Fűtés.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Hengerelt Vas Gerendák
Advertisements

Széchényi Ferenc Gimnázium
Alberobello kisváros Olaszország Puglia tartományának Bari megyéjében. Jellegzetes építményei a trullók, melyek különleges, habarcs nélkül, csupán a.
Római építészet Augustus korában
SIÓAGÁRDI TÁJHÁZ.
5. témakör Hőtermelés és hűtés.
ROBUR Gázbázisú abszorpciós Hőszivattyúk
Kazán rekonstrukció
SZONEK BÜKKÖSDI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ÓVODA TAGINTÉZMÉNYE
Borostyán Természetvédő Óvoda bővítés, felújítás Ideiglenes helyszín biztosításának lehetőségei a munkálatok ideje alatt.
Manhattan a sivatagban
Hővisszanyerős szellőztetés
E l a d ó. Az étterem Budapest központjában, a több, mint 200 éves Józsefvárosban, a József körúton található. Ez a körút Budapest egyik fő közlekedési.
Passzívházak kompakt gépészete
Készítette:Eötvös Viktória 11.a
Ajánlat a Miskolc Állomás utcában található 3500 m2-es üzlet- raktárépület egybeli, vagy részenkénti megvásárlására. Az ingatlan környezetének leírása:
Raklap és Tüzép csoport Raklap és Tüzép csoport.
Dr. Balikó Sándor ENERGIAGAZDÁLKODÁS 9. Hőhasznosítás.
Megújuló energiaforrások.
Vasszerkezetek A vas kora.
Hővezetés Hőáramlás Hősugárzás
Mindennapi élet Shakespeare korában
Elgázosító kazánok Hő és áramlástani gépek 1.
Készítette: Éles Balázs
Energiaellátás Hőellátás.
5. témakör Hőtermelés. 1. Hőellátási módok A felhasznált végenergia kb. 2/3-a hő. Hőigény: – ipari-technológiai (kb. 50 %): nagy hőmérsékletű (hőhordozó:
Napkollektor Kránicz Péter.
5. témakör Hőtermelés és hűtés.
Készítette: Bajkó Balázs Hullár Péter
Tűzhelyek, füstelvezetés
Levegő-levegő hőszivattyú
Belső hőforrások, hőtermelés-hőellátás
Passzívház Az Első hivatalos passzívház Németországban került megépítésre.
Kínai Áruk Kereskedelme Magyarországon
A hőmérséklet mérése.
KÖNYVTÁR ÉPÜLETE ÉS BERENDEZÉSEI. Az épület feladatai ÁLLOMÁNY –MEGŐRZÉSE –VÉDELME –HASZNÁLATA REPREZENTÁCIÓ SZELLEM TISZTELETE.
DR. TAKÁCS LAJOS GÁBOR okl. építészmérnök, egyetemi adjunktus
PASSZÍVHÁZAK TŰZVÉDELMI KÉRDÉSEI
Lakótelep. Bevezetés Célunk Bp. lakótelepállományáról átfogó képet nyújtani, elsősorban a 2001-es népszámlálási adatokat felhasználva.
A Pinch-Point módszer alkalmazása a hőhasznosításban
6. A rendszer elemzése, mérlegek
Válaszfalak.
Hőszigetelő anyagok. Hőszigetelés korai megoldásai A hőszigetelés a modern építészet terméke A régi kő és tégla falszerkezetek hőszigetelő képessége csekély.
| © Robert Bosch GmbH reserves all rights even in the event of industrial property rights. We reserve all rights of disposal such as copying and passing.
| © Robert Bosch GmbH reserves all rights even in the event of industrial property rights. We reserve all rights of disposal such as copying and passing.
Új “Energiatakarékos” szivattyú: több mint 20% energia megtakarítás
JUNKERS megoldások kondenzációs készülékekkel
előadó: Varga Tamás MO csoportvezető
Solymár – családi ház prezentáció.
Készítették Építő anyagok Házak,Hidak,Utak Habarcs Cement Vályog.
A TETŐ ÉS AZ ÉPÜLET ENERGIAMÉRLEGE
A vályogházakról Mészáros Judit 9.A.
Lakásbiztosítási Oktatási anyag
A jövő az energia hatékony lakásoké nyílászáró csere, külső hőszigetelés és megtakarítási lehetőségek :19.
Hőszivattyú.
Az építmények válfajai
Dr. Gutay Zoltán – ügyvezető Kovács Sándor épültgépész-mérnök
Egy csésze kávé Wégner Zsuzsa Egy csoport diák,
MODERN ÉPÜLETEK GÉPÉSZETE 10 PERCBEN
Esély a szülőknek, lehetőség a gyermekeknek. Városligeti Fasori Bölcsőde Projekt célja: a megnövekedett gyermek létszám - 25 új férőhely - a gyerekek.
 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK A SUGÁRZÓ FŰTÉSRŐL:  A sugárzó fűtés működési elve legjobban a Nap sugárzásához hasonlítható. A Napból érkező sugarak először.
Padlófűtés előnyei 1. Padlófűtés rendszer energiatakarékosabb a radiátorral szemben, mivel a padlófűtés esetén hatékonyabban adja át a fűtésrendszer csöve.
Készítetek: Toboz Angelika, Árvai Krisztina Toboz István, Toboz Dániel
Megújuló energiaforrás Napkollektor
Alberobello Olaszország.
Jakó Bernadett Hullár Nikolett Beke Ádám Kiss Alexandra Fodor Vivien
Műszaki ismeretek/Műszaki szemlélet Készítette: Jakab Gabriella, településmérnök, ingatlan értékbecslő Kinek-mit jelent? Mi köze az értékbecsléshez, ingatlanközvetítéshez?
Műszaki ismeretek/Műszaki szemlélet Készítette: Jakab Gabriella, településmérnök, ingatlan értékbecslő Kinek-mit jelent? Mi köze az értékbecsléshez, ingatlanközvetítéshez?
Iskola egészségtana.
EFOP Az oktatási környezet megújítását segítő infrastrukturális fejlesztés Nagymányokon Kedvezményezett: Tamási Tankerületi Központ.
Előadás másolata:

Fűtés

Kandallók,kályhák Igen régi épületekben kandallóval,vagy kerámiából készült kályhával fűtöttek. A falba épített kandaló hatásfoka csekély,használata kényelmetlen a 18.-19.sz. első felének tiptkus fűtőberendezése a falazott és kerámia elemekből rakott kályha volt. Nagyobb épületekben központi kazánból,vagy falazott konyhai kemencék. Az 1860.as évekig a kályhákat hátulról fűtütték. Közlekedő folyosókon,falcsatlakozásban fűtőfülkék.

A fűtőfülkék és folyosók az 1860-asévekbenmentek ki a divatból. Olcsóbb elölről fűthető kályhák vették át a helyét, kivéve a hálószobákat. A kályhákat a 18.sz.-ban fajanszból,porcelánból,öntött vasból készítették. A 18.sz.-ban nem ritka a többféle anyagból készült kályha. Általában alul ketámiából,felül vasból készültek.

A kályhákat ált. fával fűtötték,ritkábban tőzeggel. A fás és szenes fűtés a 19.sz.-ban terjedt el. Leggyakrabban rossz minőségű barnaszénnel tüzeltek. A 18.sz.második felébenkialakultak a vaskályhák egyedi típusai.

központi fűtések A melegvizs központi fűtés az 1880-as évektől terjedt el. Ezek alacsony nyomásúak voltak,legfeljebb 100 fokos vív. Pincében lévő kazánokkal működtek,padláson felállított tartályokkal. Természetes vízkeringésüek voltak. Magas nyomású vízfűtések használhatósága a csövek nyomásállóságától függött. 200 fokos vizet használtak. Csavaros kapcsolatú vezetékek voltak.

A gőzfűtés a 19.sz. elejétől ritkán használt,drága,de jóhatásfokú rendszer volt. Nagy középületek tipikus fűtési módja volt. Gyakori volt a mozdonykazánok használata is.

Légfűtések Évszázadok óta használt megoldás. Az épület alsó szintjére helyezett hőforrásból a meleg levegő falazott kürtőkön jutott a helyiségekbe. Ez a fűtési mód gazdaságtalan volt, De egyenletes meleget és kellemes hőérzetet biztosított. A lakáson belüli légfűtés legegyszerűbb módját a helyiségek találkozásába átlósan beépített bordázott vaskályha jelentette. E rendszer nem terjedt el széles körben.