„Hát persze, hogy tévézzen!” A családi televíziózás kiskátéja

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
Fehér Péter PhD Edutus Főiskola Budapest
Advertisements

Böngésszünk együtt! Beszédfejlődést segítő gyermekkönyvek
Nemzetközi Médiakonferencia Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
K ONTROLLÁLATLAN VÁGYAK, KISZÁMÍTHATATLAN HISZÉKENYSÉG, KIALAKULATLAN ÉRZÉSVILÁG Avagy a reklámok hatásai a kisiskolásokra Készítette: Tóth Ivett Anna.
© Copyright 2013 Hewlett-Packard Development Company, L.P. The information contained herein is subject to change without notice. Önkéntes oktatói tapasztalatok.
VI. Nemzetközi Médiakonferencia „A média hatása a gyermekekre és fiatalokra” szeptember 26–28. Balatonalmádi Dr. Biró A. Zoltán Sapientia Erdélyi.
A Bálint Márton Általános és Középiskola
Kincs projekt.
Ahány ház, annyi szabály Székely Levente
„Nekünk, Thália papjainak nagyon fáj, hogy nem teljesíthetjük a televízióban a kötelességünket. Mert a szellem napvilágának az ablakait befalazták, mert.
Mindenki Ságvári Bence másképp VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. Az internethasználat jellegzetességei, a kockázatok.
A lányok lapja Egy teljesen új újság Reklám,reklám mindig hat rám!
Erzsébet királyné a 21. században Blogok, interaktív oldalak, filmek. Gödöll ő i tapasztalatok egy olvasóvetélked ő tükrében.
2012 Comedy Central. Comedy Central – Alap információk Lead Az első hazai humorcsatorna Csatorna infók A 2008-ban induló Comedy Central a külföldön is.
Gyerekek a Biztos Kezdet Gyerekházban
„A MI DALUNK” Picur Rádió - Ovi Roadshow
A média mint nevelési intézmény
MTA - SZTE Képességfejlődés Kutatócsoport XIII. Országos Neveléstudományi Konferencia Eger, november 7-9. A természettudományos tudás és alkalmazásának.
Bemutatom nektek azt az aranyos kis rágcsálót, aki most is itt ül mellettem. Arany hörcsög !!
…mű lehet: nyomtatott (névjegykártya, prospektus, levélpapír, boríték, jegyzetpapír, plakát) elektronikus (prezentáció, hírlevél, weboldal, multimédia,
Írásvetítő transzparens Készítette: Huszár Anita informatikus könyvtáros szak II. évfolyam, távoktatási tagozat Alsózsolca, 2005.
Feltétel nélküli szeretet
Szórakozások 2. Age of Empires. Age of Empires, Gold Editon.
Az animáció nem más, mint egymás után levetített képkocka sorozat. Ezek a képkockák kis mértékben térnek el egymástól. Ezáltal az élettelen bábok, rajzok,
Szigor vagy engedékenység a gyermeknevelésben
„Környezet- és egészségtudatos iskola” Magyar Bioetikai Társaság 20. Nemzetközi Konferenciája szeptember 21.
Versek
A bemutató címe akár kétsoros is lehet, vagy még hosszabb. Szerzők, intézmények felsorolása tetszőleges sorrendben, okosan, szépen. A betűméret automatikusan.
A négy gyertya.
VII. NEMZETKÖZI MÉDIAKONFERENCIA „A MÉDIA HATÁSA A GYERMEKEKRE ÉS FIATALOKRA” SZEPTEMBER , BALATONALMÁDI A középfokú médiaoktatás legújabb.
Ide hallgass, gyermekem! Új hullámok a gyerekrádiózásban a Picur Rádió példáján szeptember 26. „Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra” c.
Tartalmi szempontok december 22-én elindult az M2 Gyerekcsatorna 1. Erőszakmentes, tanulságos, barátságos, vidám, európai és magyar értékek 2. Klasszikus,
VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi Hogyan fogja a gyermekünk használni az internetet? Fiatal családok tervei az internetszabályozással.
Amit szülőként feltétlenül tudnod kell a videojátékokról VI. Nemzetközi Médiakonferencia Balatonalmádi, szeptember 28. Fekete Zsombor.
Kósa Éva : VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Médiapolisz lakói I. Közvetítő faktorok.
Élet a Ságvári Bence digitális VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. ökoszisztémában kisgyerekként...
Dr. Péterfalvi Attila: A NAIH internetes gyermekjogi projektje Balatonalmádi, szept.27.
László Miklós Legutolsó dolog, amit megtudsz egy könyv írása közben az, hogy mivel kellett volna kezdened v 1.0 A kutatási sorozat a múlt és jelen kontextusában.
Szülői vélemények gyermekeik tévénézési szokásairól
Fiatalok motiválása a véleményformáló diáksajtósok bevonásával
Társkereső Hölgy keres urat
Wekerle Telep - Kós Károly tér -
ONAP ↓ HELYI ÓVODAI PROGRAM ÜTEMTERV TERVEZET
Feltétel nélküli szeretet
Weszely Orsolya Observans Képzési Szolgáltató Kft.
„A hátrányos helyzetű gyerekek anyanyelvi kompetenciáinak megalapozása, fejlesztése” c. könyvtári program gyakorlati tapasztalatainak összegzése.
ELevéltár architektúra. Előzmények Informatikai koncepció (Terv) Szakmai követelmények OAIS megfelelőség Költséghatékonyság Jogszabályi megfelelőség Nemzetközi.
Erőszakmentes iskola. Az erőszakosságot úgy írhatnánk körül, mint az egyén testi, szóbeli és érzelmi bántalmazása egy vagy több személy részéről Az erőszakosságot.
Ez a képsorozat nyilvános videók kockáit tartalmazza. Kitakartuk a képeken jól látható személyek arcát, mert nem szerettünk volna senkit megalázni,
MI VAN A FEJEKBEN/FEJÜNKBEN (NEMZETI SZIMBÓLUMAINK) Magyarságképünk itt a Iosephinumban.
Az önmagát kereső ember. Csak légy természetes és boldog! Táncolj a gyerekkel, szeresd, öleld át! Ne hordozz magadban eszményképeket Légy az,
Mai üzenetünk Szeretni kell?.
Feltétel nélküli szeretet
GRAFIKAI TERVEZÉS A TANULÁS MOTIVÁLÁSÁRA ÉS A LEMORZSOLÓDÁS KEZELÉSÉRE.
Hát én lennék, és Botond!! 
Plakát Ha lehet, akkor ez 1.oldalon lévő mintából kellene plakátot készíteni A szöveg középen : Kabát akció!, mellette a piros alapú logo A divat.
Pályázatok értékelésének tapasztalatai Hoffmann Miklós független szakértő.
 Rengeteg blogot találhatunk a témában  Kedvünkre válogathatunk, mert mind különböző  Ki hobbiból, ki munka céljából vezeti  Nagyon népszerűvé vált.
OKTATÁSTECHNIKA AZ ÉLMÉNYALAPÚ TANULÁSÉRT Turcsányi-Szabó Márta egyetemi docens, labor vezetője ELTE Informatikai Kar Média- és Oktatásinformatika.
A felnőttek bevonásának fejlesztése a kora gyermekkori oktatásba Chris Pascal, prof. és Tony Bertram, prof.
Gyerekek a hálón – gyerekek a hálóban? VIII. Nemzetközi Médiakonferencia A média hatása a gyerekekre és a fiatalokra szeptember 29 – október 1. Balatonalmádi.
Használd okosan a médiumokat
Készítette: Szabó Gizella Az álmok nyomában című cikkhez
A család ahonnan jövök.
Feltétel nélküli szeretet
Biztos kezdet- gondolat
Kösz, jól érzem magam a bőrömben, nem hordom
„Az iskola arra való, hogy az ember megtanuljon tanulni, hogy felébredjen tudásvágya, megismerje a jól végzett munka örömét, megízlelje az alkotás izgalmát,
A pedagógiai gyakorlatot támogató kutatások, vizsgálatok.
Előadás másolata:

„Hát persze, hogy tévézzen!” A családi televíziózás kiskátéja Nemzetközi Médiakonferencia Balatonalmádi – 2013. szeptember 26. E. Tóbiás Sára

Bemutatkozunk Küldetésünk: Alapítás: Támogatóink:

- „Apa! Nézhetem a tévét? - Persze kisfiam, csak ne kapcsold be!” Válassz okosan! A jó gyerekműsor gyerek szemmel

Műsorok gyerek szemmel I. Minta: 9-12 éves korú holland gyerekek, 209 lány és 218 fiú Vizsgálat: A jó gyerekműsorok kritériumai négy műfajban (fikció – dráma, rajzfilm; nem fikció – hírműsor, oktatóműsor) A jó gyerekműsor szempontjai: 1. Érthetőség • követhető szöveg, pontos magyarázatok Esztétikum • vizuálisan tetszetős, szép képek Nikken & van der Voort - Kinderkast projekt, 1997

Műsorok gyerek szemmel II. A jó gyerekműsor szempontjai: 2. Szórakozás • humoros, vidám, izgalmas • gyerekek szerepelnek a műsorban, a történetek a gyerekek élményeiről és tapasztalatairól szólnak Bevonódás • fenntartja a figyelmet, érzelmileg megmozgat Hitelesség • élethű, komoly, mélyéggel bír, hihető, értelme van, beható, alapos Ártalmatlanság • nincs benne ijesztő, erőszakos tartalom; nem szomorít el, nem trágár Szerepmodellek • amilyen a gyerek lenni szeretne, és amilyennek lennie kéne Nikken & van der Voort - Kinderkast projekt, 1997

Műsorok gyerek szemmel III. A jó gyerekműsor szempontjai: + Nyugalmasság • erőfeszítés nélküli érthetőség • pihentető Gondolat ébresztés • felkelti a kíváncsiságot, inspirálja a fantáziát, elmélyíti a gondolkodást Nikken & van der Voort - Kinderkast projekt, 1997

A családi televíziózás kiskátéja 3 éves kor alatt ne! Műsorválasztás és szabadidő tervezés: •Válasszunk, tervezzünk, tájékozódjunk! Tévézzünk együtt és beszélgessünk a látottakról! Műsorok tiltása vagy korlátozása? •Kínáljunk alternatívákat! Korlátozzuk a tévézés időtartamát! •Óvodások: max. 1 óra naponta •Iskolások: max. 1-2 óra naponta American Academy of Pediatrics (AAP) Katt a Tévézz okosan weboldalra!

Köszönöm a figyelmet!