements

ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Zalai Falvakért Egyesület Zala Megyei Önkéntes Centrum.
A munkanélküliség káros hatásának csökkentése foglalkoztatási projektek generálásával egy kistérségben Zentai Gábor Szigetvári Kultúr- és Zöld Zóna Egyesület.
2005. november 18. Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület Tevékenységi Prezentáció VIDÉKFEJLESZTÉSI FÓRUM Jászfényszaru Molnár Katalin elnök.
Térségi tanoda hálózat BHIM RAO Egyesület
Az eredményeket nem látni, hanem érezni kell Az EQUAL program hatása és kihatása Május 20 VGYKE.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
A „FoglalkoztaTárs – Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt keretében megvalósuló szakmai tevékenységek TÁMOP /
Az OFA támogatási tevékenysége Programok ben.
Huszta Roland – Fejlesztési igazgató
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Látássérültek közösségi mentorainak képzése és foglalkoztatása TÁMOP /
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
Bemutatkozik a Nagykapos és Vidéke Társulás
A TISZK támogató szerepe a szakképzésben április 18. Szebenyiné Csóka Beáta szakmai vezető.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
„Kutatás az atipikus tanulási formák (távoktatás/e-learning) modelljeinek kifejlesztésére célcsoportonként, a modellek bevezetésére és alkalmazására” Megbízó:
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
VI. Országos Távmunka Konferencia december 6. Az OTP Csoport távmunka tapasztalatai Magyarországon és Romániában.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
E-learning alapú komplex képzések
TÁMOP /2/B PROJEKT Network-Együttműködés-Tudástár szakmai támogató hálózat kiépítése a Dél-Dunántúli Régióban Szénássy Gábor projektmenedzser 2010.
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
Az EQUAL közösségi kezdeményezés 2/D modul Ponácz György Márk SAKK-tréner.
A FOGLALKOZTATÁSBŐVÍTÉS ATIPIKUS FORMÁI ATYPICAL FORMS OF EMPLOYMENT EXPANSION Experience of the Visegrad Countries International Conference Pécs, March.
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
Besenyi Sándor Regionális szakmai munkatárs Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. Régiós szakmai műhely - Szeged A „FoglalkoztaTárs.
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
2008. március 27. Magyar Tartalomipari Szövetség – A/016 – EQUAL IT-mentor projekt.
2008. március 27. Magyar Tartalomipari Szövetség – A/016 – EQUAL IT mentor projekt.
A nők és férfiak közötti társadalmi egyenlőség november 11.
Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető
Legjobb_kor. Az eMunka, dMunka, sikeres alkalmazásának társadalmi és technológiai feltételei megteremtődtek. dr. Mlinarics József ügyvezető elnök Magyar.
„KIÚT” TÉRSÉGFEJLESZTÉSI EGYESÜLET 4625 ZÁHONY, ADY ENDRE ÚT 37/B. TEL: MOBIL: FAX:
2007. október 11.1 Zalai Falvakért Egyesület „ ÚTJELZŐ ” Munkahely – információ – szolgáltatás a zalai aprófalvakban című Phare CBC pályázat 2003/
Roma Központ Nagykanizsa Magyar-Horvát Szakértői Akadémia szeminárium
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Emberi erőforrások közös használata és fejlesztése Magyarország-Szlovákia határon átnyúló együttműködési program Emberi erőforrások közös használata.
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
„K+F+I befektetési portfólió kialakítása Jász-Nagykun-Szolnok megyében weboldal segítségével” című projekt bemutatása Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési.
Innováció ösztönző együttműködések kiépítése Dél-kelet-európai térség országaiban SET GIFT.
Látássérült Nők Munkaerőpiaci Reintegrációja a Fehér Bot Alapítványnál A „Sorstárssegítők a Szociális Szférában” című programról.
A Megváltozott Munkaképességűek Tematikus Innovációs Hálózatának bemutatása Equal zárókonferencia Szombathely június 5.
Esélyegyenlőség a foglalkoztatásban a TÁMOP projekt képzési tapasztalatai alapján Szabó Zsóka Nők a Holnapért Alapítvány Várpalota 2011,
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
„Kihívások és válaszok” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, október 24.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
Mátrai Balázs vidékfejlesztési szakértő Magyarországi LEADER Központ
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
A projekt neve: A Berettyó-Körös Térségi Integrált Szakképző Központ modell létrehozása TÁMOP /2-2F A projekt az Európai Unió támogatásával,
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
Foglalkoztatás-politika
A HEFOP / /4.0 „A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével” projekt keretében tervezett.
Hátrányos helyzetben lévő nők egyéni és csoportos munkaerő- piaci felkészítése Hajdúsámson és környékén.
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
Az EQUAL program és sajátosságai TE IS + ÉN IS = MI IS PÉCS 2007 május 09.
Munkaerő- piaci helyzetet gátló tényezők kezelése.
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
Munkaerő- piaci helyzetet gátló tényezők kezelése
Előadás másolata:

NŐ az ESÉLY! Esélyegyenlőségi program Zala megyében A projekt az Európai Unió és a Magyar Köztársaság támogatásával valósul meg

EQUAL Közösségi Kezdeményezés között Az EQUAL Közösségi Kezdeményezés célja olyan innovatív megközelítések és módszerek kidolgozása és elterjesztése, amelyek hozzájárulnak a munkaerőpiachoz kapcsolódó diszkrimináció és egyenlőtlenségek megszüntetéséhez. „H” téma: A nemek közötti munkaerő-piaci különbségek és a foglalkozási szegregáció csökkentése. A prioritás célja a nők és férfiak esélyegyenlőségének biztosítása a munkaerő-piacon, a nemek közötti különbségek, valamint a vertikális és horizontális szegregáció csökkentésével. NŐ az ESÉLY!

Nő az Esély! partnerség az együttműködő szervezetek számára egyedi feladatot jelent, de a megvalósítás közös célt szolgál földrajzi és szakmai szinten összekapcsolódó alprojektek partnerként önálló költségvetés NŐ az ESÉLY!

1. alprojekt: Pályaorientáció Fejlesztési partnerség vezetője: Zala Megyei Munkaügyi Központ 8900 Zalaegerszeg, Mártírok útja Telefon: +36 (92) Fax: +36 (92) NŐ az ESÉLY!

A projekt innovációs eleme: Pályaorientációs konzulens képzés pedagógusok számára két térségben. A kiképzett pályaorientációs konzulensek iskolai keretek között preventív munkát végeznek, pályaorientációs tevékenységük hatására növekedhet a sikeres pályaválasztás esélye a éves korcsoportban. NŐ az ESÉLY!

2. alprojekt: Sikeres nők – sikeres vállalkozások Fejlesztési partnerségi tag: Zala Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 8900 Zalaegerszeg, Petőfi S. u. 24. Telefon: +36 (92) Fax: +36 (92) NŐ az ESÉLY!

Szükségesség A Zala megyében működő vállalkozás 85 % - ában a vállalkozás vezetője férfi. A (sikeres) vállalkozást vezető férfiak között 50%-ban mutatható ki társ jelenléte, aki többnyire a feleség. A vállalkozás eredményességét növeli, ha a „háttér” szereplőt, a nőt is orientáljuk a siker felé. NŐ az ESÉLY!

3. alprojekt: Újra munkában! Fejlesztési partnerségi tag: Zalai Falvakért Egyesület 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi út 10. Telefon: +36 (92) Fax: +36 (92) NŐ az ESÉLY!

A projekt fő tevékenységei I. Esélymenedzser kerestetett Sikeres toborzás Kiválasztás – 60 jelentkezőből 16 hallgatóval elindulnak a képzések NŐ az ESÉLY!

A projekt fő tevékenységei II. Képzés Alapképzés 100 órában (motiváció+informatika). Speciális képzés 200 óra keretében: pályázatkészítés, civil ismeretek, vidékfejlesztés, esélyegyenlőség. NŐ az ESÉLY!

A projekt fő tevékenységei III. Segítőszolgálat Egyénre szabott segítségnyújtás: az elhelyezkedéssel kapcsolatos egyéni problémák megoldásában, kapcsolatépítésben, ügyintézésben. Szakmai segítségnyújtás a projekt keretében munkát vállalók részére. NŐ az ESÉLY!

A projekt fő tevékenységei IV. Foglalkoztatás 8 fő esélymenedzser foglalkoztatása között. Az esélymenedzserek feladata a kistérségben induló és megvalósuló fejlesztési programokban az esélyegyenlőség szempontjainak érvényesítése, a foglalkoztató szervezetekkel szorosan együttműködve. NŐ az ESÉLY!

Itt tartunk: Esélymenedzserek a kistérségi társulások munkaszervezeteinél, civil szervezeteknél dolgoznak. A speciális képzés jelenleg is tart (16 fővel!). A foglalkoztatásba be nem került hallgatók mentori támogatása sikeres (3 hallgató visszakerült a munkaerő-piacra). NŐ az ESÉLY!

Nő az Esély! - külföldön is Nemzetközi partnerség: IDeA – H Chance for gender Nemzetközi találkozók Tanulmányutak NŐ az ESÉLY!

Várható eredmények Javul a projektben résztvevők mentális állapota, a foglalkoztatottak egzisztenciális helyzete. A térségi programokban megjelenik a nemek egyenlőségének érvényesítése, erősödik a civil összefogás. A program modellként szolgál a régió más megyéiben is. NŐ az ESÉLY!

Köszönöm a figyelmüket! Zalai Falvakért Egyesület 8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10. (92) NŐ az ESÉLY!