Automatikus képváltás Gaudi kápolnája Barcelona közelében, Santa Coloma de Cervelló kisvárosban található Eusebi Güell gróf, a textilgyára köré munkáskolónia.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Chinese music Esküvő Új királyság a Vörös Kínában... és én még azt hittem, mindent láttam... esküvő Shanxi-ban!. Shanxi hagyományosan egy nagyon szegény.
Advertisements

Az Akropolisz 5/B.
Milyennek akarta Jézus Krisztus a közösséget?
Barcánfalva – Bârsana az Iza-völgy legnagyobb községe, impozáns építménysorozatával a vidék igazi gyöngyszeme. A település 1720-ban épült fatemplomát,
Barcelona. Ár személyenként, adminisztrációs díj nélkül: Ft Ft adó DátumLégitársaságJáratIndulásÚticél 1 Cs 04/07/13 Brussels Airlines.
Santa Fè, New Mexico, USA. Egy több, mint 130 éves csoda, évente 250
Római építészet Augustus korában
Kézi vagy automatikus képváltás Érdekes látnivalók a világban 3.
Cella Septichora.
4. nap Segesvár.
Molnár András bemutatja. SANTA MARIA DELLE GRAZIE TEMPLOM - A VILÁGÖRÖKSÉG RÉSZE. EBBEN A TEMPLOMBAN TALÁLHATÓ LEONARDO DA VINCI AZ UTOLSÓ VACSORA.
PÉCS Készítette: Kovácsné Balla Györgyi.
KIZSI Karélia gyöngyszeme.
SZAKRÁLIS 2 _ KORTÁRS TENDENCIÁK - összefüggésrendszerek: anyag, fény, szerkezet, egyén és közösség -
SZAKRÁLIS 2 _ KORTÁRS TENDENCIÁK - összefüggésrendszerek: anyag, fény, szerkezet, egyén és közösség -
Mezopotámia és Egyiptom építészete
Ukrajna, Jalta (Zene: Ernesto Cortazar - A Chaing Of The Winds)
A reneszánsz művészet; előtte
Egyetemi élethelyzetek – Campus-lét a Debreceni Egyetemen május 29. DAB Székház, Debrecen Thomas Mann u. 49. Hallgatói mobilitás a Debreceni Egyetemen.
Szendrő nevezetességei
Magyarország világörökségei
Átmenet a reneszánsz és a barokk között:
1 Gótikus építészet ésszabadkőművesség Dr. Spissák Lajos (2008)
Kattintással lapozható
Siklós-Máriagyűd vallási turisztikai vonzereje Készítette: Héhl Leila.
Pécs városi turizmusa Andalits Alexandra.
Automático Magyarra fordítás: toToBe.
Imagine there’s no heaven, it’s easy if you try, Imagina que no hay Cielo, es fácil si lo intentas Képzeld el, hogy nincs menyország, menni fog, ha.
Építészettörténet.
Nagyon rég volt már az amikor, a kutya és a macska barátságban éltek.
Mert a keresztről való beszéd bolondság ugyan azoknak, akik elvesznek; de nekünk, kik megtartatunk, Istennek ereje. I Kor 1,18.
Sorozatok. A manók elindultak a nagyvilágban hogy találjanak egy helyet maguknak ami csakis az övék. Figyeldd meg a képen az emberi élet szakaszait.
A középkori művészet / 7.osztály/
A román kor (romanika) művészete
BUDAPESTI SÉTA 6. ÉVFOLYAM.
Ókeresztény Sírkamrák
Ókeresztény Sírkamrák
Készítette: Bujdosó Villő
La Carretera del Atlántico (Atlantic Road, Atlanterhavsveien, en noruego) es una espectacular vía que desde la costa continental salta de isla en isla.
MADEIRA és PORTO SANTO 2008 november 3. rész
Donde el Arco Iris se convirtió en río
Az Olajfák hegye egy szelíd domb, melyet a zsidó és a keresztény vallások egyaránt tiszteletben tartanak. A bibliai időktől kezdődően mintegy
A BAHA’I KERT (IZRAEL) A VILÁG NYOLCADIK CSODÁJA.
SZENT VÉR - TEMPLOM SZENT VÉR - TEMPLOM 1881-ben Nikolaj Ivanovics Riszaka, a bányászati főiskola hallgatója egy bombát hajított a hazafelé tartó cári.
A Zsolnay Mauzóleum Története
ROMÁN KOR A középkor művészete Készítette: Ecseri István.
Lednice - vár
Készítette: Panghy Bence
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Torre pendente di Pisa elhajlástörténete harangjai adataileírása.
Kelemen János: Szóból ért az ember „Szót érteni” konferencia, ELTE BTK, május 23.
Palota Casertában Luigi Vanvitelli olasz építész tervezte Casertában (Nápolytól északi irányban, mintegy 40 kilométrerre) a Burbon III. Károly által.
A Novohrád-Nógrád Geopark értékei – oktatási segédanyag
Nagykároly Készítette:
Es conocida como “la isla de los gatos” porque existen en ella 6 felinos por cada residente humano. La principal actividad de la isla era la pesca,
Via Appia Antica Terme di Caracalla-ókori közfürdő.
 Curso de la Lengua Española 1  Lección 7.. Los verbos reflexivos LAVAR ~ LAVARSE me lavo nos lavamos te lavas os laváis se lava se lavan.
I. rész SOPRON SOPRON A HŰSÉG VÁROSA (CIVITAS FIDELISSIMA). EZT JELKÉPEZI SOPRON SZIMBÓLUMÁN, A TŰZTORONY DÉLI OLDALÁN TALÁLHATÓ HŰSÉGKAPU ÉS A HŰSÉG.
A GÖRÖG ÉPÍTÉSZET Rövid prezentáció Háttérben a Parthenon (Készült: Kr.e ) Athén.
 Curso de la Lengua Española 1  Lección 10.. El Pretérito Perfecto HABER + PARTICIPIO PASADO A spanyol igéknek három „ragozatlan” alakjuk lehet: ● Infinitivo.
Alberobello Olaszország.
Molnár András bemutatja VALTICE FÉNYKÉPALBUMÁT.
Ez a titokban épült földalatti templom, a világ nyolcadik csodája. 12
Így ismerd meg a vevőt jól!
Repülőtér kívülről. Repülőtér kívülről Repülőtér belülről.
Atlantic Road (Atlantic Road, Atlanterhavsveien, norvég)
 Curso de la Lengua Española 1 
IMAGINE John Lennon.
Arquitectura del futuro Marta Carretero Clic para avanzar.
Nagykároly-i kastély, és Nagyvárad.
Előadás másolata:

Automatikus képváltás

Gaudi kápolnája Barcelona közelében, Santa Coloma de Cervelló kisvárosban található Eusebi Güell gróf, a textilgyára köré munkáskolónia építésére, modernista építészeket bízott meg A különböző közösségi intézmények mellett kápolnát is kívánt építtetni A kápolna építésével Gaudi-t bízta meg….. A munkálatok 10 év után, 1914-ben sajnos félbemaradtak, Güell gróf nem tudta tovább finanszírozni azt. A templom befejezetlenül áll.. Mivel kielégítő tervek nem maradtak fenn a folytatás lehetőségéhez, így későbbi korok művészei, építészei sem tudták befejezni a templomot

Gaudi, a katalán modernizmus stílusában alkotta meg a - környezetébe szinte beleolvadó - építményt A kriptaként ismert épület valójában a munkáskolónia temploma Kísérleti jellegű műnek mondható, melyen Gaudi, sok később bevált építészeti megoldást, először próbált ki A Templom felépült részei a bejárati portál, a kripta, a feljáró lépcső és a harangtorony alapjai

Az ide-oda csavarodó és mindenfelé dőlő, látszólag rendezetlenül elhelyezkedő pillérekkel biztosította a kápolna statikai szilárdságát A rendszertelennek tűnő boltozatbordák, akárcsak a színes üvegablakok elhelyezésével fantasztikus látványt ért el A kápolna külső falán a mozaikdíszítés vallási szimbólumokat rejt

Katalónia iparosai az ország nagy többségével ellentétben, társadalmi haladást próbáltak a munkásoknak biztosítani, ez adta az alapját a kultúra támogatásának

Los albañiles maestros de obra, dejaron también la muestra de su talento en muchos de los edificios, especialmente visible en la variedad de cornisas y detalles de las fachadas.

Una de las principales innovaciones de la iglesia es la introducción, por primera vez en la historia de la arquitectura, de las superficies con forma de paraboloide hiperbólico, utilizadas tanto en los muros como en las bóvedas que unen los arcos del porche.

A pesar de quedar inacabada, la iglesia supone un punto culminante en la obra de Gaudí. esta edificación incluye, por primera vez de forma unitaria, la práctica totalidad de sus innovaciones arquitectónicas.

Uno de los elementos más relevantes de la iglesia es la variedada de materiales empleados : piedras basálticas y calizas, ladrillos cerámicos y requemados, escoria de fundición, cerámica, vidrio y diferentes tipos de mortero.

De la misma manera, los ladrillos y los residuos de fundición de los muros exteriores no sólo cumplen una función constructiva sino que, gracias a su textura tosca y a su color terroso, también integran la iglesia con el medio natural que la rodea.

.

Az UNESCO 2005-ben Gaudi kápolnáját a világörökség részévé nyilvánította

FIN Música : Memory ( Grzegorz Stasiuk ) Texto : Internet Montaje y Fotografías : José Fernández A. PARA MI BUEN AMIGO EL ARQ ENGROÑAT BCN – 2.009