NAGYBÖRZSÖNY Tegyünk Együtt Nagybörzsönyért Egyesület.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
 Ide a testvértelepülési táblákról berakni a képet  „ Építsünk hidat tiszta szavakból határok fölé,  S elindulhatunk egymás felé!”   (Ismerős Arcok)
Advertisements

Felvidéken jártunk Indulás • május 7.én 23 fővel indultunk szlovákiai célpontunk felé. A korai indulás nem törte jó kedvünket,
Ciprusi kaland.
Magyarország – Szlovákia határon átnyúló együttműködési program
Összefogáson alapuló hagyományőrzés a Móri kistérségben
Kommunikáció fejlesztési koncepció Készítette: Juraszkó Péter, Oláh István, Szücs Mónika, Varga Tamás.
HAJDÚSZOBOSZLÓ ⁄ Hajdúszoboszló Közép-Európában, Magyarország keleti részén található. Európa híres pusztája, a Hortobágy és a mozgalmas nagyváros, Debrecen.
„Régi jó földből – új erős hajtások”. Miért jelentkezek az SZMT Elnöki poziciójára? - Elvira •Mert nagyon sokat kaptam ettől a közösségtől, Tőletek és.
Értény.
Lakner Zoltán.
Mondák, dalok útja Zsámbok.
1 KÖZÖSSÉGFEJELSZTŐK BÉKÉS MEGYEI EGYESÜLETE. 2 KÖZÖSSÉGI SZÍNTÉR - IBSEN HÁZ.
A helyi termék szerepe és lehet ő sége Zala megyében Kovács Tünde, projektszakért ő Kerka völgy aranya, a méz - a helyi termékekért Zalamerenye, 2010.
STUDY PROJECT ÚJSZILVÁS A LEGSZEBB KONYHAKERT - LÁSZLÓ ÚJ ÉLETE - ÚJSZLVÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Cím: 2768 Újszilvás Szt. István u. 6. WEB:
Falukép-védelmi program a Pogány-havas kistérségben Csíkszereda, november
Zalai Borút Egyesület. Borutak Magyarországon •Villány-Siklós borút Egyesület (1994) •Balatoni Borutak szövetsége (2003) •Magyar Borutak szövetsége (2003)
Tájékoztató a települési túraútvonalak létrehozásával kapcsolatos tapasztalatokról Márta Attila.
„Jövőműhely beszélgetések” Észak-Kaposi Partnerek LEADER Helyi Közösség Szánjunk rá egy órát, hogy átgondoljuk jövőnket!
UTAZÁS Nemzetközi Idegenforgalmi Kiállítás és Vásár Futár Veronika február 21.
Közlekedés Mivel utaztunk a kiránduláson.. Az első közlekedési eszköz amivel utaztunk az a vonat volt, amivel Püspökladányba mentünk. Püspökladányból.
ENSZ - ECOSOC EU EU Bizottság - AGIS Európa Tanács Szervezett, határokon átlépő bűnözés elleni harc Társadalmi-közösségi bűnmegelőzés az újszerű és a tradicionális.
A Z IKCS TEVÉKENYSÉGE TÁMOP integrÁLOM Kovácsné Borbély Zsuzsa.
Az én Budapest-térképem Tájékozódás vidéki szemmel Szűcs Eszter – P3N3CH.
"Keresd az életben mindig a szépet
Budapest mint világváros
Réde Készítette: Bárány Dorián gazdálkodás és menedzsment I. évfolyam I. csoport.
Bácsszentgyörgy Adatok: Rang: község Terület: 1473 hektár Lakosság: 190 fő Telefonkörzet:76 Irányítószám: 6511 Régió: Dél-Alföld Megye: Bács- Kiskun.
Kétsoprony.
Körösszegapáti Körösszegapáti.
Pórszombat A falu bemutatása. Előadás áttekintése Fekvése Megközelítése A falu nevezetességei I A falu nevezetességei II A falu nevezetességei III Nevének.
Budapest turisztikai marketingje
FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Október 24. Észak-alföldi regionális szakmai műhelymunka A KézenFogva Alapítvány megjegyzései a kerekasztal.
Közösség és innováció Salgótarján, január 29. az Ongai Kulturális Egyesület szemszögéből Készítette: Takács László.
„Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen” szűrő és felvilágosító program hátrányos helyzetű nőknek
A vendégek befogadásáról és gyámolításáról „A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén… Mert.
Későre jár, Elég volt már a napnak terhét hordani,
Az Európai Únió csatlakozási folyamatai
„A BAKONYÉRT” Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület bemutatása
FOGLALKOZTATÁSI PAKTUM, MINT A HELYI ÖSSZEFOGÁS FÓRUMA Gödöllő, március 9.
B örzsöny- D una- I poly V idékfejlesztési E gyesület Nemzetközi együttműködés Miért jó vidéken élni?
Az agroturizmus és a vidékfejlesztés sokszínűsége Európában.
Nemzetközi együttműködések „A BAKONYÉRT” Egyesületnél.
UTAZÁSSZERVEZÉS ÉS TURISZTIKAI MARKETING BÁCSKOSSUTHFALVA
Kemencei táborozás szeptember
Bőcs Község Készítette: Csege Kornélia.
Szigetszentmiklós Készítette: Bárány Lilla.
Zselickislak.
/06/17. Kakasfesztivál Kozármisleny.
BUDAPESTI CORVINUS EGYETEM FŐVÁM TÉR MÁRCIUS 05. Tudnivalók az állásbörzére történő látgatásról.
BerekfürdőSzórványkonferencia  A Magyaratádi Református Egyházközséghez 3 gyülekezet tartozik (Igal, Kazsok és Büssü).  A Missziói Körzet.
Tiszafüredi Halas Napok
Ekecs-Okoč Ekecs (szlovákul Okoč) község Szlovákiában a Nagyszombati kerületben aDunaszerdahelyi járásban. Közigazgatási területe 63,43 km². A mai község 1976-ban.
EGER TÉRSÉGE FEJLESZTÉSI EGYESÜLET „Területfejlesztés civil szemmel” Előadó: Pozsikné Hidvégi Éva, elnök.
Sásdi Faodu Egyesület 2001 – től napjainkig. A kezdetektől vállaljuk a sásdi térségben élő hátrányos helyzetű fiatalok összefogását és támogatását, a.
Ismerkedés Várgesztessel Készítette: Dienes Zoltán SZIE GTK GM levelező 1szemeszter.
Iskolakert.
Iskolakert.
Zemplénagárd.
Tevel (Bonyhádi kistérség).
Medgyesegyháza. Fekvése Békés-megye dél-keleti részén fekszik. Békéscsabától kb. 30 km-re. Itt található Medgyesegyháza!
Készítette: Nemes Andrea Kereskedelem és marketing (Ba) 1. évf. 2.csoport.
Füzérkomlós. Fekvése Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90 kilométerre északkeletre fekszik Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, Miskolctól kb. 90.
KAPOSMÉRŐ Készítette: Diarráné Kiss Enikő SZIE-GTK Gazdálkodási és Menedzsment Szak Levelező Tagozat I.évf.
Újsolt Informatika Házdolgozat Fekvése A település Apostag és Solt között fekszik. Két csatorna – keletről a Kiskunsági öntöző-, nyugatról pedig a Fűzvölgyi.
Rajta! Távolinak tűnik, hát nem indulunk el, Nehéznek látszik, hát nem emeljük fel, Lehetetlennek látjuk, nem próbáljuk meg. Talán éppen ezért veszünk.
VI. Siklósi Idegenforgalmi Konferencia június 2. Sarkadi Eszter titkár, TDM munkaszervezet vezető Harkányi Turisztikai Egyesület.
Bodrogolaszi község turizmusfejlesztése Kérdőív a fejlesztés koncepciójának összeállításához értékelés.
Hálózatok Támogató, segítő szerepek az ifjúsági munkában.
Ahogy én látom a helyi turizmust Radics Vendégház Máza
Turizmusfejlesztési és együttműködési tapasztalatok a Debrecen és Hortobágy helyi TDM szervezet elmúlt 4 és fél éve kapcsán Halasi Csaba egyesületi elnök.
Előadás másolata:

NAGYBÖRZSÖNY Tegyünk Együtt Nagybörzsönyért Egyesület

Hol található Nagybörzsöny? Nagybörzsöny a legközelebbi nagyvárostól - Váctól - 45 kilométerre helyezkedik el. A község az 1997-ben létrehozott Duna-Ipoly Nemzeti Park nyugati peremén található. Autóval megközelíthető észak felől a 2-es úton a parasapusztai határátkelőig, onnan pedig a 121-es úton Bernecebaráti irányába. A községet Budapestről Vácon át az Ipolyság felé vezető 2-es főúton lehet megközelíteni. A főútról leágazó bekötőút kb. 4 km hosszan vezet be a faluba, ahol aztán véget is ér. Tömegközlekedési eszközök közül vonatot és buszt vehetünk igénybe. Vonattal Budapest-Szob vasútvonalon, majd a szobi állomástól Vámosmikola irányába induló VOLÁNBUSSZAL érdemes elindulni.

Egyesületünk megalakulásának oka A 2007-es évben Nagybörzsönyt az elkeseredettség, bizonytalanság és a lakosság körében a közösségi bizalom megrendülése jellemezte. Néhány lakót ez arra ösztönzött, hogy változtasson a helyzeten. Érezték, hogy össze kell fogni, és a polgároknak a lejtmenetből a falut vissza kell fordítaniuk, mert senki más nem fogja megtenni helyettük. Nem várhattak segítséget sem állami, sem egyéb civil szervezetektől. A vészesen közelítő csődöt és az intézményi összeomlást az utolsó órában sikerült megállítani. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy egy helyi „közösségi forradalmat” követően reményteljes folyamatok indultak el, amely folyamatok az egymással való szorosabb, támogató együttműködésnek köszönhetőek. Ez ösztönzött arra néhány lelkes polgárt, hogy egyesületi keretek között folytassuk tovább tevékenységünket. 29 alapító taggal sikerült kimondani február 28- án, hogy megalakult a Tegyünk Együtt Nagybörzsönyért Egyesület.

gondok, problémák melyek megoldásra vártak és várnak ma is Semmilyen program vagy szolgáltatás nem volt a településen, amit reklámozhattunk vagy működtethettünk volna. Ezért határoztam el, hogy teszek valamit. Nagyon fontos dolognak tartottam, hogy először a helyben élő emberek üljenek le egymással és beszélgessenek el arról, hogy mit és hogyan kellene tenni ahhoz, hogy Nagybörzsöny végre feléledjen!

összefogás, biztos alapok célok kitűzése zenekar és karmestere Nekünk, nagybörzsönyieknek célunk lett, hogy - községünket és nevezetességeinket minél többen megismerjék (Antal- féle vízimalom, Evangélikus templom Bányásztemplom, Árpád-kor Szent István-templom, Tájház, Kisvasút stb.), - a régi falusi életből és szokásokból ízelítőt kapjanak az idelátogatók, - a helyi és környékbeli népdalosokat, néptáncosokat, hagyományőrzőket összefogjuk és produkcióikat bemutassuk, - és nem utolsósorban a vendégek tapasztalják meg, hogy néhány ember összefogással és hittel egy egész községet képes életre kelteni.

idegenforgalmi és turisztikai programok szervezése Példaként néhány program a teljesség igénye nélkül: Ipoly-mente házi borverseny, falutakarítás, virágültetés, parkosítás, faültetés, Hűvös Pincék – Forró Kemencék hagyományőrző rendezvény, Ipoly-mente főzőverseny, szabadtéri fúvós koncert, Falunap, Márton napi házi süteménysütő verseny, falusi disznóvágások, stb. Ezeket a programokat minden évben megrendezzük.

pályázati lehetőségek kiaknázása partnerek bevonása, együttműködések létrehozása, a lehető legtöbb közösségi színtéren a képviselet biztosítása Elsősorban tájékozódni, információt gyűjteni, tapasztalatokat szerezni és természetesen adni is. TENINFÓ újság Corvinus Egyetemen a TDM-ünket tananyagként oktatják mint nem bejegyzett nem nyilvántartott TDM szervezetként működő TDM szervezet. Idén az utazás kiállításon is részt tudtunk már venni helyi termékeseink kistermelői, őstermelői – kemencében sült termékek – börzsönyi lepény TENE NAGYBÖRZSÖNY