Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató 2008. augusztus 7.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Néhány adat a Győrben élő időskorúakról
Advertisements

A célcsoport munkaerő-piaci helyzetét és életminőségét javító információk az interneten és azok használata Tapolcai-Hatházi Andrea főigazgatói PR tanácsadó.
Budapest Főváros Kormányhivatala Munkaügyi Központjának feladatai és lehetőségei a hátrányos helyzetű álláskeresők munkerő-piaci integrációjának elősegítése.
A Rehabilitációs Foglalkoztatás lehetőségei
Munkaerő-piaci program menekültek részére. Foglalkoztatási Munkacsoport Állami költségvetési szervek rendszeres találkozója a menekültek hosszú.
Pécsi Regionális Informatikai Szakképzési Fórum Pécs, szeptember 10.
Baranya Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központ Workshop
4) „Ötmuskétás” – Dél-pesti Térség Foglalkoztatási Paktum Cél: Olyan foglalkoztatáspolitikai koncepció kidolgozása, amelyben a dél-pesti térség kerületei.
A távmunka fejlesztésének lehetőségei és eredményei Simon Gábor Távmunka Tanács elnöke Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára Szociális és Munkaügyi.
TDM Szakmai Nap november 21.
Az ÉRÁK felnőttképzési tevékenysége, a fejlesztés főbb irányai.
Készítette: B. B.. Ki jogosult a START kártya kiváltására? a 25. életévét, felsőfokú végzettség esetén a 30. életévét még nem töltötte be, és tanulmányait.
Új dolgozóval bővül szalonja. Milyen járulékfizetési kötelezettségei vannak? Hasonlítsa össze a mellékletek segítségével egy START kártyás foglalkoztatott.
Borbély-Pecze Tibor Bors Szakmai tanácsadó ÁFSZ-FSZH A jelenlegi magyar munkaerő- piaci helyzet Borbély-Pecze Tibor Bors, Ph.D. Szakmai tanácsadó ÁFSZ-FSZH.
Borbély-Pecze Tibor Bors Szakmai tanácsadó ÁFSZ-FSZH Az ÁFSZ felépítése, a jelenlegi magyar munkaerő-piaci helyzet Borbély-Pecze Tibor Bors Szakmai tanácsadó.
Munkaerő-közvetítés recesszió idején Munkaerő-piaci ismeretek EURES hazai tréning 2009 Borbély-Pecze Tibor Bors, FSZH.
Bemutató a NKH Befektetésösztönzési Főosztály munkatársai számára
Lengyelország és Magyarország foglalkoztatáspolitikájának és munkanélküliségi helyzetének összehasonlítása XXX. Jubileumi OTDK Társadalomtudományi Szekció.
Munkanélküliség.
Chrappán Magdolna DE BTK Neveléstudományok Intézete.
Főigazgatói értekezlet november 27–28. Sárvár „Út a munkához” program bemutatása.
Lakónépesség*: Lakónépesség*: ezer fő Foglalkoztatottak: Foglalkoztatottak: ezer fő Munkanélküliek száma: Munkanélküliek száma: ezer fő Gazdaságilag.
Növekedési dilemmák Simor András Műhelybeszélgetés az Európai Társadalmi Jelentés apropóján 2008 június 10.
GKI Zrt., Az alacsony foglalkoztatási ráta okai, a foglalkoztatás bővítésének gazdaságpolitikai összefüggései Független Szakszervezetek Demokratikus.
Demográfiai, iskolázási folyamatok és munkaerő-kínálat,
Dél-dunántúli Munkaügyi Központ MUNKAERŐ-KERESLETIÉS KÍNÁLATI ELŐREJELZÉSEK HEFOP 1.2. Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat fejlesztése kutatási alkomponens.
A munkaerő-piaci helyzet a Nyugat-Dunántúli Régióban IPA Szakértői Akadémia Harkány
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató december 4.
A magyar foglalkoztatás-politika helyzete
Kunszentmártoni kistérség munkaerő-piaci helyzete, támogatási lehetőségek Készítette: Deák István kirendeltség-vezető.
1 Tájékoztató munkahelybővítést és megőrzést elősegítő központi és decentralizált pályázatokról, lehetőségekről Kisbér, április 8.
Munkaerő-piaci helyzetkép Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
Közép-Dunántúl, Veszprém megye és Várpalota munkaerő-piaci helyzete
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
TÁMOP 5.5.1/A-10/ “Jó pályán! Jó gyakorlatok továbbfejlesztése és alkalmazása a munkaerő-piaci integrációért és esélyegyenlőségért” Foglalkoztatási.
Kőszeg, Foglalkoztatási helyzet a Kőszegi Kirendeltség vonzáskörzetében Kőszeg,
Kazincbarcika és vonzáskörzete munkaerő-piaci helyzetének bemutatása
A gazdasági válság hatása a magyarországi vállalkozások körében H-1024 Budapest, Margit krt. 5/b  Tel: :   Web:
Megtakarítási módszerek a vállalatok gyakorlatában Berey Zita
A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ MUNKAERŐPIACI HELYZETE, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A DIPLOMÁSOK ELHELYEZKEDÉSÉRE SOPRON, december 11.
A munkaerő-piaci kereslet és kínálat összehangolása __________________________ Kámán István.
A GAZDASÁGI VÁLSÁG HATÁSA A NYUGAT-DUNÁNTÚLI RÉGIÓ MUNKAERŐPIACÁRA Kőszeg, december 14.
FOGLALKOZTATÁSI FÓRUM Pécsi Kistérségi Foglalkoztatási Paktum
A felsőoktatási expanzió befolyása a regionális munkaerőpiacra Sándor Mária 2013.
NAV Veszprém Megyei Adóigazgatósága
A Nagykátai Járás munkaerő-piaci helyzete Pest Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja TÁMOP /1/KMR
A foglalkoztatáspolitika aktuális kérdései Győr,
Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Munkaerőpiaci támogatások, eszközök a munkahelyek megtartása érdekében Zaráné Kecskés Erzsébet Igazgató.
A magán-munkaközvetítők évi tevékenysége Foglalkoztatási és Szociális Hivatal augusztus 2.
TÁMOP „Munkaerő-piaci program a hátrányos helyzetűek foglalkoztatásáért a Közép-magyarországi Régióban” - Budapest.
TÁMOP /1 Bács-Kiskun megyében Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja Szegfű Rita projektvezető Kecskemét, február 27.
A Társadalmi Megújulás Operatív Program 1.1. „Komplex munkaerő-piaci programok a munkanélküli és inaktív emberek foglalkoztatásáért” intézkedés TÁMOP /
1 Tájékoztató a Tatabányai Kistérség munkaerőpiaci helyzetéről és a munkahelymegőrzést és bővítést elősegítő központi és decentralizált pályázatokról,
Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központ Munkaerőpiaci helyzetkép a salgótarjáni kistérségben Zaráné Kecskés Erzsébet Igazgató KKC-2008-V
Munkaerő- piaci helyzetkép a Nyugat- dunántúli régióban Kleizerné Tamás Györgyi szakreferens Nyugat- dunántúli Regionális Munkaügyi Központ.
Csongrád megye munkaerőpiaci helyzetéről. Megnevezés Csongrád megyeMagyarország 2010.II. név2016.II. névváltozás2010.II. név2016.II. névváltozás ezer.
Kormányszóvivői Iroda Cselekedni most és mindenkiért Adatok és tények a Medgyessy-kormány egy évéről május 24.
Készítette: Pál Margaréta
Aktuális Munkaerő-piaci helyzet a jászságban
AZ ÉSZAK-ALFÖLDI RÉGIÓ és HAJDÚ-BIHAR MEGYE MUNKAERŐPIACI HELYZETE
A magán munka-közvetítők és munkaerő kölcsönzők évi tevékenysége
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
A hazai KKV-k fejlesztési lehetőségei, foglalkoztatási támogatásai
Zalaegerszeg Megyei Jogú Város munkaerőpiaci helyzete
A megyei paktum keretében megvalósuló munkaerő-piaci program
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Munkaerő- piaci helyzetkép a Nyugat- dunántúli régióban
„Út a munkához”program
Demográfiai, iskolázási folyamatok és munkaerő kínálat
Foglalkoztatási és Szociális Hivatal
Előadás másolata:

Foglalkoztatási és Szociális Hivatal Sajtótájékoztató augusztus 7.

A munkaerő-piaci helyzet alakulása az ÁFSZ legfrissebb adatai alapján

61,8 ezer álláshelyet kínált az ÁFSZ az álláskeresőknek júliusban Júliusban új álláshelyet jelentettek be a munkáltatók, számuk júniushoz képest 10 ezerrel csökkent. Az előző év azonos időszakához képest enyhébb (6,1%-os) csökkenés tapasztalható. Az előző hónapról maradt betöltetlen álláshelyekkel együtt összesen 61,8 ezer álláshelyet kínált az ÁFSZ az álláskeresőknek. Ebből a hónap végén 27,6 ezer maradt betöltetlen.

A legtöbb új állást a feldolgozóipar területén kínálták a munkáltatók  A bejelentett állások 67,8%-a nem támogatott és 32,2%-a támogatott álláshelyre vonatkozott.  A legtöbb új, nem támogatott állást a feldolgozóipar (5700 darab) és az ingatlanügyek, gazdasági szolgáltatás (4868 darab) területén jelentették be a munkáltatók.

Júliusban enyhén emelkedett a nyilvántartott álláskeresők száma Az Állami Foglalkoztatási Szolgálat kirendeltségein július végén összesen 421,1 ezer fő volt a nyilvántartott álláskeresők száma. Ez az előző hónaphoz képest 5,4 ezer fős emelkedést, az egy évvel korábbihoz képest 8,8 ezer fős növekedést mutat. Júniushoz képest hat régióban emelkedett a nyilvántartott álláskeresők száma, Közép-Magyarországon ellenben kisebb, (0,3%-os) csökkenést figyelhettünk meg.

Emelkedésbe fordult júliusban a nyilvántartott pályakezdők száma A nyilvántartott pályakezdő álláskeresők létszáma a júliusi zárónapon 43,1 ezer fő volt, 6,9 ezer fővel több, mint június végén, s 2,1%- kal magasabb, mint egy évvel korábban.

A belépő pályakezdők száma egy hónap alatt csaknem megkétszereződött A belépő pályakezdők között a megelőző hónaphoz képest a diplomások száma emelkedett a legnagyobb mértékben. A nyilvántartásba belépő pályakezdők között továbbra is az érettségit adó középiskolákban végzettek vannak többségben (50,2%), további 19,3%-uk szakiskolai végzettségű, s 16,6%- uk rendelkezik felsőfokú végzettséggel.

A pályakezdőkkel ellentétben mérséklődött a belépő, nem pályakezdők száma A nyilvántartásba belépők száma összességében 2,5%-kal emelkedett egy hónap alatt, ezen belül a pályakezdőké csaknem kétszereződött, azonban a bekerülő nem pályakezdők száma 9,4%-os mérséklődést mutatott. A megelőző év azonos hónapjához viszonyítva a beáramlási trendeknél a pályakezdők esetében 8,3%-os, a nem pályakezdők esetében pedig 8,9%-os csökkenés figyelhető meg.

A területi különbségek továbbra is jelentősek

78 ezer fő vett részt különböző aktív foglalkoztatási programokban Májusban összesen 78 ezer fő részesült valamilyen aktív foglalkoztatási eszköz támogatásban. Egyre többen vesznek részt az EU társfinanszírozásával működtetett TÁMOP programokban. Az előző év hasonló időszakához képest 13,1 ezer fővel (23,2%-kal) magasabb ez az érintett létszám. A legtöbben bér- és járuléktámogatásban (34%) és munkaerő-piaci képzésben (27,8%) vettek részt.

Köszönöm megtisztelő figyelmüket!