Mi jellemzi az egyetemisták mobiltelefon használati szokásait? H1: A fiúk többet kommunikálnak SMS-ben, mint a lányok. H2: A diákok szociodemográfiai.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Egyenlőbb és egészségesebb társadalom
Advertisements

TISZTA FEJJEL A Magyar Rendőrség információs kampánya.
Egészséges életmód Az egészség és az egészséges életmód megfogalmazása elég nehéz. Mivel minden ember különböző igényekkel, és adottságokkal, rendelkezik.
A depresszió előfordulása a családorvosi gyakorlatban
A Családoktól tanulunk Kutatást végezte: Hegedűs Réka és Dávid Beáta 2005 Home-Start International Otthon Segítünk Alapítvány MTA Szociológiai Kutatóintézet.
Oktatásszervezés gyakorlat tavasz VIZSGAANYAG Tudásszintek, beválás.
Az egészségstílus Szegmentáció és barométer a hatékony egészségügyi kommunikáció támogatásához Szonda Ipsos.
Kutatási gyorsjelentés Omnibuszos kutatás meghatározott szakpolitikai témában – Egészségügy január.
Egészségérték-gazdálkodás: Mitől függ az egészségünk?
Rizikó magatartások népegészségügyi és lokális közösségi hatásai, kompetenciák és kommunikáció (érvelés-film)
Az internet, a TV és társas támogatás összefüggései
Kulcsárné dr. Papp Enikő:
A dunaújvárosi fiatalok szabadidő eltöltési szokásai
Ahány ház, annyi szabály Székely Levente
Oxyologia és sürgősségi orvostan I.
Az alvásról az időmérleg tükrében Néhány társadalmi faktor hatása
DPR Intézkedési Terv időarányos megvalósítása az Illés Gyula Karon PTE IGYK.
Fogyasztói magatartás, attitűdök a funkcionális élelmiszerek piacán
Lőwné Szarka Judit ellátottjogi képviselő
SE ÁOK Családorvosi Tanszék
A magyar fogyasztói szegmensek egészségvásárlása
Kreatív technikák és terápiák a pszichiátriai betegek közösségi alapú ellátásaiban Endre Szilvia május 23.
Civil szervezetek a munka világában
Alkoholizmus.
Alkoholizmus.
IPPI ÁLTALÁNOS ISKOLA SZILÁGY MEGYE
Szocializáció Dr. Szabó-Tóth Kinga.
Információs társadalom és a társadalmi egyenlőtlenségek Tausz Katalin.
Gyermek és fiatalkori devianciák kialakulása
Élsportoló fiatalok vizsgálata szociológiai kontextusban
Szegénység és egészségi állapot
SZAKDOLGOZAT CÍME szakdolgozat
Cardiopulmonális resustitatión átesett 100 beteg nyomonkövetése osztályunk anyagában retrospektív vizsgálat útján Dr. Lévai Csilla, Dr. Katona Zsuzsa,
A krónikus kórházi kezelést igénylő gyermek ápolása
Az objektív tápláltsági állapot, a szubjektív testkép és a kortárs bántalmazásban való érintettség vizsgálata országosan reprezentatív adatokon Várnai.
A Piros Orr Bohócdoktorok Alapítvány „1%-os” kampányának bemutatása Budapest, január 30.
Egyedül nem megy…! Érzékenyítő kampány a pszichiátriai betegek érdekében Nyírbátor, június 28. Lippainé Szabó Katalin,vezető ápoló Batonainé Ferkó.
Koszorú- és agyérbetegségek: tények és megelőzés
Egészséges életmód: a testmozgás élettani hatásai
Egészségfejlesztés és helyi ifjúsági munka. a) Az állítás helyes b) Az állítás helytelen c) Az állítás csak részben helyes d) Az állítás nem vonatkozik.
Vélemények az Egészségügyi Szociális Munka mesterképzésről
Nyugat-magyarországi Egyetem Benedek Elek Pedagógiai Kar
A szociális képességek fejlesztése módszertana
A mentés története, a sürgősségi ellátás felépítése, veszélyhelyzetek felismerése Előadó: Botlik Tibor A mentés története, a sürgősségi ellátás felépítése,
A munkával való elégedettség
A „soft law” hatása az oktatás és képzés szabályozására az európai integráció tükrében dr. Várnagy Péter egyetemi docens PTE FEEK.
A MEDICSPHERE PROJEKT KÖVETKEZTETÉSEI DR. SOLT KATALIN TÁMOP A-11/1/KONV
Az alapvető kommunikáció
Fiatalok szegmentálása táplálkozási szokásaik szerint
Önmenedzselés Előadó: Selmeci József Csongor. Változó külső és belső világunk A körülöttünk folyó változások egyik legfontosabbika az, hogy megnőtt a.
Internet a családban Székely Levente –
Kistérségi szociális gondozó-ápoló képzés United Way Kisalföld Alapítvány Kistérségi szociális gondozó-ápoló képzés United Way Kisalföld.
Gyermekek, gyermekes családok egészsége „Legyen jobb a gyermekeknek!” Nemzeti Stratégia Értékelő Bizottságának évi jelentése május 11. Tokaji.
Az integrált addiktológiai ellátás-fejlesztési modell kialakításának lehetőségei az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében Dr. Felvinczi Katalin Nemzeti.
„Kincs, ami nincs” - a hazai szegények egészségi állapota - Havasi Éva és Horváth Gergely.
CSALÁDI ÉLETRE NEVELÉS Az egészség fogalma, egészségfejlesztés, prevenció.
Új információszerzési szokások az egészségügyben Felmérés az orvosi könyvtárak használóinak szokásairól dr. Kührner Éva Ph.D. Informatio Medicata 2007.
Csoportos és egyéni addiktológiai fejlesztések tapasztalatai „Tágas városom kis lakásra cserélem”
TÁMOP-6.2.2/A-09/ Képzési díjak támogatása a Borsod-Abaúj- Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórházban Sürgősségi szakápoló képzés munkahelyi.
2016. június 10: „A tudásáramlás és a tudás megtérülésének egyes vetületei” című konferencia Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH)
Az egészségstílus Szegmentáció és barométer a hatékony egészségügyi kommunikáció támogatásához Szonda Ipsos.
Személyes életvitel.
A helyettes szülői ellátás működése
VMR.cool 2009 – Felmérés az internetező fiatalokról
Szív az életért 1. Rész: Bevezető Klikk a folytatáshoz!
Közbiztonság Budapesten Budapesti adatok
A évi kompetenciamérés FIT-jelentéseinek új elemei
3. osztályban.
EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD 1.
A légzőszervi betegségben szenvedők ismeretei a gyógyszerhasználatról és a rehabilitációs programokról CSMÖ MELLKASI BETEGSÉGEK SZAKKÓRHÁZA, DESZK Farkas.
Előadás másolata:

Mi jellemzi az egyetemisták mobiltelefon használati szokásait? H1: A fiúk többet kommunikálnak SMS-ben, mint a lányok. H2: A diákok szociodemográfiai jellemzői meghatározzák a mobiltelefon használatot. H1 független: nem; függő: SMS száma H2 független: szociodemográfiai jell.; függő: mobiltelefon-használat

A kutatás célja feltárni a középiskolások alkoholfogyasztási szokásának motivációit. H1: A kollégiumban lakó középiskolások jelentősen több alkoholt fogyasztanak a csoporthatás miatt. Független: lakhely (kollégium –otthon) Függő: alkoholfogyasztás mértéke (több-kevesebb) H2: Az alkoholhoz való hozzájutás nem akadályozott az esetek többségében, ami gyakoribbá teszi az alkohol fogyasztását. Független: hozzáférés (alkoholhoz) Függő: alkoholfogyasztás (gyakoribb –ritkább)

A vizsgálat célja feltárni, hogy mennyire elégedettek a betegek és hozzátartozóik a mentősök kommunikációjával. H1: A hozzátartozók többsége kevésnek tartja (ezért elégedetlen) a közölt információkat. Független: információk mennyisége Függő: (hozzátartozók) elégedettsége H2: A betegek sérelmezik, hogy a szakmai kifejezések használata miatt gyakran nem értik mi fog velük történni. Független: szakmai kifejezések használata Függő: elégedettség (sérelmezik, hogy nem értik őket)

Cél: Nagykanizsa mentőállomáson és Nagykanizsa Megyei Jogú Város Kórházának Intenzív osztályán az elmúlt öt évben végzett újraélesztések gyakorlatát és eredményességét szeretném összehasonlítani a legújabb ajánlások tükrében végzett újraélesztések eredményességével, ugyanezen sürgősségi ellátó helyek tekintetében. A kutatás célja a gyakorlat változásának tükrében megvizsgálni a sikeres (életfontosságú szervkárosodás nélküli) újraélesztések arányát és eredményességét. a nemek tekintetében a férfiaknál sikeresebb kimenetelűek az újraélesztések a 18 év alattiak körében a sikeres újraélesztések nagyobb számban fordulnak elő a rosszabb társadalmi helyzetben élők (meghatározva, hogy kik tartoznak a rossz szociális helyzet kategóriába lakóhely, jövedelem, munkahely stb. szerint) között kevesebb a sikeres kimenetelű resuscitatiók száma az intenzív osztályokon a meglévő személyi és tárgyi feltételeknek köszönhetően több az eredményesen véghez vitt resuscitatió, mint a mentőn

Mennyire eredményes a kognitív viselkedésterápia alkoholbetegek gyógyításában? H1: Alkoholbetegek gyógyításában eredményesebb a viselkedésterápia, mint a gyógyszeres kezelés Független: viselkedésterápia Függő: (alkoholbetegek) gyógyulása H2: A 45 év feletti alkoholbetegeknél a gyógyszeres terápia eredményesebb Független: kor Függő: terápia eredményessége

A mellkasi fizioterápia alkalmazása hatékonyan alkalmazható a tartósan fekvő betegek légúti szövődményeinek megelőzésében. A magasabb iskolai végzettségűek gyakrabban vesznek részt kulturális rendezvényeken. Az iskoláskorú gyermekek elhízásának alapvető oka a fizikai-aktivitás hiánya. A munkahelyi kapcsolatok befolyásolják az egyén testi-lelki állapotát.