SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK A FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI NAPOK

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
2014. május 3.hete Országos száj –és fogápolási hét
Advertisements

Az éghajlatváltozás problémája egy fizikus szemszögéből Geresdi István egyetemi tanár Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar.
Formula 2: Multivitamin-komplex
ANYAGCSERE BETEGSÉGEK DIÉTÁS KEZELÉSE
Kisded táplálás irányelvei
Mire jó a tojás? Tények a tojásról
Egészséges táplálkozás középiskolásoknak
Gyermekkori sajátosságok
Testünk építőkövei: A vitaminok
Sertéshús helye az egészséges táplálkozásban
senior product manager Wyeth Consumer Healthcare
Aktív, egészséges életmód alsó tagozatos diákoknak
Flavon max termékcsalád
A tej szerepe az egészséges táplálkozásban
Készítette:Józsa Szende Román Orsolya
Bevezetés a táplálkozás-egészségtanba
Az egészséges mosoly titka: Dent  med Perfect-Team.
Ajándék ötletek Karácsonyra
Az élelmiszereket felépítő anyagok
A helyes táplálkozás.
Tápelemek hiánytünetei
Dr. Boros Szilvia Centrum Sajtótájékoztató Táplálkozási jellemzők Magyarországon, új RDA és az egészséges táplálkozás megvalósulásának előnyei.
Gyermekek fejlődése és gondozásuk módszertana
D – vitamin ! (: Készítette: Pafit Zoli Tomi Patrik.
Kedvező hatásai: Központi szerepet játszik a csontfejlődésben. Ha a kicsi gyermekek szervezetében alacsony a D-vitamin szintje, nem megfelelően fejlődik.
A vitaminok és az ásványi sók (II)
ANATÓMIA-ÉLETTAN.
NÖVÉNYI TÁPANYAGOK A TALAJBAN
Dr Kovács Ágota Péterfy Sándor utcai Kórház Gasztoenterológiai Osztály
Oktatás kiemelkedő fontossága
Az ápolt és egészséges szájért
Lucerna (Medicago sativa)
Táplálékok , tápanyagok
Táplálkozási ismeretek II.
Megelőzés a fogászatban
Fogaink egészsége "Az egészség olyasmi, mint a gondosan égetett gyertya. Ha körültekintő figyelmet szentelünk gyertyánknak, sokáig fog égni." Manfred.
A vegetáriánus táplálkozás megítélése
A helyes táplálkozás.
Általános iskola, 8. évfolyam, biológia, 2/1
Ismétlés Heterotróf életmód Mindenevő Táplálkozás folyamata
Moszatok jelentősége a hétköznapi életben
A TÁPLÁLKOZÁS ÉS ÉLELMEZÉSTAN ELŐADÁSOK TEMATIKÁJA II. 7. – V. 9.
Szájápolás, helyes fogmosás
Az állandó küzdelem A szabadgyökök olyan agresszív molekulák, melyek sejt- és DNS- károsodást idéznek elő Az antioxidánsok semlegesítik a szabad gyököket,
Egészségkultúra 9. évfolyam
Készítették: Kun Vivien Retkes Vanessza Urbán Ibolya 8.a.
Táplálkozás A mai táplálkozás legfőbb problémái Káros hatások
FOGSZUVASODÁS MEGELŐZÉSE HELYES TÁPLÁLKOZÁSSAL TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés.
A TÁPLÁLKOZÁS ÖSSZEFÜGGÉSE A KRÓNIKUS BETEGSÉGEKKEL TÁMOP B-14/ „Egészséges alapanyagok – egészséges táplálkozás” mintaprojekt a közétkeztetés.
Szájápolás felsőfokon a BIYOVIS készítményeivel. Fog és szájüreg állapota Esztétikai szempont Egészségünk tükre Fontos szerepet játszik a gyomor- és bélrendszer.
10. rész :Táplálékunk összetevői Ásványi anyagok Klikk a folytatáshoz.
EGÉSZSÉGES TÁPLÁLKOZÁS Készítette: Nadin, Barbi, Cinti, Attila.
A éves gyermekek támogatása a tanulásban - szülői szemmel Prigl Ágnes szülő Szolnoki Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti.
10. rész :Táplálékunk összetevői Zsírok Klikk a folytatáshoz.
TÁPLÁLOKOK, TÁPANYAGOK
Általános tényez ő k szerepe a fogágybetegség etiológiájában.
10. rész :Táplálékunk összetevői Szénhidrátok Klikk a folytatáshoz.
7. rész. A magas vérnyomás okairól Klikk a folytatáshoz.
Dr. Borsos Terézia Milyen fogkrémet használjunk? Klikk a folytatáshoz!!!
Testnevelés tantágypedagógia 10. A mozgásfejlődés.
DOWN Alapítvány Vámos Magdolna 2016.
A tengervíz összetétele
10. rész :Táplálékunk összetevői
Naturaqua ásványvíz.
Visegrádi ásványvíz.
Táplálkozási betegségek
Alultápláltság és veszélyei
A gyermek biológia fejlődése
Előadás másolata:

SZERETETTEL KÖSZÖNTJÜK A FŐVÁROSI PEDAGÓGIAI NAPOK ALAKLMÁBÓL MEGJELENT VENDÉGEKET

A fogszuvasodás kialakulásának okai

Plakkfestés

Foszuvasodás - caries

Fogkő

Egészséges íny

Ínygyulladás

Ínyvisszahúzódás

A fogszuvasodás és a fogágybetegség megelőzésének lehetőségei Fluoridok: általános és helyi alkalmazás

A túlzott fluoridbevitel veszélye

A fogszuvasodás és a fogágybetegség megelőzésének lehetőségei Fluoridok: általános és helyi alkalmazás Táplálkozás: kisebb mennyiségű és rikább cukorfogyasztás  csökkent plakk-képződés

A caries kialakulása szempontjából a helyi hatás oki tényezői a szénhidrátok mennyisége és összetétele a szénhidrátok állaga a szénhidrátfogyasztás gyakorisága

A táplálkozás általános hatása a fogak fejlődése szempontjából A, B12, C, D vitaminok Ásványi anyagok, mint a magnézium, foszfor, kalcium Nyomelemek, mint a fluorid

A fogszuvasodás és a fogágybetegség megelőzésének lehetőségei Fluoridok: általános és helyi alkalmazás Táplálkozás: kisebb mennyiségű és rikább cukorfogyasztás  csökkent plakk-képződés Szájhigiéne: gyors cukoreltávolítás bakteriális lepedék távoltartása

Készítették: Gondy Mónika 14. A Pakányi Petra 14 Készítették: Gondy Mónika 14.A Pakányi Petra 14.A Felkészítő tanárok: Glowacz Miklósné Tóth Györgyné Budapest, 2005.