Ázsia zenéi.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Új utak a közönség elérésében
Advertisements

A kora keresztény zene (I-IV. század) antik gyökerei
YES •A "progresszív" (haladó) kifejezést a mai napig használják olyan zenei törekvésekre, amelyek kísérleti módon, az adott műfaj megszokott, elfogadott.
A sokszínűség dallamai
A népies stílus A romantika egyik ágaként alakult ki a reformkorban.
Manhattan a sivatagban
Hallelujah Thake This Waltz If It Be Your Will Suzanne Who By Fire Zenei pályafutása háttérbe szorítja költői és írói érdemeit, pedig a zeneiparbeli.
AUSZTRÁL ŐSLAKOSOK Onódi Csaba, 6.B.
RÓZSA a virágok királynője.
ESÉLYT AZ ESÉLYTELENEKNEK
Zengje örökké az énekünk, Zengje minden földi lény, Zengje föld és zengje ég, Zengje, hogy „Ő él örökké!”
JÓ REGGELT ! Megköszönöm jó Atyám, hogy az elmúlt éjszakán megőriztél engemet és új napot kezdhetek.
Szórakozás a középkorban.
A magyar népdalok jellemzői
Ázsiai Egyetemek Környezettervezés Vinkó Anna és Donka Sándor gyűjtése.
A reneszánsz zene és tánc
A tudatos zenehallgatás
A Szimfonikus zenekar hangszerei
A reneszánsz.
Arab, iszlám kultúra,művészet
Magyar Néptánc Története
LP3 Tanulás.
Szórakozások 2. Age of Empires. Age of Empires, Gold Editon.
Az ógörög líra születése
Jung Károly: Dal a hazáról
Az ókor színházai.
III. ÚJRÓNAFŐI BIRKAPÖRKÖLT FESZTIVÁL május 30-án 14 órától.
Transz-Szibériai Vasút
Világ legrégebbi még lakott városa
Népköltészet 002.
Arab, iszlám kultúra,művészet
Mit csinál egy gésa? Egy mesterség születése Jelentése:”szép személy”
ÚJ-Dél Wales és Sydney.
Kik a gésák ? A háziasszonyt helyettesítik a férfi vendégek szórakoztatásánál Magában egyesíti a női ideállal szembeni összes követelményt Szép Szellemes.
Kiszakadás az újjászületésből
A koreai sámánista szertartsok eszközei
별신굿 탈놀이 Hahoe Byeolsingut Talnori Készítette: Tran Hong Hoa Keleti nyelvek és kultúrák- Koreai szakirány Harmadéves.
JÓ REGGELT ! Megköszönöm jó Atyám, hogy az elmúlt éjszakán megőriztél engemet és új napot kezdhetek.
Uram, Istenem, tiéd az éjszaka és tiéd a nappal,
Az ókori Róma 1. Itália földrajza A királyság kora (Kr.e. 753 – 510)
Egyetemek és vágánsok 14/A.
A Bánk bán operaváltozata
Színész Szerep Nézők  Színház lényege, ami nélkül, nincs színház  Nincs színház  Színész / szerep-be lépés,  Néző (közönség), több ember  Közös.
Zene Játék dallami készségfejlesztés
Hivatásos pedagógusok irányításával, modern eszközök alkalmazásával.
A lovagi irodalom görbe tükörben
A zene Ókori Róma Bizánc.
HANGSZER VERSENY.
A kanna az egyik legjobb hangszer: nem törik, időjárásra nem érzékeny,
A reneszánsz Összeállította: Fazekas Ádám 9.n.
MÉDIAISMERET Közlési rendszerek
Föld és nagy ég, ezernyi csillag, Zengjetek Istennek új éneket! A mindenség víg dalra bíztat: Zengjetek Istennek új éneket! Csodáin ámulva ujjong szívem.
Belépés a felsőoktatásba: nemzetközi tendenciák Jelentkezési tendenciák kutatás – műhelykonferencia június 16. Kasza Georgina.
A mese.
A zene története készítette: Szabóné Lukács Éva
Csillagszeműek. Az együttesről A táncegyüttest 1993-ban alapította Timár Sándor és Timár Böske 50 fővel kezdték,ma már 700-an vannak Magyarország egyetlen.
A szimfonikus zenekar hangszerei Készítette: Mócsánné Nagy Ágnes
Kakukktojás játék. 1.G. P. da Palestrina William Byrd Thomas Morley Orlandus Lassus Arezzoi Guido Luca Marenzio Arezzoi Guido, mert ő a középkorban volt.
Készítették: Juhász Nelli Zsigmond Laura
A hang.
Te is más vagy – Te sem vagy más
I-124.
ZADAR.
LÍRA – EPIKA - DRÁMA.
Kvíz feldatok.
Képzőművészet Zene Tánc
A középkor zenéje ( ). ~ A közékor a Római Birodalom bukásától (476) egészen a XV. század végéig, Amerika felfedezéséig, 1492-ig tart. ~ A vallás.
Ázsia természetföldrajzi képe
Határtalan Egészségnevelés Lehetőségei Program
Előadás másolata:

Ázsia zenéi

A zene szerepe Ázsiában Szertartások nagy szerepet játszottak!!!! Legfontosabb szertartások körébe beletartozott a zene is!!! Szertartási zene egyben állam zene is volt!!! Ez a fajta zene tetőpontját a Tang-korban (619-914) érte el. Az ún. "tízféle muzsika" között meg lehetett találni az indiai, koreai és öt belső-ázsiai város zenéjének változatait, kínai népdalokat, amelyeket táncjátékok kísértek. A színpadi zene többnyire népies dallamokból állt, ezért a művelt elit lenézte.

Japán zene Japán nemzeti hangszere a KOTO. Hosszú japán citera, 13 selyemhúrja a mozgatható húrtartó lábak fölött húzódik. A koto is, mint a többi húros hangszer a 16. században jelent meg. Jellegzetes hangszerük még a SAKUHACSI - végén fújt japán fuvola. A népszerű táncos Kabuki színház játékát fuvola, dob, SZAMISZEN kíséri. A SZAMISZEN három húros, lapos hátú hosszú japán lant. Érdekes hangszer a rövidnyakú japán lant azaz a "holdgitár." Oldalt fújt fuvolák, népi hegedűk és különböző dobok még hangszerei. A CURI DAIKO japán hordódob; a KAKKO - két szarvasbőr-membrános dob, az OKEDO hengeres dob, míg a MOKUGIO halformájú japán hasított dob.

Indiai zene és tánc Indiában a zenéhez hozzátartozik a tánc. A népi táncosok saját magukat kísérik ritmus-hangszerekkel. A tánc technikájában a lábmunka adja a ritmusképleteket, a kar- és főleg kézmozdulatok, a MUDRÁK érzelmek, események vagy tárgyak szimbólikus kifejezői. Évezredes hagyományokra visszatekintő a klasszikus táncstílusuk kötött mozdulatokkal és zenével. Dél-indiai iskolákban tanítják a táncokat.                    NATYA                             SHARKI                   KATHAK

Oroszország A népzene legrégibb képviselői a munkadalok mellett a vallásos énekek, a sirató énekek, a lírai és a bölcsődalok, valamint a szatírikus dalok voltak. Oroszországban tipikus a hegedűből, cimbalomból és nagybőgőből álló népi zeneegyüttes. Fontosabb népi hangszereik: guszli, kobza, bandura, domra, balalajka, brolka, szopelka, duduk és a fúvós szvirel.

Kína és a zene Együtteseikben ütő- és zörejhangszerek uralkodnak. Zenélő kövek, gömbfuvolák, harangok, dobok, harangjáték, csörgők, kereplők, gongok, réztányér. Ezen kívül fuvolafélék, oboák, pánsípok, a selyemhúros KIN (citera), és a nádból készült SENG (szájorgona) A szájorgona keleti fúvóshangszer, a játékos által fújt szélkamrába illesztett szabadnyelves sípkötegből áll. A TI-CU oldalt fújt kínai bambuszfuvola. Táncok: CSUKUNGTIAO - párbeszéddel, énekkel, tánccal előadott elbeszélés, és a JANGKO- népi dalos-táncos előadás. Hires a kínai opera, ahol a tánc, énekszöveg, dialógus és akrobatika jól ötvöződött. Gazdag jelmezekkel, hagyományos mozdulatokkal előadott műveikben a női szerepeket is férfiak adták elő.

Források: www.google.com http://verslista.freeweb.hu/zene_elemei/8folklor_elemei/azsia_elemei/hindu.htm

Készítették: Kiss Hanna Keresztély Flóra Konkolyi Kriszti Karvalics Fruzsi Lambert Mika