TSZVSZ konferencia 2013-11-21 Vecsés 1 Minősített kivitelezők az építéstechnikai tűzvédelem területén Előadó: Dr. Bánky Tamás.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Szerencsére nem vagyunk egyedül
Advertisements

Laboratóriumi munka szerepe a minőségbiztosításban
Az építési termékekre vonatkozó európai szabályozás és az új építési termék rendelet CPD CPR Az építésügyi szabályozás változása a CPR tükrében Soltész.
A TSZVSZ javaslata a tűzvédelmi szakvizsga módosítására
Duális felsőfokú képzés a PMMIK-n
Út a Minősített Tűzvédelmi Vállalkozás cím eléréséig. Országos Tűzvédelmi Konferencia Vecsés.
Szervezetfejlesztési Program
Lakásépítések és felújítások minőségi kérdései Új utak a lakáspiacon Budapest, szeptember 23. Vida Attila vezérigazgató.
Építészek felelőssége az építmények tűzvédelmében
Csongrád Megyei Mérnöki Kamara Hírközlési és Informatikai Szakcsoport Távközlési Világnap május 18. AGORA Előadó: Engedi Antal Magyar Mérnöki Kamara.
I. AZ EMBERI ERŐFORRÁS MENEDZSMENT SZEREPE A SZERVEZETEKBEN
A MIBÉTS szerinti értékelőlaborok
ENERGIAIRÁNYÍTÁSI SZABVÁNYOK
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
Munkavállalás OKJ szakképesítéssel? Előadó: Eperjesi Zsuzsanna képzési igazgató Változások a szakképzésben konferencia PBKIK november 29.
Tóth Balázs csoportvezető NYIRI Szabolcs Szakértői iroda vezető
A TANÁCSADÓ SZEREPE az EU műszaki jogi szabályozásának vállalati alkalmazásában CE jelölés és társai – a.
Az ÉRÁK legfontosabb céljai A képzés és a munkaerő-piaci szolgáltatások egységes normák szerinti működtetése. A munkanélküliek folyamatos képzésbe kerülésének.
Minőségbiztosítás és megfelelőség az ingatlanfejlesztésben
A hazai építési termék szabályozás tartalma és összefüggései
TŰZÁLLÓ KÁBELRENDSZEREK TANÚSÍTÁSA
A kutatás-fejlesztési tevékenység minősítése az SZTNH-ban
A sikeres tréning jellemzői A képzés szükségessége  gazdasági igények  piaci viszonyok  a munkakör is más lesz  vezetői, munkatársi elvárások.
Előadó: Dr. Bánky Tamás PTE Pécs, május 20. Az építési termékek megfelelőség-igazolása, a CE-jelölés alkalmazásának szabályai.
Előadó: Kopacz Tamás, ügyvezető helyettes - Mapei Kft.
PEDAGÓGUSKÉPZÉS TÁMOGATÁSA
A jogszerű megfelelőség- igazolás dokumentumai
Átalakítások körében mértékében – Vonatkozó tűzvédelmi jogszabályok előadó: Csuba Bendegúz tű. ezredes II. Rockwool Építészeti Tűzvédelmi Konferencia 2011.
Profesní Komora Požární Ochrany / František Kregl, Vladimír Raušer.
GTE-TSZVSZ Országos Tűzvédelmi Konferencia
2009. december 3. Siófok Dr. Bánky Tamás tudományos igazgató
tűzvédelmi tapasztalatai
A tűzálló kábelrendszerek beépítésének feltételei Horváth Lajos tű. alezredes OKF Tűzvédelmi és Polgári Védelmi Hatósági, Piacfelügyeleti Főosztály.
SOMATI KFT CSEH KÖZTÁRSASÁG MINŐSÍTÉS. A SOMATI KFT termékek minősítési ellenőrzését végzi európai uniós szabványok alapján, miáltal a minősített termékeket.
Dr. Góra Zoltán tű. dandártábornok főigazgató-helyettes
A tűzmegelőzési tevékenységek végzésének egységes szabályairól
Új fejlesztési irányok a nyílásos homlokzatok tűzterjedési jellemzőinek vizsgálati meghatározásában Nemzetközi Tűzvédelmi Konferencia Visegrád, május.
TSZVSZ nemzetközi tűzvédelmi konferencia Hajdúszoboszló május 27. A homlokzati tűzterjedés szabványos minősítő vizsgálata és fejlesztésének irányai.
Az EEM helye a menedzsmentben
NAK, Szakképzési Igazgatóság
Vállalkozások a minőségszabályozás útján – az önkéntes minőségtanúsítás hazai és nemzetközi versenyelőnyei TÜV Rheinland - nemzetközi tanúsítás.
Elemezze cége innovációs potenciálját! ‘800 európai vállalkozás mint összehasonlítási alap’
„Innovációs folyamatok és lehetőségek a Közép-dunántúli régióban” Pannon Egyetem Innovációs Konferencia Veszprém október 2. Előadói napon elhangzott.
A MAGYAR ÜVEGIPARI SZÖVETSÉG PROGRAMTERVE 2008/2009 Magyar Üvegipari Szövetség Közgyűlés 2008.Május 13. Holiday-Inn Budaőrs Hotel.
Tervezői felelősség és az új OTSZ
MKIK MKIK mellett független szervezetként működő Teljesítésigazolási Szakértői Szerv (TSZSZ) október 9.
Budapest, május 3. Dr. Hornok Antal.  A RENDSZER LÉTREHOZÁSÁNAK IGÉNYE  A RENDSZER KIDOLGOZÁSÁNAK ALAPELVEI  A MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS PIACI ELŐNYE.
KOVÁCS JÁNOS ELNÖK VIMFÓ
Belső ellenőrzés az önkormányzatoknál
Energetikai korszerűsítés a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolában és a Szathmáry Kollégiumban KEOP /E/ Nyitórendezvény.
Szemléletváltás a tűzvédelmi műszaki életben
Emberi Erőforrás Menedzsment Bevezetés
A tűz-, a polgári- és a katasztrófavédelem kérdései Hoffmann Imre tű. ddtbk. Hatósági Főigazgató-helyettes.
A Paksi Atomerőmű üzemidő hosszabbítása Lenkei István Műszaki főszakértő A műszaki-vezérigazgató helyettes tanácsadója Energiapolitika 2000 Társulat Energiapolitikai.
Kulcs a sikeres kivitelezéshez Előadó: Rontó Géza, Védő és dekorációs bevonatok termékfelelős, Mapei Kft.
Frisomat tervezői támogatás Böőr László értékesítési vezető.
A Nemzeti Statisztika Gyakorlati Kódexe
ÉMI MINŐSÍTETT VÁLLALKOZÁS
Terjék Anita ÉMI Kht. Mechanikai Tudományos Osztály Sólyomi Péter
Tananyag fóliák Építési célú anyagok megfelelőség igazolása és a termékek minőségi átvétele Előadó : Papp Imre okl. faipari mérnök Építésügyi Minőségellenőrző.
ÉPÍTÉSI TŰZVÉDELEM Az új Országos Tűzvédelmi Szabályzat
Horváth Sándor Építésfelügyeleti szakmai nap július 5.
Az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Kht.
ÉMI Kht. Mechanikai Tudományos Osztály
Červinka - P6Če tűzoltó készülék – visszahívási eljárás
Az ablakok és ajtók megfelelőség igazolása
A termékek megfelelőség-igazolása, CE-jelölése, forgalmazása
Építészek felelőssége az építmények tűzvédelmében
Szakmai Nap június 13..
TŰZÁLLÓ KÁBELRENDSZEREK TANÚSÍTÁSA
Előadás másolata:

TSZVSZ konferencia Vecsés 1 Minősített kivitelezők az építéstechnikai tűzvédelem területén Előadó: Dr. Bánky Tamás

TSZVSZ konferencia Vecsés 2 Általános probléma-felvetés A versenyképesség alapvető komponensei a következők: - a műszaki szellemi tudás; - az innovációs képesség; - a gazdasági háttér (tőkeerő); - a mennyiségi termelési kapacitás; - a marketing; - a technikai felkészültség; - a korszerű flexibilis jogszabályi környezet és a minőség - a minőség

TSZVSZ konferencia Vecsés 3 Vezérelv (posztulátum) a kivitelezési minőség három komponens szimbiózisából épül fel: a szakszerűség, a gazdaságosság és a hatékonyság. az építéstechnikai tűzvédelemben a kivitelezési minőség összetevői: a szakszerűség, a gazdaságosság, a hatékonyság és a biztonság

TSZVSZ konferencia Vecsés 4 A „minősített kivitelező” minősítési rendszer „ JÓT - JÓL” Minősített kivitelező: az a vállalkozás, amely egy termék gyártójának eredményes elméleti és gyakorlati felkészítését követően tanúsítványt kap egy független (kijelölt) minősítő szervezettől, mely dokumentum igazolja, hogy az adott tűzvédelmi célú terméket „minősítetten” magas színvonalon képes kivitelezni, s e tevékenységét a minősítő szervezet folyamatos szakmai kontrollja kíséri.

TSZVSZ konferencia Vecsés 5 GYÁRTÓ*/** *a CPD hatálya idején: harmonizált szabvány hEN szerint gyárt vagy rendelkezik ETA-val vagy ÉME-vel vagy ATB-vel Jóváhagyó szervezet (Approval Body) **a CPR hatályba lépésével hEN szerint gyárt vagy rendelkezik ETA-val vagy NMÉ-vel TAB (Technical Assessment Body) JÓVÁHAGYÓ SZERVEZET * TAB ** alkalmassági eljárás iránti* kérelem műszaki értékeléshez** ÉME* ETA* ATB* ETA** NMÉ** KIVITELEZŐ kérelem MINŐSÍTŐ SZERVEZET közzététel információ- átvétel elméleti oktatás és gyakorlati tréning önkéntes kérelem minősítésre, eredményes vizsgák, gyártói egyetértő nyilatkozat, referenciák MINŐSÍTETT KIVITELEZŐ tanúsítvány

TSZVSZ konferencia Vecsés 6 Gyakorlati példák: - tűzgátló ajtók és egyéb nyílászárók beépítése; - tartószerkezetek tűzállósági teljesítményét növelő reaktív bevonati rendszerekkel való hatékony és szakszerű ellátása; - külső homlokzati hőszigetelő rendszerek (ETICS-ek) kivitelezése

TSZVSZ konferencia Vecsés 7 Interaktív kérdések: - mi legyen a titulus: „minősített kivitelező” vagy „minősített tűzvédelmi kivitelező”? - időszerű-e, aktuális-e a minősített kivitelező intézményének bevezetése az építéstechnikai tűzvédelmi szakterületen? - célszerűen ezt a rendszert az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a Magyar Mérnöki Kamara, az Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs N-p. Kft. vagy egy az OKF által kijelölt – szakmailag felkészült és független szakértői vállalkozás működtetné? - a tréninget a gyártó finanszírozza vagy a kivitelező cég legyen a költségviselője a képzésnek? - a tanúsítvány tulajdonosa a kivitelező cég kiképzett munkatársa(i) vagy a cég legyen? - elegendő-e, ha a minősített kivitelező vállalkozás a vizsgázott munkavállalóival – tanulmányi szerződések mintájára - szerződésben állapodik meg a minősített felkészültség állapotának fenntartás érdekében?

TSZVSZ konferencia Vecsés 8 Köszönöm a megtisztelő figyelmet !