A társadalmi kohézió erősítése bűnmegelőzési és reintegrációs programokkal TÁMOP 5.6.2. kiemelt projekt.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
Advertisements

„Csellengő fiatalok” komplex bűnmegelőzési projekt
Tisztelettel köszöntöm
Jóvá Tett Hely Közösségi Foglalkoztató
Utógondozás szabadulás előtt és után Utógondozás területi koordinátor
A Társadalmi Bűnmegelőzés Nemzeti Stratégiája és kapcsolódási pontjai a Nemzeti Drogstratégiához Gyökös Melinda Hotel Hélia, Budapest június 24.
Modellkísérleti program az alapszolgáltatások funkcionális összekapcsolására TÁMOP /1 Kedvezményezett: Dunaújváros Megyei Jogú Város Önkormányzata.
A gyermekjóléti alapellátások aktuális kérdései
A Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány bemutatása az egyenlő esélyű hozzáférés tükrében Budapest, június 17. Szentkatolnay Miklós.
„A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása” módszertani megalapozása” kiemelt projekt kiemelt projekt.
Szabad-e a szabadult? A TÁMOP kiemelt projekt szerepe a reintegrációs folyamatban Botka Bianka szolgáltatás módszertani vezető, Belügyminisztérium.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
„A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása” kiemelt projekt TÁMOP –
Szakképzési szakemberek kompetenciáinak meghatározása
Pedagógusképzési hálózat Közép-Magyarországon TÁMOP /02/B/KMR ELTE Pedagogikum Központ Szakmai vezető: Hunyady György Pénzügyi vezető: Bartha Edit.
„TEtt program az áldozatokért és a tettesekért”
(Igazságügyi Hivatal, főigazgató)
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
A fiatalkori bűnelkövetés kezelésének speciális színtere – a közösségi foglalkoztató fejlesztése alprojekt TÁMOP Siófok, december
Reintegrációs tanácsadó munkakör
Az Áldozatsegítő Szolgáltatások fejlesztése alprojekt
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
ORSZÁGOS PARANCSNOKSÁGA
Várakozások az eredmények tükrében,
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
Miben ugyanaz, miért más?
A pártfogó felügyelő szerepe és feladata a jelzőrendszerben Budapest, március 28.
Merre tart a hazai büntetés-végrehajtás?
Sajátos nevelési igényű tanulók együttnevelése Együtt egy-másért! TÁMOP-3.4.2/09/ október 28.
TÁMOP /1/B A kompetencia-alapú pedagógusképzés regionális szervezeti, tartalmi és módszertani fejlesztése Tájékoztatás az 1. pécsi konzultáció.
TÁMOP szakmai támogatás Educatio Nonprofit Kft
MindenGyerek Budapest
A büntetés-végrehajtási szervezet részvétele
Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium Társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása TÁMOP A projekt.
Települési mediációs modellprojektek tapasztalatai Benedek László Június 19.
A társadalmi bűnmegelőzés évi cselekvési programja Gönczöl Katalin Büntetőpolitikai szakállamtitkár.
BIZTONSÁGOS MÓRAHALOMÉRT Főpályázó: Mórahalom Város Önkormányzata.
Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium
FOGLALKOZTATÁSPOLITIKAI ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM I. TÁVMUNKA KONFERENCIA A REGIONÁLIS MUNKAERŐFEJLESZTŐ ÉS KÉPZŐ KÖZPONTOK FELADATAI A TÁVMUNKA PROGRAMBAN.
Teleházak pályázati lehetőségei. TIOP 3-as prioritás A munkaerő-piaci részvételt és a társadalmi befogadást támogató infrastruktúra fejlesztése
TÁMOP /2-A „Szociális képzések fejlesztése, szakemberek képzése, továbbképzése és készségfejlesztése valamint a helyi fejlesztési kapacitások.
Szociálpolitikai keretek
Prezentáció címsor A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt.
Pénzesné Tóth Márta kistérségi tanácsadó Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség Kht. „Civil pályázati lehetőségek a időszakban”
Elektronikus Közigazgatás Operatív Program ( )
Humán közszolgáltatások fejlesztése prioritás Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség.
A projekt oktatási rendszere Előzmények Fejlesztőknek szóló oktatások Képzőknek szóló oktatások TÁMOP A/1-11/ Homor.
Együttműködési lehetőségek a kompetencia alapú oktatás elterjesztése érdekében Tuza Tibor Balogh Tibor.
Somogy Megye Önkormányzatának szakképzési koncepciója.
BFH Európa Kft. Hollósi Szabolcs ügyvezető
TÁMOP / „Integrációs bázisiskola a Jászságban”
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
Foglalkoztatási Paktum az Ország Közepe Kistérségben
A TÁRSADALMI BŰNMEGELŐZÉS REGIONÁLIS JELLEMZŐI
A HEFOP / /4.0 „A társadalmi befogadás elősegítése a szociális területen dolgozó szakemberek képzésével” projekt keretében tervezett.
A projekt általános szakmai célkitűzései
KONSZENZUS BUDAPEST KONSZENZUS BUDAPEST „ BÉKE AZ AKÁCFÁK ALATT” Mediáció a közösségi és távoltartási konfliktusok kezelésében EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNER: NÓGRÁD.
Fény vagy Te is, ragyogj, hát” TÁMOP / Társadalmi Megújulás Operatív Program Hétszínvirág Óvoda, Bölcsőde, Gyermekjóléti és Családsegítő.
Az NCA Civil Önszerveződés Területi és Szakmai Együttműködés Kollégiumának támogatáspolitikája és hozzájárulása a civil szektor fenntartható fejlődéséhez.
A projekt megvalósítását támogatja a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanácsa „A legkisebb ellenállás” – bűnmegelőzés a szépkorúak körében BM –
TÁMOP E-13/1/ KONV A 21. század követelményeinek megfelelő, felsőoktatási sportot érintő differenciált, komplex felsőoktatási szolgáltatások.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
Kistérségi gyerekesély programok támogatása MTA Gyerekprogram.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
TÁMOP / A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje A projekt megvalósulása.
„KAPASZKODÓ” SZOCIÁLIS BÖRZE
HEFOP /1 „Lépj előre” – Őrségi kistérségi összefogás a szociális szakemberek képzésével a munkanélküliség hatékony kezelése érdekében HEFOP / /4.0.
A TÁMOP szerepe a büntetés-végrehajtási szervezet életében
Lorem ipsum.
Matókné Misóczki Mária Projektigazgató Szekszárd
Előadás másolata:

A társadalmi kohézió erősítése bűnmegelőzési és reintegrációs programokkal TÁMOP kiemelt projekt

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium a Társadalmi Megújulás Operatív Programon (továbbiakban: TÁMOP) az 5. prioritáson belül a 6- os intézkedés (A társadalmi kohézió erősítése bűnmegelőzési és reintegrációs programokkal) önálló felelőse. Az intézkedésen belül – külön – az abban foglalt célok elérése érdekében kiemelt projekt keretében kívánja megvalósítani azokat a feladatokat, amelyek az ország jól körülhatárolható régióit érintik.

Bűnkibocsátó régiók:  Észak-magyarországi régió,  Észak-alföldi régió  Dél-dunántúli régió

Átfogó cél: a projekt a társadalmi bűnmegelőzés rendszerének fejlesztésével hozzájárul a társadalmi kohézió erősítéséhez az esélyegyenlőség támogatásához (TÁMOP 5. prioritás). Közvetlen célok:  Építsen ki hálózatot a társadalmi bűnmegelőzés érintettjei („stakeholder”-ei között): Alakítson ki a releváns szakértelmek társadalmi bűnmegelőzés szempontjából lényeges területei között kapcsolatrendszert, kommunikációs csatornákat, interdiszciplináris szemléletű, a szükséges mértékig sztenderdizált szakmai módszertant, protokollokat, know-how-t. A know-how lényeges eleme a jó példák kiemelése, támogatása, a szakmai programba történő integrálása.  A közös tudás megszerzésén a csatlakozó szakértelmek jobb megismerése, a kapcsolódó alrendszerekre vonatkozó tudás bővítése.  El kell érni a meglévő szakmai elemek egységesebb hálózattá integrálását, innovatív kapacitásainak fejlesztését, a hálózatos struktúra szinergikus hatásának kihasználását.  A hálózati működés eredményeképpen a kidolgozott know-how elemeinek felhasználásával a klienseket elérő modellprogramokat kell kialakítani.  A jelzőrendszer(-ek) kialakítása az alrendszerek között.

1. Prioritás: Gyermek- és fiatalkorú veszélyeztettek Szegmens 1: Gyermekvé delemi intézménye k. Szegmens 2: Gyermek alapellátás Szegmens 3: Gyermek szakellátás Szegmens 4: Reszocializációs intézménye k 2. Prioritás: Áldozatsegítés Szegmens 1: Rendőri áldozatsegítési tevékenység. Szegmens 2: Áldozatok szociális, jogi érdekérvényesítésé nek segítése, pszichés sérüléseinek kezelése. 3. Prioritás: Reintegráció Szegmens 1: Büntetés- végrehajtás Szegmens 2: Közösségben végrehajtott büntetés

A stakeholderek: Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium,társtárcák,Igazságügyi Hivatal,büntetés-végrehajtás, rendőrség, egyetemek, főiskolák (módszertan, know-how),iskolák,önkormányzatok,gazdasági társaságok (for-profit), mint munkáltatók és szolgáltatók, civil szervezetek (non-profit), egészségügyi szervek,munkaügyi központok,gyermekvédelmi intézmények, egyházak. Releváns szakértelmek Áldozatsegítés, (korrekciós-, gyógy-)pedagógia, resztoratív igazságszolgáltatás (mediáció, konfliktuskezelés), pártfogó felügyelői tevékenység, rendőri bűnmegelőzési munka, büntetés-végrehajtási nevelés, szociális munka, egészségügyi ellátás. Célcsoport Közvetlen célcsoport tagjai szakemberek, a fentebb felsorolt releváns szakértelmek gyakorlói, birtokosai. Közvetett célcsoport: kliensek

A Felkészítő szakasz  Helyi döntéshozók bevonása.  Résztvevők kiválasztása, munkacsoportok összeállítása.  Csoportvezetők kiválasztása, felkészítése.  Az alkalmazandó tréningek és képző intézmények kiválasztása. B Indító tréning (kick off)  Általános elméleti képzés mindhárom prioritás (Gyermek- és fiatalkorú veszélyeztetettek, Áldozatsegítés, Reintegráció) résztvevői számára.  Prioritás specifikus képzés a Gyermek- és fiatalkorú veszélyeztetettek prioritás résztvevői számára.  Szegmens specifikus képzés a Gyermek- és fiatalkorú veszélyeztetettek prioritás résztvevői számára.  Szegmens specifikus képzés az Áldozatsegítés prioritás résztvevői számára.  Szegmens specifikus képzés a Reintegráció prioritás résztvevői számára.

CMunkacsoportok  Esetmegbeszélések.  Intézménylátogatások.  Protokollok kidolgozása. D Vezetői tréningek  Vezetők speciális képzése.  Intézményi együttműködési megállapodások előkészítése. EPilot  A protokollok kidolgozása a munkacsoportokban és kipróbálásuk helyi szinten. F Készségfejlesztések, tréningek  Prioritás specifikus készségfejlesztések, tréningek.  Trénerek képzési tréningjei  Képzők képzése GModellprojektek  Kliensorientált programok, projektek, best practice- ek végrehajtása. H Egyéb rendezvények  Nyitókonferenciák.  Régiós zárókonferenciák.  Nemzetközi zárókonferncia.