Managerek éjszakája.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A tanulást és a megértést segítő módszerek alkalmazása
Advertisements

Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány LIFE –ontological- COACH KÉPZÉS Kulcsszavak: coach, coahing, coachee, coach képzés, life coaching,
KONKRÉT FELADAT- EZER ALTERNATÍVA- KONKRÉT MEGOLDÁS Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány Sajátélményű coaching és mentoring Gyakorlat Kulcsszavak:
Horizontális tanulás intézményi hálózati együttműködés
Kognitív nyelvészet Készítette: Molnár Dániel és Herczeg Renáta.
Moduláris rendszerű vezetőképzés profiknak
Játéktár-tréning A kreatív gyakorlatok, szituációs játékok tréningje vezetők, trénertársak, moderátorok, animátorok, belső oktatók, pedagógusok részére.
A közigazgatás vezetőinek képzése, értékelése és motiválása „Félidő 2010 – Az EKOP és az ÁROP eredményei” című nemzetközi konferencia Budapest,
Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány LIFE –ontological- COACH képzés Jövőképek, szcenáriók készítése közös gyakorlat Kulcsszavak: coach, coachee,
A menedzsment tanácsadás egy tapasztalt ügyfél szemével November 17. Kapus István Senior Tanácsadó– Nestlé Hungária Kft. Üdvözöljük a világában!
A szimbolizmus 29/C.
Miért? Minden ember más, egyedi és megismételhetetlen.
Managerek éjszakája Velence, SZÉP MÚLT VÁR RÁNK? Szűcs Anita Akkreditált, kiemelt fokozatú Life és business coach Magyar Coachszövetség Közhasznú.
A tér képi megjelenítése 1. rész Geometriai alapok
1 A „B oldalon” is vannak jó számok, avagy kivezetés a munka világából coaching segítségével Életutak – generációk – ünnepek Szakmai konferencia ISBN:
Szemiot i ka.
A szűk keresztmetszetet okozó termelési tényező
Fontosabb fogalmak Képesség :
Nem számít!. Nem számít! A jó sorrend a konzultációkhoz: 1. Vágyak. 2. Problémák. 3. A félelmek eltávolítása átbeszéléssel! 4. Következő havi terv.
A munka világával kapcsolatos tudás
Mi a COACHING? A COACHING angol eredetű szó, amely edzést jelent. Az üzleti életbe kb. 20 évvel ezelőtt került be, gyökerei a sport pszichológiából eredeztethetők.
TUDÁS és TANULÁS a szervezetben
A sikeres tréning jellemzői A képzés szükségessége  gazdasági igények  piaci viszonyok  a munkakör is más lesz  vezetői, munkatársi elvárások.
Könyvtárvezetési stratégiák, vezetési típusok
A MŰVÉSZET: „A SZEMÉLYISÉG KÉPE” Dr.Pető Zoltán, Szeged
A TUDÁS TÁRSADALMA A TUDÁSTŐKE TÉRNYERÉSE PARADIGMAVÁLTÁS: –A nemzetgazdaságok szerkezeti átalakulása: az ipar és a mezőgazdaság részarányának csökkenése,
Óvodai tanterv a 3 és 7 évesek számára
Fejlesztési, stratégiai útmutató
A tanítás és tanulás konstruktivista felfogásáról
Képesítési Keretrendszerek Európában
TÁMOP / „Átfogó minőségfejlesztés a közoktatásban ” A Magyar Képesítési Keretrendszer fejlesztése 5. pillér – MKKR és a közoktatás.
A képszerűség szerepe a retorikában
professional coach, motivációs előadó
Szakértők és rendszerek
Magyar Coachövetség Közhasznú Alapítvány szakmai irányításával ontological LIFE COACH képzés Képzés:
Scenáriók készítése Dr. Kollár József Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány.
Mentalizáció Kreitz Viola Life –Ontological- Coach képzés I. félév záródolgozata.
Vezetői módszereink azonosítása a tanult modellek alapján Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány
Mit jelentenek számomra a Jövőképek scenariók c. tantárgy keretében elhangzottak az ontológiai coaching vonatkozásában Berta Anikó február 7. Life.
Velence, Managerek éjszakája Keressük a válságot!
Saját coaching: megtervezem a coachingomat veled
Emberi Erőforrás Menedzsment Stratégia, politika, tervezés az emberi erőforrások menedzsmentjében EEM. 02.
KOMMUNIKÁCIÓ Gyula,
Hogyan használd a PTC oldalakat? Alapvető fogalmak, és leggyakrabban előforduló kifejezések.
Alapvető fogalmak, és leggyakrabban előforduló kifejezések HOGYAN HASZNÁLD A PTC OLDALAKAT?
Metafora - metonímia A filmben?. Roman Jakobson Rámutat, hogy a metafora-metonímia bipolaritás megfeleltethető a nyelvi működés alapmodelljének, a paradigmatikus-szintagmatikus.
4 Négyzet probléma Készen vagy? B A
HOZOTT ANYAGBÓL DOLGOZUNK STYLIST -saját érdeklődés -modell -szemügyrevétel > ajánlás -elégedettség.
Válság és megújulás? Lehetőség vagy krízis?
2010. november 19. Ráczné Németh Teodóra: Egészséges életmód szociális dimenziói.
INTELLIGENCIA, KREATIVITÁS
ŐSZ ŐSZ.
Az út………….. Gondolatok az executive coach képzés módszertana mentén
Attitűd, autonómia és felelősségvállalás az OKKR-ben
VáltozatokVáltozatok. A Tudós, Művész, Orvos, Tanító, Ezermester, Edző, Építész vezeti a manók városának építési munkáit.
Kognitív fejlődés 2. Piaget 1.
NPK Szaktanácsadói tagozatának alakuló napja május 27. NPK Szaktanácsadói tagozatának alakuló napja május 27. Az ember szava nem szél, ami.
Let’s coach it!
Menedzserek Éjszakája Velence, MAGYAR COACHSZÖVETSÉG KÖZHASZNÚ ALAPÍTVÁNY.
Orvosi kifejezések a köznyelvben Izsó Szilvia FOK III/
Információelmélet 8. 1 Eszterházy Károly Főiskola, Eger Médiainformatika intézet Információs Társadalom Oktató-
BKIK – VI. Országos Tanácsadói Konferencia LEAN COACHING Bárány Péter, CMC üzletág-vezető Projektverzum Kft Budapest, március 21.
Kamarai HR Konferencia GYMSKIK 2012.április 19..
Spinóza ( ) Descartes-nál megoldatlan kérdés: Hogyan lehet hatással egymásra a test és a lélek (nála ugyanis ez két különböző szubsztancia). Spinóza.
Módszertani alapismeretek
Önkormányzati tisztségviselők és képviselők képzésének új lehetőségei
Spinóza ( ) Descartes-nál megoldatlan kérdés: Hogyan lehet hatással egymásra a test és a lélek (nála ugyanis ez két különböző szubsztancia). Spinóza.
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Hegel ( ) rendszerfilozófiája
Stratégiai emberierőforrás-fejlesztés
Előadás másolata:

Managerek éjszakája

Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány JÉGTÖRÉS METAFORÁVAL Dr. Breznay Ferenc Magyar Coachszövetség Közhasznú Alapítvány Velence, 2010. október 15.

A képzés, tréning, konzultáció általános iránya... A kompetenciánkat, erőforrásainkat maximálisan használjuk fel Szerezzük meg a további sikerekhez szükséges tudást és eszközöket

A képzés, tréning, konzultáció általános iránya... A kompetenciánkat, erőforrásainkat maximálisan használjuk fel Szerezzük meg a további sikerekhez szükséges tudást és eszközöket Amikor mindez megvan, mégis kifoghat rajtunk valami?

A probléma: A megnyilvánulások mögött mélyen beágyazott téves meggyőződések, gondolati/cselekvési algoritmusok vannak, és hibásan programozzák gondolkodásunkat (pl. pc vírusok) Észrevétlenül uralják gondolkodásunkat, vezetik reakcióinkat Torzított értékeléshez vezetnek, és/vagy megtorpedózzák az áhított eredményt

METAFORA

Hagyományos metafora-felfogás: Nyelvi kép, mikor egy dolgot úgy hasonlítunk a másikhoz, hogy a kettőt azonosítjuk egymással

Hagyományos metafora-felfogás: Kizárólag nyelvi jelenség Esztétikai, művészi vagy retorikai okból alkalmazzuk A két dolog közötti hasonlóságon alapszik Külön tehetség kell hozzá Irodalmi díszítésen kívül felesleges

Kognitív metafora-felfogás: Fogalmak közötti viszony, amelyben egyik fogalom segítségével érthetővé tesszük a másikat (Lakoff, Johnson, Kövecses Z)

Kognitív metafora-felfogás: A metafora nem nyelvi (szavak), hanem a fogalmi jelenség Feladata, hogy segítse bizonyos fogalmak megértését A köznapi ember is használja A megértés, gondolkodás elengedhetetlen kelléke Alapja az emberi tapasztalat

Kognitív metafora 2 tartománya Céltartomány: az elvont(abb) fogalomkör Forrástartomány: ennek segítségével értjük meg és fogjuk fel a céltartományt Az absztrakt fogalomkört a másik, konkrétabb fogalomkör segítségével érzékeltetjük

Használt fogalmak A két fogalmi tartomány egymással azonosítása a fogalmi metafora A két fogalomtartomány között a megfeleléseknek szisztematikus rendszere alakul ki, ezek a leképezések A leképezéssel alkotott szókapcsolatok a metaforikus nyelvi kifejezések

Elérendő feladat: láthatóvá váljék az absztrakt fogalmakat struktúráló rejtett fogalmi metaforák szerkezete A coaching során A cselekedetek mögött rejtőző fogalmi metaforákat tesszük láthatóvá ügyfeleink számára Leromboljuk az elavult, válsághoz vezető beidegződéseket Új, központi metaforát keresünk, mely segít az elérni kívánt szemlélet létrehozásában

Zárszó

Zárszó HA akkor lett volna a közelemben egy intellektuális kommandós egy metafora-zsonglőr egy mentális vírusirtó

Zárszó Hány stresszes évet tudtam volna megspórolni!

Utószó helyett játék  Metafora: Coach = intellektuális kommandós Bontsuk ki! Milyen egy kommandós?

Megfeleltetés (leképezések) Kommandós = Coach

KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!