Az E-TANÁR portál.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Moodle tapasztalatok, megoldások a Széchenyi István Egyetemen
Advertisements

TIOP 1.1.1/09/ Angol nyelvi modulok feldolgozása tanulói laptopok segítségével.
Forrás: Educatio folyóirat 2003/III szám, - E-LEARNING / Buda András: Virtuális oktatás című cikke Előadó: Burai István György cím:
>>0 >>1 >> 2 >> 3 >> 4 >> Gyülekeznek a felhők a felsőoktatás egén - avagy a cloud learning szárnyalása a kibertérben SERES – MISKOLCZI - FÓRIKA - LENGYEL.
Tudástár informatika digitális tananyagok linkgyűjteménye
TÁMOP Mozgáskorlátozottak interaktív honlapja.
E-learning alapú távoktatásos képzés
E-learning alapú távoktatás tapasztalatai a Széchenyi István Egyetemen
NyitólapEszközökIgényekProblémákKövetkeztetések Kik?Mit?Mivel?Hogyan? A felmérés 1. Mobilhasználat 2. Internethasználat 3. Oktatás korszerűsítése Az m-Learninget.
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 DISSZEMINÁCIÓ.
A tanulás jövője Dr. Kuti István oktatási főigazgató-helyettes
Miskolczi Ildikó
Internet és tanulás – a 21. század kihívása
A Leonardo kísérleti projekt célja: Az AIFSZ (illetve az ISCED szintnek megfelelő) képzések európai és hazai felmérése, elemzése Egy konkrét AIFSZ képzés.
4 Moodle portál tapasztalatai - konnektivista szemmel
TÁMOP projekt szakmai feladatai és eredményei Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet Topár Gábor szakmai projektvezető Minőségügyi Konferencia ZMNE.
MULTIMÉDIA és ELEKTRONIKUS TANULÁS I. (Oktatástechnológia) 4. konferencia.
A portál zártkörű, online, virtuális intranet hálózata A Google segítségével, a drseres.com domain keretein belül létrehoztunk egy online virtuális intranet.
„Kutatás az atipikus tanulási formák (távoktatás/e-learning) modelljeinek kifejlesztésére célcsoportonként, a modellek bevezetésére és alkalmazására” Megbízó:
Hogyan legyünk e-tanárok?
Microsoft IT Akadémia Sisák Zoltán
Fekete Zsombor ÉMRTK Távháló Workshop 2001 szeptember 21.
Az e-learning gyökerei, az e-tanulás fejleményei
E-learning alapú távoktatásos képzés
A pedagógiai értékelés „tantárgy” megvalósítása a Mérnöktanár-képzésben a Széchenyi István Egyetemen Dr. Nagy Tamás főiskolai docens május 31.
Megújul a Sulinet Könczöl Tamás osztályvezető
Debrecen, /10 „Matáv oktatás - Ma távoktatás” Krausz János Igazgatóhelyettes Matáv Oktatási Igazgatóság.
A tananyag alkalmazása során arra a megállapításra jutottunk, hogy a továbbfejlesztéshez és a digitális írástudás széleskörű alkalmazásához szükséges.
Nemzeti Közszolgálati Egyetem
2009. november 16. Szegedi Tudományegyetem BTK Informatikus Könyvtáros Szak 1 NEMZETKÖZI TARTALOMIPAR ÁGAZATOK ÉS TRENDEK 10. előadás.
2009. október 19. Szegedi Tudományegyetem BTK Informatikus Könyvtáros Szak 1 NEMZETKÖZI TARTALOMIPAR ÁGAZATOK ÉS TRENDEK 7. előadás.
Az E-TANÁR portál. A digitális olvasás-tudás már széles körben elterjedt. A digitális írás-tudás széleskörű alkalmazásához azonban alkotói közösségi fórumok.
Az e-tanítás. Felépült az e-tanulás épülete – az Internet. Épülnek a tantermek – a tanulásszervező rendszerekkel felszerelt helyi Intranet hálózatok.
Az E-TANÁR portál © Dr. SERES TechConsult 2008.
Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében Benedek András Felsőoktatás szerepe a távmunka elterjesztésében VI. Országos Távmunka Konferencia Budapest,
A Digitális Középiskola, mint a hatékony blended oktatás alapja
Tanulási és tanítási stílusok elektronikus környezetben
Győr, dr. Nagy Tamás, Nyitrai Erzsébet
TANÁR-TOVÁBBKÉPZÉSI ALPROGRAM
Célok 1. Az elemi matematika órák mindegyikében alkalmazható feladatanyag megoldásokkal; 2. Módszertani szempontú összeállítás, kidolgozás; 3. Eligazítás.
IKT alapfogalmak, IKT-val támogatott módszerek
Tanulási útmutató Tanulási Útmutató Az Észak-magyarországi Regionális Távoktatási Központ által a TÁVHÁLÓ projektben kifejlesztett e-learning környezethez.
Országos Egyházi TISZK Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft.
GeoGebra A matematikai szabadszoftver tanuláshoz és tanításhoz
Tutoriál videó alkalmazása Moodle kurzusban
A tanulási környezet változásának hatásai a tananyagfejlesztés módszereire Dr. Ludik Péter.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 3. konferencia.
A HEFOP PÁLYÁZAT EREDMÉNYEI A GYAKORLATI KÉPZÉSBEN.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 2. konferencia.
Az IKT-alapú pedagógia munkaformái, módszerei. 3 betűs világ IKT IST SDT.
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 1. konferencia.
Educatio LMS Halácsy Katalin II. Rákóczi Ferenc Fővárosi Gyakorló Közgazdasági Szakközépiskola BeTISZK, MiTIOK tagiskola.
Korszerű, hatékony képzési megoldás E-Learning - SzITÁR június 13.
Openprof.eu Project No LT01-KA Mivel lehet szabadon tartalmakat fejleszteni? Zarka Dénes Open Professional Collaboration.
Tananyagfejlesztő és távoktató e-learning keretrendszer intézményi szintű működtetése MELLearN, ELTE Az ILIAS alkalmazása.
Az ILIAS e-learning keretrendszer magyarországi adaptálása és felhasználása az informatika oktatásban, különös tekintettel a szolgáltatások testre szabására.
Dr. Kovács Miklós tanszéki mérnök Műszaki Tanárképző Tanszék E-learning alapú távoktatásos képzés.
A TÁVOKTATÁS LEHETŐSÉGEI ÉS TAPASZTALATAI A FELNŐTTKÉPZÉSBEN DR. ZÁRDA SAROLTA A FELNŐTTKÉPZÉS KIHÍVÁSAI … DEC. 15.
FELHŐ ALAPÚ INFORMATIKAI RENDSZEREK VS. LEXIKÁLIS ISMERETEK Networkshop 2016 Konferencia Debrecen Antal Péter, Eszterházy Károly Főiskola,
Tanfolyam címe TANÁR NEVE | TANFOLYAM SZÁMA. Tanfolyam leírása  Írja be a tanfolyam anyagának rövid összefoglalását.  Hely  Előadások: hétfőn, szerdán,
1 Budai Attila Költséghatékony e-learning képzés Tananyag és támogatás új ILIAS felhasználók számára Vitaindító előadás 8. Nemzetközi ILIAS Konferencia.
Új technológiák alkalmazási lehetőségei a mentori munkában Készítette: Lőrinczné Tasi Zsuzsanna.
Az OEFI TÁMOP / számú ”Egészségfejlesztési szakmai hálózat létrehozása” című kiemelt projekt köznevelési alprojektje ELKÉSZÜLT SZAKMAI.
Az ILIAS keretrendszer használatának beépülése az oktatói és a hallgatói munkába a Gábor Dénes Főiskolán Berecz Antónia, Balogh Anikó, Littvay László
Honlap: Program: A Math-Bridge interaktív tanulási platform lehetséges szerepe az oktatási folyamatban.
Nemzeti Köznevelési Portál
Információtechnológiák és tudásbázis az Agrof-MM Leonardo+ projektben M=Mountain; M=Mediterranean
Regionális konferencia
Tanár neve | Kurzus száma

Előadás másolata:

Az E-TANÁR portál

Az E-TANÁR portál A digitális olvasás-tudás már széles körben elterjedt. A digitális írás-tudás széleskörű alkalmazásához azonban alkotói közösségi fórumok létrehozása szükséges, amelyek teret adnak az infokommunikációs technika alkalmazása iránt elkötelezett oktatók, hallgatók, kutatók és menedzserek tapasztalatcseréjéhez. Erre a célra, kísérleti jelleggel - E-TANÁR ideiglenes elnevezéssel - létrehoztunk egy, jelenleg még zártkörűen működő, internetes portált http://drseres.com/elearning/ címen.

Az E-TANÁR portál A portál keretében megkezdtük egy távoktatási kurzus tananyagának kidolgozását. A kurzus célja, hogy áttekintést nyújtson az infokommunikáció alkalmazási lehetőségeiről az oktatás és az információ-, illetve a tudás-átadás területén. Célunk, hogy ráirányítsuk a figyelmet az alkalmazható hardver- és szoftvereszközökre, ötleteket és módszereket mutassunk be azok hatékonyabb felhasználásához. A témakörök vázlata elkészült. A kidolgozás során fel kívánjuk használni a fejlesztő csapat által már alkalmazott tananyagokat és előadásokat, az Interneten található magyarázó és szemléltető anyagokat.

Az E-TANÁR portál

Látogatottságunk A zártkörű működés ellenére a portált rövid idő alatt felfedezték a keresőrobotok, és naponta sok felhasználót irányítanak oldalainkra. A több ezer anonim oldallátogatás mellett, több mint száz regisztrált látogatója van a portálnak.

Látogatottságunk

Az E-TANÁR portál A portál szabályozható jogosultságokkal rendelkező regisztráció után látogatható. A portál szolgáltatásai: tananyag tanulmányozása

Az E-TANÁR portál

Az E-TANÁR portál Témakörök Alap-fogalmak Az e-tanítás speciális hardver eszközei Az e-tanítás speciális szoftver eszközei Az e-tanítás elemei A távoktatás elemei Az e-tananyagok készítése Az e-tanulás A projektor Bemutató szerkesztők Az e-tanóra Az e-előteszt Kontakt órákhoz Az e-tanítás Hálózati eszközök Az e-tantárgy Az előadás-konzervek Egyéni felkészüléshez Weblap szerkesztők Az e-teszt Az e-teszt Videó eszközök Az online e-teszt Tesztkészítés Hasznos segédprogramok Szabványosítási törekvések Az e-kurzus Az e-tutor Intranet hálózathoz Interaktív eszközök A távoktatás Csettelés és az e-tanulás Tanulásvezérlő (LMS) rendszerhez Vidókonferencia és az e-tanulás Az Internethez Hirdetőtábla Interaktív eszközökhöz A robot-tutor PDA-hoz és mobiltelefonhoz Az e-utóteszt

Az E-TANÁR portál A portál szabályozható jogosultságokkal rendelkező regisztráció után látogatható. A portál szolgáltatásai: tananyag tanulmányozása távoktatási kurzusok támogatása

Az E-TANÁR portál A tervezett kurzusok: E-csoport 1 A kurzus elején és végén egy-egy tantermi vagy online (videokonferencia) kontakt óra a tutor által meghatározott időpontban Hetenként egy fejezet online feldolgozása, a tutor által meghatározott időpontban A kidolgozott feladatok és értékelésük a csoport tagjai számára elérhetőek E-csoport 2 Témakörönként egy tantermi vagy online (videokonferencia) kontakt óra a tutor által meghatározott időpontban E-csoport 3 Fejezetenként egy tantermi vagy online (videokonferencia) kontakt óra a tutor által meghatározott időpontban Egyes témakörök helyett egyedi igények szerinti témakörök beiktatása

Az E-TANÁR portál A tervezett kurzusok: VIP 1 Fejezetenként egy tantermi vagy online (videokonferencia) kontakt óra a hallgató által kiválasztott időpontban Hetenként egy fejezet online feldolgozása a tutor által meghatározott rendben, de a hallgató által kiválasztott - a tutorral egyeztetett - időpontban A kidolgozott feladatok és értékelésük a többi hallgató számára nem elérhetőek VIP 2 A témakörök online feldolgozása a hallgató által meghatározott rendben és - a tutorral egyeztetett - időpontban VIP 3 A témakörök online feldolgozása (videokapcsolattal) a hallgató által meghatározott rendben és - a tutorral egyeztetett - időpontban Egyes témakörök helyett egyedi igények szerinti témakörök beiktatása

Az E-TANÁR portál A portál szabályozható jogosultságokkal rendelkező regisztráció után látogatható. A portál szolgáltatásai: tananyag tanulmányozása távoktatási kurzusok interaktív támogatás saját honlap

Saját honlap

Az E-TANÁR portál A portál szabályozható jogosultságokkal rendelkező regisztráció után látogatható. A portál szolgáltatásai: tananyag tanulmányozása távoktatási kurzusok interaktív támogatás saját honlap hozzászólási lehetőségek

Hozzászólások

Az E-TANÁR portál A portál szabályozható jogosultságokkal rendelkező regisztráció után látogatható. A portál szolgáltatásai: tananyag tanulmányozása távoktatási kurzusok interaktív támogatás saját honlap hozzászólási lehetőségek kiegészítési lehetőségek

Új lapok létrehozása

Az E-TANÁR portál A portál szabályozható jogosultságokkal rendelkező regisztráció után látogatható. A portál szolgáltatásai: tananyag tanulmányozása távoktatási kurzusok interaktív támogatás saját honlap hozzászólási lehetőségek kiegészítési lehetőségek fórumok

Fórumok

Az E-TANÁR portál A portál szabályozható jogosultságokkal rendelkező regisztráció után látogatható. A portál szolgáltatásai: tananyag tanulmányozása távoktatási kurzusok interaktív támogatás saját honlap hozzászólási lehetőségek kiegészítési lehetőségek fórumok hirdetőtábla

Hirdetőtábla

Az E-TANÁR portál Jó tanulást, sok sikert