MINDENKI NYERTES Készült a az IRM (OBmB) támogatásával.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A képzett szakemberekért A HEFOP és programok szinergikus eredményei Budapest május 20.
Advertisements

Kétéltűek az utakon – probléma és lehetőség Hogyan kapcsolódhatnak be a kétéltűmentésbe a diákok a közösségi szolgálaton keresztül? Kéri András Varangy.
TÁMOP / kiemelt projekt. A büntetés-végrehajtási szervezet feladata •Munkáltatás •Oktatás •Szabadidős tevékenység Cél Reintegráció.
Egynapos sebészetek Pest megyében
Tisztelettel köszöntöm
Szendrő Városi Sport- és Szabadidő Klub Természetjáró Szakosztály
Határtalan Európa? Projekt összefoglaló Alattyányi István Szabadka, Borderless EUR Zárókonferencia HUSRB/1002/222/159.
Németh Tamás — Főtitkári beszámoló … Főtitkári beszámoló az Akadémia évi költségvetésének végrehajtásáról Németh Tamás Magyar Tudományos Akadémia.
A Helyi LEADER Akciócsoportok szerepe a vidék turizmusában
KIVÁLTÁS KONFERENCIA BUDAPEST NOVEMBER 29.
Szolnoki Evangélikus Gyülekezetért Alapítvány 5000 Szolnok, Verseghy park ,
Egy vonzóbb város: Biharkeresztes
A Megyei Pedagógiai Intézet szolgáltatásai a 2011/2012-es tanévben Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Győr, augusztus 24. Készítette: Széles.
„INTER-CIVIC: Vývoj dvojjazyčného portálu a digitálnych obsahov pre NGO”
Szabad-e a szabadult? A TÁMOP kiemelt projekt szerepe a reintegrációs folyamatban Botka Bianka szolgáltatás módszertani vezető, Belügyminisztérium.
Szeretettel köszöntjük a TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai TÁMOP „Jó pályán”! projekt békéscsabai szakmai fórum résztvevőit! szakmai fórum résztvevőit!
„A SZLOVÁK- MAGYAR HATÁRON ÁTNYÚLÓ FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM MOTORJÁNAK BEINDÍTÁSA” című projekt eredményei című projekt eredményei Előadó: dr. Iváncsics.
Önkéntesség, mint a vállalati felelősségvállalás eszköze az E.ON-nál
„ MEGYÉN INNEN… MEGYÉN TÚL…” A szakfelügyelet és a megyei intézmények együttműködése tapasztalatainak összegzése. KÖZMŰVELŐDÉSI FELADATELLÁTÁS ORSZÁGOS.
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
Prezentáció címsor A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt.
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
ORSZÁGOS PARANCSNOKSÁGA
Az utógondozás szerepe és fontossága az Igazságügyi Szolgálatnál Dr. Kunfalvi Zoltán, KIMISZ Főigazgató Intenzív utógondozás: lehetőségek és kockázatok.
Csóti András bv. vezérőrnagy, bv. főtanácsos
Várakozások az eredmények tükrében,
HÁLÓZATSZERŰ EGYÜTTMŰKÖDÉSEK A KOMPLEX SEGÍTSÉGNYÚJTÁSBAN
Büntetés-végrehajtási
„Szociális és Oktatási Önkéntes Tevékenység
„Korunk vívmánya a számítógép, mint kreatív eszköz az alkotó művész kezében” Művészetek Háza Veszprém április május 01. „Digitális Művészetek.
„Korszakváltás a büntetés-végrehajtásban”
A referenciaintézmények feladatai, hatáskörei
CIVILEK és ÖNKORMÁNYZATOK
A büntetés-végrehajtási szervezet részvétele
A közművelődés és az egész életen át tartó tanulás Nevelésügyi Kongresszus Budapest, augusztus 26.
A 2008/2009-es tanév 6 iskola közösségi életének szervezésével kezdődött.
Szociálpolitikai keretek
Tréningcsoportra történő kiválasztás folyamata
HEFOP központi program „Korszerű felnőttképzési módszerek kidolgozása és alkalmazása” 2005 – 2008.
A képzett szakemberekért HEFOP központi program „ KORSZERŰ FELNŐTTKÉPZÉSI PROGRAMOK KIDOLGOZÁSA ÉS ALKALMAZÁSA” Záró rendezvény A KONFERENCIA.
Migrációról iskolásoknak Iskolai projekt
2009. február 24. Holcim, mint felelős munkáltató.
„Határon innen, határon túl – integráció és migráció a Kárpát- medencében” – A projekt eredményeinek bemutatása Eger, február 25. Projekt záró konferencia.
Gyorsjelentés a Kulturális Központok Országos Szövetsége tagintézményeinek felméréséről Kecskemét,
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott.
. Negyedik Partner Közép-Dunántúli Foglalkoztatási Hálózat 4P KDFH Alapítva: Gere János
Beszámoló a Zöld szemüveggel a fenntartható életért projekt megvalósításáról Dr. Budayné dr. Kálóczi Ildikó a projekt szakmai vezetője Debrecen, 2009.
Önfejlesztő mentális gyakorlatok a szabadságvesztés-büntetésüket töltők reszocializációjában Molnár Attila Károly Andragógia BA Témavezető: Szabóné dr.
2013. számadatai A VSA kapcsolatba kerülők száma 1348 fő (ISZM: 44 fő, hozzátartozó: 41 fő) 1248 fő kliens Nő/férfi 307 fő / 977 fő 24 % nő, 76 % férfi.
TÁMOP-5.5.2/09 „Önkéntesség elterjesztése” c. pályázati kiírás előzményei, céljai és háttér-információ Információs nap április 9.
SZMM Rákospalotai Javítóintézet és Speciális Gyermekotthon és az SZMM Intézményeinek Oktatási Munkaközösségének közös pályázata Együtt tanulás – közös.
Az új típusú szakképzési rendszer főbb jellemzői MÁV konferenciasorozat 2. rendezvény április 29. Dr. Szivi József SZMM Felnőttképzési és Szakképzési.
Velünk egy jobb világért! I. Országos Konferencia Országos Módszertani Családok Átmeneti Otthona Magyar Ökumenikus Segélyszervezet Budapest, Május.
A magyar-szerb Szomszédsági (interreg) program első kiírásának tapasztalatai egy megvalósult projekt tükrében Ricz András Regionális Tudományi Társaság,
„NŐ AZ ESÉLY” TÁMOP B-2- 12/ , 0012.
A Magyarországi LEADER Közhasznú Egyesület tevékenységének bemutatása GYURKÓ BÉLA (megyei kapcsolattartó)
Reintegráció a büntetés-végrehajtásban - lehetőségek és korlátok.
A civilszervezetek szerepe és helye a a büntetés-végrehajtásban - Mit tehet a Magyar Vöröskereszt? Juhászné Kincses Helén MVK Nógrád Megyei Szervezet Igazgató.
Magyar Rendvédelmi Kar Büntetés-végrehajtási Tagozat A TAGOZAT MŰKÖDÉSE ÉS TEVÉKENYSÉGE.
Környezet és közösségek a magyarországi Zöldutakon A fenntarthatóság útján.
Érzékenyítés. Általános értelemben: valamilyen kérdésre való fokozottabb érzékenység kifejlesztése. Érzékenyítés.
„NŐ az esély” TÁMOP B-2-12/
TÁMOP / A fogvatartottak többszakaszos, társadalmi és munkaerő-piaci reintegrációja és az intenzív utógondozás modellje A projekt megvalósulása.
Közösség-ifjúság-esélyteremtés Jászberény, szeptember 14.
Helyi védett értékek bemutatása a
A modellkörlet gyakorlati tapasztalatai a Szegedi Fegyház és Börtönben
Iskolánk rövid, környezeti nevelési programjának bemutatása
A TÁMOP szerepe a büntetés-végrehajtási szervezet életében
Országos Kompetencia Mérés 2011
Nyíregyházi Egyetem, Műszaki és Agrártudományi Intézet 44
Előadás másolata:

MINDENKI NYERTES Készült a az IRM (OBmB) támogatásával

2 Előzmények „ BÖRTÖN A VÁROSÉRT” alkalom, több, mint 1500 óra Egerért 55, a programba bevont fogvatartott 40 tonna eltakarított szemét tő elültetett árvácska

3 Előzmények „ BÖRTÖN A VÁROSÉRT” megszépült játszótér 20 db OKJ-s szakképesítés - 20 fő elítélt nagyobb eséllyel 1 elismert börtön büszke börtönőr

4 Céljaink: a közel két éve futó „Börtön a városért” program országos szintű kiterjesztése, rávilágítani a programban résztvevő fogvatartottak munkájának hasznosságára, nehézségeire, bemutatni és megerősíteni a lakókörnyezet tisztasága, tisztántartása iránti felelősséget, a börtön integrálása a helyi közösségbe

5 Tervezett tevékenységek: az intézeten kívüli takarítási, parkosítási program folytatása (legalább 4 alkalom), rendhagyó „Börtön a városért” nap szervezése, amelynek célja, a városon áthaladó Eger patak medrének és partjának a takarítása, a tapasztalatok átadására kétnapos szakmai rendezvény szervezése, a „Börtön a városért” program lebonyolításának elméleti és gyakorlati bemutatása, kiadvány és a dokumentumfilm elkészítésével, terjesztésével, vetítésével a program eredményességének, használhatóságának, fenntarthatóságának, és kiterjesztésének az erősítése

6 Várt eredmények: A fogvatartottak munkája értékként jelenik meg a város életében. A város szerves részévé válik az intézet, a helyiek megtanulják, hogy számíthatnak a fogvatartottak önkéntes munkájára, ők pedig megbecsülést vívnak ki maguknak. Ha a programban résztvevő fogvatartottak közül akár csak néhány esetben sikerül megelőzni a bűnismétlést azzal, hogy új szakmát adtunk, hogy új utakat mutattunk, a program költségvetése sokszorosan megtérül a társadalomnak.

KÖSZÖNJÜK MEGTISZTELŐ FIGYELMÜKET! Juhász Attila bv. alezredes Juhász Barbara bv. főhadnagy Simon Tamás bv. főhadnagy és a Heves megyei Bv. Intézet személyi állománya