Fogyasztóvédelem az Európai Unióban

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
ÚMFT – a foglalkoztatás növeléséhez kapcsolódó hazai és EU-s források elérése mikro-, kis-, és középvállalkozások részére.
Advertisements

Az artista sem ugrik védőháló nélkül avagy miben segíthet a jog ?
Magyarország Fogyasztóvédelmi Politikája Országos Konferencia Budapest, 2011.június 16. A fogyasztók oktatása Dr. Horváth György Fogyasztóvédők Országos.
Az állam szerepe az öko- marketingben Tátrai Miklós helyettes államtitkár március 17.
 2001/95/EK (általános termékbiztonságról szóló) irányelv 12.cikke hozta létre a RAPEX-et  Az irányelv 11. cikke tartalmazta az értesítési eljárásra.
A JOGHARMONIZÁCIÓ. Az államok konszenzusa alapján elfogadott, szerződéses és szokásjogi magatartási normák összessége, amelyek a nemzetközi jogalanyok:
Schenk B november 7. BCE Az emberi jogok regionális védelme november 7.
Megtakarításokról közérthetően mindenkinek
NEMZETI ÉLELMISZER- TECHNOLÓGIA PLATFORM TEVÉKENYSÉGE Boródi Attila (ÉFOSZ) Budapest, szeptember 24.
A közötti időszak fejlesztési tervezésének megalapozása
EURÓPAI UNIÓ - VÍZÜGYI KERETDIREKTÍVÁK Bemutató Általánosan a VKI-ről és Magyarország helyzetéről 2005 április.
A PÁLYÁZAT Márkus Miklós szakértő Stratégiai zajtérképek és zajcsökkentési intézkedési tervek készítése Székesfehérvár 2013 Zárórendezvény.
2005. szeptember 28.. Történeti háttér Kiemelkedően magas menekültáradat Igény a menekülők szabályozott érkezése iránt.
Vállalkozások az EU-ban Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány.
Az Európai Unió és a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatok 2010.július 30. Eger Aranyi Péter Nemzetgazdasági Minisztérium Fogyasztóvédelmi Osztály.
Az európai fogyasztóvédelmi magánjog fejlődési tendenciái Dr. Hajnal Zsolt FOME elnök/ DE-ÁJK egyetemi tanársegéd május 31.
EU alapismeretek E-Learning.
Az Európai Unió és Magyarország
Készítette: Nagy Roland.  Európai Gazdasági és Monetáris Unió (EGMU)  Gazdasági és Monetáris Unió (GMU) Magába foglalja: - ktsgvetési és a gazdaságpolitikai.
Az Európai Unió intézményrendszere Unger Anna december 1.
A Duna földrajzi kapocs, közös identitástudat képező elem települések, régiók és országok közötti többszintű és sokrétű kapcsolatrendszer alapvető eszköze,
Az Európai Unió környezetpolitikája Asszisztens hallgatók 19. tételéhez
1 A kohéziós politika a költségvetés fogságában 49. Közgazdász-vándorgyűlés, Pécs, szeptember 30. dr. Iván Gábor.
Az EU és Kelet-Közép-Európa. Kezdetek Visszatérés Európába? rendszer váltások Közép- Európában Első reakció: –EBRD (1989. július Párizs)-G7 csúcs.
Vince Péter MTA Közgazdaságtudományi Intézet
INTÉZMÉNYKÖZI MEGÁLLAPODÁS SZERKEZET. TÖRTÉNET, SZEREPLŐK 1999-es megállapodás 2002-es megállapodás 2006-os (hatályos) megállapodás Módosítások: 2007,
dr. Szöllősy András UCP Osztály július 29.
Határon átnyúló vitarendezés. Bevezetés határon átnyúló viták nehézségei különböző nyelv jogismeret hiánya, fogyasztói jogvitákban különösen.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi Bizottság elnöke Budapest, június 16. Fogyasztóvédelem és jogalkotás napjainkban.
Hatósági és civil fogyasztóvédelmi feladatok, merre tovább fogyasztóvédelem? Dr. Baranovszky György Gödöllő, április 22.
BÁCS-KISKUN MEGYEI KORMÁNYHIVATAL FOGYASZTÓVÉDELMI FELÜGYELŐSÉGE Közösen a fogyasztókért: a békéltető testületek és a fogyasztóvédelmi hatóság együttműködésének.
Magyar Controlling Egyesület 1113 Budapest, Bartók Béla út 152. Telefon / fax: 06/1/ Honlap: Számviteli.
Transzparencia, információszabadság és közérdekű adatok nyilvánossága Dr. Fazekas Judit Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős helyettes.
Az Európai Únió csatlakozási folyamatai
EU szabályozás Általános környezetvédelmi jogtár Forrás:
Kordás László december Társadalmi Párbeszéd Központ.
A pénzügyi felügyelés fő irányai Európában Dr. Szász Károly elnök Új kihívások előtt a biztosítási piacok A Magyar Biztosítók Szövetségének I. Biztosítási.
Az Országos Fogyatékosügyi Tanács sajátos szerepe az Európai Uniós szabályozások érvényesítésében hazai nemzeti és helyi szintű szabályozásokban Horváth.
EURÓPAI UNIÓS POLITIKÁK
 Római szerződés: 1957március 25.  Európai Ipar fejlődése  1973 olajválság  es évek legnagyobb problémája  80 – s években Amerika és Japán.
Kormányszóvivői tájékoztató A fogyasztók biztonságáért Középtávú fogyasztóvédelmi politika Csizmár Gábor államtitkár Szociális és Munkaügyi Minisztérium.
AZ EURÓPAI UNIÓ.  AZ EU VILÁGGAZDASÁGI SZEREPKÖRE MAGAS SZINTŰ INTEGRÁCIÓ, GAZDASÁGI, MONETÁRIS UNIÓMAGAS SZINTŰ INTEGRÁCIÓ, GAZDASÁGI, MONETÁRIS UNIÓ.
Magyar Dohánytermelők Országos Szövetségének Küldöttgyűlése 2006.November 20.
Balatonszemes Az Európai Unió szintű szociális párbeszédben való részvétel tapasztalatai.
Egészségügyi panaszok az Európai Fogyasztói Központ gyakorlatában „Egészségügyi szolgáltatások – békéltető testületek szerepe és jövője a fogyasztóvédelemben”
Az E-KÖZIGAZGATÁS INFORMATIKAI STRATÉGIÁJA október 16.
Az Európai Unió.
A közszolgáltatásokra kifejlesztett általános együttműködési modell GYÁL VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNÁL Gyál, szeptember 30.
Közigazgatási Jog 4 Európai Közigazgatás, 5. előadás október Az Európai Unió területi-helyi közigazgatása 3.1. Regionalizmus az EU-ban integráció.
Közigazgatási Jog 4. Európai közigazgatás, 3. előadás szeptember Az EU központi szerveinek általános jellemzői Nincs önálló (saját) EU intézményrendszer.
A társadalmi részvétel elve és az NGO-k jogai dr. Pánovics Attila március 5.
1. / Áttekintés ›Az EU természete ›Mikor lehetséges / alkalmas eszköz az EU jog? ›Az EU jogorvoslat keretei ›Tagállammal szembeni EU jogorvoslat ›Kötelezettségszegési.
A fogyasztó és a vállalkozás fogalma, gyakorlati kérdések az Fgytv. végrehajtása során Országos szakmai konferencia Budapest, Dr. Eitmann.
A SZAKKÉPZÉS-FEJLESZTÉSI KONCEPCIÓ TARTALMI IRÁNYAI MFKB megbeszélés február 5.
Európai Uniós ismeretek Az Európai Unió jogrendszere; Versenyjog.
Dr. Fülöp Zsuzsanna szóvivő, osztályvezető Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Békéscsaba, szeptember 10. Változások, célkitűzések,tervek - a fogyasztóvédelem.
1 A kémiai biztonság új stratégiája. Európai Unió: Fehér Könyv. REACH. Globális Stratégia: Globális harmonizáció. SAICM. Prof. Dr. Ungváry György.
Fogyasztói jogérvényesítési lehetőségek készítette: dr. Tulipán Péter.
1 A fogyasztóvédelem magyarországi helyzete és gyakorlata, a fejlesztés lehetséges irányai Budapest, Dr. Horváth Sándor Főosztályvezető Ifjúsági,
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, július 13. Előrehaladás a fogyasztóvédelmi ügyek területén első félévében.
Simon Gábor a Fogyasztóvédelmi bizottság elnöke Budapest, december 16. A fogyasztóvédelem ügyei a évi őszi ülésszakban.
Az Európai Unió gazdasági joga I. Dr. Nagy Csongor István egyetemi docens.
Az Európai Unió gazdasági joga III. Dr. Nagy Csongor István egyetemi docens.
Dr. Benkő Péter Osztályvezető Március 8.
Az állami támogatások versenyszempontú ellenőrzése Magyarországon
Európai Uniós ismeretek
Készítette: Dr. Domonkos Endre (PhD)
AZ EURÓPAI UNIÓ JOGA NKE.
AZ EURÓPAI UNIÓ TÖRTÉNETE, INTÉZMÉNYEI
Szerzői jogi reform az Európai Unióban
Előadás másolata:

Fogyasztóvédelem az Európai Unióban

Az Európai Unió fogyasztóvédelmének alapjai Európai Gazdasági Közösséget létrehozó Római Szerződés ( 1957 március 25.) még nem tartalmazott konkrét fogyasztóvédelmi rendelkezéseket Utalások: versenyjog, agrárpolitika Az egységes belső piac megteremtésének elengedhetetlen feltételei közé tartozik ez a terület is

Az Európai Unió fogyasztóvédelmének alapjai 1975. április 14. - jelentős előrelépés Európai Tanács: „ Az Európai Gazdasági Közösség első, előzetes programja a fogyasztók védelmének és informálásnak politikájáról” Fogyasztói alapjogok és a fogyasztóvédelem kiemelt területeinek meghatározása

Az Európai Unió fogyasztóvédelmének alapjai Fogyasztói alapjogok: egészség és biztonság védelme gazdasági érdekek védelme kárigény érvényesítéséhez való jog információhoz való jog képviselet (érdekérvényesítéshez való jog)

Az Európai Unió fogyasztóvédelmének alapjai 1992. február 7.: aláírás, Maastricht (Hollandia) 1993.november 1.: hatályba lépés Maastrichti Szerződés (Szerződés az Európai Unióról)

Maastrichti szerződés jelentősége Európai Gazdasági Közösség elnevezés „Európai Közösség”-re változott Az államok együttműködése új értelmet kapott: nem csak gazdasági 3 pillér (Európai Közösségek, közös kül- és biztonságpolitika, bel - és igazságügyi együttműködés)

Maastrichti szerződés jelentősége Fogyasztóvédelmi szempontból: XI. fejezet címe: Fogyasztóvédelem 129.a cikkely megteremtette a közösségi fogyasztóvédelmi politika alapjait

Maastrichti szerződés jelentősége a Közösség hozzájárulása szükséges a magas szintű fogyasztóvédelmi politika kialakításához az ehhez szükséges intézkedések meghozatalára a belső piacon van szükség különleges cselekvési programok, mely ösztönzőleg és támogatólag hat a tagállamok fogyasztók egészsége, biztonsága és gazdasági érdekeinek védelmére szolgáló politikájára tagállamok szigorúbb szabályokat megállapíthatnak

Amszterdami szerződés 1997. október 2. : aláírás 1999. május 1.: hatálybalépés Nagyon jelentős, módosítja a Maastrichti szerződést, így a 129.a cikkelyt is. Szigorodó szabályok: nagyobb hangsúlyt kap a fogyasztók egészségének, biztonságának, gazdasági érdekének védelme és elősegítése, továbbá az információhoz, oktatáshoz, és az érdekévdelem céljából történő önszerveződéshez való jog

Amszterdami szerződés Ezen követelményeket a Közösségnek nemcsak figyelembe kell venni, hanem hozzá is kell járulni a hatékony megvalósulásukhoz A tagállamok azon joga, hogy szigorúbb fogyasztóvédelmi szabályokat állapítsanak meg, továbbra is megmarad

Néhány szó a jogforrásokról Rendelet: ● Közvetlenül alkalmazandó, közvetlen hatállyal rendelkezik, mindenkire nézve kötelező. ● Nemzeti jogszabály csak a végrehajtásra, ha ez közösségi szinten nem történik meg.

Néhány szó a jogforrásokról Irányelv: ● Átvételéhez nemzeti jogalkotás szükséges. ● Az irányelv célját kell az irányelvben meghatározott időpontig elérni ● A fogyasztóvédelmi szabályozás irányelvi szinten történik ● Számos magyar jogszabály harmonizációja, új jogszabályok megszületése

Néhány szó a jogforrásokról Határozat: - a címzettekre nézve kötelező és közvetlenül hatályos Ajánlás: - nem kötelező erejű dokumentum, de nem lehet hosszú távon adott ajánlással ellentétes tagállami jogot alkotni, mert akkor a tagállamra nézve az ajánlás rendelkezései kötelezővé válnak.

Az Európai Közösségek fogyasztóvédelmi programjai 1. fogyasztóvédelmi program: 1975, Az EGK előzetes programja a fogyasztók védelmének és informálásnak politikájáról 2. fogyasztóvédelmi program: 1981, az alapjogok érvényesítése 3. fogyasztóvédelmi program: 1985, átdolgozás, korszerűsítés

Az Európai Közösség fogyasztóvédelmi programjai 1989: továbbhaladás a korábbi programok mentén, konkrét lépések kijelölése mellett: fogyasztóvédelmi politika integrálása a többi közösségi politikai programba, ezáltal jelentőségének növelése a fogyasztók képviseletének magasabb szintű megvalósítása hároméves cselekvési program meghatározása

Cselekvési tervek 1990 – 1992 1993 – 1995 1996 – 1998 1999 – 2001 2002 – 2006 2007 - 2013 ( A Bizottság készíti el őket)

Cselekvési tervek Fő szempontok, melyek időről időre visszatérnek: érdekképviselet tájékoztatás biztonság és egészség védelme oktatás, tájékoztatás gazdasági érdekek szem előtt tartása és védelme

Cselekvési tervek 2002-2006: hangsúlyosan megjelenik a fogyasztóvédelmi szervezetek közösségi politikába bevonása egységesen magas szintű fogyasztóvédelem hatékony jogszabályvégrehajtás

Cselekvési tervek 2007 – 2013 3 fő célkitűzés meghatározására került sor: 1. az európai fogyasztók helyzetének erősítése, javítása 2. a fogyasztói jólét növelése 3. hatékony védelem biztosítása a fogyasztók számára

Cselekvési tervek A célok elérése érdekében hatékonyabb tagállami együttműködés szükséges Biztonságérzet megteremtése, kialakítása a fogyasztókban A belső piac akkor tud hatékonyan funkcionálni,ha a biztosított a határon átnyúló kereskedelem Ehhez a fogyasztói bizalom nélkülözhetetlen

Cselekvési tervek Megbízható, kiszámítható árak Biztonságos termékek Megfelelő panaszkezelési mechanizmusok kialakítása, függetlenül attól, hogy mely tagállamban történt a vásárlás/szolgáltatás igénybe vétele

Cselekvési tervek A megfelelő működéshez hatékony jogi szabályozás szükséges A hibák feltárása, a szabályozás csiszolása és korszerűsítése elengedhetetlen Ennek érdekében: fogyasztóvédelmi joganyag átvilágítása 2007 február 8. : Zöld Könyv a fogyasztói joganyag átvilágításáról

Cselekvési tervek – fogyasztói joganyag átvilágítása A felülvizsgálat többek között a következő kérdéskörökre tér ki: - az irányelvek által előírt fogyasztóvédelmi szint elég magas-e a fogyasztói bizalom biztosításához; - vannak-e jelentős eltérések vagy átfedések, illetve következetlenségek az irányelvek között; - a szabályozás milyen terheket ró a vállalkozásokra és hogyan érinti a versenyt; - a harmonizáció szintje elég magas-e a vállalatokat és fogyasztókat érintő belső piaci akadályok és versenytorzulások megszüntetéséhez.

Intézményrendszer Európai Bizottság főigazgatóságokra oszlik mivel a fogyasztóvédelem stratégiai terület, külön főigazgatósága létezik: Egészségügyi és Fogyasztóvédelmi Főigazgatóság – DG SANCO fogyasztói ügyekért felelős biztos: Meglena Kuneva

Intézményrendszer DG SANCO székhelye: Brüsszel, de Luxemburgban és az írországi Grange- ben is rendelkezi egységekkel Tevékenységét az európai fogyasztók érdekében végzi, hogy elősegítse az egészségüket, biztonságukat.

Intézményrendszer Fő célkitűzései: a fogyasztók támogatása az egészség védelme és egészséges életmódra ösztönzés élelmiszerbiztonság megteremtése összességében az ún. európai értékek közvetítése

Intézményrendszer Jogszabály kezdeményezés: - Zöld Könyvek – vitaindító, széles körű konzultáció kezdeményezése - Fehér Könyvek – a konzultáció eredményén alapul, konkrét megoldási javaslatokat tartalmaz az adott területen

Intézményrendszer A célok közé tartozik az is, hogy közelebb hozzák a fogyasztóvédelmet a hétköznapi emberekhez pl. on-line beszélgetés a fogyasztóvédelmi biztossal, videokampányok, informatív weboldal működtetése, pályázatok, vetélkedők

Intézményrendszer ECCG – Európai Fogyasztói Konzultatív Csoport a Bizottság 2003. október 9-én hozott határozatot egy európai fogyasztói tanácsadó csoport létrehozásáról (2003/709/EC) Jogelődje a Fogyasztóvédelmi Bizottság a DG SANCO munkáját segíti Fő céljai közé tartozik a fogyasztói szervezetek nézeteinek megismerése

Intézményrendszer A tagállami fogyasztóvédelmi szervezetek képviselői vesznek rész a tevékenységében Egy – egy tag mandátuma 3 évre szól Negyedévente ülésezik Tájékoztatást kapnak a tagok a fogyasztóvédelmi politikai helyzetről Tájékoztatást adnak a tagállami fogyasztóvédelmi politika alakulásáról Egy – egy fontos témában munkacsoportokat hozhatna létre, javaslatokat dolgoznak ki Előterjesztéseket, jogszabálytervezeteket véleményeznek

Intézményrendszer ECC – Európai Fogyasztói Központok A tagállamokban működnek Határon átnyúló áruvásárlás, szolgáltatás igénybe vétele Egyedi panaszok intézésében is segítséget nyújt

Intézményrendszer - BEUC – Európai Fogyasztók Szervezete - 1962-ben alapították - Székhelye Brüsszel - A BEUC nem más, mint független, nemzeti fogyasztóvédelmi szervezetét tömörítő - Fő célja: érdekképviselet, fogyasztók jogainak előmozdítása - Mandátuma van az ECCG-ben a konzultációk során

Intézményrendszer BEUC fő tevékenységi területei: fogyasztói szerződések digitális jogok energia és fenntarthatóság egészségügy pénzügyi szolgáltatások élelmiszerek közös érdekérvényesítés biztonság

Tájékoztatás Riasztórendszerek : RAPEX – veszélyes termékek REACH – vegyi anyagok RASFF – élelmiszerek a tagállamok azonnal információhoz juthatnak a veszélyes termékekről a rendszereknek köszönhetően

Köszönöm a figyelmet!