Világ legrégebbi még lakott városa

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Dafen - Kína A "hamisítók" városa.
Advertisements

A világ csodái. A világ csodái Machu Picchu Machu Picchu az egykori Inka Birodalom romvárosa Peruban – a világ talán legizgalmasabb és legfestőibb.
Az Akropolisz 5/B.
Az ókori Mezopotámia művészete
A történelmi idő.
Mindenszentek temploma Pécs
SZICÍLIA ahogy én láttam 1. rész Saját fotóiból készítette:
Ókori mezopotámiai régészeti leletek
Készítette: Albert Krisztina
Szigetszentmiklós Készítette:Haász Valter.
Mezopotámiai régészeti leletek
NYON 1.
Cella Septichora.
Ancient Babylon MUSIC : BONNY M – RIVERS OF BABYLON.
Régészet Szerényi Dóra
Róma az örök város.
AZ ISZLÁM SZENT HELYE: MEKKA
Szeged címere. Szeged címere Szeged Magyarország harmadik legnagyobb városa amely nagy történelmi múlttal sok turisztikai látványossággal rendelkezik.
Róma nevezetességei Te már jártál erre felé?.
Energia – történelem - társadalom
Az Ókori Kelet világnézete
A görög történelem kezdetei
A Knósszoszi palota és a minótaurusz legendája
Készítette: Fröhlich Noémi
Görögország vonzerői Andalits Alexandra.
Készítette:Szőke Gréta
SOK CSODA, AMIT NEM ISMERSZ
Törökorezág 4. Kelet-Anatoliai körutazás Éva Tomozi képei
BELLEZAS DE PERSIA IRAN.
ÁRPÁD-KORI TEMPLOMOK ZALÁBAN
Victoria.
Írta: Szöllősi Veronika 9.a
SZÖUL 서울 특별시.
Avagy a világ ismerete az ókorban
Az ókori Róma.
A világ képe az arabokról
EGYIPTOM.
Az ókori Róma 1. Itália földrajza A királyság kora (Kr.e. 753 – 510)
Az ókori görögök 1. KRÉTA ÉS MÜKÉNÉ.
Salamon temploma 11/C.
AZ ÓKORI RÓMA TÖRTÉNETE
Az ókori Egyiptom.
Olaszország.
Felvidék.
Napkor A mi településünk.
DEBRECEN I. RÉSZ.
Muhammad Ali mecset 1. rész
Kialakulása A Medve-barlang a triászkorú kristályos mészkőben képződött mintegy 200 millió évvel ezelőtt. A mészkőben a barlangon átszivárgó víz rengeteg cseppkőképződményt.
Anglia- Portsmouth.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, a közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
A BAHA’I KERT (IZRAEL) A VILÁG NYOLCADIK CSODÁJA.
MASADA MASADA 2000 évvel ezelőtt a Chasmoneus-dinasztia egyik tagja, Jehonátán emeltetett erődöt a hegytetőn, ahonnan uralni lehetett a Holt-tenger körüli.
Tianmen-hegység: Kínában található, észak Hunan tartományban, közeli város Dayong. (Sokan elbizonytalanodnak a neve miatt, Tianmen, mely nagyon hasonlít.
Mezopotámiai lakáskultúra
Machu Picchu Az Öreg csúcs.
HAJDÚDOROG A leletek tanúsága szerint a bronzkortól kezdve lakott területen éltek szarmaták és avarok is. A hét történelmi hajdúváros egyike, a honfoglalás.
Érsekhalma.
Szlovénia Készítette: Cseh Fanni.
Kis országok az ókori Közel-Keleten
Szerbia – Szerb Köztársaság
Jeruzsálem Óváros, szikla mecset. Jeruzsálemről általában  Jeruzsálem Izrael fővárosa, továbbá politikai, jogi és vallási központja több kultúra találkozópontja,
Városállamok- Birodalmak
Késmárk Ahogy mi látjuk. Története Területe már a késő kőkorban lakott volt, a várban a puhói kultúrához tartozó telep maradványait tárták fel. Helyén.
Hollandia, a vizek ura Készítették: Kovács Péter, Ferke Dominik, Gál Zsombor, Tőrös András (6.A)
TOSCANA olasz építészet.
RODOSTÓ (Tekirdag) Törökország.
Az ókori Róma 1. Itália földrajza A királyság kora (Kr.e. 753 – 510)
AZ ISZLÁM SZENT HELYE: MEKKA
Mára szinte már az egész falu kivirult a bonyolult, élénk mintáktól.
Ókori közel-keleti vallások
Előadás másolata:

Világ legrégebbi még lakott városa Szíria fővárosa Damaszkusz folyamatosan lakott időszám. előtti tízedik század óta. A régészeti feltárások szerint e város a legrégebbi. A Bibliában is így említik.

Byblos az időszámítás előtt 5000 óta lakott település Byblos az időszámítás előtt 5000 óta lakott település. Halászfalu volt kikötővel.

Csak összehasonlításul: Athén „csak” 3000 éve lakott város.

A kínai Luoyang egyike a négy történelmi fővárosnak A kínai Luoyang egyike a négy történelmi fővárosnak. Úgy 2000 körül alakult. Közel egy évezreddel ezelőtt alakult ki Xi'Ian és Peking!

A gyönyörű egyiptomi várost, Luxort ie. 3200 körül alapították A gyönyörű egyiptomi várost, Luxort ie. 3200 körül alapították. A képen látható obeliszk társa található Párizsban, a Concorde téren.

A Gangesz által határolt szent indiai város, Varanasi (Benáresz) 1200 körül alakult ki. Zarándokok özönlenek ide, hogy a folyóban megmártózhassanak. A világon egyedülállóan itt hamvasztási szertartásokat is tartottak is.

Időszám. előtt 1 600-ban alapították Afganisztánban Balkh városát Időszám. előtt 1 600-ban alapították Afganisztánban Balkh városát. E város adott otthont tucatnyi buddhista kolostornak.

1325-ben alakult a mexikói Cholula városa, mely az amerikai földrész legrégebbi városa. 2000 méter magasságban található, lábánál egy aktív vulkánnal.

Jéricho en Cisjordanie Jerikó alapjait i.e. 9000 körül rakták le. Eddig 20 ősi és bibliai intézményt tártak fel itt az ásatásokkal. A várost jelenleg mintegy 27.000-en lakják, észak-nyugati és déli részén menekült táborok találhatóak. 00 lakossal, menekülttáborok észak-nyugati és déli részén, a város központjában

Jeruzsálem a Közel-Keleten kiemelt szerepet tölt be, a három monoteista vallás központja. Az ásatások kb. 3200-ra teszik a kialakulását.

A libanoni történelmi Tyr város 2700 körül létesül, ekkor vonták össze Sidonnal is. A legenda szerint itt járt Hérodotosz, a görög történetíró. Tyr rendkívül gazdag város lehetett: az ásatások föníciai portákat, fürdőket, versenypályát is találtak.

Főoldal város északnyugati Szíria észak-nyugati részén alapították Aleppót időszám. előtt 2000 körül. Emoreusok királysága fővárosaként a hettiták 1595-ben elfoglalták, mivel nagyon fontos csomópont volt Szíria és Mezopotámia között.

Argos névadó alapítója a legenda szerint Zeusz fia volt Argos névadó alapítója a legenda szerint Zeusz fia volt. Idő előtti 2000 körül alakult. Lábánál két fellegvár létesült az ókorban. Ásatások révén mükénéi falak maradványai, templomok, színház is került elő.

Plovdiv alapítása a trákok időszakára esik, idősz. előtti 12 Plovdiv alapítása a trákok időszakára esik, idősz. előtti 12. századra tehető. Plovdiv a második legrégebbi lakott város Európában. A történelem során sokféle néven létezett: "Nebettép falu„ az őskorban, "Trimontium" a Római Birodalom idején, "Eymolpia" az ókori Görögországban.

Az olaszországi Matera a paleolitikumban létesült Az olaszországi Matera a paleolitikumban létesült. Híres a barlanglakásairól. Még 1953-abn is laktak benne, pedig se víz, se áram nem volt ott.