Apple Az egyeditől, az egyedinek, egyedit. A kezdet  A 70-es években házilag építgették a számítógépet, klubokban osztották meg egymással a fortélyokat.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A világ legértékesebb márkájaként az Apple 185 milliárd dollárt ér, míg legközelebbi versenytársa, a Samsung a globális lista 30. helyét foglalja el, 21.
Advertisements

Grafikus felhasználói felület Windows alatt
A kereskedelmi gyártás kezdetei. •A háború utáni időkben már üzleti célokra alkalmas gépeket kezdenek gyártani. •1951.UNIVAC – statisztikai hivatal- népszámlálás.
Személyi számítógépek
QualitySoft On-Line megoldások Terminálszerver alternatíva a Távoli Asztali eléréshez.
Hivatásos csapatsportágak értékteremtése - számokban (Magyarországon)
A DTP halála Meghalt a király, éljen a király!. A DTP átalakulása – irodai felhasználás – nyomtatott kommunikáció • szakmák halála: kép-, olvasó-, kontroll.
A Budapest Bank vállalati gyakorlata
KIEMELT INFRASTUKTÚRA- NAGYBIZTONSÁGÚ ÜZEM- VÉDELME.
A szoftverhasználat jogi vonatkozásai
A számítógépek generációi
Élelmiszeripari Ügyvitelszervezési és Gépi Adatfeldolgozó Vállalat
Steve Jobs Az IT ipar Al Caponéja. Steven Paul Jobs az informatika modernkori történetének egyik legérdekesebb alakja. A lehetőségek felismerésében, a.
A posztfordista termelési rendszer
Software Technology Forum, április 7., Budapest, BME Nyílt forráskód a vállalatnál: ingyenes gyógyír vagy pénznyelő divat? Szentiványi Gábor, PhD.
A tanuló szervezet APPLE Az egyeditől, az egyedinek, egyedit.
4. Gyires Béla Informatikai Nap május 6.1 Márton Ágnes Debreceni Egyetem Informatikai Kar Informatikai Rendszerek és Hálózatok Tanszék A Virtual.
Alapfogalmak Adat: fogalmak, tények, jelenségek olyan formalizált ábrázolása, amely emberi vagy gépi értelmezésre, feldolgozásra, közlésre alkalmas. Információ:
Előnyök és alkalmazási területek
Merevlemezek tegnap, ma, holnap
A délszláv válság.
Táblázatok beillesztése, formázása dokumentumokban
III. A logisztika jövője
VI. CRM konferencia - CEBC „ CRM? - Igen! A versenytársaink már csinálják! - De mit is? ” Számely Éva Vialto Consulting Május 28.
Vállalati arculat.
A tűzfalakról Microsoft-módra Rövid áttekintés felhasználóknak (A GYIK alapján)
Alapfogalmak I. Adat: fogalmak, tények, jelenségek olyan formalizált ábrázolása, amely emberi vagy gépi értelmezésre, feldolgozásra, közlésre alkalmas.
HR-Klub alakuló ülés Budapest. Bemutatkozás A.A. Stádium Kft. – 1984 december óta – Műszaki terület: műszeres vizsgálatok – Menedzsment terület.
A számítógép működéséhez két elv kell egyszerre működjön: automatizált számolás és programozhatóság. Történetét azokig a mechanikus számológépekig szokás.
Munkavédelem és controlling
Optikai tárolók CD, DVD.
A Windows operációs rendszerek
J. Peterman Company Készítette: Nagy Eszter Novreczky Kamilla.
Készítette: Dormán Eszter Noske Borbála
Készítette: Tóth Gábor
A számítógép története
Az információrendszerek kialakulása
Bevezetés az operációs rendszerek világába TMG SZK.
A számítógépek története
Verarbeiten Pausits Kft.
A ROM és a BIOS Készítette: Tóth Dominik. A ROM A ROM (Read Only Memory) egy olyan elektrotechnikai eszköz, amely csak olvasható memória. Fizikailag az.
11. TÉTEL Az Ön feladata munkahelyén egy újonnan vásárolt munkaállomás operációs rendszerének feltelepítése. Ismertesse milyen szempontok alapján választja.
KÖGAV (Központi Gépi Adatfeldolgozó Vállalat)
NOTO - OSZV A 40 éve alapított műhely
2008. November 13. Fazakas András COO A Nav N Go sztori: egy magyar cég a virtuális világpiacon.
Élelmiszeripari Ügyvitelszervezési és Gépi Adatfeldolgozó Vállalat /12.
Hatékonyságnövelés, avagy: Buktatók és előnyök a társas praxisban 2014 PMK dr. Bába András – Polequi Bt.
Processzorok és típusai
2020: HR a virtuális térben A humán erőforrás menedzsment jövője.
Magyar villamosmérnök Számítástechnikus Informatikus
Bemutatkozás  Németh Mátyás Dániel  VIR estis szakirány  2.
Fetter István Kereskedelemfinanszírozás és EU Szolgáltatások vezető CIB Bank Zrt. EU támogatások finanszírozása és ezen túlmutató pénzügyi szolgáltatások.
ITK, 9/ tavasz Softinvest (Szoftverkereskedelmi és Fejlesztési Részvénytársaság)
AKTUÁLIS KÉRDÉSEK A komplex feltételrendszer megváltozása hagyományos problémáról - problémára szemléletmód felváltása a műszaki, gazdasági és egyéb feltételek.
Apple Schäfer Benedek Felkészítő:Ravasz Imréné Herendi Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola.
Kedvenc szerkesztő szoftverem: WORD Készítette: BODOR PÉTER Felkészítő tanár: RAVASZ IMRÉNÉ Iskola: HERENDI NÉMET NEMZETISÉGI NYELVOKTATÓ ÁLTALÁNOS ISKOLA.
Tablet-pc.
Átalakuló fenyegetettségek az informatika világában Kristóf Csaba Biztonságportál, főszerkesztő.
SZOFTVEREK (programok). Szoftver fogalma A szoftver (software) valamely számítógép rendszerhez tartozó programok, program- rendszerek, és azok dokumentációinak.
A feldolgozóipar jövője a fejlett országokban Szalavetz Andrea KRTK vándorgyűlés Győr, június 15.
Sz&p prof.
Készítette: Hugyesz Ádám Iskola: Vaskúti Német Nemzetiségi Általános Iskola Felkészitő: Posgay Erzsébet.
Operációs rendszerek.
Operatív menedzsment és versenyképesség
Dr. Beck György Compaq Computer Mo. Kft. Vezérigazgató
BPR – Business Process Reengeneering
IT ALAPFOGALMAK OPERÁCIÓS RENDSZEREK.
Üzleti terv bemutatása
Gyorsabb és hatékonyabb munkavégzés
A szoftverhasználat jogi vonatkozásai
Előadás másolata:

Apple Az egyeditől, az egyedinek, egyedit

A kezdet  A 70-es években házilag építgették a számítógépet, klubokban osztották meg egymással a fortélyokat az emberek  1975-ben egy klubban találkozik Wozniak, a technikai zseni és Jobs, aki lehetőséget lát a Wozniak alkotásában: az Apple számítógépben

Apple I  Kezdetben csupán alaplap, klubtársaknak adják el, és házalnak vele  A Byte Shop tulajdonosa 100 darabot rendel, de teljesen kiépített gépet kér  Hitelbe rendelt alkatrészekből összerakják, majd a kapott pézből kifizetik az alkatrészeket

Apple Co.  A bankoktól nem kaptak hitelt megkeresik Mark Markkula kockázati tőkést, aki hajlandó befektetni  Sorozatgyártás feltételei  1977: Apple II: felhasználóbarát operációs rendszer, jó dokumentáció, így laikusok számára is használható (+floppy)

Alakul…  350 alkalmazott, hierarchia, funkcionális munkamegosztás, tervezési és ellenőrzési rendszer  Növekedik a piac, de az igények is (választék, minőség, garancia, szoftverek)  A PC-gyártás iparrá alakul: árverseny, hirdetési hadjárat

 1980: nyilvános részvénytársasággá alakultak Az erőviszonyok, és a célok relatív fontossága megváltozott: a világ forradalmasítása nyereség Az erőviszonyok, és a célok relatív fontossága megváltozott: a világ forradalmasítása nyereség  Sajátos szervezeti légkör: egyéniség, kreativitás, elegáns megoldások, esztétikum, újítóképesség

„A nagy kék”  1980-ban megjelenik a piacon az IBM: nem újszerű, nem eredeti, mégis tarol  Megjelennek az olcsó, igénytelen gépek az Apple piaca drasztikusan csökken; Jobs:könnyen kezelhető PC-kell, ehhez már hivatásos vezetőre van szükség: az Apple piaca drasztikusan csökken; Jobs:könnyen kezelhető PC-kell, ehhez már hivatásos vezetőre van szükség: 1983: John Sculley lesz az új vezérigazgató 1983: John Sculley lesz az új vezérigazgató

 Jól szervezett vállalattá alakulnak, megszűnik a termékek átfedettsége, javul a termelékenység  1984: Macintosh – rugalmas, esztétikus, nagy teljesítményű, felhasználóbarát rekordnyereség, de az IBM piaci részaránya tovább nő rekordnyereség, de az IBM piaci részaránya tovább nő  „Két dudás…”: Jobs és Sculley között egyre több konfliktus, a vezetőség Sculley mellé áll: 1985-ben Jobs el kell hagyja a céget 1985-ben Jobs el kell hagyja a céget

 Teljesen új stratégiára van szükség: ez már ipari és pénzügyi hatalmak csatája. A mérnök, a „műszaki próféta” helyett a szakértői team-re kerül a hangsúly  1987 végére az Apple piac által irányított, egyedi és fogyasztóbarát  Kultusz: az egyedi, a felhasznláóbarát, a „nem IBM” Újra csúcsra kerültek, kifejlesztették a hálózati alkalmazásokat és a lézerprintert Újra csúcsra kerültek, kifejlesztették a hálózati alkalmazásokat és a lézerprintert

De:  Egyre több versenytárs, gyártás szabványosodása, árak csökkenése  Megjelenik a Microsoft Windows: már nem csak az Apple felhasználóbarát Egyre súlyosabb válság Egyre súlyosabb válság  1993-ban Sculley helyére M. Spindler lép  1996-ban külsőst választanak: G. Amelio  1997: visszatér S Jobs: a cég talpra áll, de valamikori műszaki fölényüket már nem sikerül visszaállítani