Paraméterezési Gyakorlatok fejlesztés – bevezetés - támogatás Somfai Gergely Budapest, 2007. január 25-26.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Az elektronikus felvételi (e-felvételi) folyamata
Advertisements

Elektronikusan támogatott folyamatok az ELTE-n Köblös István ELTE Oktatási Igazgatóság január 25.
„Érdekérvényesítő képességek, kompetenciák fejlesztése, munkajogi és munkaügyi ismeretek gyarapítása, a szociális párbeszéd erősítése a víziközmű - és.
Educatio Kht. Országos Felsőoktatási Információs Központ Felsőoktatási Felvételi 2008.
Az „Y generáció” egyeteme
A futárszolgálat és a webáruház hatékony együttműködési lehetőségei.
A DEXTER FELNŐTTKÉPZÉSI ADMINISZTRÁCIÓT ÉS TUDÁSÁTADÁST TÁMOGATÓ MEGOLDÁSAI.
E URÓPAI D OKUMENTÁCIÓS K ÖZPONTOK. Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) Az Európai Dokumentációs Központok (EDK) hálózatát az Európai Bizottság hozta.
PALLÓ zárókonferencia BMK, január 30. A közművelődési intézmények szerepe és lehetőségei a felnőttképzésben Felnőttképzési információs és segítő.
Tájékoztató a Kormányzati Ügyféltájékoztató Központról
2008 novemberOrbán Zoltán – LogiPen Kft.. Mit is kell adminisztrálni…?  Szabályzat  Dolgozói tájékoztató  Munkavállalói nyilatkozatok (új belépők is!)
QUALIFORUM - NYERGES ATTILA GYORSJELENTÉS A GÉMOSZ ANKÉTRÓL (ROAD-SHOW A KÉPZÉSRŐL) május 26. Galyatető.
A diákhitel engedményezés rendszere a Szegedi Tudományegyetemen Szeged, április 10.
ILBK451, 2013/2014. I. félév, ea: Kovács Zita 4.Azonosítás AZ INFORMATIKAI BIZTONSÁG ALAPJAI.
Microsoft Üzleti Megoldások Konferencia Az informatika szerepe a vállalati kultúra és versenyképesség javításában Dr. Kornai Gábor AAM Tanácsadó.
Tanügyi tapasztalatok és jövőkép IV. ETR konferencia Viszket Anita Budapest, január
A NEPTUN.NET (a hallgatói felület) KEZELÉSE
Estefánné Varga Magdolna projektmenedzser, dékán Kutatás-fejlesztés az EKF-en a kompetencia alapú tanárképzés támogatására A HEFOP projekt VII. Nevelésügyi.
Microsoft IT Akadémia Sisák Zoltán
Projekt adatai Azonosító: TÁMOP A/1-11/ Cím: ELTE - PPKE informatika tananyagfejlesztési projekt Honlap:
Kiadványaink Országos Felsőoktatási Információs Központ.
Szeged, februárMakay Árpád1 Az oklevélmelléklet előállítása és az ETR Adatelőkészítés – magyar és angol oklevélmelléklet kiadása Makay Árpád egyetemi.
Szervező modul. Vizsgaidőpontok kezelése – új létrehozás - Új vizsgaidőpontot vagy teljesítéslapot a „Vizsgaidőpont” menü „Új létrehozás” menüpontjában.
Tartalom -Terminológiaváltozás -Újdonságok -Vizsgák kezelése -Vizsgaidőpont meghirdetése -Tanszéki vizsgakezelés -Tanszéki újdonságok.
ETR Bevezető DEXTER Informatikai kft.. DEXTER Informatikai Kft Tartalom:  Mi az ETR  Az ETR célja  ETR történelem  ETR modulok  ETR hozzáférések.
ETR Tanügy DEXTER Informatikai kft.. ETR Képesítési követelmények Tantervek Oktatási Tevékenység Oktatási folyamat Szervezése, lebonyolítása Erőforrások.
DEXTER Informatikai Kft ETR Pénzügyek. DEXTER Informatikai Kft Tartalom  Alapelvek  Fogalmak  A pénzügyi folyamat  Kifizetési és befizetési.
Murin Emese magyar-angol-magyar mint idegen nyelv szak
Pedagógusképzést segítő szolgáltató és kutatóhálózatok kialakítása TÁMOP /1/B Prof. Dr. Font Márta Pécs, január 28.
Kommunikáció az egyetemen Konferencia április 17. Gellér Zsuzsanna Szabad bölcsész szakos hallgató, II. évfolyam Az elektronikus kommunikáció és.
Az ETR és a NEPTUN tanulmányi rendszerekről
Kommunikáció az egyetemen Készítette: Ébner Mária
VERSENYKÉPES NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA. ADATOK A projekt megvalósításának időtartama: A projekt összköltsége: Ft. A támogatás.
Vezetői Információs Rendszer Kialakítása a Szegedi Tudományegyetemen Eredmények - Tapasztalatok Vilmányi Márton.
E gységes T anulmányi R endszer ®. A rendszerhez történő hozzáférés  A felhasználói nevet és a jelszót a Tanulmányi Osztály adja  Az ETR Internetes.
ETR kapcsolat a Felsőoktatási Információs Rendszerrel (FIR) Molnár István Budapest, január
IV. ETR konferencia fejlesztés – bevezetés - támogatás Rós László Budapest, január
Adatátvitel szabadon Bódis Zoltán Budapest, január
Hallgatói jogviszony igazolások igénylése és kiadása Szeged, április 10.
Mit kell tennünk: - Célok, tények, tervek Rós László
ETR konferencia, 2008 április 10-11, Szeged Dr. Zimányi Krisztina Az oktatásmenedzselés tapasztalatai.
II. Országos AFIOE konferencia Az élő hírlevél: meghatározó felnőttképzési témák összegzése dr. Zsuffa Ákos, felnőttképzési szakértő.
Kommunikáció az egyetemen hallgatói konferencia Pécs, április 14.
Elektronikus banki ügyintézés Készítette: Hollósy Szabolcs eTanácsadó Ma a pénzintézetek elektronikusan vezetik az ügyfelek bankszámláit. Ez lehetővé tette.
Szakirányválasztási eljárás - Orientációs eljárás.
Web: Boros Áron ügyvezető OTP Hungaro-Projekt Kft. Félixfürdő, május 18. Egyszerűen a siker felé EU és üzlet.
Tanulási útmutató Tanulási Útmutató Az Észak-magyarországi Regionális Távoktatási Központ által a TÁVHÁLÓ projektben kifejlesztett e-learning környezethez.
1 A K-21 bemutatkozik 3. csoport: Kulcsfontosságú célcsoportok EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM EGYETEMI KÖNYVTÁRI SZOLGÁLAT K-21 MINŐSÉGIRÁNYÍTÁSI PROJEKT.
Szakfordító és tolmácsképzések Csillebérc augusztus 29. Dr. Sárvári Judit OKM Felsőoktatási Főosztály
HR – több nézőpontból 1. SZIE-HR-IT-DAY HR – több nézőpontból „A rendezők szándéka, hogy szűküljön az egyetemi képzés és a piacképes gyakorlati.
Járt utat a járatlanért… A Moodle bevezetésének és alkalmazásának sajátosságai nagyvállalati környezetben Németh Károly Gödöllő, június 24.
Általános…. Neptun új modulok
TAPASZTALATOK, ÖTLETEK, JAVASLATOK A FELMÉRÉSKÉSZÍTÉS FOLYAMATÁHOZ AZ EVASYS-T FORGALMAZÓ SZEMSZÖGÉBŐL HORVÁTH ZOLTÁN VSL KFT. TÁMOP C-11/1/KONV
Megújuló működési nyilvántartás
MTT MA Mérnöktanár mesterszak Elektronikus tanulás 3. konferencia.
Tudomány Határok Nélkül Magyarország sikere a programban.
Önkormányzati ASP központ felállítása projekt Önkormányzatok tájékoztatása Szerződésrendszer Csatlakozási segédletek BM információs nap Dr.
Kommunikáció a felsőoktatásban Rós László PTE BTK, április 14.
a segítő kommunikáció (AAK) oktatásához
Rendezvényszervezés Educatio Gondolkodom, tehát ott vagyok! Educatio Gondolkodom, tehát ott vagyok!
Felvételivel kapcsolatos információk Hrabacsik Mihály.
Biztosítási matematika és kockázatelemzés I. Egészségbiztosítási szakirány Előadó és gyakorlatvezető: Vályi Sándor Fogadóóra: kedd 14-15, 208/4. szoba.
TRD.  Jelszóval védett tartalom  Több felhasználó név és jelszó  Egyedi jogosultságok  Mérőeszközök  Riportok  Biztonsági mentés  Felhasználók.
Webáruház rendszerek Reisz Péter G-3S
Hagyományok és kihívások V
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott együttműködés
Makovecz-program Jakabné dr. Szalai Krisztina Pécs, augusztus 31
Az állami fenntartású felsőoktatási intézmények gazdálkodása az erőforrásokkal Budapest, november 18. Földesi Gabriella főosztályvezető Intézményfinanszírozási.
Középfokú felvételi eljárás
FELSŐOKTATÁSI SZAKKÉPZÉSEK
Előadás másolata:

Paraméterezési Gyakorlatok fejlesztés – bevezetés - támogatás Somfai Gergely Budapest, január

11. Wesley János Lelkészképző Főiskola, Budapest 5. Tomori Pál Főiskola, Kalocsa 15. Szegedi Tudományegyetem, Szeged 3. Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, Budapest 13. Modern Üzleti Tudományok Főiskolája, Tatabánya 9. Kecskeméti Főiskola, Kecskemét 7. Kaposvári Egyetem, Kaposvár 4. Heller Farkas Főiskola, Budapest 12. Gábor Dénes Főiskola, Budapest 8. Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola2. Budapesti Gazdasági Főiskola KVIFK, Budapest6. Általános Vállalkozási Főiskola, Budapest10. Debreceni Egyetem, Debrecen1. Zsigmond Király Főiskola, Budapest 14. Paraméterezés Paraméterezés – Miért is fontos? Paraméterezés

Belépés Jogellenőrzés Felület Adatszerkesztés Adatmentés Utólagos ellenőrzés Paraméterezés – Hol találkozunk vele?

WEB: Felhasználói beállítások Dinamikus Listák Dinamikus Információk Viewerek Üzenetküldés GYIK Dinamikus help Natív: Keresők Információs ablakok Infó gombok Listák Igazolásminták Hivatalos bejegyzés sablonok Folyamatok: Tanügyvezér EPS Tárolteljárások Triggerek Jogosultságok DTL Paraméterezés – Hogyan valósítható meg? ETR XML/XSL

Paraméterezés – Miben segíthet? A szükséges és csak a szükséges információk a megfelelő időpontban, a megfelelő személyeknek. Adminisztráció informálása Hallgatói tájékoztatás Vezetői információk Erőforrásgazdálkodás működés megtervezése, lebonyolítása, elemzés és értekelés Új kihívások csökkenő források, növekvő működési költségek, élesedő verseny Modern Szolgáltató Egyetem kínálat(szolgáltatás)bővítés, elektronikus ügyintézés, e-oktatás

Hallgatói tájékoztatás -Viewerek

Hallgatói tájékoztatás – Súgó

Hallgatói tájékoztatás - GYIK

Paraméterezés – Miben segíthet? A szükséges és csak a szükséges információk a megfelelő időpontban, a megfelelő személyeknek. Adminisztráció informálása

Paraméterezés – Miben segíthet? A szükséges és csak a szükséges információk a megfelelő időpontban, a megfelelő személyeknek. Vezetői információk

Bemenő paraméterek DSTATRUNoutput Dinamikus Listák, Dinamikus információk XML / XSL

Dinamikus Listák, Dinamikus információk

Vezetői Információk

Tantervépítés: Beállítható előfeltételek ellenőrzése (Triggerek) Megfeleltetések: Honnan örökölje az adatokat a meghirdetett kurzus (Triggerek) Üzenetküldés: Rossz címek kezelése. DTL: Vizsgaidőpont javítási határideje Jelszóreset: Megadott jogcímmel kivetést kiegyenlítenek -> Trigger: Meghív egy tárolteljárást Tárolteljárás: Összerakja a default jelszót (pl: eha+szülidő), commandsorban megváltoztatja a jelszót, ha sikerül logol és smst küld a befizetőnek, ha nem sikerül akkor az üzemeltetőknek t küld.

Ha a hallgató nem fizet időben, akkor a késedelem idejének függvényében - 5 munkanap után felszólítás ben, - 8 munkanap után (és 3 nappal a levelet követően) felszólítás SMS-ben, - 14 munkanap elteltével (és 6 nappal az SMS-t követően) a hallgató belépését letiltja a rendszer. A tartozás(ok) rendezése után - ha a késedelem NEM haladja meg a 10 munkanapot - a hozzáférést újból automatikusan engedélyeződik. (bef.kivetes tábla triggerével) A kitiltásból visszaengedett hallgatóknak SMS-t küld a rendszer, hogy újra beléphet. Ha a kivetés több mint 10 munkanapos késedelemmel lett teljesítve, akkor Ft-os kivetés generálódik egy speciális jogcímen. A kivetéshez automatikusan legenerálódik egy csekk rekord, és t külenek a címre. Likviditási problémák kezelése

Jegyrögzítés a rendszerbe, az előírások alapján: Vizsgalétszám < 10 (írásbeli): 12 óra Vizsgalétszám < 10 (szóbeli): 1 óra Vizsgalétszám < 30 (írásbeli): 15 óra Vizsgalétszám < 30 (szóbeli): 5 óra Vizsgalétszám < 50 : 24 óra Vizsgalétszám > 50 : 36 óra Ha nincs minden jegy (vizsgastátusz) a vizsgához berögzítve: 1 óra késés után az oktatónak 6 óra késés után sms az oktatónak 12 óra késés után a tanszékvezetőnek és az oktatónak A főnökautomata