Drogpolitika Portörő Péter Nemzeti Kábítószerügyi Koordinációs Osztály Szociális és Munkaügyi Minisztérium Budapest, 2007. november 19.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
TISZTA FEJJEL A Magyar Rendőrség információs kampánya.
Advertisements

A Kompetencia és Tanácsadó Központ bemutatása Tóth Zsófia Kata Szociális Szolgáltatásokért Egyesület Pécs, október 28.
A kiemelt projekt tapasztalatainak hasznosítása „Tett - Program az áldozatokért és tettesekért” nyitókonferencia december 16. Siófok Lénárd Krisztina.
ÁROP /C/A A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése.
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
Jóvá Tett Hely Közösségi Foglalkoztató
Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat mint képzőintézmény Bencze Györgyné Hajni.
A Pécsi Kistérség Foglalkoztatási Paktuma
A Társadalmi Bűnmegelőzés Nemzeti Stratégiája és kapcsolódási pontjai a Nemzeti Drogstratégiához Gyökös Melinda Hotel Hélia, Budapest június 24.
Az Országos Esélyegyenlőségi Hálózat tevékenysége és céljai
A felnőttképzés népszerűsítése az FMM és az NFI stratégiájában Március 6. Kossuth Klub.
Kitekintés a közösségi ellátás fejlődésére
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
„Híd a forráshoz – forrásteremtő civil találkozó” (2009. május , Budapest) TÁMOP – TIOP A pályázati lehetőségek rendszere.
„A szakképzés koordinációjának lehetőségei a Dél-Dunántúli Régióban” Egy konferencia „beharangozója”
Az SZMM lehetséges szerepe Nemzeti tanácskozás a hajléktalanügyet támogató információs rendszerek kialakításának lehetőségeiről december 5.
TÁMOP /A – RÉV projekt ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT III. ORSZÁGOS HÁLÓZATI TALÁLKOZÓ Budapest
Európai Uniós támogatásokat kezelő intézményrendszer a környezeti fejlesztésekben Kiss Pál 2007/04/20 Igazgató Fejlesztési Igazgatóság Környezetvédelmi.
Felsőoktatási Minőségfejlesztési Rendszer
A Duna földrajzi kapocs, közös identitástudat képező elem települések, régiók és országok közötti többszintű és sokrétű kapcsolatrendszer alapvető eszköze,
AaAa ÚJ MAGYARORSZÁG VIDÉKFEJLESZTÉSI PROGRAM Monitoring és értékelés.
1 A Gyermekszegénység Elleni Nemzeti Programtól a Legyen jobb a gyerekeknek Nemzeti Stratégiáig MEH–MTA 2006–2007. évi kutatások beszámolója május.
A fejlesztések hasznosulása az ágazati tervezésben október 18.
Az infokommunikáció szerepe az Új Magyarország Fejlesztési Tervben és az Operatív Programokban Dr. Bálint Ákos Igazgató Közigazgatás Operatív Programok.
INTÉZMÉNYKÖZI MEGÁLLAPODÁS SZERKEZET. TÖRTÉNET, SZEREPLŐK 1999-es megállapodás 2002-es megállapodás 2006-os (hatályos) megállapodás Módosítások: 2007,
8900 Zalaegerszeg, Kosztolányi u. 10. A TÁMOP projekt szerepe és feladatai Nyugat-dunántúli régióban.
A FELNŐTTKÉPZÉS AKTUÁLIS KÉRDÉSEI Soós Roland ÉRÁK május 29.
SERDÜLŐKORÚAK DOHÁNYZÁSI SZOKÁSAI, ISMERETEI
A Safer Internetplus Program célja és területei eContentplus és Safer Internetplus Nemzeti Információs Nap Budapest, április 18. Simor Gabriella,GKM.
Kormányszóvivői tájékoztató 1 A társadalmi bűnmegelőzés nemzeti stratégiája 115/2003. (X. 28.) OGY határozat. Cselekvési program 1009/2004. (II. 26.) Korm.
A társadalmi bűnmegelőzés évi cselekvési programja Gönczöl Katalin Büntetőpolitikai szakállamtitkár.
A társadalmi kohézió erősítése bűnmegelőzési és reintegrációs programokkal TÁMOP kiemelt projekt.
A nők és férfiak közötti társadalmi egyenlőség november 11.
Dr. Brebán Valéria főigazgató Dombóvár - Roma Fórum.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
A hazai intézményrendszer vázlatos bemutatása Alkohol- drogproblémák és a segítés lehetőségei kurzus Pecze Mariann, WJLF.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Nemzetközi és határ menti együttműködések támogatása.
Miért fontos a komplex rehabilitáció az Európai Unió foglalkoztatáspolitikája szempontjából? Budapest, december 3.
Kábítószerekkel kapcsolatos tények és adatok Írták : Er ő s Áron és Vándor Péter.
Mentorhálózat a A-11/1 pályázatban A-11/1 „Bentlakásos intézmények kiváltása” Információs nap Budapest, március 1.
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
A KLIK szerepe a szakképzés irányításában
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
Tájékoztató évi CXCVIII. törvény a területfejlesztéssel és a területrendezéssel összefüggő egyes törvények módosításáról „Regionális fejlesztési.
A methadon kezelés Dr. Csorba József
A szubsztitúciós terápia bevezetése a büntetés- végrehajtás hazai intézményeibe Sárosi Péter Ártalomcsökkentők Országos Közhasznú Egyesülete Budapest,
Köszöntöm Önöket a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság nevében
TISZK Tanácsadó Testülete. A tanácsadó testület véleményezi:A tanácsadó testület véleményezi: –az irányító szervezet működésének szabályait tartalmazó.
A kiváltás stratégia Emberi Erőforrások Minisztériuma
TÁMOP /1/B Gyermekek és fiatalok integrációs programjai Csomópont - Ifjúsági Információs Pont kialakítás Álláskereső klub.
1 8/1993.(III.31.) NM rendelet Szakmai felügyelet A jogszabály módosítás okai: –Az Eü. Reform kiemelt feladata a szakfelügyelet erősítése –Nem minden orvosi.
A Mozgássérültek Állami Intézetének bemutatása Február 22. Kogon Mihály igazgató.
TÁMOP-5.5.2/09 „Önkéntesség elterjesztése” c. pályázati kiírás előzményei, céljai és háttér-információ Információs nap április 9.
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
TAMOP /1 „CÉHÁLÓZAT KAPACITÁSFEJLESZTÉSE” Kézenfogva Alapítvány Projektnyitó Szakmai Nap
Hajléktalanügy 2015 Hajléktalanellátás Országos Konferenciája
1 A foglalkoztatáspolitika ösztönző elemei, a szolgáltatások szerepe Munkaerő-piaci Műhely Konferencia Pécs november 20. SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM.
„FÜGG Ő SÉG ÉS/VAGY MUNKAKÉPESSÉG” konferencia Egy attitűd-vizsgáló kérdőív tapasztalatai Dr. Papp Éva.
Ellátás-szervezési kérdések, korszerű ellátási formák, a szenvedélybetegségek megelőzésében és ellátásában Dr.Kassai-Farkas Ákos.
A nemzeti drogstratégia megvalósítását szolgáló évi pályázati programokról Portörő Péter Nemzeti Kábítószerügyi Koordinációs Osztály Szociális és.
Az integrált addiktológiai ellátás-fejlesztési modell kialakításának lehetőségei az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében Dr. Felvinczi Katalin Nemzeti.
Strukturális alapok és a HEFOP. Strukturális Alapok Európa regionális politikája a pénzügyi szolidaritáson alapul. A Strukturális Alapok, az EU regionális.
Serdülőkori szerhasználat Magyarországon ESPAD Dr. Szemelyácz János INDIT
Drogbetegek kezelése és ellátása Drogambulanciák szerepe a drogbetegek kezelésében Dr. Csorba József Fővárosi Önkormányzat Nyirő Gyula Kórház Drogambulancia.
A lelki egészségfejlesztési központok és a lelki egészségfejlesztés szakmai támogatása az országos háttérintézmények bevonásával dr. Koós Tamás szakmai.
AZ EFOP VÉGREHAJTÁSÁNAK ELŐREHALADÁSA* SZEPTEMBER 23. *2016. SZEPTEMBER 15-EI ADATOK ALAPJÁN DR. GARAI PÉTER EU FEJLESZTÉSEK VÉGREHAJTÁSÁÉRT FELELŐS.
„FÜGGŐSÉG ÉS/VAGY MUNKAKÉPESSÉG” konferencia
Dr. Felvinczi Katalin Nemzeti Drogmegelőzési Intézet
Lorem ipsum.
Társadalmi követelmények és igények speciális könyvtári ellátásra
Előadás másolata:

Drogpolitika Portörő Péter Nemzeti Kábítószerügyi Koordinációs Osztály Szociális és Munkaügyi Minisztérium Budapest, november 19.

Helyzetkép és drogpolitikai kihívások A évi HBSC (Iskoláskorú Gyermekek Egészségmagatartása) vizsgálat eredményei a szerfogyasztás kipróbálásának enyhe növekedését mutatják a fiatalok között. A megkérdezett 2877 középiskolás (9. és 11. osztályos) tanuló 20,3%-a fogyasztott valamilyen illegális szert, ill. visszaélésszerűen használt már életében gyógyszert és/vagy inhalánsokat. A HBSC vizsgálat is igazolja azt a magyar fiatalokra jellemző fogyasztási struktúrát, miszerint a két leggyakrabban használt szer a kannabisz és az alkohol gyógyszerrel történő együttes használata - utóbbi főként a lányok körében. Forrás: Nemzeti Drog Fókuszpont EMCDDA jelentés

Helyzetkép és drogpolitikai kihívások A évi rendőrségi és egészségügyi nyilvántartások alapján készült kutatás (Elekes, Nyírády 2006) alapján a problémás drogfogyasztók száma főre becsülhető. Magyarországon az intravénás drogfogyasztók számát 3941 főre becsüljük. Forrás: Nemzeti Drog Fókuszpont EMCDDA jelentés

Helyzetkép és drogpolitikai kihívások A évi adatok alapján a hazai iv. kábítószer-használók populációjában alacsony mértékben valószínűsíthető a HIV- fertőzöttek száma. A drogambulanciákon kezeltek, illetve az alacsonyküszöbű szolgáltatásokat igénybevevők körében 28,9%- os HCV prevalencia érték mutatható ki. Az előző évekhez képest 2006-ban csökkent az illegális szerhasználat miatt elhunytak száma ban 25 haláleset történt (22 heroin, 2 morfin, 1 kokain). Forrás: Nemzeti Drog Fókuszpont EMCDDA jelentés

Helyzetkép és drogpolitikai kihívások 2005-höz képest az ismertté vált visszaélés kábítószerrel bűncselekmények száma 13,4%-kal csökkent elkövető, ebből 836 fiatalkorú. A „termel, előállít, megszerez, tart, behoz…” magatartások - amelyek elsősorban keresleti oldali, saját használattal összefüggő tevékenységeket takarnak - részaránya az összes ismertté vált visszaélés kábítószerrel bűncselekmény között 89,8% volt. A kínálati oldali bűncselekmények („kínál, átad, forgalomba hoz, kereskedik”) részesedése a felderített esetek megközelítőleg 1/10-ét teszi ki. Forrás: Nemzeti Drog Fókuszpont EMCDDA jelentés

Helyzetkép és drogpolitikai kihívások A büntetőeljárás alternatívájaként kezelt betegek száma

Helyzetkép és drogpolitikai kihívások 2006-ban a rendőrök körében, reprezentatív mintán történt vizsgálat (Ritter 2007) a kábítószer-fogyasztással kapcsolatos attitűdök felmérésére. A megkérdezett rendőrök 38,2%-a szerint prevencióval és felvilágosítással lehetne visszaszorítani a kábítószer- fogyasztást, míg 37%-uk szerint a szigorúbb büntetés lenne a megfelelő eszköz erre.

Nemzeti stratégia a kábítószer-probléma visszaszorítása érdekében (2009-ig érvényes drogpolitikai alapdokumentum) Intézményközi koordináció és együttműködés + Finanszírozás = fejlesztés és/vagy működtetés + Egyes szakmai tevékenységtípusok összehangolása

Intézményközi koordináció és együttműködés A Kábítószerügyi Koordinációs Bizottság (KKB) működtetése (valamennyi érdekelt intézmény részvételével) 2007-ben a KKB újjászervezése a civil képviselet és együttműködés kereteinek biztosítása érdekében. 10 szavazati joggal rendelkező állandó tag, melyből 4 nem kormányzati szervezet delegáltja, további 9, szavazati joggal rendelkező eseti tag és 10, szavazati joggal nem bíró szakértő tag.

Folyamatos és évenkénti beszámolók a Nemzeti stratégia végrehajtásával kapcsolatos intézkedésekről a Parlament, a Kormány és a nyilvánosság felé. Kábítószerügyi Eseti Bizottság létrejötte 2007-ben a drogstratégia megvalósításának figyelemmel kísérése, illetve a Kormány felé szóló javaslatok megfogalmazása érdekében. Intézményi együttműködés az EU és az ENSZ feladatok vonatkozásában (adatgyűjtés, képviselet). A Kábítószerügyi Egyeztető Fórumok rendszerének működtetése (jelenleg 96 KEF működik az országban). A társadalmi attitűdformálás elősegítése (pl. médiaprogramok, kutatások támogatása révén). Intézményközi koordináció és együttműködés

Fejlesztési célú pályázati források 2007-ben az SZMM kábítószerügyi koordináció pályázati rendszerében 9 pályázati kategóriában, összesen 730 millió Ft összegben kerültek kiírásra pályázatok. Támogatott tevékenységek: Az alacsonyküszöbű szolgáltatások fejlesztése és működtetése, a szenvedélybeteg ellátórendszer kiegészítő működési támogatása, a KEF-ek működtetése, képzés és kutatás, komplex prevenció, szenvedélybetegek reintegrációs programjai. A TÁMOP keretében „A Szociális szolgáltatások modernizációja, központi és területi stratégiai tervezési kapacitások megerősítése, szociálpolitikai döntések megalapozása (5.4.1), valamint a Gyermekek és fiatalok integrációs programjai (5.2.5) konstrukciók tekintetében zajlik a szakmai előkészítés.

Új akcióterv (Korm. határozat) a nemzeti stratégiai programban foglaltak megvalósításának elősegítése érdekében között Kiemelt célterületek: Prevenciós szolgáltatások fejlesztése, tartalmi minimumkövetelmények meghatározása, akkreditáció, a finanszírozás stabilizálása Szakmai irányelvek kialakítása a prevenció kiemelt színterein (Biztonságos Szórakozóhely Program, munkahelyi drogmegelőzés) A helyi színtű koordináció (KEF-ek) munkájának elősegítése Egészségügyi és szociális intézmények minőségügyi és értékelési rendszerének kialakítása

A gyógyult szenvedélybetegek, a szabadságvesztésből szabadult, valamint a fenntartó kezelés alatt álló drogbetegek reszocializációs és szociális támogató rendszerének kilakítása Nappali kórházi ellátások fejlesztése A gyermek- és ifjúságaddiktológiai ellátás szakmai, intézményi hátterének fejlesztése Alacsonyküszöbű szolgáltatások lefedettségének növelése Új akcióterv (Korm. határozat) a nemzeti stratégiai programban foglaltak megvalósításának elősegítése érdekében között

A különleges célcsoportok (fiatalkorúak és gyermekek, terhes anyák, gyermekeikkel együtt kezelésbe vontak, HIV/AIDS érintettek, kettős diagnózisúak) szükségleteit figyelembe vevő speciális ellátási formák működési feltételeinek javítása A büntetés-végrehajtási intézetekben önkéntes szűrőprogramok, megelőző, alternatív kezelési, speciális elvonó, illetve egyéb terápiás és szolgáltatások fejlesztése Képzések (kereslet és kínálatcsökkentési oldalon egyaránt)

Köszönöm a figyelmet!