A bűncselekményt elkövető gyermekek a médiában Balatonalmádi, 2011. szeptember 26.

Slides:



Advertisements
Hasonló előadás
A szélsőjobboldal magyarországi megerősödése Reiner Roland Országos Tudományos Diákköri Konferencia Április 15.
Advertisements

Terápiás igazságszolgáltatás vagy igazságügyi patologizálás?
GfK Custom ResearchTalpra, magyar! Bacher János2010/03/03 Talpra, magyar! Számokban a sport fogyasztásról Bacher János GfK Hungária.
A gyermek- és fiatalkori bűnözés kérdései ügyészi szemmel
Felkészülés a évi országgyűlési képviselő-választásra Kampány a szavazás napján Előadó: dr. Kovács Zoltán a TVI vezető jogi helyettese 1.
A KORRUPCIÓ ÉS A MINDENNAPI ÉLET: A MAGYAR KÖZVÉLEMÉNY
A pártfogó felügyelet lényege A pártfogó felügyelet a bűncselekményt elkövetők ellenőrzését, irányítását, a társadalomba beilleszkedésük.
Nemzetközi Médiakonferencia Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat
Nobody’s Unpredictable Vélemények a pénzügyi-gazdasági válságról az internethasználó lakosság és a legalább 50 főt foglalkoztató vállalkozások körében.
Valósidejű fenyegetések a virtuális térben Symantec Kiberbűnözési felmérés Teasdale Harold szeptember 26.
2010. szeptember 13. Egészség rovat ajánlat.  a CEMP női életmód oldala  célcsoportja a év közötti, aktív, Esomar AB státuszú, nyitott, igényes,
„EU-s tartalmak az oktatásban" Pedagógustovábbképzési program Budapest, 2008 április 1 DISSZEMINÁCIÓ.
Az új Btk. egyes általános részi rendelkezései: a büntetési rendszer, kiemelten az új büntetések és intézkedések; a fiatalkorúakra vonatkozó szabályok.
Közérdekű munka büntetés Dr. Hatvani Erzsébet főigazgató Igazságügyi Hivatal december 12.
Európai Lányok prezentációja Révai Miklós Gimnázium és Kollégium Győr,
VI. Nemzetközi Médiakonferencia „A média hatása a gyermekekre és fiatalokra” szeptember 26–28. Balatonalmádi Dr. Biró A. Zoltán Sapientia Erdélyi.
Nyugdíj.
A Kék Vonal Internet Helpline tapasztalatai
Bölcsőde – óvoda közös intézményként történő működtetése
A BIZTONSÁGI INTÉZKEDÉSEK Jogszabályi háttér
Mindenki Ságvári Bence másképp VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi, szeptember 25. Az internethasználat jellegzetességei, a kockázatok.
2011. június 21. Kisfaludy Károly Megyei Könyvtár
Gázpalack lopások márciusában észlelte hatóságunk, hogy kisboltoknál, vegyeskereskedéseknél üzemeltetett gázcsere telepek sérelmére.
Biztonságosabb Internet
AZ INTERNETES BŰNÖZÉS (bűnüldözés) HAZAI HELYZETE 2011.
A fiatalkori bűnelkövetés kezelésének speciális színtere – a közösségi foglalkoztató fejlesztése alprojekt TÁMOP Siófok, december
A társadalmi kohéziót erősítő bűnmegelőzési és reintegrációs programok módszertani megalapozása-kiemelt projekt (TÁMOP 5.6.2/10-1),
Az elterelés változása előnyök és anomáliák után…
A népesség nem és kor szerint
1. A népesség társadalmi nem és életkor szerinti összetétele
A SZAKMAI VIZSGA A diaképek az NSZFI munkatársai által készítet tájékoztató anyagok felhasználásával készültek. Budapest, december 8.
Mikor kivel, hogyan működhetünk együtt hatékonyan?
Készítette: Tóth Adrienn Barbara DE-GYFK III. Évfolyam
Változások a szabálysértési jogban
Közösségi oldalak használata
Növeli-e a középiskolai erőszak esélyét a televízió, a számítógépes játékok használata, valamint a vallásosság hiánya ? A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat.
Globális Szövetség a gyermekek on line szexuális kizsákmányolása ellen szeptember Balatonalmádi ÚJ UNIÓS KEZDEMÉNYEZÉS A GYERMEKEK ONLINE.
Digitális világ – interaktív táblán
VII. Nemzetközi Médiakonferencia, Balatonalmádi Hogyan fogja a gyermekünk használni az internetet? Fiatal családok tervei az internetszabályozással.
Az új klasszifikációs ajánlás Szilády Szilvia Tudományos munkatárs Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Műsorfigyelő és elemző főosztály szeptember.
„Befoltozott háló” Szalai Annamária Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság, elnök Balatonalmádi, szeptember 26. Jogalkalmazás és felelősségvállalás.
Dr. Péterfalvi Attila: A NAIH internetes gyermekjogi projektje Balatonalmádi, szept.27.
VII. Nemzetközi Médiakonferencia Balatonalmádi, szeptember 26.
A gyermekek jogi védelme az új médiakörnyezetben „VII. Nemzetközi Médiakonferencia” A média hatása a gyermekekre és a fiatalokra Dr. Koltay András a Médiatanács.
SERIOUS GAMES, EDUTAINMENT, GAMIFICATION Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra konferencia szeptember Fekete Zsombor – Élménypásztor.
INTERNETES – SZÁMÍTÓGÉPES BŰNÜLDÖZÉSSEL FOGLALKOZÓ HAZAI HATÓSÁGOK AKTUÁLIS BEMUTATÁSA Az internet hatása a gyermekekre és fiatalokra II., Budapest.
Fiatalok motiválása a véleményformáló diáksajtósok bevonásával
Levelezés, és a többiek Takács Béla Irodalom Bodnár –Magyari: Az Internet használata I. (Kiskapu) Bodnár –Magyari: Az Internet használata.
A fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot érintő vállalati önszabályozás perspektívái Verseny és Szabályozás MTA KRTK Közgazdaság-tudományi.
MTA Statisztikai és Jövőkutatási Tudományos Bizottsága
UNICEF PROJEKT: GYERMEKBARÁT ISKOLA 2011/2012
A közoktatás alapkérdései Radó Péter Oktatáspolitikai Elemzések Központja (2008.)
TÁMOP-5.5.5/08/1 A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és hatósági munka erősítése Az országos egyenlőbánásmód-referensi hálózat.
Fiatal elkövetők és sértettek az ERÜBS tükrében
Fiatalkorú bűnismétlők az ügyészségi ügyforgalmi statisztika tükrében Kerezsi Klára Országos Kriminológiai Intézet.
1 Válság a fejekben is Nem látják át és nem veszik igénybe a fogyasztóvédelmi intézményrendszert a magyarok - Gulyás Emese - Tudatos Vásárlók Egyesülete.
40).6-os szint X. feltörésnél az omlás ideiglenes biztosítása
Köszöntöm Önöket a Hajdú-Bihar megyei Rendőr-főkapitányság nevében
A társadalmi bűnmegelőzés stratégiája egy éves tapasztalatai.
AZ ÖSSZBÜNTETÉS.
Sajtótájékoztató
Ez a képsorozat nyilvános videók kockáit tartalmazza. Kitakartuk a képeken jól látható személyek arcát, mert nem szerettünk volna senkit megalázni,
A nemzetiségi önkormányzatok törvényességi felügyeletének tapasztalatai Dr. Katona Károly törvényességi felügyeleti osztályvezető.
Mediátorképzés Büntető mediáció.
Wichern Alapítvány a magyarországi szociális munkáért és ifjúságvédelemért Szenvedélybetegek Alacsonyküszöbű Ellátása Tranzit Szolgálat.
Iskolaválasztás előtt… A középfokú iskolák nyilvánosságra hozzák a felvételi eljárásuk rendjét.
A mediáció szerepe a büntető igazságszolgáltatásban
Területi alapú célzás a szociálpolitikában
Bankreklám vagy szappanopera?
Balázsi Ildikó Oktatási Hivatal
Előadás másolata:

A bűncselekményt elkövető gyermekek a médiában Balatonalmádi, szeptember 26.

A közvélemény hatása a fiatalkorúak igazságszolgáltatására Balatonalmádi 2011 szeptember2

ENSZ Gyermekjogi egyezmény 40. cikk 2. pont vii. alpont „(vii) magánéletét teljes mértékben tartsák tiszteletben az eljárás minden szakaszában" Balatonalmádi 2011 szeptember3

Pekingi szabályok 8.1 A fiatalkorú anonimitáshoz való jogát minden szinten tiszteletben kell tartani, hogy elkerülhessük azt az ártalmat, amit a nemkívánatos nyilvánosság vagy megbélyegzés okozhat a számára 8.2 Elvben semmi olyan információt nem szabad nyilvánosságra hozni, amely a fiatalkorú bűnelkövető azonosításához vezethet Balatonalmádi 2011 szeptember4

magyar ügyek (sztárok) Balatonalmádi 2011 szeptember5

Taxisgyilkos lányok I.r.7 év 6 hónap8 év 6 hónap II.r.7 év 6 hónap9 év Balatonalmádi 2011 szeptember6

Simek Kitty Balatonalmádi 2011 szeptember7

8

9

10

Jobb oldalt a gyilkos Balatonalmádi 2011 szeptember Cigánybűnözés Cigánybűnözés :47 Ez a cigány verte halálra osztálytársát a nyóckerben + képek, videó A gyilkos cigány telefonszáma

Balatonalmádi 2011 szeptember12

Az első híradások után óriási felháborodás tört ki, legálabb akkora, mint amikor jó hamar szabadlábra helyeztek. Aztán jött az ítélet: egy év négy évre felfüggesztett fogház (a legenyhébb hely). K. Rajmund segítői meg sincsenek említve. Sok ember lélegzete elállt ettől az ítélettől, aminek az indoklásában az ENSZ gyermekjogi egyezményére történik hivatkozás, amely szerint ilyen fiataloknál csak a legvégső esetben kell szabadságvesztést kiszabni. Ezt az ajánlást a fejlődő országokra szabták, ahol igen magas a gyermekbűnözés, es ahol ezzel lehet megakadályozni, hogy fiatalok tömegét ítéljék hosszú elzárásra. Balatonalmádi 2011 szeptember13

Balatonalmádi 2011 szeptember14

Balatonalmádi 2011 szeptember15

következtetések Nyomozati szakaszban nem adható ki olyan információ, ami az elkövető személyének beazonosítására alkalmas Tárgyalási szakaszban a nyilvánosság kizárása Tárgyalási jegyzékeken név feltüntetésének tilalma Minden olyan szerkesztőség, internet-szolgáltató, szankcionálása, aki nevet, személyes adatokat, felvételt közzétesz fiatalkorú elkövetőről Balatonalmádi 2011 szeptember16