MTA Regionális Kutatások Központja RÉGIÓK EURÓPÁJA Az MTA Regionális Kutatások Központjának sorozata Sorozatszerkesztő HORVÁTH GYULA.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
BUDAPEST Budapest Fejlesztési Pólus BUDAPEST INNOPOLISZ Program Benedek Zsolt november 15.
Advertisements

A globális világgazdaság regionális átrendeződése
MTA KRTK Regionális Kutatások Intézete A CLLD-LEADER megközelítés helye és lehetősége a magyar fejlesztéspolitikában VIAB Finta István Ph.D.
MTA Regionális Kutatások Központja Együttműködési irányok és kapcsolathálózati struktúrák a hazai kis és közepes méretű vállalkozások körében GENERÁCIÓK.
Az Internet Fiesta a könyvtárakban 2002 dr. Bakonyi Péter Országos Könyvtári Kuratórium elnöke.
Határokon Túli Magyarságért Alapítvány 7621 PÉCS, János u. 22. Tel.: / , Fax: / fre .hu
MTA Regionális Kutatások Központja A HATALOM TÉRBELI MEGOSZTÁSÁNAK DILEMMÁI Regionális reform-forgatókönyvek Pálné Kovács Ilona, MTA Regionális Kutatások.
M I A HASZNA A KLASZTEREKNEK A GYORS FEJLŐDÉSBEN ? A Z AKKREDITÁLT KLASZTER KKV - K SZÁMÁRA KIHASZNÁLHATÓ ELŐNYEI, AZ INNOVÁCIÓ MENEDZSMENT LEHETŐSÉGEI.
I NFORMÁCIÓS T ÁRSADALOM T ECHNOLÓGIÁI PÓLUS Dr Magyar Gábor BME
KNOLL 1 Prof.Dr.,Dr.hc. Knoll Imre c.egyetemi tanár, MTA doktor Új törekvések a logisztikai közreműködésben BKF-HFF Kar Logisztika Szakirány II. Budapest,
HELYI ÉS TÉRSÉGI EGYÜTTMŰKÖDÉS LEHETŐSÉGEI ÉS KORLÁTAI FEJLESZTÉSI PÓLUS SZIGET, VAGY A TÉRSÉG MOTORJA? SZŰCS ERIKA Budapest, december 06.
AZ ÚJRAIPAROSÍTÁST TÁMOGATÓ INTÉZMÉNYI KÖRNYEZET
Szabó Pál ELTE TTK Regionális Tudományi Tanszék Budapest.
Endogén vidékfejlesztés lehetőségei és kihívásai Kultúra-gazdaság a Gyimesi-szorosban Nagy Kalamász Ildikó MTA PTI 2007.
Emberi Erőforrások Minisztériuma Emberi Erőforrások Minisztériuma
Nemzetgazdaságunk ágazati megoszlása a GDP%-ában
Iskolák vidéki térségekben A társadalmi átalakulás történeti, kulturális beágyazottsága, ütközőpontjai a Kárpát medencében a XXI. század elején SOPRON.
Reindusztrializáció Közép-Európában
MTA Regionális Kutatások Központja Az államhatárok hatása a városok fejlődésére a Kárpát-medencében Hardi Tamás tudományos munkatárs MTA RKK Nyugat-magyarországi.
MTA Regionális Kutatások Központja A kooperáció intézményesítésének kérdései a városi térségekben Az MRTT VI. Vándorgyűlése Gödöllő, december 11–12.
Kelet- és közép-európai tudománytörténeti vázlat Horváth Gyula _______________________________ Magyar Regionális Tudományi Társaság 11. vándorgyűlése Győr,
A gazdasági szuburbanizáció mérése,
BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL Horváth Gyula MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
A Magyar Regionális Tudományi Társaság tevékenysége Horváth Gyula.
MTA Regionális Kutatások Központja A dunai fejlesztések és azok elmaradásának geopolitikai háttere Hardi Tamás PhD tudományos főmunkatárs MTA RKK Nyugat-magyarországi.
MIBEN ERŐS ÉS MIBEN GYENGE AZ MRTT Elnöki beszámoló a évi közgyűlésen Magyar Regionális Tudományi Társaság.
A Magyar Regionális Tudományi Társaság V. Vándorgyűlése Az ipar szerepe a regionális fejlődésben Alternatívák a regionális innovációs rendszer továbbfejlesztésére.
A tudásintenzív iparágak megjelenése a kelet-közép-európai országok gazdaságfejlesztési stratégiáiban Páger Balázs, PhD-hallgató MRTT X. vándorgyűlés,
A Georgikon Kar kutatási lehetőségei Keszthely, március 30.
MTA Regionális Kutatások Központja APARADIGMAVÁLTÁS SZÜKSÉGESSÉGE A TERÜLETFEJLESZTÉSBEN HORVÁTH GYULA ________________________________ MTA Regionális.
SZÉCHENYI ISTVÁN EGYETEM Kautz Gyula Gazdaságtudományi Kar A vidék fejlesztésének titka, a sikeres vidéki térségek és települések Nyugat-Magyarországon.
Széchenyi István Egyetem, Győr
REGIONÁLIS GAZDASÁGTAN
MTA Regionális Kutatások Központja AZ MTA REGIONÁLIS KUTATÁSOK KÖZPONTJÁNAK JÖVŐKÉPE 2010−2015 HORVÁTH GYULA _______________________________________ MTA.
MTA Regionális Kutatások Központja A decentralizált hatalomgyakorlás és a regionális fejlődés Pálné Kovács Ilona.
Az innováció orientált területpolitika, egy botladozó siker ?
HAS Centre for Regional Studies AZ MTA REGIONÁLIS KUTATÁSOK KÖZPONTJÁNAK JÖVŐKÉPE 2010−2015 HORVÁTH GYULA ______________________________________________.
MTA Regionális Kutatások Központja Szirmai Viktória A következő évek főbb kutatási irányai Javaslatok november 25.
MTA Regionális Kutatások Központja A Nyugat-Balkán kutatásának eredményei Hajdú Zoltán MTA RKK, Pécs
A vidéki tér sikertényezői
A Phare továbbélése a regionális operatív programokban Wächter Balázs.
MTA Regionális Kutatások Központja Főiskolai hallgatók az Alföld kisvárosaiban Petrás Ede MTA RKK Alföldi Tudományos Intézet Kecskemét Nemzetközi trendek,
Nyíregyházi Főiskola, 2006/2007. II. félév
MTA Regionális Kutatások Központja Magyar-szlovák agglomeráció Pozsony környékén - Közszolgáltatás fejlesztési hálózat Pozsony határon átnyúló agglomerációjában.
Alternatív finanszírozási lehetőség a határ menti térségek megsegítésére Békéscsaba, május 20.
Dőry Tibor MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet
Partnerség és hálózatok – elmélet és gyakorlat Pálné Kovács Ilona MTA RKK MTA Regionális Kutatások Központja.
RÉGIÓK ÉS REGIONÁLIS KÖZIGAZGATÁS EURÓPÁBAN Horváth Gyula.
Régió, megye, járás (kistérség): múlt- jelen- jövő Pálné Kovács Ilona MTA KRTK, Regionális Kutatások Intézete Pécs,
Innováció ösztönző együttműködések kiépítése Dél-kelet-európai térség országaiban SET GIFT.
MTA Regionális Kutatások Központja A Duna – Tisza köze problémái és jövője „ A CSATORNA VÍZIÓJA” Csatári Bálint geográfus MTA RKK Alföldi Tudományos Intézet.
Tudományos és …együttműködés Magyarország – Szerbia
A társadalmi integráció aktuális kérdései az INNOAXIS-projekt célterületét alkotó térségekben Jász Krisztina Ph.D MTA RKK Alföldi Tudományos Intézet Szabadka,
A pécsi EKF a magyar politikai diszkurzív térben Dr. Tarrósy István, egyetemi adjunktus, PTE BTK Politikai Tanulmányok Tanszék MTA PAB, december.
A Balkán térség az európai regionális politikában Rechnitzer János egyetemi tanár, intézetigazgató MTA RKK Nyugat-magyarországi Tudományos Intézet 9022.
Újraiparosítási folyamatok a Dél-Dunántúlon Feldolgozó ipari helyzetkép a Dél-Dunántúli régióban Kovács Szilárd PhD-hallgató PTE KTK Regionális Politika.
MTA Regionális Kutatások Központja A DUNA - AZ EU VII. KORRIDORA Horváth Gyula MTA Regionális Kutatások Központja 2008.
Az iparpolitika fejlődési pályái a volt szocialista országokban Lux Gábor PhD hallgató PTE KTK Regionális Politika és Gazdaságtan Doktori Iskola.
MTA Regionális Kutatások Központja Középszintű reform és/vagy területi léptékváltás Pálné Kovács Ilona
BESZÁMOLÓ A ÉVRŐL Horváth Gyula MAGYAR REGIONÁLIS TUDOMÁNYI TÁRSASÁG.
MTA Regionális Kutatások Központja Regionális központok fejlesztése: valami talán elindul? (Hrubi László, MTA RKK)
Regionális gazdaságtan 7.
MTA Regionális Kutatások Központja A PARADIGMAVÁLTÁS SZÜKSÉGESSÉGE A TERÜLETFEJLESZTÉSBEN HORVÁTH GYULA ________________________________ MTA Regionális.
Város, egyetem, gazdaság A PTE KTK hozzájárulása a város és a régió fejlődéséhez Erdős Katalin PTE-KTK KRTI, adjunktus MTA-PTE Innováció és Gazdasági Növekedés.
Pécs és térsége gazdasága Pólus és a K+F+I november 27. Dr. Síkfői Tamás.
Szociokulturális és identitáselemek a versenyképességben
Orosz geopolitikai és geoökonómiai érdekek a Duna mentén
A foglalkoztatási paktumok működési tapasztalatai – a siker fokmérői
Informatio Medicata szeptember
Regionális és vidékfejlesztési ismeretek
Előadás másolata:

MTA Regionális Kutatások Központja RÉGIÓK EURÓPÁJA Az MTA Regionális Kutatások Központjának sorozata Sorozatszerkesztő HORVÁTH GYULA

MTA Regionális Kutatások Központja 2 Célok Képet adni Európa régióinak fejlődési sajátosságairól Bemutatni a regionális fejlődés hagyományos és modern hajtóerőit, az eredményes működést meghatározó elemek kölcsönkapcsolatait Tájékoztatást nyújtani a regionális kutatási trendekről Külföldi kutatóknak publikációs lehetőséget, ismertséget teremteni Egyetemi oktatásban használható szöveggyűjteményt közreadni

MTA Regionális Kutatások Központja 3 1. kötet Az olasz regionalizmus fejlődéstörténete A fejlődés terjedésének regionális feltételei Az ipar térformáló ereje, a északkeleti ipari klaszterek Az eltérő fejlődési pályák területpolitikai alapjai Helyi fejlődési modellek Nagyvárosi szerkezetátalakulás A kultúra mint erőforrás _____________ Támogató: Fondazione Giovanni Agnelli

MTA Regionális Kutatások Központja 4 2. kötet Az új gazdaság és a szerkezetátalakítás regionális politikája Nagyipari térségek revitalizálása Tercierizáció, innováció és regionális fejlődés Helyi hatalom, regionális szerveződések, együttműködési modellek A rurális gazdaság diverzifikációja ________________ Támogató: British–American Tobacco Company

MTA Regionális Kutatások Központja 5 3. kötet A Szovjetunió széthullása és az új integráció esélyei A regionális differenciálódás folyamata, mértéke és megnyilvánulásai A régiók hatalmi berendezkedése A regionalizmus poszt-szovjet ciklusai Nagyvárosi agglomerációk és az orosz falu A Szibéria-szindróma _________________ Támogató: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium

MTA Regionális Kutatások Központja 6 4. kötet

MTA Regionális Kutatások Központja 7 Pécs 2010 – Európa Kulturális Fővárosa Magyar Tudományos Akadémia Regionális Kutatások Központja Pécs Honlap: