Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Ifi István ügyosztályvezető november 2 4. Esélyegyenlőség a fővárosi TISZK-ekben.
Advertisements

Fancsalszki Éva projektmenedzser TÁMOP-2.4.3/A-09/ Június 07.
Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Szolgáltató Nonprofit Kft.
Új Magyarország Fejlesztési Terv „Foglalkoztatás és növekedés” Cél: Felzárkózni a fejlett országokhoz a foglalkoztatás növelésével és a gazdasági.
1 Idősebb munkavállalók a magyar munkaerőpiacon Dr. Székely Judit november 28. BUDAPEST.
A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív Program 1.1 intézkedésének támogatásával A romák részvétele a munkaerő-piaci programokban Sasvári Gábor „2007 – Egyenlő.
A hátrányos helyzet kezelésének középiskolai modellkísérletei Vályi Péter Szakképző Iskola és Kollégium Tamási június 4.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
Térségi tanoda hálózat BHIM RAO Egyesület
Az eredményeket nem látni, hanem érezni kell Az EQUAL program hatása és kihatása Május 20 VGYKE.
Az OFA támogatási tevékenysége Programok ben.
Kovács István Vilmos Fejlesztéspolitikáért felelős elnökhelyettes
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
általános főig. helyettes
Dél-dunántúli régió Szakképzési Konferencia Pécs, június 26. A régió munkaerő-piaci helyzete és kapcsolata a szakképzéssel.
Látássérültek közösségi mentorainak képzése és foglalkoztatása TÁMOP /
Mobil: (30) Cím: 4100 Berettyóújfalu, Széchenyi u. 13.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
A TÁMOP civileket érintő területei. A TÁMOP specifikus céljai 1.A munkaerő-piaci kereslet és kínálat összhangjának javítása 2.Az aktivitás területi különbségeinek.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
TÁJÉKOZTATÓ a Nemzeti Felnőttképzési Intézet tevékenységéről.
E-learning alapú komplex képzések
Tájékoztató az aktuális foglalkoztatási és képzési programokról.
MUNKÁLTATÓI FÓRUM Ösvény Esélynövelő Alapítvány /Füzesgyarmat/ Békéscsaba, június 06.
„Út a munkához „ program Simon Gábor államtitkár.
PÁLYÁZATI LEHETŐSÉGEK A HUMÁNERŐFORRÁS OPERATÍV PROGRAMOKBAN
MENTORI MEGSEGÍTÉS A GÖLLESZ VIKTOR SPECIÁLIS SZAKISKOLÁBAN.
2008. március 27. Magyar Tartalomipari Szövetség – A/016 – EQUAL IT-mentor projekt.
Dr. Brebán Valéria főigazgató Dombóvár - Roma Fórum.
OFA Hálózat évi tevékenységei
Patrónus program és ezzel együtt az IPR bevezetése 2007/ 2008-as tanévtől a halmozottan hátrányos helyzetű tanulók esélyenlőségének biztosítása céljából.
Az Esélyegyenlőség és az ESZA alapelveinek érvényesítése Európai Unió Magyarország -Budapest Európai jogfejlődés Luxemburgi és Lisszaboni folyamat.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) NCA-ÖNSZ-08-C-0070 A Társadalmi Megújulás Operatív Programról: a HEFOP.
Az Európai Foglalkoztatási Stratégia Készítette: Balogh Judit Nemzetközi Tan. III. évf
Látássérült Nők Munkaerőpiaci Reintegrációja a Fehér Bot Alapítványnál A „Sorstárssegítők a Szociális Szférában” című programról.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Munkaintegráció útjai Zalában, a második esély iskolák szerepe.
Új utak az elsődleges munkaerőpiacra Zalai alternatív munkaerő-piaci szolgáltatások bemutatása.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat
INTEGRÁCIÓ A SZAKKÉPZÉSBEN (avagy TISZK?)
HEFOP/2004/1.3.1 A HEFOP – „Második Esély” – Roma nők munkaerő-piaci (re)integrációjának elősegítése – projekt bemutatásán keresztül a roma nők esélyegyenlőségének.
A Baranya Paktum Fórum Előadó: Dr. Tótsimon Péter november 3.
A lisszaboni stratégia és a magyar foglalkoztatáspolitika Kordás László április 29. Balatongyörök.
Pedagógusképzést segítő hálózatok fejlesztése a Dél-Dunántúlon Pécsi Tudományegyetem TAMOP 4.1.2B.2-13/ projektje Pécs, november 25. Janovics.
A szakképzés és felnőttképzés struktúrájának átalakítása a TÁMOP /2-2F projekt Az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Fejlesztési.
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
AZ IFJÚSÁGI GARANCIA RENDSZER ÉS A GINOP 5. 2
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
A közoktatás fejlesztési irányai és a társadalmi felzárkóztatás kapcsolata.
Digitális kompetencia fejlesztés Digitális írástudással a munkaerő- piaci aktivitás elősegítéséért.
„Gondoljunk a jövőre” Szakmai nap előadó: Magyar Mariann projektmenedzser Regionális Szociális Forrásközpont Kht. Szombathely június 22.
Nemzeti Foglalkoztatási Akcióterv (2004) Magyarország 2006.június
Foglalkoztatási Paktum Magyarországon Gere János.
Az EQUAL program és sajátosságai TE IS + ÉN IS = MI IS PÉCS 2007 május 09.
Szemléletváltás a foglalkoztatáspolitika eszköztárában Előadó: Szabó József főigazgató Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ.
Civil Partnerség V. Regionális Konferencia Felnőttképzés és esélyegyenlőség – civil lehetőségek Aranyi Magdolna „Lépj egyet előre!” projektmenedzser 2007.
Tájékoztató a HEFOP 1.1 „A munkanélküliség megelőzése és kezelése” című intézkedés eredményeiről Rózsa Zoltán ESZA Kht. programvezető november 29.
ZALAI INNOVATÍV FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MEGVALÓSÍTÁSA TOP-5.1.1
Megyei szintű foglalkoztatási megállapodások, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködések SIPOS-KOVÁCS MÓNIKA PROJKETMENEDZSER.
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
Pályaválasztást segítő mentortanár és közösségfejlesztő program
Együtt a változásokért
„Út a munkához”program
DÉL-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS PAKTUM KONFERENCIA
Helyi Foglalkoztatási Együttműködések az Edelényi kistérségben
Előadás másolata:

Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető Dombóvár - Roma Fórum Sasvári Gábor Foglalkoztatási Programok Osztálya – osztályvezető

A romák munkaerő-piaci reintegrációjához kapcsolódó programok a Dél-Dunántúlon 2007-ben „Telepek, telepszerű lakókörnyezetek rehabilitációja, élhetőbbé tétele” közhasznú foglalkoztatási program „TE IS” (Tolerancia Erősítő Innovatív Szövetség) program Humánerőforrás-fejlesztési Operatív program 1.1 intézkedése „Patrónus” program (Pályaválasztást segítő és mentor-tanárok) Foglalkoztatás-szervező menedzserek

„Telepek, telepszerű lakókörnyezetek rehabilitációja, élhetőbbé tétele” közhasznú foglalkoztatási program A regionális közhasznú foglalkoztatási program célja: a Dél-dunántúli régióban a telep- és telepszerű lakókörnyezetben, valamint a városi kolóniákban élők életminőségének javítása, 190 fő foglalkoztatásának átmeneti elősegítésével, a lakókörnyezeti és település rehabilitációs intézkedések megvalósítása érdekében. (út- és járdaépítés, vagy karbantartás, felújítás, csapadékvíz elvezetés, hulladékszállítás megoldása, illegális hulladéklerakók felszámolása, közterület rendezés, az egészséget veszélyeztető tényezők visszaszorítása, parlagfű mentesítés, stb.)

„TE IS” (Tolerancia Erősítő Innovatív Szövetség) program Az EQUAL által támogatott program célja, hogy elősegítse a hátrányos helyzetű munkanélküli célcsoportok (a megváltozott munkaképességűek, fogyatékkal élők, a munkaerő-piacra visszatérni szándékozó nők, valamint a romák) munkaerő-piaci integrációját. A projekt célkitűzései: A hátrányos helyzetű munkavállalók nyílt munkaerő-piaci integrációjának elősegítése az esélyegyen-lőséget szolgáló és a diszkrimináció mentességet biztosító szolgáltatási rendszer megvalósítása, és a foglalkoztathatóság növelése.

A Humánerőforrás-fejlesztési Operatív program 1.1 intézkedése „A munkanélküliség megelőzése és kezelése” elnevezésű projektbe a Dél-dunántúli régióban 563 roma álláskereső került bevonásra. A roma résztvevők integráltan vettek részt a programban. A program elemei: Tanácsadás Képzés Támogatott foglalkoztatás Folyamatos mentori szolgáltatás

A romák aránya a bevont résztvevők között Dél-Dunántúl (HEFOP 1.1)

A romák aránya a bevont résztvevők között megyei bontásban (HEFOP 1.1) Baranya Somogy Tolna

A romák aránya célcsoportok szerint Dél-Dunántúl (HEFOP 1.1)

A terv / tény adatok a bevont roma célcsoportra vetítve (HEFOP 1 A terv / tény adatok a bevont roma célcsoportra vetítve (HEFOP 1.1) Dél-Dunántúl, 2007. december

„Patrónus” program (Pályaválasztást segítő és mentor-tanárok) Álláskereső pedagógusok (elsősorban tanár vagy középiskolai tanár, illetve szociálpedagógus végzettséggel rendelkező regisztrált álláskeresők) elhelyezkedésének elősegítése az óratervi órán kívüli, az iskola által felvállalt, alább ismertetendő feladat ellátása érdekében. A hátrányos helyzetű, lemorzsolódással veszélyeztetett, tanulási nehézségekkel küzdő, 7-8. osztályos, illetve 9-10. osztályos tanulók esélyegyenlőségének növelése, felzárkóztatásuk elősegítése, és az iskolából való lemorzsolódásuk arányának csökkentése, pályaorientációjuk, pályaválasztásuk elősegítése. Az oktatás/szakképzés és a munka világa közötti kapcsolatok erősítése, elősegítve ezáltal az iskolarendszer és a szakképzés különböző szintjeiről kilépő fiatalok számára a munkaerőpiacra való belépést és a változó munkaerő-piaci igényekhez történő alkalmazkodást.

Foglalkoztatás-szervező menedzserek A munkaügyi szervezetben 3 fő roma foglalkoztatásszervező menedzser dolgozik, határozatlan idejű köztisztviselőként. Főbb feladataik: a kistérségekben folyó, a cigányságot érintő, a foglalkoztatásukat, munkaerő-piaci integrációjukat segítő programok figyelemmel kísérése, a programokban való aktív közreműködés, a foglalkoztatást elősegítő intézményrendszer és a civil szervezetek együttműködésének segítése, helyi partnerség kialakítása, a célcsoport igényeinek feltárására irányuló szükségletfelméré-sekben való közreműködés