Átmeneti adatgyűjtő táblázat - tapasztalatok. Az adattábla Szolg.ÁK munkalapján kevés a 200 sor a tevékenységek rögzítéséhez. A táblázat munkalapjának.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Táblázatkezelés Alapok.
Advertisements

Statisztika 2008 Az elektronikus program használata.
Az előadás célja: ALAPISMERETEK elsajátítása n Az informatika az információ elérésével, tárolásával, feldolgozásával és továbbításával foglalkozó tudomány.
ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT
Az intézményi férőhely kiváltás program jelenlegi helyzete
Nemzeti Rehabilitációs és Szociális Hivatal
Szakmai monitorozás.
TÁMOP /A
Az országos monitoring rendszer fejlesztése. Egy adott tevékenység pénzügyi és fizikai nyomon követése. Előrehaladással kapcsolatos adat és információgyűjtés.
TÁMOP „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” c. kiemelt projekt dél-dunántúli regionális alprojektjének.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
Pénzügyi előadás pályázói információs napra TÁMOP /1.
A TÁMOP /1 projekt működési modelljéről, a megvalósult fejlesztésekről Budapest, november 19.
Információs nap Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért Támop /2 Közösségi felzárkóztatás a mélyszegénységben élők integrációjáért.
TAMOP 5.2.2/08 A korai beavatkozást középpontba helyező Biztos Kezdet programok elterjesztése országos szinten, kiemelt figyelemmel a leghátrányosabb helyzetű.
Uniós források fogadása a bérlakásépítéseknél
Elektronikus kérelem benyújtás
Táblázat kezelő programok
A TÁRSADALMI KOHÉZIÓT ERŐSÍTŐ BŰNMEGELŐZÉSI ÉS REINTEGRÁCIÓS PROGRAMOK MÓDSZERTANI MEGALAPOZÁSA” TÁMOP / kiemelt projekt Elítéltek többszakaszos,
Táblázatkezelés Microsoft Excel
Táblázatkezelés– Excel program bemutatása
Nagyvállalati projektmenedzsment GTM szeminárium sorozat Microsoft Project Server 2003 Egyedi projekt alkalmazások: pályázatok, beruházások kezelése a.
Táblázatkezelés Az Excel.
MICROSOFT OFFICE EXCEL. Indítása  Start - Minden program – Microsoft Office – Microsoft Office Excel  Asztalról az ikonjára dupla kattintással.
Cellák és tartalmak formázása táblázatkezelő programokban Készítette: Péter Tünde Felkészítő tanár: András Izabella Iskola: Gábor Áron Iskolaközpont,
GAZDASÁGI INFORMATIKA II.
Hasonlóságelemzés COCO használatával
„FoglalkoztaTárs-Társ a foglalkoztatásban” kiemelt projekt - TÁMOP / A kiemelt projekt célja Az innovatív és a tranzitfoglalkoztatási.
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Szolgáltatáselemző Rendszer. A rendszer fejlesztése szeptemberében kezdődött, az előkészítő munkálatok év elejétől. Az éles rendszer átadásának.
Szolgáltatáselemző Rendszer fejlesztés bemutatása.
Szakmai Monitoring Műhely. RÉV projekt célja többek között: országosan egységes mérési és értékelési rendszer álljon rendelkezésre a szakpolitikai döntéshozók.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
TÁMOP /A RÉV projekt Gondolatok a SZER teszteléséről…
Konzultációs nap – Minőségfejlesztési Iroda szeptember 18. Fekete Krisztina Fókuszban a formahibák.
Körlevél.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat modernizációja Budapest 2005.szeptember 8.
ÖNKOMRÁNYZATI PÉNZÜGYI INNOVÁCIÓK május 30. hétfő U D V A R H E L Y I ü g y v é d e k PPP KONSTRUKCIÓK: A VÁLLALKOZÓI TŐKE, AZ ÖNKORMÁNYZATI.
„Infrastruktúra-fejlesztés az egészségpólusokban” TIOP-2.2.7/07/2F.
Natura 2000 fenntartási/ fejlesztési tervek készítéséhez nyújtandó támogatás – az ÚMVP-n keresztül -Natura 2000 konferencia – November 22. Makovényi.
A FIZETÉSIMÉRLEG-STATISZTIKA ADATGYŰJTÉSI RENDSZERÉNEK ÁTALAKÍTÁSA Sándor György igazgató Piaci műveletek és statisztika június 13.
Web-alapú humán lekérdező rendszer
Készítette:Képes Edina 10/d
Kulcsok meghatározása a táblákban
Adatbázis alapfogalmak
Az NVU webszerkesztő program
Országos Munkaerő-piaci Szolgáltató És Szakmai Támogató Hálózat.
Tipikus hibák és szabálytalanságok a HEFOP intézkedés megvalósítása során Előadó: Kis Mónika Krisztina Hermes Holding Kft.
2014. június 12. Lackó Péter Clarity
Foglalkoztatási Információs Pontok Békés megyében
Megpályázható tevékenységek BM/9674-2/2011. sz. nyílt pályázati felhívás alapján Európai Integrációs Alap dr. Gyöngy Anna BM EUEFO.
Adatvizualizáció Segédanyag a Gazdasági informatika tárgyához
Adatbáziskezelés. Adat és információ Információ –Új ismeret Adat –Az információ formai oldala –Jelsorozat.
Magyarázatok a forintra váltott gyűjtőszámlahiteles jelzáloghitel elszámoló leveléhez Budapest, május 18.
Másolás és automatikus kitöltés
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
A FEJÉR MEGYEI GYERMEKVÉDELMI KÖZPONT ÉS TERÜLETI GYERMEKVÉDELMI SZAKSZOLGÁLAT PÁLYÁZATAI A TÁMOP KERETÉBEN PROJEKT ZÁRÓ NAP:
„Újra tanulok” A Nemzeti Munkaügyi Hivatal képzési stratégiája Bálint István Foglalkoztatási főigazgató-helyettes.
Kimutatás-pivot tábla, Excel 2010
(A Szerződéskötési Szabályzat tükrében)
C_15.00 tábla Magyar Nemzeti Bank Pintér Csilla április 27.
Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ által végrehajtott TÁMOP program eredményeinek bemutatása.
„Mi is az mtmt?” KÖFOP VEKOP
Táblázatkezelés Az Excel.
Adatbázis-kezelés a táblázatkezelőkben
„Út a munkához”program
Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ által végrehajtott TÁMOP program eredményeinek bemutatása.
Előadás másolata:

Átmeneti adatgyűjtő táblázat - tapasztalatok

Az adattábla Szolg.ÁK munkalapján kevés a 200 sor a tevékenységek rögzítéséhez. A táblázat munkalapjának képletelt sorai kiegészítésre kerülnek 2000-re, így az elengedő lesz a Szolgáltatáselemző rendszer bevezetéséig. A táblázat új verziójának kiadása november hónapban várható. Átmeneti adatgyűjtő táblázat – kérdések

Az adattábla Összesítés munkalapja nem mutatja ki a július, augusztus hónapot. Az adattábla Összesítés munkalapja kiegészítésre került a június, július és augusztus hónap összesítő adataival. A táblázat új verziójának kiadása november hónapban várható. Átmeneti adatgyűjtő táblázat - kérdések

A Tanácsadó/szakmai megvalósító neve legördülő listában nem található meg az egyik tanácsadó neve. Az első fülnél (AMSZ adatok) pedig szerepel, fel lett rögzítve. Ez egyedi problémaként merült fel. A megküldött táblázatban a listára történő hivatkozás egy cellával el van csúszva. Más táblázatok esetében ez nem volt tapasztalható. A táblázat új verziójának kiadása várhatóan orvosolja a problémát. Átmeneti adatgyűjtő táblázat - kérdések

A program több helyszínen kerül megvalósításra, így a táblázat „közös” használata nem lehetséges. (Ez a probléma más okból is előfordulhat.) A tanácsadók által használt táblázatok kerüljenek összefésülésre, vagy lehet őket egyenként is küldeni? A táblázat úgy került kialakításra, hogy központi helyre lementve, hálózaton keresztül lehessen közösen használni. Amennyiben ez nem megoldható a táblázatokat a szervezetek összefésülve egy táblázatba, vagy külön-külön is megküldhetik. Átmeneti adatgyűjtő táblázat - kérdések

Az Összesítés munkalap a nyílt munkaerőpiacon sikeresen elhelyezett ügyfelek számát nem veszi figyelembe. A „Monitoring mutatók” és az „Összesítés” fülön a sikeres elhelyezkedés a statisztikában az alábbi feltételek teljesülésekor jelenik meg: 1.A „Kimenet” munkalap D oszlopénak értéke „elhelyezkedett”, és 2.a „Kimenet” munkalap H oszlopának értéke dátum, (a mostani táblában nagyobbnak kell lennie, mint szeptember 1., az javítás után ez június 1. lesz), és 3.a „Kimenet” munkalap K oszlopának értéke „Igen” (ez az ESZA monitoring mutatójának számítása miatt került bele), és 4.a „Munkáltató” munkalapon, az érintett munkáltató esetében a C oszlop értéke „nem akkreditált munkáltató”. Átmeneti adatgyűjtő táblázat - kérdések

A felrögzített állásajánlat nem kap „Érvényes” jelölést Érvényes állásajánlat esetében, az „Álláshelyek” munkalapon: 1.R oszlop értéke kisebb, vagy egyenlő, mint a mai nap, és 2.R oszlop értéke kisebb, vagy egyenlő, mint az S oszlop értéke, és 3.az S oszlop ki van töltve, és 4.H oszlop értéke nagyobb, mint 0, és 5.E oszlop értéke „Igen”. Átmeneti adatgyűjtő táblázat - kérdések

Módosítható-e a táblázat a havi adatszolgáltatás után? A táblát folyamatosan tudják vezetni, módosítani, így az egy folyamatosan bővülő táblázat lesz, amit bizonyos időközönként szükséges megküldeni az FSZK részére. Átmeneti adatgyűjtő táblázat - kérdések

Létezik egy magyarázat-kezdőknek a kitöltéshez? Az adattábla kitöltésében hasznos segítséget nyújt a Kitöltési útmutató, ami reményeink szerint egyértelművé teszi a táblázat használatát. Átmeneti adatgyűjtő táblázat - kérdések

Egy álláskeresőhöz több különböző tevékenység tartozik, amik különböző időpontokban kerülnek megtartásra. Egy álláskeresőhöz több tevékenységi típust, időt, és időegység cellát kell kitölteni, vagy összesítve egy cellába gyűjtsük össze őket? A táblázat felépítése úgy lett kialakítva, hogy az álláskeresőknek, a munkáltatóknak, valamint a partnereknek nyújtott szolgáltatásokat (tevékenységeket), tevékenységenként külön- külön sorban szükséges rögzíteni és egy-egy tevékenységhez külön-külön, a hozzá tartozó sorba szükséges a dátumot és annak időtartamát felvinni. Átmeneti adatgyűjtő táblázat - kérdések

A Monitoring mutatók munkalapon a H7-es cellában levő megjelölés kapcsán az milyen feladatai lennének, hova rögzítsünk és pontosan milyen adatokat? A táblázat Monitoring mutatók munkafüzet lapja a TÁMOP A3-12/1 projekt Pályázati útmutatójának E1 pontjában meghatározottak szerint került kialakításra, hogy megkönnyítse az adatszolgáltatást, a vállalt indikátorok alakulását ellenőrizhetővé tegye. Az abban található tartalom az útmutató alapján került megfogalmazásra. Az szervezetek és az FSZK által megkötésre került Együttműködési Megállapodás I. 4. pont negyedik bekezdése alapján a projekt teljes időtartama alatt vállalták az Önökkel kapcsolatba került munkaadók regisztrálását és a regisztrációs adatbázis karbantartását a munkaadói adatbázisban. Az adatbázis a konzorcium által kifejlesztésre kerülő integrált informatikai rendszer része. A munkalap 7 sora erre vonatkozik. Abból adódóan, hogy a közösségi tér portál fejlesztésének befejezése nem történt meg az adattábla kialakításáig, így áthidaló megoldásként az említett munkalap az adattáblába rögzített álláshelyek számát adja össze, azaz az Álláshelyek munkalap I oszlopában feltüntetett adatok számát mutatja ki. Átmeneti adatgyűjtő táblázat - kérdések

Egy ügyfelünket sikeresen elhelyeztünk, ennek ellenére sem a "Monitoring", sem az "Összesítés" fülön nem látszik ez a mutató. Kérem a segítségüket az adat megjelenítésében. A táblázat "Monitoring mutatók" és az "Összesítés" munkalapja az ESZA Projekttel kapcsolatos Pályázati útmutatójának E1 pontjában megfogalmazottak alapján kerültek kialakításra. Eszerint: "A projekt keretében nyílt munkaerőpiacon sikeresen elhelyezett személy: az a megváltozott munkaképességű személy, aki a projektidőszak alatt helyezkedett el, és 3 hónapot meghaladó foglalkoztatásról szóló munkáltatói igazolással rendelkezik..." A sikeresen elhelyezett ügyfél az említett két munkalapon akkor jelenik meg, ha – a többi feltételen túl - a "Kimenet" munkalap adott sorában, "elhelyezkedés esetén" a 3 hónapon túli elhelyezkedést Igennel jelölik. (K3 cella) Átmeneti adatgyűjtő táblázat - kérdések

A mi rendszerünkön Office 2003 van, ezért az "xlsx" kiterjesztésű táblázat nem minden funkcióját tudjuk használni (pl.nincs legördülő menü). Kaphatunk-e az adattáblából más verziót, hogy ne ütközzön nehézségekbe a kitöltése? Az MS Office 2007 nem kezeli a legördülő menüket. Az adattábla elkészítése során céljaink között szerepelt egy olyan táblázat elkészítése, amely valamelyest megkönnyíti a szolgáltató és adatszolgáltató tevékenységet oly módon, hogy az adatok egységes nyilvántartásához sorvezetőt kapjanak. Törekedtünk a kitöltés egyszerűsítésére, amit különböző funkciók használatával próbáltunk elérni. Ezen funkciók nagy része az.xlsx formátumban alkalmazható, amit a Microsoft az MS Office 2007-es verziójával vezetett be. Az adattábla is ebben a formátumban készült. Ugyanakkor a legördülő menük használatára a 2007-es verzió sem képes. A táblázat más formátumba történő átalakítása esetén (pl: MsOffice 2003-ban kezelt.xls kiterjesztés) a használt funkciók nagy része elveszne és nem csak a legördülő listákat, hanem egyéb funkciókat sem lehetne használni. Átmeneti adatgyűjtő táblázat - kérdések

Érdeklődés, adatszolgáltatás: Locherer Zoltán (+36 30) Nagy Dóra (+36 1) Átmeneti adatgyűjtő táblázat