Szempont Alapítvány Foglalkozási rehabilitáció 2008 december 10.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Mit lehet tudni a célcsoportról?
Advertisements

A rehabilitációs járadékban részesülő személyek (re)integrációs esélyeinek növelése a munkaügyi központok segítségével Vincze Györgyné Pécs, április.
Észak-alföldi Regionális Munkaügyi Központ Szolnoki Kirendeltség és Szolgáltató Központ Szolgáltató Centrum  augusztus 21. óta működik  az Észak-alföldi.
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg Az ÁFSZ szervezetfejlesztési törekvései különös tekintettel.
Tájékoztatás a munkaerő-piaci szolgáltatásokról
Pszichiátriai intézmények lakóinak felkészítése PÉF – Lélek-Hang Egyesület.
MUNKAÜGYI POLITKA  Alkotmányos jogokra épül  Kollektív autonómia  A foglalkozás és a munkahely szabad megválasztása  A munkahely védelme  Az igazságos.
Látássérült munkavállalók és munkaadóik felkészítése Siketvakok Országos Egyesülete AMSZ LFR program Látássérült Személyek Foglalkozási Rehabilitációja.
Pályaorientációs és álláskeresési tanácsadói szolgáltatások
Network for Exclusion and Employment knowledge Transnational Transfer Összefogás a kirekesztett emberekért és a tudásukért. Nemzetközi tapasztalatcsere.
ORSZÁGOS MUNKAERŐ-PIACI SZOLGÁLTATÓ ÉS SZAKMAI TÁMOGATÓ HÁLÓZAT
Speciális szükségletek a foglalkoztathatóság nézőpontjából …a szociális munka lehetőségei és korlátai.
TÁMOP /A Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében.
A komplex rehabilitáció Új feladat – új szemlélet! Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ november 26.
Nyitó rendezvény „Motiváló képzések és kapcsolódó szolgáltatások a ”Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP A2-12/ október 18.
Alapinformációk az átmenetben nyújtott munkaerőpiaci szolgáltatásról Munkaerőpiaci szolgáltatás az iskola és a munkaerőpiac közötti átmenetben.
A MENTOROK SZEREPE A KOMPLEX REHABILITÁCIÓ FOLYAMATÁBAN Tengelic.
„Megváltozott világ?!” TÁMOP /1-2F projekt Dr. Ádám Szilvia.
4) „Ötmuskétás” – Dél-pesti Térség Foglalkoztatási Paktum Cél: Olyan foglalkoztatáspolitikai koncepció kidolgozása, amelyben a dél-pesti térség kerületei.
TÁMOP /A
TÁMOP „Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése” c. kiemelt projekt dél-dunántúli regionális alprojektjének.
TÁMOP / „Munkába lépés” A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. TÁMOP.
Civil szervezetek részvétele a munkaerőpiaci szolgáltatások ellátásában a Közép-magyarországi régióban.
Az állást kereső kerületi lakosoknak nyújtott szolgáltatások a Baross utcai munkaügyi kirendeltségen és a Kesztyűgyári állásbörzéken Szakmai gyakorlat.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat működése Előadó: Pátkai Andrásné szolgálatvezető Budapest, 2006.október 24.
”PRO-TEAM” REHABILITÁCIÓS NONPROFIT KFT. Versenyszféra Fórum „Munkaerő-piaci szolgáltatások a „Pro-Team” Nonprofit Kft-nél.” TAMOP /
A foglalkozási rehabilitáció helye és szerepe a munka- ügyi szervezetben Harkány, október 16. Szellő János.
Tranzit foglalkoztatás a Civil Nonprofit Kft-nél
TÁMOP / Humánszolgáltatások szabaduló fogvatartottak részére.
A munkaügyi központok szerepe a fogvatartottak reintegrációjában Janovics Lászó főigazgató Dél-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében január 15.
Munkaügyi Központ szerepe, feladatai SZTE JGYPK Felnőttképzési Intézet 2009/2010. I. félév Szeged.
Dr. Szilágyi Klára Szent István Egyetem
Munkáltatói Fórum, A foglalkozási rehabilitációs ügyintézők tevékenységének bemutatása Előadó: Kissné Kovács Marianna foglalkozási rehabilitációs.
Főigazgatói értekezlet A KÖZFOGLALKOZTATÁSI TERVVEL KAPCSOLATOS KIRENDELTSÉGI FELADATOK AZ ÁLLÁSKERESÉSI MEGÁLLAPODÁS LEGFONTOSABB VÁLTOZÁSAI november.
Munkaasszisztensi tevékenységek Regionális Szociális Forrásközpont Nonprofit Kft. ___________________________ Integrált Foglalkoztatást Segítő Szolgálat.
Rehabilitáció - Érték - Változás (RÉV): Megváltozott munkaképességű személyek munkaerő-piaci helyzetének elősegítése érdekében történő rendszerszintű.
Támogatott Foglalkoztatás célcsoport specifikus ismeretek a foglalkoztatáshoz kapcsolódóan – értelmi sérültek TÁMOP Országos Hálózati Találkozó.
MENTORI MEGSEGÍTÉS A GÖLLESZ VIKTOR SPECIÁLIS SZAKISKOLÁBAN.
NETre Kész – IT-mentor roadshow, Pécs A célcsoport munkaerő-piaci helyzetét és életminőségét javító információk az Interneten és azok használata Czanik.
Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat (ÁFSZ) szerepe a távmunka fejlesztésében Pirisi Károly főigazgató VI. Országos Távmunka Konferencia december.
Szakmai tanulási utak Előadás S truktúrák és folyamatok szekció SZABÓNÉ DR. BERKI ÉVA szakképzési és felnőttképzési szakértő VII. Nevelésügyi Konferencia.
A JÓ PAP IS… – Képzések és tanácsadások szakembereknek, munkáltatóknak Előadó: Garadnay Tea FEMI vezető Budapest Esély Nonprofit Kft.
Hajdú Éva Budapest Esély Nonprofit Kft Munkaerő-piaci szolgáltatások nyújtása November 27.
Vucskó Bernadett Fővárosi Esélyegyenlőség Módszertani Iroda „ HÉTRŐL ÉVRE A MUNKÁBAN ” NONPROFIT MUNKAKÖZVETÍTŐI RENDSZER BEMUTATÁSA március 26.
Velünk egy jobb világért! Fő támogató: Partner: Andersen Munkaerő-piaci Támogató és Képzési Program 11 Lukács András vezető „Esély a munkára – Civil együttműködés.
Kitagolás – foglalkoztatás – életminőség Az intézményi kiváltás foglalkoztatási szempontú aspektusai.
A foglalkoztatási paktumok célja Megismerni a térség foglalkoztatási helyzetét Összehangolni a térség gazdasági és humánerőforrás fejlesztési tevékenységeit.
A komplex rehabilitáció a kárfelelősség tükrében
A munkaügyi kirendeltség szolgáltatási tevékenysége.
Foglalkozási Rehabilitációs Szolgálat
A kurzus céljai:  A szociális és foglalkozatási szakemberek közötti együttműködés fejlesztése.  Pedagógusok és foglalkozatási szakemberek közötti együttműködés.
Dél-alföldi SZAK-TÁR Dél-alföldi SZAK-TÁRTÁMOP /2/B Projekttájékoztató nap Szakmai program bemutatása Béthel Alapítvány.
„Kiút a hátrányos helyzetből” c. projekt innovatív elemei.
A közösségi foglalkoztató szerepének modellezése és megerősítése a közösségi bűnmegelőzés rendszerében.
Alternatív munkaerő-piaci szolgáltatás
INNOLEARN KONFERENCIA Gödöllő, szeptember 26.
Álláskeresőként történő nyilvántartás
Elektronikus Munkaerőpiaci Adatbázis és Karrierpont Hálózat TÁMOP / ,,e-KARRIER” CSAT Egyesület Cím: 4025 Debrecen, Arany János utca.
Intézményi Férőhely Kiváltást Támogató Országos Hálózati Találkozó március 19. Budapest.
TÁMOP „Út a munka világába” Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ dr. Nyári Tibor projektvezető.
Foglalkozási rehabilitáció a társadalmi integráció szolgálatában „Új utak és kihívások a foglalkozási rehabilitációban” Székesfehérvár január 29.
„Gondoljunk a jövőre!” - szakmai nap Előadó: Pántya Erika projektmenedzser Szombathely, június 22.
Megváltozott munkaképességűek és fogyatékkal élők foglalkoztatását elősegítő támogatások és módszerek Tatosné Takács Andrea december 18.
A felnőttképzési szolgáltatások a közművelődési intézményekben Gelle Mária Szakmai tanácsadó Nyugat-dunántúli Regionális Munkaügyi Központ Humán Szolgáltatási.
Az ÁFSZ feladatai az „Út a munkához” program végrehajtásában Pirisi Károly főigazgató Foglalkoztatási és Szociális Hivatal.
Humánszolgáltatások a Közép-magyarországi Regionális Munkaügyi Központban.
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
Aktuális Munkaerő-piaci helyzet a jászságban
„Út a munkához” program „Jó gyakorlatok” 2009
Előadás másolata:

Szempont Alapítvány Foglalkozási rehabilitáció 2008 december 10.

Felmérés szakasz Az elemi rehabilitáció dokumentumait alapul véve a foglalkozási rehabilitáció keretein belül is történik felmérés, amelynek célja az ügyfél motivációjának, intencióinak megállapítása, a meglévő erősségek feltérképezése, a kompetenciák, képességek, készségek beazonosítása Az elemi rehabilitáció dokumentumait alapul véve a foglalkozási rehabilitáció keretein belül is történik felmérés, amelynek célja az ügyfél motivációjának, intencióinak megállapítása, a meglévő erősségek feltérképezése, a kompetenciák, képességek, készségek beazonosítása A pszichológus ill. a foglalkozási tanácsadó végzi a felmérést. A pszichológus ill. a foglalkozási tanácsadó végzi a felmérést.

Szerződéskötés Megegyezés az együttműködés tartalmáról, a szolgáltatás elemeinek igénybevételéről. Megegyezés az együttműködés tartalmáról, a szolgáltatás elemeinek igénybevételéről. Az együttműködés során módosítható, kiegészíthető, felülvizsgálható. Az együttműködés során módosítható, kiegészíthető, felülvizsgálható.

Tanácsadás Hangsúlyozottan konzultáció, tanácskozás jellegű munka Hangsúlyozottan konzultáció, tanácskozás jellegű munka mindkét fél aktivitására épül döntéselőkészítő, -támogató munka mindkét fél aktivitására épül döntéselőkészítő, -támogató munka az ügyfél önállósága előtérben az ügyfél önállósága előtérben szuverenitását tiszteletben tartja szuverenitását tiszteletben tartja

Tanácsadás A konzultációs folyamatot kísérő tevékenységek A konzultációs folyamatot kísérő tevékenységek Munkahely-feltárás – munkáltatókkal való kapcsolatfelvétel, képviselet Munkahely-feltárás – munkáltatókkal való kapcsolatfelvétel, képviselet Állásvadászat – nyomtatott, elektronikus és egyéb (informális) fórumok monitorozása célirányosan Állásvadászat – nyomtatott, elektronikus és egyéb (informális) fórumok monitorozása célirányosan Pszichés tanácsadás Pszichés tanácsadás Álláskeresési technikák ismertetése és alkalmazása Álláskeresési technikák ismertetése és alkalmazása Munkavállaláshoz kapcsolódó egyéni készségfejlesztés, folytonos helyzetelemzés Munkavállaláshoz kapcsolódó egyéni készségfejlesztés, folytonos helyzetelemzés

Tanácsadás Tanácsadás lezárása Tanácsadás lezárása A szerződésben foglaltak teljesülése után (állás, képzés) A szerződésben foglaltak teljesülése után (állás, képzés) Az ügyfél kérésére Az ügyfél kérésére A további együttműködést kizáró cselekményeket követően A további együttműködést kizáró cselekményeket követően Az alapszükségletre született alternatív megoldás esetén (más ellátásba kerül, életkörülményekben történt változások) Az alapszükségletre született alternatív megoldás esetén (más ellátásba kerül, életkörülményekben történt változások)

Utókövetés Sikeres együttműködés Sikeres együttműködés Elhelyezkedett - elsődleges munkaerőpiacon, védett munkahelyen, közigazgatásban, önkéntesként stb (2007. IX VIII. : 11 fő, IX-től: 6 fő) Elhelyezkedett - elsődleges munkaerőpiacon, védett munkahelyen, közigazgatásban, önkéntesként stb (2007. IX VIII. : 11 fő, IX-től: 6 fő) Képzésbe került – a munkavállalási esélyeit növelő ismereteket sajátít el (2007. IX VIII. : 12 fő) Képzésbe került – a munkavállalási esélyeit növelő ismereteket sajátít el (2007. IX VIII. : 12 fő) Önálló álláskeresővé válik – esetenkénti konzultációt igényel Önálló álláskeresővé válik – esetenkénti konzultációt igényel

Utókövetés „Nem sikeres” együttműködés „Nem sikeres” együttműködés Egyéb ellátásba kerül – álláshoz nem jut, de a megélhetése megoldott lesz Egyéb ellátásba kerül – álláshoz nem jut, de a megélhetése megoldott lesz Nem alkalmas, nem aktuális – a felmérés eredményeként, illetve a konzultáció során bekövetkező/felismert körülmény miatt Nem alkalmas, nem aktuális – a felmérés eredményeként, illetve a konzultáció során bekövetkező/felismert körülmény miatt Az újbóli szerződéskötés lehetősége mindkét esetben fennáll

Utókövetés Munkahelyi adaptáció elősegítése Munkahelyi adaptáció elősegítése Munkahelymegtartó tanácsadás Munkahelymegtartó tanácsadás Kapcsolattartás a munkáltatóval Kapcsolattartás a munkáltatóval A munkábajárás és munkavégzés feltételeinek kialakításában segítség A munkábajárás és munkavégzés feltételeinek kialakításában segítség

Eredmények 2007 január december között 153 (tájékoztató jellegű adat) munkaképes korú, rehabilitációra jelentkező személy közül 60 fő vette igénybe a foglalkozási rehabilitációt január december között 153 (tájékoztató jellegű adat) munkaképes korú, rehabilitációra jelentkező személy közül 60 fő vette igénybe a foglalkozási rehabilitációt. Elhelyezkedett: 17 fő Elhelyezkedett: 17 fő Képzésbe került: 12 fő Képzésbe került: 12 fő Munkahelymegtartás igényelt: 3 fő Munkahelymegtartás igényelt: 3 fő

Eredmények Munkáltatói kapcsolati háló körvonalazódása Munkáltatói kapcsolati háló körvonalazódása Call centert üzemeltető gazdálkodó szervezetek Call centert üzemeltető gazdálkodó szervezetek Multimédiás adathordozókat forgalmazó cég Multimédiás adathordozókat forgalmazó cég Élelmiszer-kiskereskedelmi lánc Élelmiszer-kiskereskedelmi lánc Védett munkahelyek Védett munkahelyek Civil szervezetek mint munkáltatók Civil szervezetek mint munkáltatók A munkáltatói kör folyamatosan bővül, változik.

Fejlesztési irányok A magán munkaerőközvetítői tevékenységhez kötődő tevékenységek és adminisztráció kidolgozása, gyakorlatba való átültetése A magán munkaerőközvetítői tevékenységhez kötődő tevékenységek és adminisztráció kidolgozása, gyakorlatba való átültetése munkáltatókkal való együttműködés irányainak kidolgozása munkáltatókkal való együttműködés irányainak kidolgozása dokumentálás dokumentálás motiváció feltérképezés motiváció feltérképezés A foglalkozási rehabilitációs folyamat operacionalizálása A foglalkozási rehabilitációs folyamat operacionalizálása piaci munkaerő-közvetítéssel foglalkozó vállalkozások mint munkaerő-piaci szereplők bevonása a folyamatba piaci munkaerő-közvetítéssel foglalkozó vállalkozások mint munkaerő-piaci szereplők bevonása a folyamatba Munkaügyi központtal való együttműködés teljesebbé tétele Munkaügyi központtal való együttműködés teljesebbé tétele

Köszönöm a figyelmet!